Dodaj do ulubionych

takie wyniki

13.05.07, 18:28
witam humanistow
czy utrzymujecie sie w przedmaturalnych zalozeniach gdzie skladac papiery?
ja chyba musze zweryfikowac swoje, bo matura sie nie udala jak chcialem :(
mysle ze bede mial:
polski podst - ok. 60-70%
angielski rozsz - ok 65%
Wos rozsz - ok 70 %
historia rozsz - to sie okaze, ale mysle ze nie mniej niz 60%
z tego co czytam to sporo osob wymiotlo mnie swoimi wynikami...
jak myslicie, z moimi gdzie jest sens skladac...marzylo mi sie prawo albo
stosunki miedzynarodowe..ehh
humanisci laczcie sie !
:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Biedronka Re: takie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:31
      Nie masz co przewidywać... zobaczysz, że wszystko się zmieni...
      Życzę, by na korzyść dla Ciebie oczywiście.
    • hesleeps Re: takie wyniki 13.05.07, 18:56
      wiem ze nie nalezy sobie robic nadziei, mozna sie rozczarowac...
      w sumie mozliwosci jest troche...politologia, administracja, europeistyka...to
      kierunki ktore mnie interesuja...
      gdzie sie musi udac...
      • Gość: qqq Re: takie wyniki IP: *.chello.pl 13.05.07, 19:18
        skladaj papiery tam gdzie chciales, aloe tez gdzies gdzie sie latwiej dostac!
        bo co jakbys akurat zostal przyjety, a nie zlozysz papierow?
        • Gość: hesleeps Re: takie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 19:37
          hmm...
          a sadzicie ze z moimi wynikami jest szansa "gdzies" sie dostac?
    • migotka343 Re: takie wyniki 13.05.07, 22:01
      Witam mam pytanie na temat matury. W tamtym roku zdawalam mature: w czesci
      pisemnej mam wszystko zaliczone a na czesc ustna sie nie wstawilam. W tym roku
      zdaje czesc ustna i czy jesli jednego przedmiotu nie zalicze to wedlug nowej
      ustawy Giertycha bede miala zaliczone, czyli ze zdalam?? migotka343@wp.pl
      • Gość: Colo Re: takie wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:05
        to, ze się nie wstawiłaś to tylko plus dla Ciebie:)
        W tym roku też sie nie wstawiaj, ale stawić sie musisz. Mozesz dostać nawet 0
        punktów, ale łącznie musisz mieć z wszystkich przedmiotów 30% i maturę masz
        zdaną.
        Warunkiem amnestii jest miedzy innymi obecność na egzaminach.
        Powodzenia.
        • Gość: Justyna Re: takie wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 22:45
          Ja tez niestety chyba zawalilam ta mature
          polski i wos rozszerzony licze na ok 60 %
          angielski rozszerzony okolo 80%

Chcialam skladac na uj na socjologie,animacje kultury,moze na ap na filologie
          angielska....
          Ale chyba jednak pojde na uczelnie prywatna a dokladniej na WSE im. Tischnera :)
          • Gość: ja Re: takie wyniki IP: 83.2.141.* 13.05.07, 23:20
            amnestia nie dotyczy ustnych prawda???
            • Gość: greypc Re: takie wyniki IP: *.n.intelink.pl 13.05.07, 23:22
              dotyczy :)
    • Gość: karolineczka6 Re: takie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:16
      nie rozumiem was,naprawdę. sama jestem humanistką i nie liczę na jakieś super
      wyniki, choć zawsze uczyłam się dobrze. wychodzę z założenia co będzie, to
      będzie. jeśli mi to pójdzie średnio, tym bardziej np. uczniowie z gorszych
      liceów nie napiszą tego dobrze. a wy macie wyniki 60-80 % i się nad sobą
      użalacie, to jest wręcz śmieszne i ..żałosne!! nie wiem, czy oczekujecie
      pocieszenia.pomyślcie o tych osobach, które cieszą się z takich rezultatów.
      nie ma co rozpaczać, jestem przekonana, że i tak dostaniecie się na swoje kierunki.
      w każdym razie "gdybanie" za wiele nie pomoże.
      • Gość: ajaj Re: takie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 10:26
        no wiesz, statystyki sa nieublagane...
        jesli ktos ma wszytko na poziomie 60 % to nie moze byc zadowolonym bo na
        wszystkie kierunki potrzeba wiecej niz ok 68 %...
        ja np. mam wyniki na razie na poziomie 60 paru z anglika, ok 65 z wosu i
        historia zostala...progi kierunkow ktore mnie interesuja tzn. np.stosunki
        miedynarodowe zaczynaja sie od 70 %...a historii na 90% nie napisze...
        dlatego sie niektorzy martwia
        • hesleeps Re: takie wyniki 14.05.07, 11:01
          no...ciekaw jestem jeszcze statystyk np. o ile mniej osob zdaje mature na
          poziomie rozszerzonym? w tym roku np 17% zdaje angielski rozszerzony, a jak
          bylo w tamtym? oby z 50% :) to by oznaczalo obnizenie sie progu %.
        • Gość: Ja Re: takie wyniki IP: 77.88.179.* 14.05.07, 11:35
          To może przerost ambicji... są też inne uczelnie, a nie tylko UJ, UW itp. Jak wogóle można narzekać na takie wyniki. Polskie społeczeństwo oszalało !!
      • Gość: ka sia! Re: takie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 11:19
        nienawidzę założenia 'co będzie to będzie', ale to taki wstęp ;P

czytam to forum dość często i nie zauważyłam, żeby ludzie się ponad miarę nad
        sobą użalali, raczej przeważają opinie- "spodziewam się 80%, mało, jestem
        niezadowolony". Żałosne to nie jest, śmieszne też nie. Są kierunki, na które
        żeby się dostać trzeba mieć średnią ponad 80%. Więc jeśli ktoś będzie miał
        poniżej 80% to chyba ma prawo byc niezadowolonym. Nie wszystkich stać na
        uczelnie prywatne. Uczniowie z gorszych liceów mogli to napisać lepiej i tak
        przecież większość uczyła się sama. Ci co się cieszą --> good for them.
        • Gość: eloelo Re: takie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:11
          a jest do wyboru cos "humanistycznego" jesli sie ma z matur wyniki w okoliach
          ok 55 % i wiecej
          mysle ze 55- 65 %
          pzdr
        • Gość: karolineczka6 Re: takie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 12:16
          Jeśli nie lubisz tego wyrażenia-cóż, to Twoje osobiste preferencje, za co nie
          jestem odpowiedzialna.w każdym razie nie zaczyna się zdania od "więc" co jest
          błędem- taka mała dygresja.

Czy nie uważasz za przesadę narzekanie, że 80% to mało?? Nie jestem
          minimalistką, ale mnie taki wynik ucieszy. A nawet jesli ktoś jest niezadowolony
          (opinie typu: "bedę miała 83%, zrobiłam mnóstwo głupich błędów, jestem załamana
          :/")to jaki jest sens użalania się nad sobą?! Poza tym- zastanówmy się przez
          chwilę- skąd owa osoba może przewidzieć, jaki będzie mieć wynik? Na podstawie
          PRZYKłADOWEGO klucza, tak? na podstawie tego,że "nie mam dokładnie tak samo tego
          zadania, no ale w sumie to na pewno mi zaliczą", tak?wyniki będą dopiero w
          czerwcu, nie można być niezadowolonym z wyniku, którego tak naprawdę NIE MA-
          można co najwyzej być niezadowolonym z własnych odczuc po napisaniu matury.

Niewątpliwie uczniowie z gorszych liceów, którzy nie dostali się do tych
          lepszych, gdyz od początku nie przywiązywali dużej uwagi do nauki, będą uczyc
          się sami.gratuluję wyobraźni. widocznie, nie wiesz, jakie są realia w polskich
          szkołach.

Dziękuję za uwagę :)

• Gość: t'a Re: takie wyniki IP: *.volta.net.pl 14.05.07, 13:00
            gwarantuje ci, że nie wszyscy uczniowie słabszych liceów to tacy, którzy nie
            dostali się do tych lepszych. sama jestem na to przykładem, ponieważ mimo że
            dostałam się do lo znajdującego się w top5, nie poszłam tam, ze względów
            finansowych. co więcej, mnóstwo jest uczniów najlepszych liceów, których chęci
            do nauki własnej niestety drastycznie zmalały gdzieś w okolicach drugiej klasy;)
            a realia w polskich szkołach są takie, że i tu niedobrze i tam niedobrze zazwyczaj.
            • Gość: Paulinnnna Re: takie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 13:05
              Liceum - może i ma znaczenie, ale jeśli chcesz się uczyć to będziesz -
              wszędzie. Ja chodziłam do najlepszego w swoim mieście i guzik mi to dało - moja
              głupota, moja wina, bo ja zawaliłam nie ucząc się...
              • Gość: elol Re: takie wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 13:39
                no dobra a czy ktos ma pomysl, moze wie jakie sa perspektywy dla mnie jesli z
                angielskiego, historii i wosu bede mial w okolicach 55-65 %??
                chcialem na stosunki miedzynarodowe ale chyba moge zapomniec z takimi wynikami?
                jakas diabelska alternatywa?
                • hesleeps Re: takie wyniki 14.05.07, 15:00
                  mysle ze na administracje mozesz startowac
                  europeistyka, zarzadzanie tez mozliwe
                  chyba??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka