Dodaj do ulubionych

Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!!

02.07.06, 17:36
Jak się czujecie przed jutrzejszym egzaminem???Mam nadzieję,że będzie poziom
zbliżony do nowej matury,ale już się stresuję.Życzę wszystkim powodzenia i
połamania długopisów z czarnym wkładem.
Obserwuj wątek
    • hearcik Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! 02.07.06, 17:46
      3mam za Was kciuki. Powalcie nowomaturzstów na łopatki:)
      • Gość: a Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 18:12
        no coz zycze szczescia wszystkim ktorzy nie na wam :)
      • Gość: novy Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 19:03
        hearcik napisała:

Powalcie nowomaturzstów na łopatki:)

mocno wątpię w to powalanie na łopatki:)))
        • hearcik Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! 02.07.06, 19:07
          Ja w to wierze, choc wiem ze nowa matura i egzaminy wstepne dla
          staromaturzystów sa niewspołmierne. Wy macie lepiej i łatwiej.
          • Gość: novy Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 19:10
            egzaminy wstepne dla
            staromaturzystów sa niewspołmierne

masz rację, staromaturzyści jak zwykle są w korzystniejszej sytuacji. Choćby to
            że mieli o wiele więcej czasu na przygotowania
            • hearcik Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! 02.07.06, 19:12
              "masz rację, staromaturzyści jak zwykle są w korzystniejszej sytuacji. Choćby to
              że mieli o wiele więcej czasu na przygotowania"
              faktycznie, a Ci nowomaturzysci, ktorzy TYLKO poprawiali mature?

Moze staromaturzysci mieli wiecej czasu, ale egzaminy wstepne sa trudniejsze
              niz ta Wasza nowa maturka.
              • Gość: deren Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: 194.117.241.* 02.07.06, 19:32
                Nie jest trudniejsza- bo takie jest założenie egzaminów wstepnych na AM :

"Kandydatów legitymujących się "starą maturą" obowiązuje ujednolicony w skali
                kraju egzamin wstępny zdawany w uczelni o porównywalnym poziomie wiedzy z nową
                maturą z trzech przedmiotów na poziomie rozszerzonym: biologii, fizyki z
                astronomią i chemii."
                Przeglądałem arkusze z tamtego roku i moge stwierdzić, że poziom jest
                porównywalny(a z fizyki egzamin był znacznie łatwiejszy niż matura)

www.cm-uj.krakow.pl/rekrutacja/pytania.php
                Inaczej jest tylko w Poznaniu, bo tam obowiązuje test.
                • hearcik Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! 02.07.06, 19:36
                  deren wybacz ale do kogo odnosisz swoja wypowiedz?
                • Gość: deren Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.net.zeork.com.pl 02.07.06, 19:37
                  Miało byc nie jest trudniejszy(oczywiście chodzi o egzamin)
                  • hearcik Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! 02.07.06, 19:40
                    No wlasnie, gdyz nie wiedziałam o co chodzi za bardzo;)
                    Niestety absolutnie sie z Toba nie zgodze, ani z tym cytatem. Nowa matura NIE
                    JEST porownywalna z egzaminami wstepnymi. Niestety, jeszcze nie. Moze za jakis
                    czas to sie zmieni. Mam taka nadzieje.
                    • Gość: patyczek Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 21:25
                      no wiesz to co uklada CKE to pryszcz w porownaniu do testow ukladanych przez
                      medyczne centrum ksztalcenia (??)
                      • hearcik Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! 02.07.06, 21:28
                        Nie rozumiem o co Ci chodzi. Nie wiem czy to miało byc pytanie, czy
                        stwierdzenie...Jesli chvcesz zadac pytanie to zadaj.
                        • Gość: patyczek Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:23
                          widzialam testy zeszloroczne dla SM i byly duuuzo trudniejsze od matury

a te pytajniki byly odnosnie nazwy bo nie bylam pewna jak sie nazywa to centum
                          ktore uklada testy dla SM
                          • hearcik Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! 02.07.06, 22:25
                            Ah rozumiem:)
                            • Gość: patyczek Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:36
                              bardzo boli mnie glowa
                              • Gość: patyczek Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:36
                                Gość portalu: patyczek napisał(a):

> bardzo boli mnie glowa

wiec pisze tak jak pisze :)
      • Gość: ja do hearcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:38
        hearcik napisała
        Powalcie nowomaturzstów na łopatki:)

Ileż tu sympatii w tym stwierdzeniu:)
        Jak przystało na przyszłego ( ja na pewno nie napiszę być może niedoszłego:))
        psychologa
        • hearcik Re: do hearcik 02.07.06, 23:50
          " Ileż tu sympatii w tym stwierdzeniu:)"
          a co mam udawac? pisze to co mysle i tyle. zal mi jest staromaturzystów, ze
          pomimo iz nowa matura nie jest porownywalna z egzaminami wstepnymi, to jeszcze
          maja trudnosci w dostanoiu sie na studia. np. w przypadku AM w Poznaniu w
          zeszłym roku.

" Jak przystało na przyszłego ( ja na pewno nie napiszę być może niedoszłego:))
          psychologa"
          nie napiszesz na pewno? ale napisałes...
          Nie wiem, czy to zdanie jes dokonczone?
    • hratli Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! 02.07.06, 19:16
      powodzenia!
      • Gość: pawel Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 19:27
        niepowodzenia!
        • hearcik Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! 02.07.06, 19:29
          Dla staromaturzystów: POWODZENIA! dla nowomaturzystów: NIEPOWODZENIA.
          • Gość: banq Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 20:51
            Dlaczego nie zyczysz powodzenia nowomaturzystom?
            Ja bym bardzo chciala pisac egzamin na am, a nie moge, bo jestem
            nowomaturzystka... i musialam pisac mature z 3 przedniotow juz ponad miesiac
            temu...
          • Gość: ja do hearcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:26
            hearcik napisała:

> Dla staromaturzystów: POWODZENIA! dla nowomaturzystów: NIEPOWODZENIA

I to jest właśnie jak napisałaś/eś - chamskie.
            W moim poście nic chamskiego nie było.
            • hearcik Re: do hearcik 02.07.06, 23:28
              "Swoją drogą jak można być tak podłą/ym jak hearcik"
              dla mnie to jest chamskie.
              • Gość: ja Re: do hearcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:30
                Taki charakter mają Twoje posty i pewnie znowu się obrazisz, ale broń Panie
                Boże przed takim psychologiem
                • hearcik Re: do hearcik 02.07.06, 23:33
                  "Taki charakter mają Twoje posty"
                  jaki? to ze pisze otwarcie co mysle?

"i pewnie znowu się obrazisz"
                  znowu? a kiedy sie obraziłam?

"ale broń Panie Boże przed takim psychologiem"
                  przed jakim? chciałabym to wiedziec.przed jakim?
                  a poza tym Pana Boga w to nie mieszaj!
          • Gość: ja do hearcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:35
            Jako przyszły psycholog powinnaś wiedzieć, że i "nowi" i "starzy" przeżywają
            teraz ogromny stres. Każdy z nas chce się dostać na wymarzone studia.
            Sympatyzujesz ze "starymi"- Twoja sprawa.
            Ale, wybacz, stwierdzenie: > Dla staromaturzystów: POWODZENIA! dla
            nowomaturzystów: NIEPOWODZENIA. jest w ustach przyszłego psychologa co najmniej
            nie na miejscu.
            Deprecjonujesz (celowo?)stopień trudności nowej matury. Nie zdawałaś - więc co
            możesz o tym wiedzieć? Arkusze spokojnie przeglądane w domu, razem z
            przykladowymi rozwiązaniami wydają Ci się łatwe. Co możesz wiedzieć o ich
            sprawdzaniu przez egzaminatorów, o tym przysłowiowym już "trafianiu w klucz?"
            Arbitralnie twierdzisz, że arkusze, które rozwiązywali staromaturzyści były
            trudniejsze. Oglądając je (np strona cmuj, stwierdziłem,że są łatwe.
            Mógłbym tak długo... Lecz powiem Ci jeszcze, że nigdy nie napisałbym "dla
            staromaturzystów NIEPOWODZENIA". I żeby była jasność: to nie moje słowa, tylko
            transkrypcja Twoich.
            • hearcik Re: do hearcik 03.07.06, 00:45
              "Jako przyszły psycholog powinnaś wiedzieć, że i "nowi" i "starzy" przeżywają
              teraz ogromny stres."
              Jako przyszły, na razie nim nie jestem, poza tym psycholog tez człowiek i ma
              prawo mowic to co mysli.

"Każdy z nas chce się dostać na wymarzone studia"
              No wlasnie, kazdy. Przeczytałam jednak gdzies wypowiedz ze staromaturzysci
              powinni sobie odpuscic, ze oni juz mieli swoja szanse.

" Sympatyzujesz ze "starymi"- Twoja sprawa"
              Sympatyzuje, hmm, nie wiem czy mozna to tak nazwac, jest mi po prostu ich zal,
              głownie bazuje na zeszłorocznej rekrutacji na AM w Poznaniu.

"Ale, wybacz, stwierdzenie: > Dla staromaturzystów: POWODZENIA! dla
              nowomaturzystów: NIEPOWODZENIA. jest w ustach przyszłego psychologa co najmniej
              nie na miejscu."
              Oczywiscie czyli psycholog nie ma prawa wyrazic swojej opinii? PSYCHOLOG TEZ
              CZŁOWIEK. A człowiek powinien miec prawo do wyrazania tego co mysli w danej
              chwili, co czuje itp. Nie ograniczaj zycia psychologów!

"Deprecjonujesz (celowo?)stopień trudności nowej matury."
              A niby dlaczego celowo?

"Nie zdawałaś - więc co możesz o tym wiedzieć?"
              Moge to samo powiedziec do osob ktore nie zdawały starej matury, oraz do tych
              ktorzy w zeszłym roku nie musieli rozwiazywac testow na AM (chodzi mi o Poznan).

"Lecz powiem Ci jeszcze, że nigdy nie napisałbym "dla staromaturzystów
              NIEPOWODZENIA"
              ja bym innych rzeczy nie zrobiła, a Ty moze bys zrobił, wiec wybacz, ale nikt
              mi nie zakaze wypowiadac tego co mysle, tym bardziej, ze za duzo sie naczytałam
              jak to staromaturzysci mieli dobrze, jak oni maja łatwo, ze teraz jest szansa
              dla nowych...

"I żeby była jasność: to nie moje słowa, tylko transkrypcja Twoich."
              Chyba wiem co napisałam, prawda? Poza tym przypominasz mi o tym w kazdym swoim
              poscie.
              A podła nie jestem, to Ty mnie tak nazwałes, aby była jasnosc!

• Gość: ja Re: do hearcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:51
                Bez przerwy powtarzasz, że masz prawo mowić to, co myślisz.
                Ja z kolei myślę, że tylko podły człowiek może życzyć innym niepowodzenia.
                • hearcik Re: do hearcik 03.07.06, 00:55
                  A co mam powiedziec skoro tak jest? Mam kłamac? Nie, bo wspołczuje
                  staromaturzystom. Poza tym wybierasz z moich tekstow tylko to co chcesz, tak
                  jakbys nie czytał reszty.
                  "Ja z kolei myślę, że tylko podły człowiek może życzyć innym niepowodzenia"
                  oczywiscie, jednak dziwie sie ze nie czepiasz sie innej osoby, ktora rowniez
                  napisała: niepowodzenia dla staromaturzysty...
                  ps. a Ty ciagle to samo powtarzasz, jak mozna innym zyczyc niepowodzenia. Nie
                  czytasz ze zrozumieniem, dlatego nie mozemy sie dogadac. Albo czytasz to co
                  chcesz a reszte omijasz. Nie wiem jak to tłumaczyc.
          • Gość: ja do hearcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 01:00
            hearcik napisała:

> Dla staromaturzystów: POWODZENIA! dla nowomaturzystów: NIEPOWODZENIA.

To Twój cały post. Nic więc nie musiałem wybierać z kontekstu. I myślę, że
            moja nieumiejętność czytania ze zrozumieniem (jak twierdzisz, mimo wszystko nie
            przeszkodziła mi zrozumieć tego, co tu napisałaś.
            • hearcik Re: do hearcik 03.07.06, 01:02
              To TWOJ cały post.
              • Gość: ja Re: do hearcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 01:04
                Ostatni już raz napiszę, że podli ludzie życzą innym źle. Koniec i kropka
                • hearcik Re: do hearcik 03.07.06, 01:06
                  Chamscy ludzie wyzywaja innych od podłych nie czytajac ich postów. Koniec i
                  kropka.
    • Gość: Andrzej Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 20:55
      Miejmy nadzieję, że będzie zbliżony - fajnie by było gdyby nie różnił się poziomem od tego co było w zeszłym roku :) Ja też się stresuje :)

Powodzenia!
      • Gość: patyczek Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 21:27
        powodzenia dla staromaturzystów
        • Gość: 1957 Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! IP: 195.117.153.* 02.07.06, 23:15
          Nowomaturzyści jak kiepsko napiszą z któregoś przedmiotu,to poprawiają tylko jeden przedmiot,a staromaturzyści muszą za każdym razem poprawiać trzy przedmioty.I czy chociażby to jest sprawiedliwe? Zyczę połamania długopisów staromaturzystom.Zebyście się w końcu wszyscy dostali na te Wasze AM.Trzymam za Was kciuki.Powodzenia.
          • hearcik Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!! 02.07.06, 23:20
            Zgadzam sie z przedmówca (1957).
    • Gość: ja egzamin dla staromaturzystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:14
      egzamin dla staromaturzystów to pryszcz. Są zeszłoroczne na stronach uczelni.
      Można zobaczyć. W porównaniu z maturą to bułka z masłem.
      Nie powiem tak jak hearcik nowomaturzystom, że życzę zdającym jutro
      niepowodzenia. Swoją drogą jak można być tak podłą/ym jak hearcik
      • Gość: Jola Re: egzamin dla staromaturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:22
        Pewnie nie dostał(a) się kilka razy..
        • hearcik Re: egzamin dla staromaturzystów 02.07.06, 23:24
          Ja studiuje od 2-ch lat psychologie dziennie. Dostałam sie za pierwszym razem.
          Po prostu stoje murem za staromaturzystami. Byłam ostatnim rocznikiem zdajacym
          stara mature.
          • Gość: Jola Re: egzamin dla staromaturzystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 23:38
            To dlaczego nie chcesz żeby nowomaturzyści zdali?
            Masz dziwnie podejście...
            Coś w stylu <jestem staromaturzystką i tylko staromaturzysci mają zdać, a
            nowomaturzyści do gazu najlepiej...>

Dobrze, jakby dostali się tylko Ci, którzy naprawdę na to zasługują, a nie
            staro albo nowomaturzyści...
            • hearcik Re: egzamin dla staromaturzystów 02.07.06, 23:53
              "To dlaczego nie chcesz żeby nowomaturzyści zdali?"
              tego nie napisałam, po prostu stoje murem za staromaturzystami, bo wiem, ze
              teraz maja gorsza sytuacje w dostaniu sie na studia( przeczytaj to co napisałam
              do ja , bo nie chce mi sie powtarzac).

"Masz dziwnie podejście..."
              tzn jakie?

"Coś w stylu <jestem staromaturzystką i tylko staromaturzysci mają zdać, a
              nowomaturzyści do gazu najlepiej...>"
              to nie moje podejscie, zły przykład przytoczyłas, ale spoko.

" Dobrze, jakby dostali się tylko Ci, którzy naprawdę na to zasługują, a nie
              staro albo nowomaturzyści..."
              oczywiscie, ale dopiero wtedy tak bedzie kiedy nowa matura bedzie tak samo
              trudna jak egzaminy wstepne na studia.

• hearcik Re: egzamin dla staromaturzystów 02.07.06, 23:23
        "egzamin dla staromaturzystów to pryszcz"
        jasne.

"Są zeszłoroczne na stronach uczelni"
        Ktorej uczelni?

"W porównaniu z maturą to bułka z masłem"
        oczywiscie(ironia)

podłą? ehm...no tak powiedział/a co wiedział/a
        jak mozna byc tak chamskim jak Ty (nick ja).
        • Gość: muchomor Re: egzamin dla staromaturzystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:12
          hearcik napisała:

> "Są zeszłoroczne na stronach uczelni"
          > Ktorej uczelni?
          brawo za błyskotliwość. zobacz sobie temat wątku, to może się domyślisz.
    • Gość: ja do hearcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:00
      Powodzenia na Twoich studiach hearcik:)
      Też Cię lubię , tak jak Ty nowomaturzystów:P
      • hearcik Re: do hearcik 03.07.06, 00:02
        "Powodzenia na Twoich studiach hearcik:)"
        Nie dziekuje, aby nie zapeszyc:)

" Też Cię lubię , tak jak Ty nowomaturzystów:P"
        a jak ja lubie nowomaturzystów? Nigdzie nie pisałam, ze ich nie lubie. Ale
        Ludzie uwielbiaja sobie doklejac wlasne interpretacje.
        • Gość: ja Re: do hearcik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:10
          Oj hearcik, jak lubisz dopatrywać się podtekstów.Ja tylko napisałem:

" Też Cię lubię , tak jak Ty nowomaturzystów:P"
          A Ty zrozumiałaś, że Cię nie lubię?:)
          To jakaś nadinterpretacja moich słów i czystych intencji:P

• hearcik Re: do hearcik 03.07.06, 00:14
            "Ja tylko napisałem:"
            tylko albo az.

Zinterpretowałam tak jak napisałes. Nie doszukuje sie podtekstow. Nie
            interesuje mnie to czy ktos mnie lubi czy nie, naprawde.

"To jakaś nadinterpretacja moich słów i czystych intencji:P"
            Jasne. Jedna wielka ironia:)
    • Gość: ... I znowu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:56
      I znowu zaczyna się zaśmiecanie forum :(

Coś w stulu patyczka i kaliego...
      • Gość: patyczek Re: I znowu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:05
        Gość portalu: ... napisał(a):

> I znowu zaczyna się zaśmiecanie forum :(
        >
        > Coś w stulu patyczka i kaliego...

spadaj
        • Gość: ... Re: I znowu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:02
          Nie złość się patyczku za niedługo będą mówić " coś w stylu ja i heacika" :P
          • Gość: patyczek Re: I znowu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:24
            ehhh ... to jest forum każdy ma prawo do wymiany WŁASNEGO zdania :)
            • Gość: ... Re: I znowu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:27
              żeba na temat jeszcze było :P
    • hearcik Re: do JA 03.07.06, 01:04
      Przestan ciagle powtarzac to samo. Zasatanawiam sie co chcesz przez to
      udowodnic.Czytaj CAŁE moje posty, a nie tylko to co chcesz. Jedyne co
      potwierdzasz to to ze ich nie czytasz, bo ciagle odnosisz sie do jednego:)
      • hearcik Re: do JA 03.07.06, 01:08
        "Re: Starzy maturzyści na AM jutro egzamin!!!!!!
        Autor: Gość: pawel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Data: 02.07.06, 19:27 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        niepowodzenia "

Moze zacznij sie czepiac do tej osoby, co? Nowomaturzystów bronisz, a staro
        nie...wiec chamski jestes TY.

• Gość: .... Niewiele tych staromaturzystów na farmację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:26
      rekrutacja-farmacja.slam.katowice.pl/egzaminy.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka