Dodaj do ulubionych

ŚLAM czy UM w Łodzi

27.07.06, 17:10
mam problem z wybraniem pomiedzy tymi dwoma AM która polecilibyście??
pomóżcie!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:18
      Zdecydowanie UM Łódź! Mieszkam w Zabrzu wiec o tamtejszym slamie sporo
      slyszalam od studentow... a podobno w Katowicach jest jeszcze gorzej. Po 1.
      slamy sa na zadupiach :/ w Zabrzu nawet zadnej knajpy studenckiej nie ma. Do
      tego dochodza mnie informacje z bardzo pewnego zrodla, ze jest spora korupcja
      (tzn.kolezanka, ktora dostala sie na 2 rok opowiadala, jak przed zaliczeniem
      musieli sie poskladac po 50zl zeby kupic ladny komplet markowej porcelany zeby
      wogole dac). Do tego Slam jest biedny i ma na glowie komornika - problemy sa z
      preparatami do histologii, bo na zajeciach widzisz tylko troche z tych
      potrzebnych do zaliczenia, wiec zeby zdac to trzeba isc na korki za 1000zl do
      jakiejs bylej profesorki. Dlatego pewnie wypada najgorzej w rankingach. Jednym
      slowem nieciekawie...
      • Gość: czikiiii Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:20
        a ja polecam Katowice, panuje tam świetna atmosfera, noi ślązacy sa najlepsi!
        Po za tym, Ciebie nie musi interesować czy uczelnia ma na głowie komornika bo im
        do kasy nei dajesz... ale wybór należy do Ciebie
        • Gość: ... Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 17:37
          Ale mimo wszystko nie zaprzeczasz, ze jest korupcja i brak preparatow :P
    • ciarna_87 Re: ŚLAM czy UM w Łodzi 27.07.06, 18:55
      no jasne że Łódź nie wiem nad czym się tu zastanaiwać jeżeli dostałas się na
      łódx to jest o wiele lepszy od katowic naprawdę, zresztą tam sa jedne z
      wyzszych progów w Polsce więc chyba o czymś to juz świadczy. ja sama chciałąm
      na krk ale nie wyszło więc w tym roku płatne a za rok sie postaram na dzienne
      • Gość: magdalinka1 Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 18:59
        nie idx do Łodzi bo ja czekam az się tam miesjce zwoni, a powiem jedno,
        najważniejsze żeby byc jak najbliżej domu, bo czasem trzeba wracac, a im bliżej
        tym taniej w pociągu i krócej!
      • Gość: myszo-skoczek Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:59
        w katowicach nie brakuje preparatow

to we wroclawiu i krk pokazywane sa okazjonalnie
        w katowicach jak trafisz na fajnego asystenta to sama mozesz preparowac
        • Gość: kaśka Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.mikolow.net 27.07.06, 20:08
          na anatomii nie brakuje
          a z histologią różnie bywa... niestety
    • Gość: ja Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:19
      a mi brakuje 1 pkt do lodzi na lek. mam nadzieje ze ktos zwalnia
      miejsce??;)(konkretnie to 9 miejsc)
    • Gość: medyk Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.06, 19:36
      Zdecydowanie katowice, lepsze perspektywy i wyposażenie, maista porównywalne.
      • Gość: myszo-skoczek Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:59
        i ligota wbrew pozorom to ladna dzielnica katowic
        • Gość: kaśka Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.mikolow.net 27.07.06, 20:09
          tylko w budynku wydziału lekarskiego brakuje pożądnych toalet... :/
          ale dzielnica pikna jest:D
          • Gość: myszo-skoczek Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 20:27
            ale preparatow nie brakuje

io tam sie porzadnie nauczysz anatomii
    • Gość: ciarna Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 27.07.06, 20:31
      taaa nie słychaj tych wywodów o preparatach może i są ale w łodzi jest prestiż
      i lepsza uczelnia a ci co mówią inaczej to chca się pewnie do niej dostać
      • Gość: lol Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.c153.petrotel.pl 28.07.06, 19:42
        ja sie dostalem na UM i jestem bardzo zadowolony:)
        pozdro
    • Gość: misiek Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:01
      nie wiem jak jest w łodzi,ale jestem po 2 roku na slamie i jest tragicznie.
      • Gość: medyk Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.06, 21:06
        Nie słuchaj ich, zniechęcają cię do kato, a tam jest naprawdę dobra uczelnia,
        nie ma przekrętów jak na umed, wszysyc moi znajomi tam idą i ja też.
    • Gość: łodzianka:) Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: 80.54.90.* 29.07.06, 03:20
      nie wiem czy zauwazylas ze wiekszosc opinii nt slamu jest typu "tragedia" i
      niestety jest to prawda. prznioslam sie w zeszly roku do lodzi, najpierw
      chcialam do wawy, ale dozlam do wniosku ze wole byc troche blizej domu;) i nie
      zaluje tej decyzji:)
      • sisi86 Re: ŚLAM czy UM w Łodzi 29.07.06, 10:31
        decyzje już podjełam idę do Łodzi :) wiec teraz tylko licze na to że bedzie
        dobrze i że dam sobie tam radę
        • Gość: czikiiii Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.toya.net.pl 29.07.06, 11:00
          spierd..... z łodzi!!!
          • gaga001 Re: ŚLAM czy UM w Łodzi 29.07.06, 11:57
            kultura przede wszystkim!

Dobrze, że idziesz do Łodzi przynajmniej takiemu gamoniowi miejsca nie
            zwolnisz :)
        • offizier Re: ŚLAM czy UM w Łodzi 29.07.06, 13:56
          oj,oj to nie dobry wybór....
          ponieważ łowcy skór, wybryki z pawulonem i inne ciekawe nieetyczne zachowania
          lekarzy w okolicach Łodzi często sie zdarzają....
          wybierając uczelnię wspierałam się opinią mojego ortodony który wyraźnie
          oświadczył wszędzie byleby nie do łodzi... (te okolce emanuja jakims niczystymi
          mocami;))
          na śląku zasze jest tragicznie gdyż wysoki poziom ta uczelnia reprezentuje, nie
          sugeruj się progami gdyz one do ostatniej listy się diametralnie zmienią :)
          ps. na amł również bym się dostała
          • Gość: hehe Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:45
            O ku..... Ale z Ciebie dzieciak... A jak będziesz przeprowadzała operację,
            kiedy będziesz w ogromnym stresie i pod olbrzymią presją, to co? Powiesz
            asystującym pielęgniarkom, że musisz napisac na forum do kolegów i koleżanek bo
            nie wiesz co dalej? Proponuję udac się na fizjoterapię lub pielęgniarstwo...
            Albo dorosnąć:)) pozdr PS. ja potrafłem dokonać wyboru:))
            • offizier Re: ŚLAM czy UM w Łodzi 29.07.06, 20:01
              a jeśli można się zapytać drogi hehe jakiego wyboru dokonałeś?
              • Gość: hehe Re: ŚLAM czy UM w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 21:35
                Oczywiście:)) potrafiłem wybrać uczelnie:)) AMG PS skąd wiesz czy nie jetsem
                tani??? :PP pozdr
                • offizier Re: ŚLAM czy UM w Łodzi 29.07.06, 22:36
                  Drogi Hehe, założyłam a, że pojęcia są to względne, a mój portwel zazwyczaj
                  świeci pustkami, więc dla mnie zawsze pozostanisz Drogi Hehe pozdrowionka;)
                  ps. dobry wybór
    • loteczka Re: ŚLAM czy UM w Łodzi 29.07.06, 21:42
      Nie wiem co doradzić,ponieważ obie AM mają dużą renomę.

Powiem tylko,że zazdroszczę Ci tego iż masz taki wybór.Zdaję sobie sprawę,z
      emusiałaś się solidnie napracować dlatego też garuluję (szczerze i serdecznie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka