dziewczynka171 04.12.06, 15:36 Hejka !! Wybiera sie ktoś na dziennikarstwo ?? Co zdajecie na maturze ?? CZy z rozszerzonym polskim i wosem , podst. ang jest szansa dostania się na bezpłatne studia, czy jeszcze dodatkowy przedmiot muszę zdawać ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joteł Re: dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:33 Na UW historia + wos + j.obcy; jest ponad 15 os/mce, więc PP to za mało. Na innych uczelniach nie wiem, zajrzyj na ich strony. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: dziennikarstwo 11.12.06, 14:56 Ja zamierzam zdawac na dziennikarstwo na UW- historia,wos rozszerzone,jezyk,polski podstawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dziennikarstwo IP: *.76.classcom.pl 11.12.06, 16:20 a na UJ jest wos albo hist albo chyba geo +pol wszystko r i tylko to Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka171 Re: dziennikarstwo 12.12.06, 07:20 Ja tez myslę o UJ . Tylko się zastanawiam, czy tam błędu jakiegoś nie ma , bo na str. UJ pisze ,że trzeba zdawac polski, wos rozsz. i jeszcze dodatkowy przedmiot np.geog. , może coć sie zmieniło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarna Re: dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:17 na Uniwer Wroclawskim jest polski rozszerzony, obcy rozsezrony i jednen przedmiot do wyboru: wos, histori, geografia,matematyka na rozszerzonym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radioheadka Re: dziennikarstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 18:06 "pisze"??????i ty chcesz zdawac na dziennikarstwo...??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_taka_jedna Re: dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:00 Hm, też chciałam składać papiery na UW, ale mam problemy z historią:P I zastanawiam się nad zmianą poziomu angielskiego na podstawowy, bo wiem że z rozszerzonym będzie ciężko, ale z drugiej strony wiem, że od nauki języków i tak nie ucieknę. A wy jaki poziom z języka zdajecie? Może orientujecie się jakie wyniki w zeszłym roku trzeba było mieć, żeby dostać się na UJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 11:32 > str. UJ pisze JEST NAPISANE, a nie pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolajna Re: dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 20:40 mi sie marzy UJ zdaje polski ang i wos rozszerzony, jak sie nie dostane, to ide na prywatna Tischnera. Podobno tez bardzo odbry poziom. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fuckerr Re: dziennikarstwo 18.12.06, 22:37 ja się wybieram na UJ. marzę o dziennych, lecz wiara w siebie to nie wszystko. na stronie UJ, jak i na przykład w Wyborczej jest napisane, że brany pod uwagę jest język polski na poziomie rozszerzonym + do wyboru wos/historia/geografia, również rozszerzone. o językach nie wspominają, czyli się nie liczą. rok temu było 12 osób na miejsce. w tym roku jestem pewien, że będzie inaczej.. albo lepiej, albo gorzej. zobaczymy. jak nie dzienne, to zaoczne. chociaż perspektywa opłacania studiów (2500 za semestr) + utrzymanie się w Krakowie, strasznie mnie przeraża. boję się, ugh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_pamiętam_nicku Re: dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 13:26 Właśnie dlatego zrezygnowałam z angielskiego rozszerzonego, a w zamian zdaję rozszerzoną gegrę:) Nie bój się poradzisz sobie:) Chociaż obawiam się, że przede mną baardzo dużo pracy (na próbnej miałam 68% z polskiego i 76% z wosu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka sobie laska Re: dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 22:57 hej ja tez myslalam o dziennikarstwie ale z tego co mi wiadomo to lepiej wybrac inny kierunek bo w tym zawodzie mozesz pracowac także jak nie skonczysz studiów dziennikarskich;)pozaty na twoje pytanie odpowiem tak: jesli zdasz te przedmioty dobrze to powinnas sie dostac, przynajmniej na UJ tak jest...Ale zastanów się dobrze, bo ponoć studia te niczego nowego nie ucza i sa nudne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 12:00 jeśli nie macie znajomości w kręgach dziennikarskich to nie ma szans na prace w jakimś porządnym pismie czy w telewizji... chyba ze zadowolą was brukowce i regionalne pisemka...ludzie koncza to dziennikarstwo i jako sekretarki pisza bzdurki dla szefa :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amarantine Re: dziennikarstwo IP: *.41e.sandomierz.pilicka.pl 06.01.07, 15:53 greg napisał(a): > jeśli nie macie znajomości w kręgach dziennikarskich to nie ma szans na prace w > jakimś porządnym pismie czy w telewizji... chyba ze zadowolą was brukowce i > regionalne pisemka...ludzie koncza to dziennikarstwo i jako sekretarki pisza > bzdurki dla szefa :P hehe jeśli nie macie znajomości nigdzie, to nie opłaca się iść na jakiekolwiek studia. ludzie z prowincji jedziemy za granicę albo robić w kauflandach. oł jee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: dziennikarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:11 ja z wosem i historią rozszerzoną i podst. angielskim na uw chceeee... moze ktos wie, jaki był próg w zeszłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś