Dodaj do ulubionych

Pytanko o ezgaminatorów na ustnym polskim!!!

31.08.06, 08:54
Dopiero zaczynam się zagłebiać w ten temat i mam pytanie do zorientowanych.
czy nauczyciel uczący mnie polskiego moze byc w komisji na ustnym?? bo gdzies
mi sie o uszy obiło ze musi, a ktos tam inny mowi ze nie ma prawa.dzieki z
góry za odpowiedz:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Pytanko o ezgaminatorów na ustnym polskim!!! IP: 217.153.162.* 31.08.06, 09:13
      Nie wiem czy musi, ale chyba tak:) u mnie na polskim była polonistka mnie
      ucząca, a na angielskim przewodniczącą komisji była profesorka od angielskiego
      a zarazam wychowawczyni:P Ale nie ma sie tym co przejmowac to naprawde lepiej
      jak masz w komisji znajoma twarz. W chwili opresji masz na kim zawiesic oko:P
      • zakochana1987 Re: Pytanko o ezgaminatorów na ustnym polskim!!! 31.08.06, 09:39
        U mnie w szkole w każdej komisji, czyli i na polskim i na angielskiem była
        nauczycielka które mnie uczyła, wydaje mi sie że w każdej powinna być ta
        nauczycielka które Cię uczy.
        • Gość: Olenka nowe zasady IP: 195.205.190.* 23.09.06, 00:09
          wg nowych zasad, pomyslu r. giertycha zapewne, na ustnym z polskiego bedzie
          tylko 2 egzaminatorow. nauczycielka z Twojej szkoly, ale ta ktora nie uczyla
          CIe w ostatnim roku i jeden nauczyciel z poza Twojej szkolki.
    • prodir Re: Pytanko o ezgaminatorów na ustnym polskim!!! 31.08.06, 12:08
      Musi. Na polskim z nia gadasz nt. swojej pracy a reszta spi ;)
      • Gość: polonista Re: Pytanko o ezgaminatorów na ustnym polskim!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 20:25
        Nie musi być.
        Wg przepisów ma być 3 egzaminatorów, w tym jeden spoza szkoły.

W nowych procedurach każdy ma prawo zadać ci pytanie.

Jest nawet propozycja w ostatnim projekcie rozporządzenia , by nauczyciel uczący
        był wykluczony z komisji . Mnie się to podoba.
    • Gość: sylwia Re: Pytanko o ezgaminatorów na ustnym polskim!!! IP: 195.136.92.* 02.09.06, 10:02
      nie wiem jakie są procedury ale mi sie wydaje ze musi :) u mnie i na polskim i
      na ang był nauczyciel uczący mnie.tak samo mieli znajomi z innych szkół-zawsze
      to byli ich nauczyciele :)
      • Gość: Kate Re: Pytanko o ezgaminatorów na ustnym polskim!!! IP: *.enterpol.pl 02.09.06, 13:35
        tak naprawdę zależy to od przypadku i szkoły...ja na polskim nie miałam swojej
        nauczycielki,była jedna kobitka z zewnatrz i dwoch polonistów z mojej szkoły,
        nigdy mnie jednak nie uczyli=D a już na ang przewodniczącym komisji była moja
        sorka od ang, w związku z czym, tak naprawdę nie ma reguły
        • mremiszewska Re: Pytanko o ezgaminatorów na ustnym polskim!!! 22.09.06, 22:45
          Właśnie weszło rozporządzenie, że nauczyciel uczący przedmiotu NIE MOŻE siedzieć w komisji...
    • Gość: Bolkoss Re: Pytanko o ezgaminatorów na ustnym polskim!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 00:00
      W 100% nie może byc nauczyciela który cie uczy ten przepis wszedł dopiero w tym
      roku zarządzenie pana Giertycha jeżeli chcesz dowiedziec sie więcej
      www.cke.edu.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka