Dodaj do ulubionych

AM Lublin Nowe Listy !!

31.07.06, 15:43
O co chodzi z tymi 2 listami, czemu lista rezerwowa obejmuje 350-pare osób a
ta lista tych którzy 'spełnili warunki' tylko 81 ?? I czemu nie ma ludzi
poniżej 192 pkt?? Co to oznacza?:P
Obserwuj wątek
    • Gość: A Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 15:58
      jak mozesz to daj lin do tej strony z rezerwowuymi
      • Gość: A Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:10
        A już mam.Wkurza mnie to wszystko!Kazda uczelnia przeprowadza rekrutacje w inny
        sposób, informacje na większości stronach internetowych nie są kompletne, a do
        nich dodzwonić się jest brdzo ciężko, pomijam juz fakt , ze nigdy w historii
        tak jeszcze nie było , ze na wyniki trzeba czekać do połowy sierpnia, a i te
        terminy się moga przesunąć, to tylko 4miesiące.....Inaczej to sobie
        wyobrażałam, jak marzyłam kiedyś o medycynie.Przyjdzie ten ddzień wyników ,
        bedzie trochę stresu, dreszczyku emocjui i w końcu się dowiem czy mi się udało,
        czy nie....A nie tak, 4miesiące mam nie wiedzieć czy bedę studiować czy nie.....
    • Gość: gość Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.pl / *.enterpol.pl 31.07.06, 17:12
      A, co na listach rezerwoych robią ci co mają wymaganą liczbę punktów, np. na
      lek. powyżej 216, oni mogą się jeszcze ubiegać skoro nie złożyli deklaracji..
    • andzina86 Re: AM Lublin Nowe Listy !! 31.07.06, 18:20
      dokladnie!! dlaczego na tej liscie sa osoby majace ponad 216pkt
      przeciez termin skaldania deklaracji minal 28 lipca??
      • dominisia_lol Re: AM Lublin Nowe Listy !! 31.07.06, 18:52
        TO TAK SAMO JAK GIERTYCH. AM LUBLIN ZMIENIA ZASADY W TRAKCIE GRY I WIDOCZNIE
        DEKLARACJE NIE BYŁY POTRZEBNE.
        • Gość: idiot am lublin najbardziej zwalona rekrutacja!!!!!!!!!! IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:17
          oni tam sa porabani!!! najpierw kazali skladac ta denna deklaracje przyjetym
          tym i tym co maja jakies szanse na przyjecie potem ludzie ktorzy sie nie
          zadeklarowali otrzymali 2 szanse (hehe ciekawe po co ? chyba wyraznie ok 111
          osobom nie zalezalo na ich amie..) i zostali PERFIDNIE przepisani na liste
          rezerwowych na wypadek gdyby sie przypadkiem namyslili na ich wielmozna
          uczelnie..nie wspominajac ze blokuja miejsce tepszym ludzikom takim jak np ja !
          mam wrazenie ze tym kretynom z am lublin chodzi tylko
          o stworzenie jakiejs chorej atmosfery sztucznego zamieszania i wygorowanych
          progow ! no sory bardzo ale czegos tu nie rozumiem moze mi wyjasnicie
          ps przepraszam jesli kogos urazilam ale jestem leciutko wpieniona:):);d;d;d
          pozdroofka
          • Gość: ... czytac nie umiecie??? do 7 sierpnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:27
            Lista kandydatów, którzy do dnia 28 lipca 2006 roku spełnili wymagane przez AM w
            Lublinie warunki przyjęcia na studia (złożyli deklarację podjęcia studiów) i po
            złożeniu oryginału świadectwa maturalnego do 7 sierpnia 2006 roku do godz. 15:00
            będą przyjęci na studia stacjonarne. Kierunek: lekarski, lekarsko-dentystyczny,
            farmacja, analityka medyczna

Wstępna lista kandydatów mogących ubiegać się o przyjęcie na studia stacjonarne
            w AM w Lublinie pod warunkiem złożenia w terminie do 7 sierpnia 2006 roku do
            godz. 15:00 oryginału świadectwa maturalnego. Kierunek: lekarski,
            lekarsko-dentystyczny, farmacja, analityka medyczna
            • Gość: Dominisia Re: czytac nie umiecie??? do 7 sierpnia! IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 31.07.06, 20:29
              No ok świadectwa ale musza to byc osoby które wczesniej zlozyły deklaracje do
              28 lipca. A na tych ich listach rezerwowych sa osoby które nie złozyły
              deklaracji. Byłam nawet swiadkiem, moj kolega złozył deklaracje tylko na
              lekarski a nie weim skad jest na rezerwowej na dentystycznym. Wyjasnij mi to,
              czy za to jest na rezerwowej na stomie ze mial duzo punktów pomimo iz nie chce
              tam studiowac? To śmieszne bo podobno nic na siłe sie nie robi a oni daja
              niektórym kolejna szanse ze moze jednak sie zlituja i utzymaja wysoki próg.
              • Gość: ... Re: czytac nie umiecie??? do 7 sierpnia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:01
                Pewne będzie dopiero, gdy przyniosą oryginały świadectw. Sama deklaracja NIC
                nie znaczy- dlatego dalej blokują listy .
                Pewnie czekają na inne uczelnie (rezerwa np. w Warszawie).

W efekcie zablokowana jest rekrutacja na wszystkich uczelniach, gdzie złozono
                gołe deklaracje bez świadectw.
                Szach i mat.
                Cholerni egoiści....
                • Gość: ajax Re: czytac nie umiecie??? do 7 sierpnia! IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 21:54
                  o nie co to to nie umiem czytac udowodnic ci ?

jak wol jest napisane: ''Brak DEKLARACJA PODJĘCIA STUDIÓW w siedzibie
                  odpowiednich Wydziałowych Komisji Rekrutacyjnych w dniu 28 lipca 2006 roku do
                  godz. 15.00 jest równoznaczne z rezygnacją kandydata z podjęci studiów w
                  Akademii Medycznej w Lublinie''

:P oj tam nie wazne w sumie co ma byc to bedzie a wiec mi to tito
    • Gość: radeczek Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:40
      Zmieniono zasadę; tzn. deklaracja nie stanowi teraz o tym, czy cię skreślą, czy
      nie, tylko dostarczenie oryginału świadectwa dojrzałosci. Te deklaracje nie
      były potrzebne.
      • dominisia_lol Re: AM Lublin Nowe Listy !! 31.07.06, 22:45
        a moze i masz racje ze zmmieniono zasady, tak jak juz wspomniałam wczesniej
        Giertych wprowadza zmiany w trakcie wiec dlaczego by i uczelnie nie mogły? po
        prostu ida w ślad za ministrem edukacji
        • ekadom1 Re: zmiana zasad 01.08.06, 09:06
          Myślę , że wprowadzono to po to - aby kandydaci Ci niezdecydowani w końcu sie
          okreslili gdzie chca studiować i dostarczenie świadectwa dopiero jest pewną
          gwarancją. Zamieszanie zrobiło się duże, a i ludzi , którzy nie przemysleli
          całej tej sprawy związanej z rekrutacją jest bardzo dużo. Składaja w panice na
          kierunki, na których w życiu nie podejmą studiów - i po co, moim zdaniem szkoda
          kasy. Ale jak sie ma jej w nadmiarze to chyba tak odbija i tak łatwo i
          bezmyślnie sie ją wtedy wydaje.
    • Gość: ja Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:10
      moje zdanie jest takie, ze nikt z tych, ktorzy pierwotnie mieli wystarczajaca
      liczbe punktow, nie ryzykowalby na tyle, zeby nie zlozyc deklaracji w czasie.
      wiec mysle, ze te osoby, ktore jej do teraz nie zlozyly-juz jej nei zloza, bo
      wybraly lepsza uczelnie. wiec prog moze drastycznie sie obnizyc:p
    • Gość: angie Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.06, 10:08
      a co mam zrobic jezeli nie dostalam sie ani na lek. ani na stome i nie ma mnie
      na listach rezerwowych? jestem tuz pod kreską listy rezerwowych i jesli prog
      spadnie (a na stomie spadnie na pewno)to czy bede w ogole brana pod uwage jezeli
      zlozylam deklaracje a oryginalu swiadectwa nie?(oryginal mogą skladac tylko
      przyjeci i rezerwowi. co ja mam w ogole robic?!
      • Gość: krzys Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:47
        kolezanka powinna doniesc w takim razie oryginal swiadectwa na ta stomatologie(
        chyba o nia chodzi?) i cierpliwie czekac. uczelnia wprowadziala niepotrzebne
        zamieszanie, ale nie jestes wykluczona z procesu rekrutacji. na stomie
        potiwerdzila tylko 1/4!!!! wiec spokojnie czekaj do 8, moze okaze sie,ze
        bedziesz na liscie przyjetych.powodzenia.
        • Gość: gość Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.pl / *.enterpol.pl 01.08.06, 14:21
          spoko, a jak ja dostałam się na inny kierunek i musiałam tam doniść oryginał
          żeby nie zostać skreśloną to, co mam zrobić..przecież muszę się gdzieś
          zaczepić, skąd mam pewność, że się tam dostnę, nie zaufam im ślepo..nie da rady
          muszę sobie z nimi pogadać...głupota
          • Gość: przyjety Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:15
            to musisz podjac ryzyko albo zostac przy tym koierunku na jaki sie dostalas.
            sorry. juz tych zasad nie zmienisz i twoje pogadnanie nic nie da.
            • Gość: gość Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.pl / *.enterpol.pl 01.08.06, 17:31
              żeby im się przypadkiem nie okazało we wrześniu, że są wolne miejsca
              albo będą przyjmować ludzi z niską punktacją, tych którzy podjęli ryzyko...
              czyli czas na dojrzałe decyzje,bagno..
              • Gość: karolina Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 19:06
                nie z tym ryzykiem to totalna glupota rozumiem rok temu owszem mozna bylo o
                czyms takim mowic ..hmm wiele osob przegralo np nie dostajac sie na cmuj
                podczas gdy na am wawa spokojnie by sie zalapali..a przeciez niby w tym roku
                mialo byc bez ryzyka dzieki mozliwosci skadania na wiele amow tylko cholercia
                zwalili sprawe z tymi swiadectwami ale trzeba sie jakos ratowac i zlozyc na cos
                tymczasowo potem zabrac itp co prawda troche to kosztuje ale da sie jakos wyjsc
                z tych chorych sytuacji 3mta siem pap
                • Gość: przyjety Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:02
                  dziewczyno nie wiesz co mowisz...przez szeroko pojety egoizm samych maturzystow
                  wielu z nich przezywa ogromny stres przez ponad miesciac(a nadal nie wiemy, ile
                  to moze jeszcze potrwac) oto polski charatker- kombinowac do samego
                  konca.tyle,ze karolino tu juz nie ma kombinowania- masz jeden oryginal- i czy
                  podejmiesz ryzyko - byc albo nie byc - twoja sprawa. sami sobie zgotowalismy
                  ten los. jest to oczywiscie wina tych, ktorzy ustalili niejasne zasady
                  rekrutacji, ktore pozwalaja na nieczyste sytuacje, ale to,ze sa osoby ktore sie
                  dostaly na lekarski, stomatologie i farmacje rownoczesnie i wszedzie
                  potwierdzily to sprawa kolejna. nie obchodzi ich to,ze komus nie tyle psuja
                  wakacje, ale zabieraja zdrowie. decyzje o podjeciu studiow powinno sie podjac
                  duuzo wczesniej , dlatego ja nie blokuje miejsca innym, tylko zabieram
                  dokumenty, rezygnuje, nie stwarzam problemow. ludzie, pomyslcie troche o drugim
                  czlowieku, przeciez to wlasnie jemu bedziecie cale zycie sluzyc wybierajac te
                  studia.
                  • Gość: karolina Re: IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:31
                    chyba nie zrozumiales ja sie z toba zgadzam absolutnie tyle tylko ze narazie
                    pomomo 212pktow nie dostalam sie na zaden am a czekam na 2 liste z bialego i
                    lublina hm w bialym lista bedzie 7 a do tego czasu trzeba zlozyc oryginal w
                    lublinie. wiec niestety nie moge zabierac papierow z lublina ani zrezynowac z
                    bialego bo jesli nie wyjdzie jedno to poratuje sie drugim i nie ma tu miejsca
                    na altruistyczne zagrywki sama nie mam wakacji jakbys nie zauwazyl i po co
                    przelewasz na mnie wszystkie swoje zale!???

ps. mam jeden oryginal ale DWA ROZNE TERMINY JEGO SKLADANIA!!!! OT I CALE
                    KOMBINATORSWO :p WEZZZZZZZZ

• Gość: ekadom1 Re:i to jest chore w tej całej rekrutacji IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.08.06, 10:40
                      Trzeba kłamać , kombinować oszukiwać - ale dlaczego nie można tego jakoś
                      sensownie uporządkować. W całym tym zamieszaniu można łatwo kombinować i
                      powciskać swoich kandydatów i to jest w takiej sytuacji bardzo ławtwe.
                      • Gość: yy Re:i to jest chore w tej całej rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:46
                        przeciez sa dwa orginały.. odpis z OKE tez przyjmują.. wiec ja nie widze
                        problemu..orginal skaldasz na pewne studia..a odpis do Lublina..i czekasz...
                        • Gość: jt Re:i to jest chore w tej całej rekrutacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 12:28
                          nie wszedzie przyjmuja odpis! po 2, niektorzy zlozyli juz odpis na jakas inna
                          uczelnie.. i tak np. ktos jest z krakowa, zlozyl odpis do gdanska i co.. ma
                          jechac wybierac?? wcale sie nie dziwie, ze ludzie kombinuja.
                          jedyne co mnie dziwi, to to, ze w Lublinie osoby, ktore nie zlozyly deklaracji
                          sa na liscie rezerwowej, bo to sie chyba mija z celem i ci, kotrzy sie nie
                          dostali z 1 listy sami nie wiedza, co maja sobie teraz myslec.
                          • Gość: ptl jt popieram w 100% !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:27
                            • Gość: azyl Re: jt popieram w 100% !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl / *.enterpol.pl 02.08.06, 16:10
                              a ja mam 195pkt i nie ma mnie na liście rezerwowych na stomę nawet...
                              • Gość: budda Re: jt popieram w 100% !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.06, 16:22
                                Oni sobie przyjeli ze minimalny prog jaki bedzie to 192 na lekarski a 196 na
                                stome, wzorujac sie tu slaska am.
                    • d-st ==> karolina 02.08.06, 16:22
                      Jeśli masz 212pkt i sie nigdzie nie dostałaś możesz zawsze pójść na PAM na
                      lekarski mimo, ze nawet wczeniej tam podania nie składałaś (z resztą kazdy kto
                      che na lekarski i ma co najmniej 209 może;])
                      • Gość: prorok Re: ==> karolina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:28
                        i tu sie przelicza....zobaczycie..nie bedzie progow jakie sobie zalozyli (192,
                        196) beda duzo nizsze..!
                        • Gość: hehehe Re: ==> karolina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 17:49
                          no chyba niepoprawnym optymista jestes.. bedzie dobrze jak zejda ponizej 200
                      • Gość: karolina Re: ==> karolina IP: *.l / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:04
                        a dzieki dzieki za info d-st :*
                        • d-st Re: ==> karolina 03.08.06, 15:21
                          prosze bardzo;) PAM zaprasza każdego;)
    • Gość: prorok Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 19:28
      liczyc nie umiesz.
    • Gość: ak Re: AM Lublin Nowe Listy !! IP: *.nat.renicom.pl 02.08.06, 21:11
      kto rezygnuje z położnictwa na AM w Lublinie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka