Dodaj do ulubionych

-----------------------POLSKI limit słów ?

20.05.07, 15:15
Cz, mam pytanie czy jest limit słów na maturce z jęz. polskiego? Czy to
prawda, że musi być ok. 250 słow, a "dużo więcej" już nie? Czuję się
oszukana...
Obserwuj wątek
    • gabrielafrancuz Re: -----------------------POLSKI limit słów ? 20.05.07, 15:17
      chodzi o podstawowa?
    • lek_na_sraczke Re: -----------------------POLSKI limit słów ? 20.05.07, 15:17
      Nie ma limitu. Tzn. min. 250, ale max. nie jest określony. Teoretycznie nie
      jest, ale w praktyce nie więcej niż kartek w arkuszu.
      • viva88 Re: -----------------------POLSKI limit słów ? 20.05.07, 15:18
        no to pięknie, bo w szkole mówili inaczej;//// załamana;///////
      • gabrielafrancuz Re: -----------------------POLSKI limit słów ? 20.05.07, 15:18
        na ang jest limit, o limicie na polskim nie slyszalam.
    • lek_na_sraczke Re: -----------------------POLSKI limit słów ? 20.05.07, 15:20
      Ale co Ci mówili w szkole???
      • viva88 Re: -----------------------POLSKI limit słów ? 20.05.07, 15:21
        Że ma być OKOŁO 250 słów, bo jak będzie dużo więcej to mogą skreślić. Ech...
        czyli to nieprawda? Wczas się dowiedziałam ;////////
        • gabrielafrancuz Re: -----------------------POLSKI limit słów ? 20.05.07, 15:25
          eeeeeeeeeeee..... procedura sprawdzania i matury wszedzie jest taka sama,
          niezaleznie kto sprawdza prace, musi uznac, ze praca z polskiego nie ma limitu
          slownego. Tak samo jak musi uznac ze ktos skreślił slowo "brudnopis" i pisał
          dalej na czysto.
          • viva88 Re: -----------------------POLSKI limit słów ? 20.05.07, 15:27
            "no to po ptokach" mam 254 słowa... mało...;'(
    • dib00 Re: -----------------------POLSKI limit słów ? 20.05.07, 15:29
      Nie ma żadnego limitu. Jest tyle kartek żeby każdy się zmieścił. Można nawet
      pisać w brudnopisie, jeśli ktoś ma wenę;) Z resztą co to jest "dużo więcej" :> ?
      Coś Ci nauczyciele w twojej szkole niezorientowani są;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka