Dodaj do ulubionych

ile na AM?

17.05.07, 16:15
witam serdecznie
ile tak realnie spodziewacie sie miec punktow na am?
ja okolo 205
czy z takimi punktami mam szanse na jakakolwiek am?
Obserwuj wątek
    • Gość: botoksik Re: ile na AM? IP: *.ssnet.pl 17.05.07, 16:16
      nie, nie masz żadnych szans.
      Ludzie, nie bądźcie śmieszni
      • Gość: lolita Re: ile na AM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 16:19
        dlaczego nie ma? mam nadzieje ze to ironicznie mowisz, bo ja bede miec jakies
        210 i licze ze sie gdzies zalape chociaz w 2 rekrutacji (skladam do lublina i
        bydg)
        • Gość: botoksik Re: ile na AM? IP: *.ssnet.pl 17.05.07, 16:21
          oczywiście, że ironicznie. Dobrze wiecie, że sie dostaniecie, a przechwalacie
          się tylko. Takie moje zdanie
          • silikon2000 Re: ile na AM? 17.05.07, 16:23
            ja sie nie przechwalam tylko zwyczajnie boje, bo od tygodnia czytam, ze progi
            wzrosna do 240, ze kazdy napisal biole na 90 i chemie na 90 w godzine a potem
            poltorej godziny sie nudzil. a na dodatek z fizy wszyscy szykuja sie na
            conajmniej 60-70. wiec moje punkty wypadaja mikro.
        • Gość: marcin Re: ile na AM? IP: *.dolsat.pl 17.05.07, 20:35
          ja tez do lublina ;p mysle ze 195 starczy ;]
    • tilapka Re: ile na AM? 17.05.07, 16:18
      oczywiście ze masz szanse! moze nie do warszawy ale szczecin, lodz, katowice...
      przeciez progi nie skocza niewiadomo jak wzgledem zeszlego roku, mimo tego ze
      ludzie pieprza ze biologia banalna i w ogole ze wszystkiego maja po 90%... rok
      temu w katowicach bylo ok 190 jesli sie nie myle, w gdansku 180.. luz
      • silikon2000 Re: ile na AM? 17.05.07, 16:21
        dzieki tilapka za pocieszenie, bo czytajac co ludzie tu wypisuja na forum to
        zaczynam troche powatpiewac. a ty ile uskladasz?
        • Gość: Madzia Re: ile na AM? IP: 82.160.254.* 17.05.07, 16:25
          no to teraz sluchajcie.... progi woogle nei wzrosna,wrecz zmaleja a wiecie
          dlaczego??? bo po peirwsze kilkanascie tysiecy mniej uczniow stara sie na
          medyczna, po drugie uczelnie zwiekszja aliczbe miejsc,a po tzrecie niestetyy
          musicie miec zdana fizyke.Inaczej nie przyjma wam papierkow wiecie???? musicie
          miec zdane rozszrezenie ze wszystkiego inaczej papap....a dorbze wiemy ze nie
          kazdmeu sie to uda;) tak wiec powodzenia. Malo kto bedzi emial powyzej 200...heh
        • Gość: Madzia Re: ile na AM? IP: 82.160.254.* 17.05.07, 16:30
          chyba jestes smieszna skoro wierzysz w te brednie......hehe zobaczycie jak
          wszyscy beda tutaj stekac neidlugo ...bo nagle okaze sie ze maja 20% mniej
          ..ehhhh glupota nie boli. I wteyd co powiemy?? DORBZE WAM TAK GNOJE!!! bo takie
          pzrechwalanie sie jest poproatu zlaosne.... niektorym si eto uda ok, ale
          wiekszosc nawet 75 nie zdobedzie z chemii bo poziom byl naprawde wysoki i nie
          tylko ja tak twierdze ale wszyscy nauczyciele!!!! dlatego szykujcie sie na lanie
          kretyni z 90% ;) a normalni ludzie nie przejmujcie sie tymi bzdetami. Nikt ich
          nie wpusci na AM :D
          • Gość: botoksik Re: ile na AM? IP: *.ssnet.pl 17.05.07, 16:49
            i jeszcze to: mam 299 procent, czy dostanę się!? szkoda gadać
          • Gość: lolus jak sie liczy punkty na am ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 17:44
            jak się liczy punkty na AM?? Wytłumaczy mi ktoś ?? Co za ile i jak ? :D
            • Gość: niedźwiedź Re: jak sie liczy punkty na am ?? IP: *.mikolow.net 17.05.07, 20:07
              sumujesz wszystkie procenty, które uzyskałaś na poziomie rozszerzonym z biol, fiz i chem (na AM Waw poziom podstawowy z fizyki) - to da twoje punkty w rekrutacji na kierunek lekarski i kierunek lekarsko-dentystyczny
          • Gość: maturzystka Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 12:46
            dzieki Madzia! mi też chamia zle poszła..i zaczelam godzic sie z mysla ze o am
            moge zapomniec..zwlaszcza jak przeczytalam ile to ludzie bedzie miec 80-90% ;/.A
            moze nie bedzie tak zle ;) pozdrawiam
      • Gość: alicja Re: ile na AM? IP: *.asta-net.com.pl 17.05.07, 17:29
        wszedzie bylo pow 200, a w poznaniu, jesli sie nie myle, ok 168 z 2 przedmiotow
        • Gość: niedźwiedź Re: ile na AM? IP: *.mikolow.net 17.05.07, 19:58
          w pierwszej rekrutacji... potem juz nie!
        • atena48 Re:Poznań lek 166 + średnia, stoma 158 ... 18.05.07, 10:14
          farma 148 to są chyba najbardziej przyblizone dane z Poznania - z biuletynu
          uczelnianego
      • Gość: ????????? Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:23
        co wy ludzie tak gadacie, ze do warszawy beda wysokie progi? jest 370 miejsc i
        fizyka podstawowa, wiec jest latwiej w porownaniu do innych uczelni. zawzse
        najtrudniej bylo do krakowa, choc i tak nie bardzo tragicznie. w zeszlym roku
        ostatnia osoba miala 216 pkt. w tym roku biologia byla latwiejsza, chemia
        trduniejsza, fizyka to fizyka, wiec progi nie powinny sie radykalnie zmienic.
      • Gość: Kasia Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:54
        oja,fizyka?O czym wy do mnie mowicie...heh,ja skladam do poznania i sie ciesze
        ze tam jej nie wymagaja.Chociaz wcale nie jest prosciej,bo trzeba chemie i
        biologie super napisac.A chemia byla trudna,niestety...ja licze tylko na to,ze
        obniza jednak te progi troche.A jak nie to zawsze mozna sprobowac za rok, to nie
        tragedia przeciez!
    • tilapka Re: ile na AM? 17.05.07, 16:25
      no u mnie tak: z biologii mi sie matura nie podobala bo bylo duzo GDYBANIA a ja
      nienawidze takich zadan bo jakos nie moge w klucz trafic z gdybaniem i uwazam ze
      matura nie sprawdzala wiedzy.. nie wiem na ile to napisalam moze 80 moze 70,
      wole tak nie liczyc bo rok temu sie przeliczylam o kilkanascie % ;) chemia byla
      trudna i to na pewno spowoduje ze progi drastycznie nie skocza, ma zeszloroczny
      wynik 76% i chyba go nie podnioslam, natomiast fizyka to jest jedno wielkie za
      przeproszeniem JA PIE.. ;) ucze sie jej od kilku miesiecy w miare regularnie
      ale totalnie nie wiem jak mi pojdzie, 40% mnie nie zdziwi i 60% tez mnie nie
      zdziwi.. zrobilam arkusz probny wydawal mi sie prosty, wyszlo mi ok 70% ale
      watpie zeby tak bylo, jak na probnej, ze bez pradu zmiennego, bez bryly...
      zobaczymy ;) skladam do wroclawia, zabrza i lodzi na wojskowo lekarski gdzie byl
      rok temu najnizszy chyba prog, jestem z wroclawia i na tym mi bardzo zalezy..
      nie wierzcie tym co pisza ze prog bedzie 250 punktow, rok temu bylo tak samo, a
      pozniej byl ostateczny 198 we wroclawiu, kolega sie dostal a mial 58% z biologii
      , studia sa dla ludzi, dla nas!
      • Gość: michaalkaaa Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 16:46
        masz racje...zawsze kazdy taki 'madry' ze niby jakie te maturki nie byly
        latwe ,banalne a potem w czerwcu przy odbiorze swiadectw minki maja
        ci 'madrale' niewyrazne...taka jest prawda.Jesli wybierasz sie do zabrza to
        moze sie spotkamy...pisze MOZE :)
        • Gość: diboo:) Re: ile na AM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 16:58
          Te "mądrale" często nawet nie zdawały biol i chemii, albo do matury mają jeszcze
          trochę... Takie życie:P W necie jest pełno oszustów.
        • Gość: biologica Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 16:59
          Nie rozumiem co niektórych, skąd w was tyle goryczy i złośliwości. Na głupotę
          nie można odpowiadać głupotą.Chociaż dla mnie samej było to frustrujące, gdy
          przeglądałam forum zaraz po maturze z biologii. Ja życzę tym jak najlepiej tym
          co wypisywali że mają po 90%.
          Prawda jest taka, że większość osób jest nieobiektywna względem siebie. Ja
          starałam się podejść do tego przykładowego rozwiązania z dystansem,bo klucz
          egzaminatorów może być restrykcyjny, niestety. Myślę że na analitykę do
          collegium medicum się dostanę.
          • Gość: xyz Re: ile na AM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:11
            a na ile mniej wiecej napisałas biologie i chemię? bo ja już studiowanie z
            Krakowie wybiłam sobie z głowy,ale nie wiem może na analityke bym sie jeszcze
            zapałała? 150-160 punktów wystarczy, czy "za wysokie progi na lisie nogi"??
          • Gość: yyyyy Re: ile na AM? IP: *.centertel.pl 17.05.07, 18:14
            W zeszłym roku w CM Bydgoszcz ostateczny prog był 182 pkt, teraz tez pewnie cos
            kolo 180 bedzie. Duzo...
            • dedzior sluchajcie........... 18.05.07, 03:21
              ale sie sami nakrecacie... ide o zaklad, ze progi skocza o max 4-6 pktow na
              kazdej uczelni. po wynikach z rekrutacji odswieze tego posta :P
    • Gość: justyś Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:18
      a czy jesteście zeszłoroczni?? skoro wiecie jak macie napisaną fizykę ??
      • Gość: buzi :* Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:28
        trzeba przyznac obiektywnie, ze fizyka probna byla stosunkowo latwa
    • Gość: tilapka Re: ile na AM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:30
      no probna byla latwa... ale patrzcie matma trudna, chemia trudna.. jutro musi
      byc spoko ;)
      • Gość: lalal Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:34
        ale arkusze sa ukladane niezaleznie od siebie. to nei jest tak, ze jak ejden
        jest latwiejszy, to drugi trudniejszy
    • Gość: tilapka Re: ile na AM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 19:11
      tego akurat nie wiem i nie bede wnikac ;p
      • Gość: rhandall Re: ile na AM? IP: *.static.xcore.pl 17.05.07, 19:15
        Fizyka wg mnie będzie dużo trudniejsza niż próbna. Żeby się nie przeliczyć to od
        chemii i od biologii odjąłem sobie wszystko czego nie jestem pewny i jeszcze
        parę %, wyszło koło 160, z fizyki liczę na wynik w granicach 50-60%. Zobaczymy,
        powinno starczyć, powodzenia jutro :)
        • Gość: ola2209 Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:33
          www.dwo.waw.pl/punkty.html
          to powinno wystarczyć...
          • Gość: lalala Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 22:40
            blad tam jset, w krakowie bylo 216.
            • Gość: jedras Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:01
              coz ja moge wam powiedziec nie sluchajcie tych napinaczy niech maja nawet po 300
              % tak jasne wszystko bylo bardzo proste klarowne tylko dlaczego te osoby pseudo
              geniusze robia takie bledy ze egzaminatorzy sie smieja :P niech tez maja troche
              radosci za to 4,50 ktore dostaja za gopdzine sprawdzania oczywiscie sa
              jednostki ktore osiagaja wyniki > 250 ale to sa jednostki i tyle radze wam nie
              czytac i nie przejmowac sie pozdrawiam i polamania
          • Gość: diboo:) Re: ile na AM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:00
            W limitach są błędy. W Poznaniu farma: 148; stoma: 158; medycyna: 166*
            Nie wszystkie listy pojawiły się w necie, a części z nich wcale nie uwzględnili;)
            *dane z pulsu AM (teraz UM) - magazynu Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Numer
            listopadowy 2006. Linka dać do pliku pdf?
            • Gość: diboo:) Re: ile na AM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:02
              I analityka 139:)
    • Gość: ;) Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:32
      czytam ten post i aż mi serce z radości kołacze bo ja bede miał 85 - 90 z bio i
      95 - 98 z chem misiaczki :D:D:D
      • Gość: Peter :-D Re: ile na AM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 23:58
        Mamy tu kolejnego, ktory na 100 % wie, jakie bezdie mial wyniki, bo sprawdzil
        ze schematem, ktory mowi, tyle co nic. Spoko, cieszymy sie dla Ciebie. Wszyscy
        rece do gory.Juz wystarczy, jutro fizyka, wiec trzeba jeszcze przykuc.
        • Gość: szpilka Re: ile na AM? IP: *.chello.pl 18.05.07, 00:17
          a jaki jest limit miejsc na lekarski
          • Gość: havka Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 06:42
            w całej polsce chcesz wiedzieć, czy w jakiejś konkretnej uczelni?
            • stokrotka137 Re: ile na AM? 23.05.07, 16:14
              we wroc
            • stokrotka137 Re: ile na AM? 23.05.07, 16:14
              we wroc
    • Gość: seulange Re: ile na AM? IP: *.am.wroc.pl 18.05.07, 11:14
      Czytając wasze posty przypomina mi się poprzedni rok, kiedy to też startowałam
      na am. ludzie, wyluzujcie do lipca. teraz to bez znaczenia czy ktoś wam powie
      czy 200 wystarczy czy nie, bo nikt nie jest wrozka czy jasnowidzem. Ja tez mogę
      powiedziec ze 200 starczy na prawie kazda am, ale tego nie jest w stanie
      przewidziec nikt. poza tym, liczenie punktów na prawde nie ma sensu, kolezanka
      naliczyla sobie z kluczem rok temu co najmnije 190 a miala 140. Także...
      cierpliwosci.

Poza tym, w komisjach rekrutacyjnych siedzą na prawę mili ludzei- przynajmnije
      we wrocku:) Pozdrawiam

• Gość: mis Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:37
        50 pkt roznicy? troche przesadziles
        • Gość: gjasgn Re: ile na AM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 15:39
          bynajmniej, zadnej przesady w powyzszym poscie nie ma, takie roznice sa norma!!
          (zauwaz ze to 3 przedmioty)
          akurat we wroclawiu, panie z dziekanatu sa wybitnie wredne;)) leniwe i
          niechetne do pomocy;/ ;)) pamietam z zeszlego roku, chyba ze moze posadzili tam
          kogos nowego (oby!!) ;)
          • Gość: muminka Re: ile na AM? IP: 148.81.188.* 28.05.07, 21:01
            Ha przezywalam to w tamtym roku:) kazdy pisal ze bedzie mial 280-290pkt:) i tez
            sie zalamywalam, a prawda jest taka, ze Ci ktorzy sie najwiecej spodziewali,
            najmniej dostali:)
            Wiecie pewnie jakie byly progi w tamtym roku? jak nie to radze poczytac troche
            na gronie.
            I czy tez macie rozterki typu - lekarski czy lekarsko-dentystyczny tak jak ja w
            tamtym roku? he pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka