c0rle0ne 31.07.06, 15:43 O co chodzi z tymi 2 listami, czemu lista rezerwowa obejmuje 350-pare osób a ta lista tych którzy 'spełnili warunki' tylko 81 ?? I czemu nie ma ludzi poniżej 192 pkt?? Co to oznacza?:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 15:58 jak mozesz to daj lin do tej strony z rezerwowuymi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:10 A już mam.Wkurza mnie to wszystko!Kazda uczelnia przeprowadza rekrutacje w inny sposób, informacje na większości stronach internetowych nie są kompletne, a do nich dodzwonić się jest brdzo ciężko, pomijam juz fakt , ze nigdy w historii tak jeszcze nie było , ze na wyniki trzeba czekać do połowy sierpnia, a i te terminy się moga przesunąć, to tylko 4miesiące.....Inaczej to sobie wyobrażałam, jak marzyłam kiedyś o medycynie.Przyjdzie ten ddzień wyników , bedzie trochę stresu, dreszczyku emocjui i w końcu się dowiem czy mi się udało, czy nie....A nie tak, 4miesiące mam nie wiedzieć czy bedę studiować czy nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.pl / *.enterpol.pl 31.07.06, 17:12 A, co na listach rezerwoych robią ci co mają wymaganą liczbę punktów, np. na lek. powyżej 216, oni mogą się jeszcze ubiegać skoro nie złożyli deklaracji.. Odpowiedz Link Zgłoś
andzina86 Re: AM Lublin Nowe Listy !! 31.07.06, 18:20 dokladnie!! dlaczego na tej liscie sa osoby majace ponad 216pkt przeciez termin skaldania deklaracji minal 28 lipca?? Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia_lol Re: AM Lublin Nowe Listy !! 31.07.06, 18:52 TO TAK SAMO JAK GIERTYCH. AM LUBLIN ZMIENIA ZASADY W TRAKCIE GRY I WIDOCZNIE DEKLARACJE NIE BYŁY POTRZEBNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiot am lublin najbardziej zwalona rekrutacja!!!!!!!!!! IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:17 oni tam sa porabani!!! najpierw kazali skladac ta denna deklaracje przyjetym tym i tym co maja jakies szanse na przyjecie potem ludzie ktorzy sie nie zadeklarowali otrzymali 2 szanse (hehe ciekawe po co ? chyba wyraznie ok 111 osobom nie zalezalo na ich amie..) i zostali PERFIDNIE przepisani na liste rezerwowych na wypadek gdyby sie przypadkiem namyslili na ich wielmozna uczelnie..nie wspominajac ze blokuja miejsce tepszym ludzikom takim jak np ja ! mam wrazenie ze tym kretynom z am lublin chodzi tylko o stworzenie jakiejs chorej atmosfery sztucznego zamieszania i wygorowanych progow ! no sory bardzo ale czegos tu nie rozumiem moze mi wyjasnicie ps przepraszam jesli kogos urazilam ale jestem leciutko wpieniona:):);d;d;d pozdroofka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... czytac nie umiecie??? do 7 sierpnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:27 Lista kandydatów, którzy do dnia 28 lipca 2006 roku spełnili wymagane przez AM w Lublinie warunki przyjęcia na studia (złożyli deklarację podjęcia studiów) i po złożeniu oryginału świadectwa maturalnego do 7 sierpnia 2006 roku do godz. 15:00 będą przyjęci na studia stacjonarne. Kierunek: lekarski, lekarsko-dentystyczny, farmacja, analityka medyczna Wstępna lista kandydatów mogących ubiegać się o przyjęcie na studia stacjonarne w AM w Lublinie pod warunkiem złożenia w terminie do 7 sierpnia 2006 roku do godz. 15:00 oryginału świadectwa maturalnego. Kierunek: lekarski, lekarsko-dentystyczny, farmacja, analityka medyczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominisia Re: czytac nie umiecie??? do 7 sierpnia! IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 31.07.06, 20:29 No ok świadectwa ale musza to byc osoby które wczesniej zlozyły deklaracje do 28 lipca. A na tych ich listach rezerwowych sa osoby które nie złozyły deklaracji. Byłam nawet swiadkiem, moj kolega złozył deklaracje tylko na lekarski a nie weim skad jest na rezerwowej na dentystycznym. Wyjasnij mi to, czy za to jest na rezerwowej na stomie ze mial duzo punktów pomimo iz nie chce tam studiowac? To śmieszne bo podobno nic na siłe sie nie robi a oni daja niektórym kolejna szanse ze moze jednak sie zlituja i utzymaja wysoki próg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: czytac nie umiecie??? do 7 sierpnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:01 Pewne będzie dopiero, gdy przyniosą oryginały świadectw. Sama deklaracja NIC nie znaczy- dlatego dalej blokują listy . Pewnie czekają na inne uczelnie (rezerwa np. w Warszawie). W efekcie zablokowana jest rekrutacja na wszystkich uczelniach, gdzie złozono gołe deklaracje bez świadectw. Szach i mat. Cholerni egoiści.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajax Re: czytac nie umiecie??? do 7 sierpnia! IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:54 o nie co to to nie umiem czytac udowodnic ci ? jak wol jest napisane: ''Brak DEKLARACJA PODJĘCIA STUDIÓW w siedzibie odpowiednich Wydziałowych Komisji Rekrutacyjnych w dniu 28 lipca 2006 roku do godz. 15.00 jest równoznaczne z rezygnacją kandydata z podjęci studiów w Akademii Medycznej w Lublinie'' :P oj tam nie wazne w sumie co ma byc to bedzie a wiec mi to tito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeczek Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:40 Zmieniono zasadę; tzn. deklaracja nie stanowi teraz o tym, czy cię skreślą, czy nie, tylko dostarczenie oryginału świadectwa dojrzałosci. Te deklaracje nie były potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia_lol Re: AM Lublin Nowe Listy !! 31.07.06, 22:45 a moze i masz racje ze zmmieniono zasady, tak jak juz wspomniałam wczesniej Giertych wprowadza zmiany w trakcie wiec dlaczego by i uczelnie nie mogły? po prostu ida w ślad za ministrem edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
ekadom1 Re: zmiana zasad 01.08.06, 09:06 Myślę , że wprowadzono to po to - aby kandydaci Ci niezdecydowani w końcu sie okreslili gdzie chca studiować i dostarczenie świadectwa dopiero jest pewną gwarancją. Zamieszanie zrobiło się duże, a i ludzi , którzy nie przemysleli całej tej sprawy związanej z rekrutacją jest bardzo dużo. Składaja w panice na kierunki, na których w życiu nie podejmą studiów - i po co, moim zdaniem szkoda kasy. Ale jak sie ma jej w nadmiarze to chyba tak odbija i tak łatwo i bezmyślnie sie ją wtedy wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:10 moje zdanie jest takie, ze nikt z tych, ktorzy pierwotnie mieli wystarczajaca liczbe punktow, nie ryzykowalby na tyle, zeby nie zlozyc deklaracji w czasie. wiec mysle, ze te osoby, ktore jej do teraz nie zlozyly-juz jej nei zloza, bo wybraly lepsza uczelnie. wiec prog moze drastycznie sie obnizyc:p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.06, 10:08 a co mam zrobic jezeli nie dostalam sie ani na lek. ani na stome i nie ma mnie na listach rezerwowych? jestem tuz pod kreską listy rezerwowych i jesli prog spadnie (a na stomie spadnie na pewno)to czy bede w ogole brana pod uwage jezeli zlozylam deklaracje a oryginalu swiadectwa nie?(oryginal mogą skladac tylko przyjeci i rezerwowi. co ja mam w ogole robic?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:47 kolezanka powinna doniesc w takim razie oryginal swiadectwa na ta stomatologie( chyba o nia chodzi?) i cierpliwie czekac. uczelnia wprowadziala niepotrzebne zamieszanie, ale nie jestes wykluczona z procesu rekrutacji. na stomie potiwerdzila tylko 1/4!!!! wiec spokojnie czekaj do 8, moze okaze sie,ze bedziesz na liscie przyjetych.powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.pl / *.enterpol.pl 01.08.06, 14:21 spoko, a jak ja dostałam się na inny kierunek i musiałam tam doniść oryginał żeby nie zostać skreśloną to, co mam zrobić..przecież muszę się gdzieś zaczepić, skąd mam pewność, że się tam dostnę, nie zaufam im ślepo..nie da rady muszę sobie z nimi pogadać...głupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjety Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:15 to musisz podjac ryzyko albo zostac przy tym koierunku na jaki sie dostalas. sorry. juz tych zasad nie zmienisz i twoje pogadnanie nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.pl / *.enterpol.pl 01.08.06, 17:31 żeby im się przypadkiem nie okazało we wrześniu, że są wolne miejsca albo będą przyjmować ludzi z niską punktacją, tych którzy podjęli ryzyko... czyli czas na dojrzałe decyzje,bagno.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 19:06 nie z tym ryzykiem to totalna glupota rozumiem rok temu owszem mozna bylo o czyms takim mowic ..hmm wiele osob przegralo np nie dostajac sie na cmuj podczas gdy na am wawa spokojnie by sie zalapali..a przeciez niby w tym roku mialo byc bez ryzyka dzieki mozliwosci skadania na wiele amow tylko cholercia zwalili sprawe z tymi swiadectwami ale trzeba sie jakos ratowac i zlozyc na cos tymczasowo potem zabrac itp co prawda troche to kosztuje ale da sie jakos wyjsc z tych chorych sytuacji 3mta siem pap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjety Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:02 dziewczyno nie wiesz co mowisz...przez szeroko pojety egoizm samych maturzystow wielu z nich przezywa ogromny stres przez ponad miesciac(a nadal nie wiemy, ile to moze jeszcze potrwac) oto polski charatker- kombinowac do samego konca.tyle,ze karolino tu juz nie ma kombinowania- masz jeden oryginal- i czy podejmiesz ryzyko - byc albo nie byc - twoja sprawa. sami sobie zgotowalismy ten los. jest to oczywiscie wina tych, ktorzy ustalili niejasne zasady rekrutacji, ktore pozwalaja na nieczyste sytuacje, ale to,ze sa osoby ktore sie dostaly na lekarski, stomatologie i farmacje rownoczesnie i wszedzie potwierdzily to sprawa kolejna. nie obchodzi ich to,ze komus nie tyle psuja wakacje, ale zabieraja zdrowie. decyzje o podjeciu studiow powinno sie podjac duuzo wczesniej , dlatego ja nie blokuje miejsca innym, tylko zabieram dokumenty, rezygnuje, nie stwarzam problemow. ludzie, pomyslcie troche o drugim czlowieku, przeciez to wlasnie jemu bedziecie cale zycie sluzyc wybierajac te studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:31 chyba nie zrozumiales ja sie z toba zgadzam absolutnie tyle tylko ze narazie pomomo 212pktow nie dostalam sie na zaden am a czekam na 2 liste z bialego i lublina hm w bialym lista bedzie 7 a do tego czasu trzeba zlozyc oryginal w lublinie. wiec niestety nie moge zabierac papierow z lublina ani zrezynowac z bialego bo jesli nie wyjdzie jedno to poratuje sie drugim i nie ma tu miejsca na altruistyczne zagrywki sama nie mam wakacji jakbys nie zauwazyl i po co przelewasz na mnie wszystkie swoje zale!??? ps. mam jeden oryginal ale DWA ROZNE TERMINY JEGO SKLADANIA!!!! OT I CALE KOMBINATORSWO :p WEZZZZZZZZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekadom1 Re:i to jest chore w tej całej rekrutacji IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.08.06, 10:40 Trzeba kłamać , kombinować oszukiwać - ale dlaczego nie można tego jakoś sensownie uporządkować. W całym tym zamieszaniu można łatwo kombinować i powciskać swoich kandydatów i to jest w takiej sytuacji bardzo ławtwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re:i to jest chore w tej całej rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:46 przeciez sa dwa orginały.. odpis z OKE tez przyjmują.. wiec ja nie widze problemu..orginal skaldasz na pewne studia..a odpis do Lublina..i czekasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jt Re:i to jest chore w tej całej rekrutacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 12:28 nie wszedzie przyjmuja odpis! po 2, niektorzy zlozyli juz odpis na jakas inna uczelnie.. i tak np. ktos jest z krakowa, zlozyl odpis do gdanska i co.. ma jechac wybierac?? wcale sie nie dziwie, ze ludzie kombinuja. jedyne co mnie dziwi, to to, ze w Lublinie osoby, ktore nie zlozyly deklaracji sa na liscie rezerwowej, bo to sie chyba mija z celem i ci, kotrzy sie nie dostali z 1 listy sami nie wiedza, co maja sobie teraz myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptl jt popieram w 100% !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyl Re: jt popieram w 100% !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.enterpol.pl 02.08.06, 16:10 a ja mam 195pkt i nie ma mnie na liście rezerwowych na stomę nawet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budda Re: jt popieram w 100% !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.06, 16:22 Oni sobie przyjeli ze minimalny prog jaki bedzie to 192 na lekarski a 196 na stome, wzorujac sie tu slaska am. Odpowiedz Link Zgłoś
d-st ==> karolina 02.08.06, 16:22 Jeśli masz 212pkt i sie nigdzie nie dostałaś możesz zawsze pójść na PAM na lekarski mimo, ze nawet wczeniej tam podania nie składałaś (z resztą kazdy kto che na lekarski i ma co najmniej 209 może;]) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: ==> karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:28 i tu sie przelicza....zobaczycie..nie bedzie progow jakie sobie zalozyli (192, 196) beda duzo nizsze..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: ==> karolina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:49 no chyba niepoprawnym optymista jestes.. bedzie dobrze jak zejda ponizej 200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: ==> karolina IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:04 a dzieki dzieki za info d-st :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorok Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 19:28 liczyc nie umiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.nat.renicom.pl 02.08.06, 21:11 kto rezygnuje z położnictwa na AM w Lublinie? Odpowiedz Link Zgłoś