Dodaj do ulubionych

judaistyka uj

12.07.06, 23:00
Kto sie wybiera? Ile macie pktow?
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: judaistyka uj IP: *.ramtel.pl 13.07.06, 11:02
      ja myslalam o tym, ale mam z historii tylko 70 i 58, a z h.sztuki 72 i 58:(
      wiec raczej bede składac na zwykła historie:) a ty ile masz p?
    • Gość: mmmmmmmmmmmmmmmm Re: judaistyka uj IP: *.man.busko.pl 13.07.06, 11:27
      Izrael morduje libanczykow aty..
      • Gość: lol Re: judaistyka uj IP: *.ramtel.pl 13.07.06, 16:00
        A co ma jedno do drugiego? Ktos kto studiuje judaistyke niekoniecznie popiera
        Izrael w walce z Palestyńczykami, podobnie jak ktos kto studiuje prawo
        niekoniecznie uwielbia kuc po nocach kodeks rzymski. Kwestia wyboru. Ja lubię
        historię, lubię także uczyc się o innych narodach, więc dlaczego mam tego nie
        połączyc?
    • Gość: lol Re: judaistyka uj IP: *.ramtel.pl 13.07.06, 16:23
      chyba cię zawiodę, nie jestem zydem ani polskim ani francuskim ani zadnym
      innym. a jak powiedziałam wczesniej ide na zwykła historię. a z twojej
      wypowiedzi swiadczy tylko tyle, ze twoim autorytetem jest Roman i tego
      typu "ludzie" żal mi ciebie
      • Gość: Zbyszek Re: judaistyka uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:43
        ja jestem studentem tego zacnego kierunku i gwoli ścisłości nie ma (na moim
        roku) żadnego Żyda oraz nieprawdą jest, że Żydzi wspierają finansowo te studia,
        gdyż jest to prawnie zabronione :) zachęcam i pozdrawiam
        • Gość: lol Re: judaistyka uj IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 16:00
          A mógłbys cos wiecej opowiedziec o tym kierunku i o progach jakie były rok
          temu> ja wprawdzie złozyłam juz na zwykła historię, ale mysl o judaistyce wciaz
          powraca i nie wiem juz co robic:)
    • Gość: Zbyszek Re: judaistyka uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:12
      kierunek jest historyczny. Dwa języki: hebrajski i jidysz, historia oczywiście.
      Nie umiem tego zachwalać jak jakiś produkt, bo dla mnie to jest pasja po
      prostu. Natomiast co do progu to był on nie najwyższy, ponieważ ogólnie w
      zeszłym roku średnia krajowa z historii była ok. 32%. Wszystko więc zależy od
      tego jak w tym roku poszedł ten przedmiot
      • Gość: lol Re: judaistyka uj IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 18:19
        No tak w takim razie dziękuje:) nie chodzi mi o zachwalanie, tylko o
        opowiedzenie:) ah na tym forum jakos tak nie po kolei ukladaja te posty,
        przepraszam jesli post był juz wczesniej a ja pytałam po raz ktorys o to samo:)
    • Gość: lol Re: judaistyka uj IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 18:13
      Zbyszek, czy mogłbys cos wiecej powiedziec mi o tym kierunku? czekam na
      odpowiedź:)
    • Gość: lol Re: leonidas IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 18:15
      tzn chodzi mi o to jacy są tam ludzie, jak sie studiuje, jaki jest program tych
      studiów, no i przede wszystkim jaki był prog rok temu? z góry dzieki , zbyszek:)
      • Gość: Zbyszek Re: lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:18
        www.uj.edu.pl/judaistyka. Tam jest program. Wykładowcy różni, z przewagą tych
        sympatyczniejszych. Znająs się dobrze na tym co robią i potrafią to w miarę
        przystępnie wyłożyć. Ludzie zaś pozytywni jak najbardziej (wiadomo odchyły się
        zdarzają, może nie takie jak leonidas :P). Możemy pogadać na gg, a nie forum
        załadowywać :)
        • Gość: lol Re: lol IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 18:26
          dzięki za stronę, z pewnoscią przeczytam:)a jesli chodzi o gg to masz odwage
          wysłac numer? bo ja wczoraj juz formatowalam dysk i mam dosc walki z wirusami:)
          a po niektorych osobach mozna sie tu spodziewac roznych rzeczy:)
          • Gość: Zbyszek Re: lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:28
            nie myślałem tak o tym, ale jak to powiedziałaś, to się przestraszyłem :P
            • Gość: lol Re: lol IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 18:34
              w takim razie będą mi musialy wystarczyc informacje ze strony do podjęcia
              decyzji:) na razie zlozylam na 2 kierunki - historię i archeologie. i mysle o
              tej judaistyce, choc nie wydaje mi sie bym sie tam dostala...:( a nie wiesz czy
              istnieje np mozliwosc przeniesienia potem z historii zwyklej na judaistykę
              wlaśnie?
              • Gość: Zbyszek Re: lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:37
                a ile miałaś z hist. rozszerzonej (jeśli można wiedzieć). Nie wiem czy istniej
                e możliwość przenosin.
                • Gość: lol Re: lol IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 18:41
                  58 % z historii rozszerzonej i tyle samo z h.sztuki rozszerzonej. a podobno
                  oceniaja wos podstawe lub sztuke rozszerzona. no to wiadome jest ze wos
                  podstawowy poszedl ludziom lepiej niz moja historia sztuki rozszerzona:) to
                  dziwne ze nie oceniaja tych samych poziomow...
                  • Gość: Zbyszek Re: lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 18:46
                    w zeszłym roku wystarczyło 50% z rozszerzonej, ale jak pisałem, średnia
                    wynoisła 32%. Teraz nie wiem jak będzie. a co do Wosu i hist. sztuki może
                    oceniają inaczej i nie porównują tych dwóch wyników, bo to rzeczywiście jest
                    trochę bez sensu.
                    • Gość: lol Re: lol IP: *.ramtel.pl 14.07.06, 18:52
                      no, mam nadzieję... niewiele osob przyjmuja w ogole - tylko 30 osób... niby
                      dobrze bo swiadczy to o kameralnosci kierunku, ale z drugiej strony tak trudno
                      sie dostac... a w tym roku podobno srednia jest większa, a jak patrze na
                      wypowiedzi osob z forum, ktorzy twierdza ze maja po 90 procent to sie mozna
                      zalamac...
                      • Gość: sylwia Re: lol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 09:58
                        Ja wybieram się na judaistykę na UJ z 86 i 76% z Historii i Wosem podstawowym
                        91%;) Mam nadzieję, że się uda ;)
                        • Gość: baronowaxyz Re: lol IP: 62.141.217.* 19.07.06, 15:32
                          Uda się, uda i mam nadzieje, że mnie też...
    • Gość: artur Re: judaistyka uj IP: *.szczecin.mm.pl 21.07.06, 17:19
      kiedy sa wyniki? jest mi ktos w stanie to powiedziec?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka