Dodaj do ulubionych

protest uczniowski

17.09.06, 22:37
W związku z irracjonalnym rozporządeniem Pana Ministra Giertycha w/s
zmian w maturze, postanowilismy zaprotestować. PRZYŁĄCZCIE SIĘ DO NAS!
www.protestuczniowski.o7.pl (rozeslij to wszystkim swoim znajomym
zainteresowanych w/w problemem).
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: protest uczniowski IP: *.tktelekom.pl 18.09.06, 00:05
      odsyłam :: temat: protest przeciw giertychoskiemu uciskowi pozdrawiam...
      • negativeburn Re: protest uczniowski 18.09.06, 22:41
        a ja mam was gownirze gdzies i popieram ramana dobrze robi brawo :P moze forma
        postepownaia nie ta ale wszystko jest okej i przestancie dawac sie wodzic za nos
        mediom innym takim i nei uzaljcie sie ze ktos wam rok przed egzmem zminil cos
        tam cos tam smieszne to jest przyczjacie sie takei jest zycie i bez zadnych
        gornolotnych frazesow tutaj PS nie glosuje na nikogo z koalicji ;]
        • Gość: greypc Re: protest uczniowski IP: *.n.intelink.pl 18.09.06, 23:10
          po pierwsze: nie rok przed egzaminem, a trochę ponad 7 miesięcy.

po drugie: warunkowo niech nawet wprowadzają te zmiany na trochę ponad 7
          miesięcy przed maturą, ale żeby zmiany te nie powodowały niesprawiedliwości
          podczas procesu rekrutacji na studia. elementarną zasadą jest równość
          wszystkich osób, biorących udział w takim "konkursie" (zwłaszcza, że w jakimś
          stopniu wpłynie to na nasze przyszłe życie). Organa demokratycznego państwa
          prawa, jakim jest Polska, swoimi postanowieniami mają obowiązek zagwarantowania
          obywatelom równości.

po trzecie: co to znaczy: "przyzwyczajcie się takie jest zycie"? Nasze życie
          leży przede wszystkim w naszych rękach. Bardzo pozytywne jest to, że młodzi
          ludzie wiedzą, jakie mają prawa i potrafią w kulturalny sposób dopomnieć się o
          ich przestrzeganie. Dobrze, że nie narzekamy i nic nie robimy, ale potrafimy
          zadbać o nasze życie. To zawsze przynosi owoce (nawet jeśli taki protest nic
          nie da).
          • negativeburn Re: protest uczniowski 18.09.06, 23:14
            prosilem bez razesow!!! buahaha sprawiedliwosc w rekrutacji ??? :))) to nigdy
            nie było nie jest i nie bedzie sprawiedliwe :) bo tak jest po prostu zamiast
            klapac jadaczka na romana powinniscie ukladac strategie i brac sie do nauki a
            nie! Nie takie figle od losu spotykają ludzi i wtedy co robia orgainzuja protest???
            • negativeburn Re: protest uczniowski 18.09.06, 23:17
              za moich czasow to na niektorych cuzleniach 5 z matury starej rownala sie 100% z
              nowej albo też na innych uczleniach staromaturzysci musieli pisac piekilnie
              turdne gezaminy wstepne! wiec zawsze jest ktos pokrzywdzony tym bardziej teraz
              to zjaowsiko sie na sila bo to jest sam pcozatek nowego egzaminu ktore bedzie
              jeszcze ewoluwaol przez wiele lat tak trudno wam to zrozumiec i z cierpliwoscia
              zniesc???
              • Gość: greypc Re: protest uczniowski IP: *.g.intelink.pl 18.09.06, 23:25
                tez mogłes protestowac. wolałeś siedziec cicho. twój wybór. nie mówię
                jednoznacznie, że to zła decyzja, ale dlaczego nie spróbować polepszyć swojej
                sytacji poprzez upomienie się o swoje prawa albo chociaż zwyczajne zwrócenie
                uwagi na problem.
                • negativeburn Re: protest uczniowski 18.09.06, 23:29
                  Ale ja nie mam zadnych pretensji. Stwierdzam obiektywny stan rzeczy. NIE MOGŁEM
                  protestowac bo bym wyszedł na takiego samego debila jak wy teraz niezla beka
                  musza miec teraz z was w ministerstwie... Czlowiek kierujacy sie zdrowym
                  rozsadkiem a nie emocjami powinien rozumiec to i owo ! Dam wam przykald wasze
                  protesty sa tak samo sensowne jakby ktos przed wpradzeniem nowej matury ogłosił
                  przeciwko niej protest... teoretycznie macie do tego prawo ale macie tez prawo
                  do noszenia koszulki z napisem jestem glupkiem wasz wybór
                  • Gość: mac881 Re: protest uczniowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:13
                    dlaczego uważasz, że głośno mówiąc o własnych prawach i korzystając z nich,
                    wskazując bezsens pewnych rzeczy robi z głupków?
            • Gość: greypc Re: protest uczniowski IP: *.g.intelink.pl 18.09.06, 23:22
              nie wiem jak inni, ale ja osobiście układam strategie i biorę się do nauki. nie
              zmienia to jednak faktu, że jednocześnie sprzeciwiam się podpisanemu
              rozporządzeniu.
              Protesty organizuje się, gdy zaistnieje łamanie/naginanie prawa albo obywatelom
              nie podoba się jakas sytuacja w państwie i są osoby odpowiedzialne za taki stan
              rzeczy. Za figle losu nie odpowiadają urzednicy (zazwyczaj).
              • negativeburn Re: protest uczniowski 18.09.06, 23:24
                Fajnie ale wasz protest zdecydowanie nie należy do tej kategorii protestów :)
                • Gość: greypc Re: protest uczniowski IP: *.n.intelink.pl 18.09.06, 23:27
                  nasz protest jest przeciwko niesprawiedliwości spowodowanej rozporządzeniem
                  urzedznika panstwa. nie podoba się nam taki stan rzeczy. możemy wyrazić swoją
                  opinię.

idę spac :)
                  • negativeburn Re: protest uczniowski 18.09.06, 23:29
                    to nie jest niesprawiedliwosc
                  • Gość: mac Re: protest uczniowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:14
                    dobrze piszesz grey;)
                • b_runner Re: protest uczniowski 19.09.06, 17:23
                  Też sie ciesze, ale widze ze nie bardzo nam po dorodze, poniewaz my nie chowamy
                  sie po kątach, a po latach nie wyladowujemy swoich frustracji i niepowodzen
                  zyciowych na mlodszych(jeszcze idealistow?) , my chcemy walczyc o swoje i
                  domagac sie to co nam sie nalezy
    • Gość: BuuuNciA Re: protest uczniowski IP: 82.160.42.* 19.09.06, 19:59
      zgadzam sie z wami :/
      • b_runner Re: protest uczniowski 23.09.06, 21:16
        miasta.gazeta.pl/poznan/1,36045,3637294.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka