Dodaj do ulubionych

przygotowywanie do matury

31.08.06, 17:12
co jest lepsze w przygotowywaniu do matury indywidualny nauczyciel czy skzola
jezykowa stoje przed powaznym wyborem najwiekszym plusem jesli chodzi o
indywidualnego nauczyciela jest szczerze mowiac to, ze bedzie on do mnie
przyjerzdzal i bede mogla sobie wybrac dogodne mi godziny, wizja tluczenia
sie autobusem zima o 18 nie bardzo mi sie podoba. Z kolei w czkole jenzykowej
mogla bym lepiej przecwiczyc konwersacje, chociaz wydaje mi sie ze matura
pisemna jest wazniejsza od ustnej. DZiekuje z gory na rady
Obserwuj wątek
    • Gość: druu Re: przygotowywanie do matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 17:36
      nauczyciel prywatny-zalezy tez czy jest dobry i czy potrafi przygotowac do
      nowej matury.
    • cienmotyla Re: przygotowywanie do matury 31.08.06, 18:54
      Ja sądzę, że jednak szkoła. W szkole są ludzie,rozmawiacie miedzy sobą, masz
      wieksza mobilizacje, szkoła ma cefryfikaty i preferencje do tego. Możesz też
      zapisać sie na kurs maturalny w Britisch School. Ewentualnie iść na poziom
      upper intermediate (zaawansowany) tam uczą takich rzeczy jak na maturze. Ponad
      to będziesz miała papierek po skonczeniu kursu który napewno przyda Ci sie w
      przyszłosci.
    • Gość: ag185 Re: przygotowywanie do matury IP: *.242.33.65.cfl.res.rr.com 31.08.06, 21:11
      Ja chodzilam rownoczesnie do szkoly i do prywatnego nauczyciela i z cala
      pewnoscia polecam druga opcje. Matura ustna sie kompletnie nie przejmuj. Nikt
      na to nie patrzy podczas rekrutacji ani przez pol sekundy. Chyba, ze myslisz o
      anglistyce to inna sprawa.
      • ada_adecka Re: przygotowywanie do matury 31.08.06, 21:32
        Jezyk obcy to nie tylko matura. Do części pisemnej jest mnóstwo książek,
        testów, spisów słówek. Mozna to wkuć i mieć 100%. Chyba liczy się umiejętność
        posługiwania się językiem? Rozmawiając np. po angielsku nabywa się zdolności
        myślenia w tym języku. Więc - albo szkoła, albo korepetytor - native speaker.
    • Gość: sylwia Re: przygotowywanie do matury IP: 195.136.92.* 02.09.06, 10:01
      ja chodziłam od października do yesu,do grupy maturalnej a od stycznie dodatkowo
      miałam lekcje prywatne.polecam tę drugą opcję:) szczerze mówiąć to zupełnie nie
      wiem na co wydałam kase w tym yesie ;/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka