marczykk 20.03.07, 14:43 Czy jezeli do lit. przedmiotu wpisze np słwonik i nei zazncze stron z ktorych korzystam, to moga pyatc mnie z calosci ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lenka Re: Bibliografia-pomocy IP: *.lodz.dialog.net.pl 20.03.07, 15:08 jeśli komisja będzie złośliwa - tak;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulinka Re: Bibliografia-pomocy IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.03.07, 15:21 Mogą to zrobić, ale myśle, że nie są aż tak wredni. Jednak zawsze najlepiej wpisać strony i po kłopocie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Bibliografia-pomocy IP: *.chello.pl 20.03.07, 15:56 Może. Tylko nie wiem, po co miałaby to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Bibliografia-pomocy IP: *.eranet.pl 25.03.07, 15:39 jesli wpisujes slownik motywow literackich a temat masz "motyw zdrady w literaturze" to przeciez nie zapytaja Cie o motyw snu... ale generalna zasada jest taka,ze strony sie wpisuje i juz :) Co najwyzej mozesz podac kilka stron a pozniej wykorzystac cos co bylo w innym miejscu ksiazki do ktorego numeracji nie podales. Przeciez tego nie sprawdza...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mylittlepony Re: Bibliografia-pomocy 26.03.07, 15:36 A ja mam jeszcze pytanie, czy jak omawiam dzieła inspirowane Biblią (np. Boska Komedia), to czy mogę jako literaturę przedmiotu podać samą Biblię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Bibliografia-pomocy IP: *.eranet.pl 26.03.07, 19:04 w literaturze podmiotu zawsze wpisujesz to,czego merytorycznie dotyczy Twoja prezentacja,czyli dziela, które omawiasz. w literaturze przedmiotu zawsze zamieszczasz to,co posluzulo Ci do omowienia pozycji z literatury podmiotu, czyli slowniki,encyklopedie,opracowania etc. Biblia w przypadku Twojej prezentacji powinna znalezc sie na moj gust w literaturze podmiotu. Najpierw musiales/musialas (w teorii oczywiscie:P) przeczytac Biblie,zeby pozniej odnalezc pozycje,ktore sie z nia wiaza i wielokrotnie bedziesz sie do niej odwoływac w prezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dikuss Re: Bibliografia-pomocy 26.03.07, 20:51 jesli chodzi o slowniki itp to najlepiej napisac jaki slownik i haslo ktore Cie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Bibliografia-pomocy IP: *.tvkdiana.pl 26.03.07, 21:05 sluchajcie wszyscy, jesli podajecie tylko tytul dziela, ksiazki itp, nie zaznaczajac stron z ktoryh korzystacie to komisja ma prawo i jak najbardziej moze was zapytac o calosc. Tak bylo w moim przypadku w ubieglym roku. tak wiec radze pokusic sie o dokladne zapisanie stron i bedzie spokoj, pozdr i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś