Dodaj do ulubionych

Ehhh...obłęd! :/

19.09.06, 17:00
Czeka mnie poprawka, wos i historia. (Tak, tak - studia prawnicze)
Ale do cholery (wybaczcie, ale zaczyna mnie to juz irytowac:[ )
Potrzebuje zdawac oba poziomy (tak zycza sobie na uczelni)... a tutaj zonk,
poprawiac mozna jeden:/
Czy...ktos (z szanownego...[phi...] cke) przeliczy mi punkty, ile mialabym na
podstawie?? Czy tyczy sie to tylko rocznika 88'??
Orientujecie sie jak to jest??

Pozdrawiam wszystkich!

A tak w ogole, mam na imie Marta. Jestem tutaj nowa.
Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie jako pelnoprawnego czlonka tego forum ;))
Obserwuj wątek
    • mi87 Re: Ehhh...obłęd! :/ 19.09.06, 17:07
      mam ten sam problem tzn uczelnia wymaga takze ode mnie dwa poziomy..mysle jednak
      ze kryteria przyjmowania na uczelnie rowniez sie zmienia..zupelnie nie
      wiem..sadze tylko ze pan G. za pozno wzial sie za ulepzsenia jesli chodzi o ta
      mature!!
      • jutro_bede_idealem Re: hmmm.... 19.09.06, 17:27
        Tak uwazasz??
        Nie mysle, zeby kryteria przyjmowania sie nie zmieniły... W koncu, najbardziej
        rozpatrywany jest rocznik 88'. O naszym, uczelnie powoli zapominaja.
        Napisalam maila do oddzialu oke, co z tymi, ktorym potrzebne sa oba poziomy.
        Potrzebuje poprawic oba. Bo jesli nawet swietnie pojdzie mi rozszerzenie, a
        zostawia wynik z podstawy to - kaplica. Nie uda mi sie dostac, tam gdzie chce:(
        Napisze Ci jutro (wieczorkiem) co mi odpisali, ok??
        • piotr_czarny Re: hmmm.... 19.09.06, 18:08
          napisz i dla mnie, a najlepiej od razu na forum. Mam dokladnie ten sam problem.
          • d-st Re: hmmm.... 19.09.06, 18:53
            Przeciez jak napiszesz rozszerzenie to oni potem przeliczaja ci to na podstawe
            czyli piszac rozszerzenie to tak jakbys pisł oba poziomy za jedym razemm...
            Nie znacie magicznej tbelki Romka??? <lol> :D
            • kasia29w Re: hmmm.... 19.09.06, 19:35
              ale podobno przeliczają tylko rocznik '88. nam jesli poprawiamy poziom rozsz. to
              poprawiaja tylko rozsz. nie przeliczaja podst. przynajmniej tak zrozumiala.
              chociaz teraz juz mam metlik w glowie. to co sie dzieje to dla mnie za duzo.
              masakra!
              • jutro_bede_idealem Re: wlasnie... 19.09.06, 20:06
                tez mi sie tak wydaje...
                A to bardzooo niesprawiedliwe! :/
          • jutro_bede_idealem Re: Napisze na pewno... ale wieczorem 19.09.06, 20:07
            ok??
            Jutro mam pilny wyjazd, ale jak tylko wroce...
            skopiuje cala wiadomosc! :)

Wiec... badzcie cierpliwi ;)
    • jutro_bede_idealem Re: nic z tego... glucha cisza - nikt nie odpisal! 20.09.06, 23:23
      :(
      • votum_separatum Re: nic z tego... glucha cisza - nikt nie odpisal 21.09.06, 00:03
        a do której oke pisałeś? wrocław zwykle odpisuje na maile...
        • jutro_bede_idealem Re: nic z tego... glucha cisza - nikt nie odpisal 21.09.06, 10:35
          A miedzy innymi do Wroclawia... Ale nie probowalam do rodzimego Krakowa ;)
          Juz to zrobie ;)
    • jutro_bede_idealem Re: Dostalam odpowiedz... 21.09.06, 14:34
      Niestety, tego sie spodziewalam :(

"W 2006 roku przystąpiła Pani do egzaminu z tego przedmiotu
      na
      poziomie podstawowym i na poziomie rozszerzonym. Wyniki egzaminów na obu
      poziomach ma Pani wpisane na świadectwie dojrzałości. Przystępując do
      podwyższenia wyniku decyduje Pani, który wynik chce Pani podwyższyć,
      czy
      wynik z poziomu podstawowego czy wynik z poziomu rozszerzonego. MOŻE PANI
      PODWYZSZYC TYLKO JEDEN WYNIM W TEJ SESJI. Jeśli wynik będzie wyższy
      otrzyma
      Pani aneks do świadectwa, które juz Pani uzyskała."

Czyzbym musiala zrobic juz pa,pa,pa w kierunku UJ?? :(
      Moze Ktos zmieni zasady rekrutacji na prawo?! :(
      • votum_separatum Re: Dostalam odpowiedz... 21.09.06, 15:59
        no dobra podwyższasz nowy wynik np. na rozszerzonym i dajmy na to masz 90% z
        tego poziomu, więc automatycznie dostajesz więcej z podstawy, bo tym z tego
        roku co piszą pierwszy raz tak przemnażają, więc czemu ewentualnie w razie
        bardzo dobrej poprawy nas by to nie miało dotyczyć?? myślę, że trzeba pisać do
        nich jeszcze raz i konkretniej sprecyzować pytanie, co w takiej sytuacji, gdy
        się bardzo dobrze poprawi rozszerzenie:)
        • rozszczepek Re: Dostalam odpowiedz... 23.09.06, 18:41
          ale cyrk, mam ubaw popachy:D
          Najfajniesze jest to, ze ja sie zapisuje na matematyke, ktora pisze pierwszy
          raz!(nie pisalem jej w tym roku<glupek>nieprzewidzialem ze Roman bedzie chcial
          realizowac swoje marzenia:D) i co? bede mial tylko rozszerzenie i przemnoza mi
          to razy 1 i zrobia podstawe? litosci moscipanowie , wladcy polskiej ziemi,
          tumany zakute....
          • mmhhh Re: Dostalam odpowiedz... 23.09.06, 18:51
            Zaraz, bo nie kumam. Czyli to, ze moge poprawiac jeden poziom wiaze sie z tym,
            ze jesli wybieram rozszerzony, to przelicznik na podstawowy tez mnie obowiazuje?

Wydawalo mi sie, ze mozna wybrac podstawe lub rozszerzenie. zdecydowalam sie na
            poprawianie rozszerzen. Ale czy jesli z przelicznika bedzie wynikac wyzszy wynik
            matury podstawowej zostanie on uwzgledniony?
          • rozszczepek Re: Dostalam odpowiedz... 23.09.06, 20:18
            mmmmhm bo tu chodzi o to ze niewiadomo o co chodzi, ale to chyba zadna nowosc,
            poprostu to jest jakby pierwsza rzecz ktora nas dotknela na poczatku
            naszego"doroslego zycia":D. Zaczynam sie zastanawiac nad ewakuacja z tego
            kraju. Jeszcze raz sobie zaglosuje na liberalow z UPR a po ich klesce wyborczej
            chyba, ze tak powiem wypie.... ztad. buśka :*(wlasnie szukam ksiazek do
            niemieckiego ;]i witaj Austrio :D)
            • mmhhh Re: Dostalam odpowiedz... 23.09.06, 21:14
              Oni nie maja szans dojscia do wladzy, wiec bedzie to zmarnownay glos. Jak chcesz
              cos zmienic to glosuj na platforme - duze szanse wygranej.
              • czarnapanna1 Re: Dostalam odpowiedz... 23.09.06, 21:16
                no to co robimy!!??????? mamy tylko szanse poprawic jeden poziom...
                • mmhhh Re: Dostalam odpowiedz... 23.09.06, 21:46
                  Hmm...Moja propozycja bedzie dosc banalna: uczmy sie;) Nie czuje sie bardzo
                  poszkodowana a tylko troche, bo dysponuje podstawowymi: 94% i 76%. Nie bedzie
                  latwo uzyskac takiego wyniku tym, ktorzy pisza pierwszy raz. Dlatego spokojnie i
                  bez emocji wyciagam reke po zeszyty...Poza tym nie ma co sie buntowac, bo
                  koalicja sie sypie. Maja teraz (wszyscy) powazniejsze problemy niz bidna garstka
                  osob poprawiajaca mature. Dont worry, mozliwe, ze lada chwila poleci Giertych i
                  przyjdzie nowy minister, ktory wprowadzi nowy porzadek...Mysle, ze
                  rozporzadzeniami mozemy sie zaczac interesowac na miesiac przed matura;)
                  Wczesniej - to strata czasu, bo wszystko ulegnie zmianie jeszcze pare razy.
                  Pozdrawiam wszystkich poprawkowiczow.
                  • rozszczepek Re: Dostalam odpowiedz... 24.09.06, 14:05
                    nigdy nie zaglosuje na platforme bo to sa ci sami ludzie co 15 lat temu :-)
                    zaglosuje na UPR dla czystego sumienia a teraz pomodle sie o rychle
                    zdelegalizowanie tego sejm i moze chodz nowy minister edukacji okaze sie nie
                    kretynem :->
                    ten kraj jest nasz i wasz...hehehe:D
                  • rozszczepek Re: Dostalam odpowiedz... 24.09.06, 14:08
                    ...ale tak swoja droga ciekawe to bedzie jak napisze matematyke pierwszy raz i
                    wezme sobie rozszerzona.Przelicza mi rozszerzenie na podstawe w skali 1:1 :D?
                    Przeciez to jest niezgodne z konstytucja, ktora jasno okresla rownosc
                    wszystkich obywateli wobec prawa;)
                    Zaskarze ich do trybunalu ;]
                    • laabka Re: Dostalam odpowiedz... 28.09.06, 02:29
                      A ja poszlam do skzoly z nowa deklaracja a mi pani w sekretariacie owiedziala
                      ze ta jest zla i dla do ypelnienia stara. Powiedziala tez ze mam przyjsc w
                      grudniu i nowa wypelnic. Staralam sie jej wytlumaczyc ze mam juz nowa ale ona z
                      uporem twierdzila ze nie ma nowych i zaczela krzyczec ze sie z nia sprzeczam a
                      ona wie lepiej...eh...
                      • votum_separatum Re: Dostalam odpowiedz... 28.09.06, 14:15
                        laabka - to pewnie dlatego, że
                        a) ona nie jest 'oblatana' w kwestiach internetu, etc
                        b) konferencja w wojewódzkich ośrodkach w sprawie nowej formuły [w tym
                        podejścia do poprawkowiczów] ma się odbyć dopiero w październiku i dopiero
                        wtedy wyjaśnią wszystko dyrektorom dokładnie. przynajmniej tak mówił mój dyrek;]
    • yellow_tea Re: Ehhh...obłęd! :/ 28.09.06, 15:27
      Ja jestem w podobnej sytuacji tylko, że ino matematyka :)
      Gdzieś ostatnio czytałem, że w sumie nie warto pisać rozszerzonej matmy.
      I się tak właśnie zastanawiam czy to prawda i czy czasem jednak po mimo tylu
      niewiadomych nie lepiej napisać jeszcze raz rozszerzoną?
      • lennyvalentino Re: Ehhh...obłęd! :/ 28.09.06, 17:47
        Czyli osobe ktora poprawia po raz kolejny mature na poziomie rozszerzonym nie
        bedzie obowiazywala tabelka nawet jesli po przeliczeniu moglaby otrzymac lepszy
        wynik? Jesli ktos decyduje sie na rozrzeszenie, musi sie liczyc z tym ze
        poprawia wynik tylko na tym jednym poziomie?
        • votum_separatum Re: Ehhh...obłęd! :/ 28.09.06, 18:41
          Czyli osobe ktora poprawia po raz kolejny mature na poziomie rozszerzonym nie
          > bedzie obowiazywala tabelka nawet jesli po przeliczeniu moglaby otrzymac
          lepszy
          >
          > wynik?

tak

Jesli ktos decyduje sie na rozrzeszenie, musi sie liczyc z tym ze
          > poprawia wynik tylko na tym jednym poziomie?

tak
          • lennyvalentino Re: Ehhh...obłęd! :/ 29.09.06, 16:43
            dzieki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka