Gość: hm IP: 62.233.173.* 06.05.03, 19:50 Czy ktos wie jak blad rzeczowy ( pomylenie autora z innym) moze wplynac na ocene??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: armistycjum Re: blagam IP: *.mech.pk.edu.pl 06.05.03, 19:53 od widzi misi sprawdzającego, przecież na polski nie ma konkretnych wskazań do ocenania jak na innych przedmiotach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: blagam IP: *.torun.dialup.inetia.pl 06.05.03, 19:59 Mam złą wiadomość - niestety, tak. Błąd rzeczowy obniża ocenę (zarówno jeśli chodzi o podanie złego autora, jak i przytoczenie jakiegoś utworu do opisywania motywu, który w owym utworze się nie znajduje)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: armistycjum Re: blagam IP: *.mech.pk.edu.pl 06.05.03, 20:03 Gość portalu: :) napisał(a): > Mam złą wiadomość - niestety, tak. Błąd rzeczowy obniża ocenę (zarówno jeśli > chodzi o podanie złego autora, jak i przytoczenie jakiegoś utworu do > opisywania motywu, który w owym utworze się nie znajduje)... no to wyprowadziłeś mnie z błędu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka są drobiazgowe kryteria! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.05.03, 20:08 Ocenia się 4 płaszczyzny: merytoryczną (i tu są bł. rzeczowe, ilość i jakość lektur, komentarze, poziom wniosków, konteksty), kompozycję, styl i język (tu także ortografię i interpunkcję). Każda jest oddzielnie punktowana, suma punktów daje ocenę. Odpowiedz Link Zgłoś