gosiakak1 15.04.07, 16:31 Hej! Proponuję, żebyśmy tutaj wpisywali nasze plany na przyszłość... Wpisujcie o waszym wymarzonym kierunku studiów itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiakak1 Nasza przyszłość 15.04.07, 16:32 ja zdaję histe i WOS a startować bedę na prawo na UAM Odpowiedz Link Zgłoś
karolineczka6 Re: Nasza przyszłość- kto mi doradzi??? 25.04.07, 18:31 zwracam się z prosba o radę. nie jestem supergeniuszem, ale mam dośc dobre wyniki w nauce. z matury probnej (wszystko rozszerzenie) miałam polak 82 %, WOS 74%, angol 78%. moim wymarzonym kierunkiem jest pedagogika specjalna, lecz na ten kierunek dostaje się praktycznie każdy. a i płace są niewielkie.. w kazdym razie moi znajomi i rodzice tak mi powtarzają, argumenując, że się zmarnuję. jak myslicie, zrezygnowac z marzeń??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niecierpliwy Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 16:53 Byle sie gdzies na studia dostac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:44 Przez ten cały rok (chodzi mi o 3 klasę liceum) gruntownie zastanawiałam się nad tym na jaki kierunek się wybrać. Mojemu sercu najbliższe zawsze były kierunki medyczne. Chciałam pójść na medycynę, ale zrezygnowałam. Nie chcę uczyć się przez 15 lat, a potem tyrać za grosze:/ Wahałam się przez długi czas- stoma, czy lekarski. Jednego dnia mówiłam sobie - będę dentystą, drugiego moje serce podpowiadało mi: medycyna! Teraz już wybrałam - pragnę pójść na kierunek lekarsko-dentystyczny! Jestem o tym przekonana od paru miesięcy i mam nadzieję, że moje zdanie się nie zmieni. Drugim wyjściem jest farmacja, która według mnie jest równie ciekawym kierunkiem (a w pracy miałabym kontakt z ludźmi). Mam nadzieję, że dostanę się na UMP (Uniwersytet Medyczny w Poznaniu, do niedawna Akademia). Życzę Wam wszystkim powodzenia! Obyście dostali się na te kierunki i na te uczelnie, na które chcecie. Niech Wasze marzenia się spełnią:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizmaczeq Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:45 ptranie do diboo : zawsze zastanawiało mnie dlaczego ludzie lubia grzebać w czychs zębach :/... powiedz mi dlaczego chcesz zostac dentytką ? jak ja nie nawidze dentystów!!!!! ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvm Re: Wasza przyszłość IP: *.brzesko.net.pl 15.04.07, 20:51 Chce pracować w przemyśle naftowym i zarabiać 1000$ dziennie. dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igrata Re: Wasza przyszłość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.07, 21:36 Ja zdaję biologię i historię, wybieram się na psychologię ;-) Powodzenia Wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 21:50 Pomyśl sobie, że moim marzeniem było zostać chirurgiem. Grzebanie w zębach ma coś z tym wspólnego, dlatego mi się to podoba:) Nie ma praktycznie rzeczy, która mnie brzydzi. W dodatku ja zawsze lubiłam taki "grzebanie" (kiedyś kredki cyrklem tak rozwalałam hehe). Każdy ma swoje zboczenia:P Trudno to wyjaśnić;) Można nienawidzić dentystów? Nie sądzę. Raczej nienawidzisz bólu przy borowaniu w Twoich z zębach, a to różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 21:52 A prócz tego lubię mieć kontakt z ludźmi:) I w pewnym sensie pomagam moim pacjentom:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvm Re: Wasza przyszłość IP: *.brzesko.net.pl 16.04.07, 11:57 Ważnym jest, żeby robić to, co sie lubi, a do tego dobrze zarabiac. Czasem jest to trudne do pogodzenia, wtedy szukamy czegoś pośredniego:) Btw. diboo:)- śmieszne zboczenie :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 14:44 Hahah Każdy ma swoje śmieszne zboczenia;) I każdego pociągają inne rzeczy:) Zgadzam się - należy robić coś, co nas interesuje, ale przy tym zarabiać co nieco... Bądź co bądź pieniądze ułatwiają życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:05 rozwalałaś kredki cyrklem? :))) Ja uwielbiałam (i dalej to robię) wszystko ciąć nożyczkami, ale chyba nie ma zawodu wycinacza? :D i prawda jest taka, że powinno robić się to, co w życiu chce się robić, ale bez pieniędzy żyje się cięzko i jesli można wybrać coś co nas interesuje i dobrze opłacane, to czemu nie? powodzenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:25 To może krawcowa? hehe:P Dłubałam tylną część kredek (a później boczne części), mianowicie wywiercałam otwór i udawałam, że szukam jakiś okropnych bakterii. Niestety niczego nigdy nie znalazłam;) Mnie zawsze śmieszne rzeczy sprawiały przyjemność;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvm Re: Wasza przyszłość IP: *.brzesko.net.pl 16.04.07, 17:07 ' udawałam, że szukam jakiś okropnych bakterii.' :DDDDDDDDDDD Jak już będe obrzydliwie bogaty to kupie Ci fabryke kredek, abyś mogła się spełnić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 18:51 No co? Miałam kilka lat:P Różne się wtedy zabawy wymyślało;) Teraz jednak wolałabym "grzebać" w ludzkim organizmie, a najlepiej w zębach. Ale dziękuję za dobre chęci;) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 17:23 nie no, krawcowa to w jakimś celu wycina ;) a ja tak bezcelowo ;) właśnie przyszło mi do glowy, że mogłabym zostać niszczarką :D bakterie w kredkach :D uhm... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiona? Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 19:18 no to ja moze wroce do watku:) zdaje na maturze wos, angielski, niemiecki i francuski, wybieram sie na historie sztuki, badz kulturoznawstwo ("tak mi dopomóż Bóg":)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:16 ja zdają angielski i biologię ktoś mi powie na jakie iść studia?? :D bo ja totalnie nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajaga Re: Wasza przyszłość IP: 80.50.167.* 23.04.07, 20:23 angielski, polski i biologia = płatna psychologia w Lublinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:28 ja zdaje histe:):) zamierzam studiowac fotografie!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopakus Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:50 Farmacja ! Odpowiedz Link Zgłoś
iza_1988 Re: Wasza przyszłość 21.04.07, 16:52 Składam papery na 4 kierunki Według ważności: 1. Politologia 2. Dziennikarstwo i psychologia społeczna 3. Administracja 4. Pedagogika (ostatecznie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvm Re: Wasza przyszłość IP: *.brzesko.net.pl 22.04.07, 10:34 'Dziś syneczku, tak, jak ja przed laty, spójrz w tą studnie przeszłości...' ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizmaczeq Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:08 ja bede koczować pod mostem , zajadac reszti ze smietnika spod domów bogaczy , chodzi na wieczory kulturalne w sklepów z agd , rtv ... nawracać ludzi , ze zycie jest piekne a wszelki materializm zbedy , bo to co sie liczy do idealizm ! fajnie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvm Re: Wasza przyszłość IP: *.brzesko.net.pl 25.04.07, 13:13 Jestem za ! Zapomniałaś jeszcze o degustacjach w hipermarketach!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizmaczeq Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:02 nie zapomniałam , to jest wrecz oczywiste i naturalne tak jak to , ze żeby zyc trzeba zrec ;p Odpowiedz Link Zgłoś