Dodaj do ulubionych

nikt na studia techniczne??

11.06.06, 17:47
Hej! Z tego co czytam na tym forum to mało kto się wybiera na uczelnie
techniczne. Góruje tu prawo czy medycyna, a co z takimi kierunkami jak
inżyneria lądowa, budownictwo, elektronika czy telekomunikacja....itp.
Wydaje mi się że to są przyszłościowe i ciekawe (nie tylko dla chłopców)
kierunki.
Myśle ze na te prawa czy medycyny napewno nie wszyscy sie dostaną i może
lepiej było się wcześniej zastanowic nad wyborem drogi życiowej. Zresztą do
studiów na politechnice to trzeba mieć naprawe głowę....
Życze dostania sie na wymarzone studia! Ja startuje na telekomunikacje na
AGH..
Obserwuj wątek
    • c00l Re: nikt na studia techniczne?? 11.06.06, 18:09
      Na pewno nie piszemy razem :)

Nie kazdy umie fizyke:P To, ze studentow na politechnikach jest malo, wiadomo. Wiadomo tez, ze sa to studia, po ktorych latwiej o prace. Ale tak to juz jest, ze sie ludzie boja fizy no i matmy tez:P
      • Gość: venus Re: nikt na studia techniczne?? IP: 80.54.200.* 11.06.06, 18:49
        ja składam na politechnikę wrocławską,tyle,że na wydział chemiczny. Ale
        niestety matmy nie zdawałam i nie wiem czy się dostanę,ale to nie jedyny
        kierunek na który składam:) A zdawałam biologie i chemie:)
        A co do studiów na polibudzie to myślę,że na pewno jak na dzisiaj to jest to
        jedna z nielicznych uczelni po,których najłatwiej znaleźć pracę.
    • Gość: leche Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 19:03
      Ja startuje na mechanikę i okretownictwo na PG. I sadze ,ze warto się zaprzeć i
      przyłozyc do przedmiotów ścisłych by mieć póżniej w zyciu z górki.
    • Gość: kasia Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 22:18
      studia techniczne górą ;-)
      ja startuję na PWr na zarzadzanie i inżynierię produkcji, budownictwo i może na
      elektronikę i telekomunikację.
      I żałuję, że na to nie zdawałam rok temu. Niedawno zostawiłam dotychczasowe
      studia (matematyka na UWr). Mam nadzieję, że uda się na ZIP ;-)
      • Gość: ;] Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 23:13
        Ja wybieram sie na AGH na ten sam kierunek co ty, ale nie wiem czy uda mi sie
        dostac, bo licze na nie wiecej niz 850 punktow...
        • Gość: kasia Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 10:15
          ja w sumie załuje, ze nie poprawiałam matury z matematyki, bo w tym roku na
          pewno bym miała duzo lepszy wynik niz rok temu, ale kto we wrzesniu, jeszcze
          przed rozpoczęsciem studiów wiedział, ze wybrany kierunek okaze sie nie tym co
          sie chce w zyciu robic.
          ale nie zdawałam fizyki i teraz sie ucze na egzamin wstepny. mam nadzieje, ze
          zdam go wystarczająco, w ogole mysle ze jakies 60 pkt na 200 z niegomi
          wystarczy, ale wiadomo, bede sie starac. a teraz po roku matematyki, ta fizyka
          na ktora tak klnęłam w LO wydaje mi sie taka prosta i przyjemna
          powodzenia!
          • Gość: Agniecha Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:54
            A ja z kolei rowniez na PG ale na Automatyke i Robotyke. I to nie tylko po to
            zeby miec z gorki potem, ale dlatego ze mnie to interesuje :) i w sumie dla
            mnie to lepiej, ze malo osob wybiera sie na politechnike. Przynajmniej wiem ze
            sie dostane i ze potem latwiej prace znajde :)
            • Gość: leche Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:21
              Miło widziec dziewczynę o praktycznych zainteresowaniach :)
              • Gość: sld Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 00:29
                Ja nie widze :/
                • Gość: rasputin Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 18:45
                  Ja tam na AGH na Telekomunikacje albo Elektrotechnike
                  • Gość: sorrow16@wp.pl Re: nikt na studia techniczne?? IP: 217.96.36.* 16.06.06, 20:28
                    Witam!! Politechnikowcy :) jestesmy razem:) We have to gather :):):):) Ja
                    składam papieery na polibude Wrocławska i na AGh na kierunek telekomunikacja:)
                    mamy mała rywalizacje bo 3/4 Polonii idzie na medycyne;P ( bedzie coraz to
                    weicej strajków)
                    Osobiscie marzy mi sie Wrocław i zachecam do studiwania w nim...jest swietne (
                    zwłaszcza o 2 noca :):):):) ) Kiedys mozemy si9e w nim spotkac i obezwładnic
                    miasto ;P:P:P
                    Co do wyników...wydaje mi sie ze sie dostane :) tak czy ianczerj jak sie nie
                    dostane do Wrocławia do krakowa nie ide..i poprawiam za rok mature :)
                    • Gość: viola Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 21:10
                      no co Ty... w Krakowie nie chcesz studiować. Myśle że połowa maturzystów z
                      małopolski i okolic chce w Krakowie studiować. Kraków jest poprostu boski i ma
                      swoją atmosfere. Osobiście wybiore Kraków bo mam bliżej około 2h drogi
                      pociągiem, ale we Wrocławiu byłam chyba z 3 razy i ...też się w tym mieście
                      zakochałam:)

wybór między Krk a Wroc jest trudny, ale bardziej wole Krk. Dziwie Ci się jak
                      piszesz że zrezygnujesz ze studiów w Krakowie. Nawet nie wiesz ile osób o tym
                      marzy

• Gość: e Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 21:16
                      akurat na EiT na PWr mozna było sie dostac ez problemow. na wydział elektroniki
                      mikrosystemow i foroniki brali kazdego jak leci, a na wydział elektroniki (nie
                      ukrywając - ten lepszy) jakoś 165 punktów, więc prawdę mówiąc sama matma
                      wystarczyła, a rok temu były ciut inaczej iloczone punkty, wiec przy obecnym
                      naliczaniu mogłoby to byc jeszcze mniej ;-)

Dasz radę.
                      Popieram, Wrocław jest cudny ;-) Choć Grunwald rozkopany...
                      • Gość: asio Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:02
                        ja też wybieram sie na AGH na telekomunikacje, ale oprócz tego skłądam na tą
                        uczelnie na inżynierie biomedyczną i matme stosowaną
                        mam nadzieje że sie dostane
                        a jeśli chodzi o te marzenia co do Krakowa to faktycznie prawda
                        ja jestem z Pokarpacia i wiele moicg znajomych chce właśnie studiować w tym
                        mieście mimo 4-godzinnej podrózy autobusem(nie tak daleko znowu)
                        • Gość: k. Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 16.06.06, 22:36
                          jak składasz? na AGH można złożyć papiery tylko na jeden wydział.
                      • Gość: piotrek Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 23:15
                        sorry, co to jest ta foronika??
                        • Gość: ! Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 00:05
                          No, ale jak sie nie dostaniesz tam gdzie chcesz to mozesz skladac prosbe o cos
                          innego itd.
                        • Gość: e Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 10:37
                          czepiasz się.
                          mądry człowiek od razu by zobaczył literówkę i sam stwierdził jak ma być, nie
                          pierdząc przy tym w około....
                          • Gość: piotrek Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 11:40
                            nie no przepraszam, ja w ogóle nie wiem, że tam jest jakis błąd, sie po
                            prostu nie znam i myslałem, że jest coś takiego jak foronika i chciałem sie
                            dowiedzieć co to jest, a jak zrobiłes literówke no to normalne, każdemu sie
                            zdarza, ale ja i tak dalej nie wiem co tam miało być, pozdro.
                            • Gość: e Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 14:19
                              fotonika ;-) r jest koło t ;-)
                              • Gość: piotrek Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 15:28
                                ok, teraz już czaję, dzięks
                                • Gość: asio Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:25
                                  jak to na JEDEN wydział? poważnie?! chyba tego nie doczytałam...mógły ktoś mi
                                  przesłać link ze stronką gdzie to pisze, dzięki :)
                                  • Gość: k. Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 19.06.06, 22:09
                                    niestety - tylko na jeden :(
                                    znajdziesz to na strone AGH poświęconej rekrutacji
                                    • Gość: ? Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 22:10
                                      No to jesli nie dostane sie na wydzial jaki chcialem to co nie mam juz szans na
                                      inny?
                                      • Gość: k. Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.06.06, 14:17
                                        masz, o ile tam będzie niedobór kandydatów i dodatkowa rekrutacja..
                                        • Gość: kaczor Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.06.06, 14:58
                                          a ja próbuje na Makrokierunek na PW :)
    • Gość: Kasia Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 19:19
      Ja się właśnie zarejestrowałam na PWr, narazie tylko na wydział mechaniczny. w
      takiej kolejnosci: zarządzanie i inżynieria produkcji, transport, automatyka i
      robotyka. jeszcze złoze na budownictwo.
      • Gość: kret Re: nikt na studia techniczne?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 21:08
        hmhmh no nie wiem jaki kierunek wybrać, np na budownictwie to bym chyba odpadł
        po pierwszej sesji, ale trzeba coś wybrac technicznego bo matme zdawałem na
        maturze i w sumie jestem zadowolony, hmhmh...
        • Gość: sorrow16@wp.pl Re: nikt na studia techniczne?? IP: 217.96.36.* 23.06.06, 16:05
          heh..nie ma co sie z matmy cieszyc:P Matma ogólnie dobrze wypadnie:) ( wyadje mi
          sie ze takie rokowania sa bardzo słuszne i chyba nikogo nie zaskakuja). Cały
          haczyk lezy w fizyce a z tego co wierm Polonia słabo wypadnie z ów wyzej
          przytoczonego przedmiotu( co nas tez nie dziwi) choc stoimy powyzej standardów
          europejskich z nasza fizyka:P
          Pozdrowienia dla optymistów i różowo-okurarowców ( ha ha różowo-okularników)
          :P:P:P:P neologizmy sobie tworze:P
          • asio87 Re: nikt na studia techniczne?? 26.06.06, 17:34
            delikatnie mówiąc jesteśmy w kropce, ci co chcą na AGH na różne kierunki, ja
            szczerze mówiąc po tej informacji nie moge się zdecydować na jaki kierunek w
            końcu złożyć. tak naprawde to liczyłam że poprostu dostane się na jeden z tych
            trzech, no a teraz to sama nie wiem... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka