Dodaj do ulubionych

Wasza przyszłość

15.04.07, 16:31
Hej!
Proponuję, żebyśmy tutaj wpisywali nasze plany na przyszłość...
Wpisujcie o waszym wymarzonym kierunku studiów itd.

Obserwuj wątek
    • gosiakak1 Nasza przyszłość 15.04.07, 16:32
      ja zdaję histe i WOS a startować bedę na prawo na UAM
      • karolineczka6 Re: Nasza przyszłość- kto mi doradzi??? 25.04.07, 18:31
        zwracam się z prosba o radę. nie jestem supergeniuszem, ale mam dośc dobre
        wyniki w nauce. z matury probnej (wszystko rozszerzenie) miałam polak 82 %, WOS
        74%, angol 78%. moim wymarzonym kierunkiem jest pedagogika specjalna, lecz na
        ten kierunek dostaje się praktycznie każdy. a i płace są niewielkie.. w kazdym
        razie moi znajomi i rodzice tak mi powtarzają, argumenując, że się zmarnuję. jak
        myslicie, zrezygnowac z marzeń???
    • Gość: Niecierpliwy Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 16:53
      Byle sie gdzies na studia dostac :)
    • Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 17:44
      Przez ten cały rok (chodzi mi o 3 klasę liceum) gruntownie zastanawiałam się nad
      tym na jaki kierunek się wybrać. Mojemu sercu najbliższe zawsze były kierunki
      medyczne. Chciałam pójść na medycynę, ale zrezygnowałam. Nie chcę uczyć się
      przez 15 lat, a potem tyrać za grosze:/ Wahałam się przez długi czas- stoma, czy
      lekarski. Jednego dnia mówiłam sobie - będę dentystą, drugiego moje serce
      podpowiadało mi: medycyna! Teraz już wybrałam - pragnę pójść na kierunek
      lekarsko-dentystyczny! Jestem o tym przekonana od paru miesięcy i mam nadzieję,
      że moje zdanie się nie zmieni. Drugim wyjściem jest farmacja, która według mnie
      jest równie ciekawym kierunkiem (a w pracy miałabym kontakt z ludźmi). Mam
      nadzieję, że dostanę się na UMP (Uniwersytet Medyczny w Poznaniu, do niedawna
      Akademia).
      Życzę Wam wszystkim powodzenia! Obyście dostali się na te kierunki i na te
      uczelnie, na które chcecie. Niech Wasze marzenia się spełnią:)
      • Gość: pizmaczeq Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:45
        ptranie do diboo :
        zawsze zastanawiało mnie dlaczego ludzie lubia grzebać w czychs zębach :/...
        powiedz mi dlaczego chcesz zostac dentytką ?
        jak ja nie nawidze dentystów!!!!!

;(((
        • Gość: nvm Re: Wasza przyszłość IP: *.brzesko.net.pl 15.04.07, 20:51
          Chce pracować w przemyśle naftowym i zarabiać 1000$ dziennie. dziekuje :)
          • Gość: Igrata Re: Wasza przyszłość IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.07, 21:36
            Ja zdaję biologię i historię, wybieram się na psychologię ;-)
            Powodzenia Wszystkim.
        • Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 21:50
          Pomyśl sobie, że moim marzeniem było zostać chirurgiem. Grzebanie w zębach ma
          coś z tym wspólnego, dlatego mi się to podoba:) Nie ma praktycznie rzeczy, która
          mnie brzydzi. W dodatku ja zawsze lubiłam taki "grzebanie" (kiedyś kredki
          cyrklem tak rozwalałam hehe). Każdy ma swoje zboczenia:P Trudno to wyjaśnić;)
          Można nienawidzić dentystów? Nie sądzę. Raczej nienawidzisz bólu przy borowaniu
          w Twoich z zębach, a to różnica.
          • Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 21:52
            A prócz tego lubię mieć kontakt z ludźmi:) I w pewnym sensie pomagam moim
            pacjentom:)
            • Gość: nvm Re: Wasza przyszłość IP: *.brzesko.net.pl 16.04.07, 11:57
              Ważnym jest, żeby robić to, co sie lubi, a do tego dobrze zarabiac. Czasem jest to trudne do pogodzenia, wtedy szukamy czegoś pośredniego:)
              Btw. diboo:)- śmieszne zboczenie :>
              • Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 14:44
                Hahah Każdy ma swoje śmieszne zboczenia;) I każdego pociągają inne rzeczy:)
                Zgadzam się - należy robić coś, co nas interesuje, ale przy tym zarabiać co
                nieco... Bądź co bądź pieniądze ułatwiają życie.
                • Gość: ulka Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:05
                  rozwalałaś kredki cyrklem? :))) Ja uwielbiałam (i dalej to robię) wszystko ciąć
                  nożyczkami, ale chyba nie ma zawodu wycinacza? :D

i prawda jest taka, że powinno robić się to, co w życiu chce się robić, ale bez
                  pieniędzy żyje się cięzko i jesli można wybrać coś co nas interesuje i dobrze
                  opłacane, to czemu nie? powodzenia :))
                  • Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:25
                    To może krawcowa? hehe:P Dłubałam tylną część kredek (a później boczne części),
                    mianowicie wywiercałam otwór i udawałam, że szukam jakiś okropnych bakterii.
                    Niestety niczego nigdy nie znalazłam;) Mnie zawsze śmieszne rzeczy sprawiały
                    przyjemność;p
                    • Gość: nvm Re: Wasza przyszłość IP: *.brzesko.net.pl 16.04.07, 17:07
                      ' udawałam, że szukam jakiś okropnych bakterii.' :DDDDDDDDDDD
                      Jak już będe obrzydliwie bogaty to kupie Ci fabryke kredek, abyś mogła się spełnić!
                      • Gość: diboo:) Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 18:51
                        No co? Miałam kilka lat:P Różne się wtedy zabawy wymyślało;) Teraz jednak
                        wolałabym "grzebać" w ludzkim organizmie, a najlepiej w zębach. Ale dziękuję za
                        dobre chęci;) :D
                    • Gość: ulka Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 17:23
                      nie no, krawcowa to w jakimś celu wycina ;) a ja tak bezcelowo ;) właśnie
                      przyszło mi do glowy, że mogłabym zostać niszczarką :D

bakterie w kredkach :D uhm... :D
                      • Gość: fiona? Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 19:18
                        no to ja moze wroce do watku:)

zdaje na maturze wos, angielski, niemiecki i francuski, wybieram sie na
                        historie sztuki, badz kulturoznawstwo ("tak mi dopomóż Bóg":))
                        • Gość: sd Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:16
                          ja zdają angielski i biologię
                          ktoś mi powie na jakie iść studia?? :D
                          bo ja totalnie nie wiem
                          • Gość: bajaga Re: Wasza przyszłość IP: 80.50.167.* 23.04.07, 20:23
                            angielski, polski i biologia = płatna psychologia w Lublinie
                        • Gość: phi Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:28
                          ja zdaje histe:):) zamierzam studiowac fotografie!!:)
                          • Gość: kopakus Re: Wasza przyszłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 16:50
                            Farmacja !
    • iza_1988 Re: Wasza przyszłość 21.04.07, 16:52
      Składam papery na 4 kierunki
      Według ważności:

1. Politologia
      2. Dziennikarstwo i psychologia społeczna
      3. Administracja
      4. Pedagogika (ostatecznie)
      • Gość: nvm Re: Wasza przyszłość IP: *.brzesko.net.pl 22.04.07, 10:34
        'Dziś syneczku, tak, jak ja przed laty, spójrz w tą studnie przeszłości...' ;]
    • Gość: pizmaczeq Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 21:08
      ja bede koczować pod mostem , zajadac reszti ze smietnika spod domów bogaczy ,
      chodzi na wieczory kulturalne w sklepów z agd , rtv ...
      nawracać ludzi , ze zycie jest piekne a wszelki materializm zbedy , bo to co
      sie liczy do idealizm !

fajnie bedzie
      • Gość: nvm Re: Wasza przyszłość IP: *.brzesko.net.pl 25.04.07, 13:13
        Jestem za ! Zapomniałaś jeszcze o degustacjach w hipermarketach!:D
        • Gość: pizmaczeq Re: Wasza przyszłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 14:02
          nie zapomniałam , to jest wrecz oczywiste i naturalne tak jak to , ze żeby zyc
          trzeba zrec ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka