Dodaj do ulubionych

kandydaci ze stara matura

20.07.06, 17:22
mam takie pytanie, mianowicie czy kandydaci ze starą maturą też mogli skladac
na wiele uczelni, zeby przeniesc sie np. z platnych na dzienne? czy jesli np.
na amwawie ktos mial 250 punktow z tego testu dla kandydatow z matura stara
mogl okazywac na innych uczelniach, jesli byl pewien ze na amwawie mu
zabraknie, aby sie przeniesc?
Obserwuj wątek
    • Gość: 1957 Re: kandydaci ze stara matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 21:54
      Dla SM nie było takiej możliwości,żeby startować na chociażby dwie AM na lekarski czy stom.Mało tego zrobili taki egzamin jak conajmniej(z fizyki)dla studentów poltechniki.Nie do przebrnięcia.A miał być materiał w zakresie liceum.W gdańsku np.ze SM nie dostał się nikt,na ślamie nie wiadomo ale też chyba nikt.Zobaczymy co będzie dalej.I to podobno jest państwo prawa.I wszyscy podobno mają równe szanse.Jeden wielki skandal.
      • Gość: Andrzej Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:11
        Już nie mówi, że egzamin dla starych maturzystów był taki trudny... Był porównywalny z nową maturą.
        • Gość: 1957 Re: kandydaci ze stara matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:15
          jak można powiedzieć,że porównywalny z nową maturą jak oprócz SM nikt go jescze nie widział
          • Gość: Andrzej Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:21
            Ja go pisałem, więc widziałem. Widziałem też nową maturę.
            Poza tym możesz zobaczyć, na egzamin wstępny z zeszłego roku (bo jest na stronach internetowych) i tamten też był porównywalny.
            • Gość: do Andrzeja Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:25
              Jestes naprawde w błedzie Andrzeju. Pewnie w ten sposob chcesz sprowokowac do
              kłótni, ale jak mowie nowa matura i egzamin wstepny na Am jest nieporownywalny.
              Nie da sie tego porownac!
              • Gość: Andrzej Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:28
                Pisałem go !! Moim zdaniem jest porównywalny. Powiem więcej, chemia i biologia były prostsze niż na majowej maturze. Fizyka była trudniejsza, ale nieznacznie. Egzamin na AM oraz mature układają Ci sami ludzie wg tych samych kryteriów.
                • Gość: do Andrzeja Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:31
                  No to w taki razie jestem jedynym ktory tak uwaza. Moze od wielu lat zdajesz i
                  pewne strategie weszły Ci w krew, nie wiem.
                  • Gość: Andrzej Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:45
                    Zdawałem po raz pierwszy. Uczyłem się robiąc głównie zestawy maturalne z zeszłych lat, oraz próbne zestawy maturalne. Egzamin był taki jak się spodziewałem, może z małymi wyjątkami. Uczyłem się botaniki, której na egzaminie w ogóle nie było, natomiast mało uczyłem się człowieka.

A Ty pisałeś ten egzamin ? Jak Ci poszedł ?
                    • Gość: do Andrzeja Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:50
                      A jak mogł mi pojsc skoro sie nie dostałem? Domysl sie.
                      Uwierz, jestes jedyny ktory sadzi iz egzamin wstepny i NM sa porownywalne.
                      Wiekszosc uwaza ze jest inaczej:)
                      • Gość: Andrzej Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:54
                        Nie jestem jedyny, na innym forum niektóre osoby zgadzały się ze mną.
                        Nie bardzo wiem co oprócz fizyki mogło sprawiać taki problem ?? Biologia i chemia były sporo prostsze (żadnych podchwytliwych zadań z chemii, z biologii schematy pokazujące serce płazów i ssaków, które ja pamiętam z podstawówki).

Powiedz co było takiego trudnego w tym egzaminie, czego nie było na nowej maturze ?
                        • Gość: do Andrzeja Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:01
                          Ja juz wiem, ze Ty kłamiesz. I to w monitorowe moje oczy;)
                          Niestety, ale jestes w ogromnym błedzie. Nowa matura nie jest porownywalna z
                          egzaminami wstepnymi. Jestem pewna , ze geniuszem nie jestes, no moze
                          jedynie "geniuszem". Mature sobie poprawiłes i masz 200 iles tam ptk.
                          Nie obchodzi mnie to ile ich masz, obchodzi mnie jedynie Twoje kłamstwo.
                          • Gość: Andrzej Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:06
                            Nie przekonam Cię przez internet, że nie jestem wielbłądem. Ale nie masz podstaw żeby tak sądzisz, oraz nie potrafisz wskazać co było takiego trudnego (w porównaniu do NM) w egzaminie dla SM.
                            • Gość: do Andrzeja Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:08
                              Cały egzamin wsteopny w porownaniu z NM był trudniejszy. Matura to pryszcz przy
                              tym egzaminie. Nie wskazuje co było trudne dlatego, ze dyskutuje z "geniuszem".
                    • Gość: 1957 Re: kandydaci ze stara matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:52
                      No to się pochwal jak jesteś taki orzeł na ile punktów napisałeś i gdzie się dostałeś.Aż mi Cię żal,że musiałeś dopiero w tym roku pisać,gdzie sie tak marnował taki talent przez te lata minione?
                      • Gość: Andrzej Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:56
                        Dostałem 234 punkty, staram się do AM Warszawa :)
                        • Gość: 1957 Re: kandydaci ze stara matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 22:59
                          Nie do końca odpowiedziałeś na moje pytanie
                          • Gość: Andrzej Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:01
                            Długo by opowiadać, na studiach na których bywałem nie miałem nic zupełnie wspólnego z biologią ani chemią i prawie nic z fizyką.
    • Gość: do Andrzeja Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:06
      Nie wiem czy wiesz ale robisz z siebie lekkiego kretyna. (musiałem to napisac;)
      • Gość: Andrzej Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:08
        Osobo podpisująca się 'do Andrzeja' - spróbuj najpierw określić swoją płeć, bo raz piszesz musiałam a innym razem musiałem.

I koniec tematu, nie bede dyskutowal wiecej z kims kto mnie nieudolnie probuje obrazic.
        • Gość: do Andrzeja Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:21
          Wybacz, ale czasami literka nie ta wyskakuje: oczywiscie jam jest mezczyzna:)
          Ale nie w tym rzecz. Otoz niestety, ale tutaj wychodzisz na gbura, ktory
          wszystko wie, dla ktorego wszystko jest TAAAKIE proste. Naprawde, wg mnie jest
          to max śmieszne. I dlatego napisałem to co wyzej napisałem. Nie moglem sie
          powstrzymac. Czasami tak bywa:)
          Nie miałem zamiaru Cie obrazic, tylko uzmysłowic ze ten ktory uwaza ze wszystko
          wie, ze wszystko jest dla niego najprostsze, tak naprawde mało wie. Najczesciej
          sa to osoby, ktorym sie nie powiodło, nie dostały sie na wymarzone studia, a
          tutaj za posrednictwem internetu chca sie dowartosciowac. ALe nie tedy droga:)
          • Gość: Andrzej Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:29
            Nie to było moją intencją. Ja wiem bardzo mało, ale staram się obiektywnie oceniać rzeczy z którymi się stykam. Nie mówię, że egzamin SM był łatwiejszy bo mi poszedł dobrze - staram się do tego podejść obiektywnie. I obiektywnie był porównywalny (co nie znaczy, że był dla mnie łatwy - bo nie był)

Jeśli to są Twoje wymarzone studia to bierz się ostro do roboty i się ucz, a nie zwalaj winy na to że egzamin był trudniejszy. Ja żeby się przygotować, zrezygnowałem z pracy, całą sesję na uczelni mam na wrzesień (i najprawdopodobniej zrezygnuje z tej uczelni), a jestem już starym koniem. Bardzo mi zależało i starałem się solidnie przygotować. Za rok będziesz miał szansę.
            • Gość: do Andrzeja Re: kandydaci ze stara matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 23:32
              Ale ja juz za rok nie mam zamiaru zdawac na AM. Zostane na tym kierunku na
              ktorym jestem. Oba były dla mnie priorytetowe, wiec tak naprawde niczego nie
              straciłem:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka