Dodaj do ulubionych

Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[

03.10.06, 10:21
Witajcie...eh.troche zdruzgotana jestem ;/

Jak to zwykle ze mną bywa, pokusilam się na zdaawanie polski PR, angielski
PR/PP, Historia PP, Fizyka PR, biolobia PR i geografia PR...
nad historią i geografią jeszcze myślę (moze w grudniu cos zmienie)...
Ale moja szkoła (w której tylko dwoch uczniow zdaje fizyke) traktuje nas jak
wybryki natury ;)

nauczyciel- nie pomaga, na 'dzien dobry' stwierdzil, ze nie zdamy.
Nie podpowiedzial żadnej książki stwierdizl tylko "z zamkoru sie nie
nauczysz, moze amnestia cie uratuje"...
I CO TO MA BYC?
Wiem- nałozylam sobbie cieżkie przedmioty na głowe i bedzie mi trudno, ale
są mi potrzebne by spełnić moje marzenie ...
Wszyscy dookoła mówią, ze nie zdam...
Czy wy tez nie mozecie liczyc na pomoc nauczycieli??!:(!!! zaczynam
panikować...
(a z drugiej strony taka we mnie myśl przekorna, żeby im wszystkim
udowodnić)...
Obserwuj wątek
    • mmhhh Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ 03.10.06, 10:57
      Na co jest Ci potrzebne tyle przedmiotów? Nie uważasz, że lepiej zdać tylko to
      co jest Ci potrzebne, ale za to dobrze? Czas w tym roku minie Ci szybciej, niż
      Ci się teraz może wydawać. Radziłabym ograniczyć się do tego, co niezbędne.
      Dostanie się na studia to plan bardziej ambitny niż zdanie matury z połowy
      szkolnych przedmiotów.
      • Gość: x Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.centertel.pl 09.10.06, 13:07
        co to jest "zamkor"?
        ------
        www.matura2007.com
    • Gość: jaga Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:06
      zdawaj to czego wymaga uczelnia i koniec
      • Gość: d_wiatru Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.tktelekom.pl 03.10.06, 11:11
        Ale to właśnie robię
        chcę zdawać na medycyne i prawo ... mówi samo za siebie.
        • Gość: jaga Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:18
          jezeli nie jestes geniuszem raczej zdecyduj sie na jeden kierunek
        • myszo-skoczek Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ 03.10.06, 12:49
          o jaa
          i co wybierzesz??

bo dwoch nie da sie ciagnac
          czy nie lepiej zdecydowac sie na kierunek na ktorym bardziej ci zalezy
          bo moze wyjsc ze na nic ci sie nie uda
        • Gość: x Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.centertel.pl 09.10.06, 13:10
          Zastanów się lepiej dobrze nad jednym. Informacje, których się wyuczysz do
          matury będą ci bardzo potrzebne na początku studiów. Nawet prześlizgnąwszy się
          przez egzaminy można mieć problem z utrzymaniem się na wybranym kierunku.
          ----
          www.matura2007.com
    • mmhhh Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ 03.10.06, 11:24
      Popieram, zdecyduj sie na jeden. Nie masz szans zdac tych wszystkich egzaminow
      b.wysoko (a na medycyne i na prawo mozna sie dostac tylko z najwyzszymi
      wynikami) jesli zlapiesz tyle srok za ogon. Zastanow sie, co bardziej chcesz
      robic i zdawaj tylko te przedmioty, ktore sa Ci potrzebne na ten jeden kierunek.
      Jesli zdecydujesz sie na prawo nie znaczy to, ze nie masz juz szans na nic
      innego. Zawsze mozesz zlozyc papiery awaryjnie na administracje, historie i inne
      tego typu kierunki. A jesli wciaz bedziesz chcial studiowac medycyne to mozesz
      "poprawic" mature, po prostu zdac te przedmioty, ktore sa Ci potrzebne na te
      studia. Najgorzej wyjdziesz na tym robiac wszystko na raz. Nie dostaniesz sie
      nigdzie w trybie dziennym i po co Ci tyle stresu i taka presja psychiczna? Nie
      rob tego. Orientuje sie jak to wszystko wyglada, bo juz mature zdawalam i teraz
      poprawiam.
      • Gość: d_w Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.tktelekom.pl 03.10.06, 11:28
        Kurcze...
        może macie racje...fakt jest, ze bardziej zależy mi na medycynie, prawo to
        bardziej 'presja środowiska' w którym sie obracam... :-/
        W grudniu można się zdecydować na inne przedmioty, tak? bez zadnych
        konsekwencji?

Zostanie mi wiec polski,angielski,fizyka i biologia..
        problem z nauczycielem-zostaje eh...:-[
        • Gość: jaga Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:32
          na medycyne chyba jeszcze chemia jest potrzebna
          • Gość: d_w Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.tktelekom.pl 03.10.06, 11:37
            nie na UAMie
          • myszo-skoczek Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ 03.10.06, 12:50
            nie do poznania
        • Gość: d_w Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.tktelekom.pl 03.10.06, 11:38
          nie na UAM
          • Gość: d_W Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.tktelekom.pl 03.10.06, 11:39
            BOSH ale ja głupoty pisze. jaki UAM ;)
            o AM w Poznaniu mówie ;)
            • Gość: jaga Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:43
              no to do roboty wtedy nauczyciele tez pewnie pomoga powodzenia pa
              • mmhhh Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ 03.10.06, 11:56
                Wez sobie korki z fizyki. Deklaracje wstepna mozesz zmienic juz teraz. I zrob to
                szybko, bo po co Ci probna z 15 przedmiotow?
                • Gość: d_w Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.tktelekom.pl 03.10.06, 12:08
                  Z tego co mi wiadomo, deklaracje wstępne trzeba było oddać do 30 września i to
                  jest deadline...
                  a po próbnych (które ponoć nie są obowiązkowe i zdaje sie tylko z rozszerzonych
                  przedmiotów) zdaje się deklaracje koncową...:/ yy ?
                  • Gość: lulka Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:36
                    Próbne to zdaje sie z przedmiotow obowiazkowych. Pzdr
      • myszo-skoczek Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ 03.10.06, 12:50
        no chyba ze jej zalezy na dwoch najbardziej prestizowych kierunkach
        i pochwaleniu sie jakim jest cudem
        • Gość: d_w Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.tktelekom.pl 03.10.06, 13:38
          zależy mi na pracy z ludźmi i spełnieniu marzeń ktore mam odkad skonczylam 5
          lat. tyle.:)
          • Gość: onna Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:20
            Tak, jak radzili poprzednicy, skoncentruj się na przedmiotach potrzebnych na AM
            i aplikuj na kilka kierunków na tę uczelnię. A rodzinie wytłumacz, że wybierasz
            to, co Cię pasjonuje i jednocześnie zapewnia przyszłość. Powodzenia!
            • Gość: onna Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:40
              Jeszcze jedno: może w szkole fizykę masz na tak lichym poziomie (nauczyciela na
              pewno, współczuję), że warto byłoby zdawać chemię?
            • Gość: gość Będzie dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 14:43
              Matura próbna nie jest obowiązkowa, pisze ją się dla własnego dobra. Zdaje się
              na niej tylko przedmioty obowiązkowe na poziomie który został wybrany. Czy warto
              pisać tyle przedmiotów? Sama musisz podjąć tą decyzje. Ja zdecydowałam że tak. W
              własnego doświadczenia mogę Ci powiedzieć że taka decyzja ma wiele plusów i
              minusów.
              • Gość: d_w Re: Będzie dobrze! IP: *.tktelekom.pl 03.10.06, 15:50
                nauczycielka od fizyki to dyrektor szkoly...
                lekcja wygląda tak:
                "Dalej piszcie definicje szybciej bo za 10 minut musze wyjsc"...
                :( dyrektorzy nie powinni uczyć.
                Chemia bylaby dla mnie trudniejsza choć nauczyciel bardziej przyklada sie do
                swojego obowiązku. :)) dziekuje wam za rady.
                Przyznam ze zaskoczyła mnie kwestia zdawania matury próbnej tylko z
                obowiązkowych przedmiotów...
                A czy wiecie moze cos nt tych deklaracji?? czy mozna ją jakos zmienic juz
                teraz??
                • Gość: gość Re: Będzie dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 17:38
                  Tak było w mojej szkole (na próbnej tylko przedmioty obowiązkowe można było
                  zdawać). W komisjach siedzą nauczyciele, a 3 dni próbnej matury a 6 to wielka
                  różnica. A deklaracje możesz zmienić nawet teraz (teraz to pewnie szkoła już
                  zamknięta, ale jutro nie ma problemu:))
                • Gość: pental Re: Będzie dobrze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 17:40
                  Możesz zmienić wybór kiedy chcesz... Masz czas do 20 grudnia. Zastanów się
                  dziewczyno, cy na pewno chcesz zdawać tyle przedmiotów? Możesz pracować i
                  pracować nad nimi cały ten rok szkolny, ale i tak nie zdasz ich na 80% na
                  rozszeroznym (biola to cała masa materiału!)!!! A poniżej tego wyniku nie masz
                  nawet co marzyć o medycynie na AM Poznań (próg 166pkt...). Lepiej się zastanów,
                  inaczej skończysz na gorszej uczelni i na nieinteresującym kierunku..... :/ Weź
                  się za to, co będzie Ci potrzebne!
    • Gość: Ronja Zdawaj na medycynę IP: *.net.pulawy.pl 07.10.06, 11:56
      "Presją środowiska" się nie przejmuj, świetna okazja, żeby nauczyć się elementarnej asertywności.

Nie rezygnuj z marzeń!!!

• Gość: Kamil Re: Brak pomocy, brak wiary :-[[[[[[ IP: 82.139.52.* 07.10.06, 14:10
      też niew iedzę sensu zdawania aż tylu przedmiotów - lepiej skupic sie na mneizej
      liczbie a zdać je porządnie. Co do fizyki ja sie ucze z zamkoru rozszeroznego,
      zbiór kruczka i persony i testy z matuiralnei ze zdasz, bo to nam facet poleca i
      jest ok - z materiałem troche ejstesmy w tyle, ale robimny dokłądnei, a on
      twierdiz,z ze do matury sie wyrobimy. Dziwne, że zdaja u ciebie w skzole tylko 2
      osoby, u mnei w tym roku coś ponad 100...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka