Dodaj do ulubionych

W środe chemia xD

11.05.07, 18:24
Jak tam przygotowani z chemii? Dla mnie chemia bedzie na szczęście ostatnim
egzaminem. Musze się postarać o dobry wynik. Jak myslicie czego mozemy się
spodziewać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Peter :-) Re: W środe chemia xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:31
      Dla mnie to bedzie taki polmetek, bo jeszcze czeka mnie po tym Fizyka :-). A
      czego mozna sie spodziewac? Napewno bedzie duzo chemii organicznej, ktorej
      zabraklo na probnej maturze i wszelkiego rodzaju doswiadczenia oraz czego nigdy
      nie moze zabraknac - elektroliza, ogniwa, reakcje redoks. W kazdym razie chemia
      nie jest do nauczenia w pare dnii, tu trzeba juz sie bylo uczyc dluzszy okres
      czasu, wiec...dla tych z nozem na gardle moze byc ciezko, to nie biologia :-)
      • Gość: monika16551 Re: W środe chemia xD IP: *.CNet2.Gawex.PL 11.05.07, 18:36
        Ale mi chodzi o zakres podstawowy...
        • Gość: Peter :-) Re: W środe chemia xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 18:41
          To juz nie moja dzialka...:-)
          • Gość: mijaaa Re: W środe chemia xD IP: *.acn.waw.pl 11.05.07, 19:55
            popieram-ja zdaje rozsz
          • Gość: fa'bel Re: W środe chemia xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:03
            peter, a na ktora am sie wybierasz?
            • Gość: monika16551 Re: W środe chemia xD IP: *.CNet2.Gawex.PL 11.05.07, 20:21
              To co nie ma tu nikogo kto zdaje chemie podstawową?
            • Gość: Peter :-) Re: W środe chemia xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:27
              Wybieram sie na SLAM, CM na UJ i albo do LOdzi albo do Wroclawia. Jeszcze nie
              wiem dokladnie :-D
              • Gość: fa'bel Re: W środe chemia xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:30
                ja mysle o lodzi albo cmuju :) na lekarski ;)
                • Gość: Peter :-) Re: W środe chemia xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:35
                  Krakow to Krakow :-D Blisko do Zywca :-D A tak na serio to opcjonalnie skladam
                  jeszcze na farmacje, z ktorej mysle za rok poprawiajac wyniki skladam bym znowu
                  na lekarski, ale mysle ze w tym roku juz sie dostane :-D Zobaczymy, nie ma co
                  zapeszac, trza sie uczyc :-)
                  • Gość: fa'bel Re: W środe chemia xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 20:44
                    ja skladam tylko na lekarski, medycyna to medycyna, a jak nie wyjdzie, to za
                    rok sobie poprawie :) chociaz nie chce przechodzic jeszcze raz przez te stresy
                    maturalne :P licze na chemie, chociaz mam nadzieje, ze nie bedzie az tak prosta
                    jak dzisiejsza matura ;)
                    • Gość: Peter :-) Re: W środe chemia xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:01
                      Fakt,fakt....ale ja ten rok wlasnie przesiedzialbym na farmacji, juz cos
                      podlapal itd. A co do Chemii to racja, czuje, ze nie bedzie to latwa przeprawa
                      jak z biologia, chociaz przyznam, ze po probnej liczylem na cos latwiejszego z
                      biologii i okazalo sie, ze jednak.....Najgorzej jest z fizyka, nie ma sie co
                      oszukiwac, jeszcze jak przywala cos milego, jak prawie zawsze, to znowu bedzie:

Biologia - 70-90%
                      Chemia 70- 80%
                      Fizyka 30-50%

I gadaj z takimi....
                      • Gość: fa'bel Re: W środe chemia xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:39
                        ja poki co zamierzam sie nie stresowac kalkulacjami, bo jakby mi jeszcze to
                        doszlo do wszystkich stresow, to nie dotrwalabym do wynikow ;) co do fizyki, to
                        raczej nie jest to moj konik, ale to chyba jak u wiekszosci licealistow ;P ale
                        nie chce jakiegos superlatwego arkusza, bo znowu beda same ochy i achy w
                        postach forumowych jak to wszystko banalnie sie poukladalo :P
                      • tyija191 Re: W środe chemia xD 12.05.07, 19:59
                        podbijam
      • Gość: bleble Re: W środe chemia xD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:42
        chemia jest najbardziej przewidywalna sposrod trzech przedmiotow, ktore
        konieczne sa na medycyne. bedzie to co zawsze, standard - wszystkiego po trosze
    • Gość: asiulla102 Re: W środe chemia xD IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.05.07, 23:03
      Widze, ze zebranie przyszlych medykow;) Dolaczam sie wiec! Jak dla mnie
      biologia była w sam raz - skoro się uczyłam, cośtam nawet myślę ;) ... no to 80
      procent mi się należy ( czy się stoi, czy się leży...) heh
      Wiecie, że zwiększyli limit miejsc na AM?;)
    • Gość: asik Re: W środe chemia xD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:07
      Ja wybieram ię na stomatologię, matura z biol nie tak tragicznie, mm nadzieję
      ze chemia nie bedzie taka łatwa, bo konkurencja bedzie duuuuża:/
      • Gość: asiulla102 Re: W środe chemia xD IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.05.07, 23:14
        Pytanie, jaka bedzie fizyka;) Na próbnej byly moje ulubione
        działy...prawdopodobienstwo,ze sie powtorza jest niewielkie:/ No ale jakos to
        bedzie...juz jestem na takim etapie, ze nie wazne jak -byleby miec to za soba;)
        • Gość: E Re: W środe chemia xD IP: *.e-wro.net.pl 11.05.07, 23:33
          Na chemii raczej nie ma się co spodziewać jakiś udziwnień. Będą typowe zadania. Robiłam dzisiaj matury z poprzednich lat. Na każdej pojawia się praktycznie to samo. [jak już ktoś tam wcześniej wymieniał]. Ja się wybieram na PWr- chemia w najczystszej postaci. Jeszcze matma w pn, ale to raczej formalnośc. [podpisanie pracy i wyjście:P] Mam nadzieję, że znowu nie będzie żadnego progu. : D
          • Gość: xyz Re: W środe chemia xD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:02
            po biologii byłam ła, ze taka prosta a co do chemii to sam nie wiem, moze i i
            lepiej żeby była równie łatwa:P ale cos mi sie wydaje,zę to od niej zależeć
            bedzie nasza kolejnośc w szeregu na stduia
          • Gość: Karmel :) do E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 10:15
            to moze sie spotkamy bo ja tez chce tam isc ;) a progu to raczej nie bedzie bo
            to nizszowy kierunek, jeszcze czysta chemia to juz calkiem ;)
            • Gość: E Re: do E IP: *.e-wro.net.pl 13.05.07, 16:05
              A jesli mozna wiedziec, zdajesz matematyke? czy bazujesz na samej chemii?
              • Gość: Karmel :) Re: do E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 20:27
                zdaje chemie ;) i matme ;) a Ty jak ??
                • Gość: E Re: do E IP: *.e-wro.net.pl 13.05.07, 20:35
                  też chemię i matmę[roz], tylko tak jak już mowiłam z mat. na bakier. ; P chociaż w tym wypadku to chyba nie szkodzi. : D a co zdajesz jako przedmiot obowiązkowy?
                  • Gość: Karmel :) Re: do E IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 20:36
                    chemie bo to mialem rozszerzone ;) a jak Ci poszla probna ?? i w sumie w 3
                    klasie to wiecej z matmy robilem duzo wiecej a z chemii szlifowalem ;)
    • Gość: moniś kwasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 16:26
      może mi ktoś z Was wytłumaczyć, dlaczego reakcja: NaNO3 + H2SO4 nie zachodzi?
      przecież oba kwasy (HNO3 i H2SO4) są mocnymi kwasami, ale H2SO4 jest mniej
      lotny, więc powinien wypierać HNO3 z soli <??>
      • Gość: szereg napieciowy Re: kwasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 20:30
        spojrz do szeregu napieciowego metali, wodor ma wyzszy potencjal niz sod, a
        wiec jest mniej aktywny i nie wyprze sodu z soli. :*
    • Gość: K. Re: W środe chemia xD IP: 82.139.52.* 13.05.07, 18:52
      rozpisz SE na jony wszystkie produkty i substraty i sie wsyztsko skraca czyli
      nie zajdzie.
      Nie ma nic do rzeczy moc kwasów!!
      • Gość: wwwww Re: W środe chemia xD IP: *.toya.net.pl 13.05.07, 19:01
        A czy według was jak ktos zdaje chemie bez matmy to ma szanse dostac sie na
        politechnike??np. na biotechnologie lub chemie
        • Gość: E Re: W środe chemia xD IP: *.e-wro.net.pl 13.05.07, 19:50
          Na Politechnike Wrocławską? Bez żadnych trudności się dostaniesz: P
          Przecież tam progów nie ma. No chyba, że biotechnologia ale to wystarczy, że przyzwoicie napiszesz chemie [rozszerzona].
    • Gość: ;o Re: W środe chemia xD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:54
      wlasnie robie zadanka i pytaja o liczbe oktanowa. tego chyba nie ma w
      wymaganiach ;]
      • Gość: E Re: W środe chemia xD IP: *.e-wro.net.pl 13.05.07, 20:03
        zależy w jakim kontekście, np. jeśli pytanie o zastosowanie to chyba nie będzie trudne ; )
        • Gość: podbijam Re: W środe chemia xD IP: *.acn.waw.pl 14.05.07, 17:43
          :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka