tajemnica666 17.07.07, 19:17 Kto się dostał na KUL na psychologię? Ile mieliście punktów.? Bo ja jestem zszokowana i kompetnie zaskoczona wynikiem rekrutacji:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: KUL !!! wyniki!! IP: 195.136.180.* 17.07.07, 19:20 heh, nie chciałbym studiować psychologii katolickiej, zwłaszcza wykładanej przez prof. adama bielę z LPR :]... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajemnica Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.rad.vectranet.pl 17.07.07, 20:31 a co z nim nie tak?:)Widzę tu anty-fana Kulu?:)) Ja tam się cieszę, że się dostałam.. A opinię wyrobię sobie później. Ważne, że to kierunek o którym marzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:03 Jejku , starasznie ci zazdroszcze, ja również składalam na psychologię jednak nie dostałam się, ale dostalam się na pedagog. ciesze się ale to nie to samo . (to dla mnie taki substytucik psychologi :) Powodzena na studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajemnica Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.rad.vectranet.pl 17.07.07, 21:17 Ola- też składałam na pedagogikę na różne uczelnie, zakładając, że na pscyhologię nie ma szans;) Do tej pory nie wiem jak to możliwe, bo wyniki miałam przeciętne... Hmmm.. Co najmniej dziwne;) Może się pomylili?:DDDD W każdym razie pedagogika Ci się pewnei spodoba, bo to rzeczywiście najbliższy pokrewny kierunek psychologii. A jak Ci nie będzie pasować, zawsze możesz spróbować za rok, tak jak to ja zrobiłam;) Chcieć to móć! PEACE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:54 Jestem z Lublina i tu KUL traktuje się jak ostateczność,ludzie którzy chcą studiwać w Lublinie wybierają UMCS a nie Kulawca,zresztą sama się przekonasz,że atmosfera i reszta jest do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
evelle33 Re: KUL !!! wyniki!! 17.07.07, 23:05 Jejku każdy mówi coś innego! A poziom nauczania gdzie jest lepsze ni i gdzie jest łatwiej się utrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajemmnica Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.rad.vectranet.pl 18.07.07, 08:53 Ja jestem z Radomia, a tutak mało kto ma szansę studiować gdzieś poza miastem..Pomijając najbliższe Kielce, gdzie się łatwo dostać. Studia w Lublinie są tu marzeniem;)Widzę już sporo negatywnych komentarzy o KULU i jestem trochę zaskoczona. Czy ktoś z tych, co się wypowiadają rzeczywiście tam studiował/studiuje?:)PEACE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:08 Tajemnica rozumiem Cię bo mam rodzinę w Radomiu i wiem,ze trudno tam gdziekolwiek się zaczepić na sensowne studia,wszystkie osoby z mojego liceum w Lublinie które nigdzie się nie dostałty zostały w ostatecznosci studentami KULAWCA,a uczyły się miernie,więc żadna to nobilitacja,u nas UMCS jest traktowany a reszta zwiewa do W-awy lub Krakowa,atmosfera na KUL jest fatalna ale lepsze to niż Radom więc powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 11:45 mogłabyś to uściślić - w jakim sensie atmosfera na kulu jest fatalna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KUL !!! wyniki!! IP: 195.136.180.* 18.07.07, 08:27 no cóż, na takiej psychologii pewnie będziesz się uczyła, że homoseksualizm to zboczenie itp. ... do katolickich naukowców nie docierają pewne prawidła naukowe... poza tym słyszałem w telewizji, jak prof. biela z lpr (jest senatorem) wykorzystywał swój tytuł naukowy z psychologii do rozgrywki politycznej, mówiąc jakiemuś senatorowi po, że jest chory psychicznie i, że nie powinien wystepować w telewizji :////... przecież to żenujące słowa, jak na psychologa, choroba psych. nie wyklucza aktywności w życiu publicznym, jeżeli nie jest groźna dla otoczenia i jakoś opanowana przez osobę chorą, a poza tym ten cały profesor kulowski tak powiedział chyba tylko dlatego, że się nie zgadzał z tym innym senatorem... żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
mealve Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 09:42 Ludzie, co wy piszecie?! KUL to normalna uczelnia i śmieszą mnie ci, którzy piszą, że wykładają tam przedmioty 'po katolicku'...Z tego, co wiem, to uniwersytet jest na dobrym poziomie, wykładowcy mili, dużo szans na wyjazdy zagraniczne. Nikt nie każe ci sie modlić, chodzić do kościoła. Wykładowców w ogóle nie obochodzi, co ty robisz po zajęciach, bylebyś się uczyła (wymagana i oczekiwania jak wszędzie...). I nie piszcie, ze wykładowcy są tendencyjni i wpajają studentom własne 'prawdy'. Według mojej wiedzy, część profesorów na UMCSie pracuje również na KULu, a to mówi samo za siebie. Nie wierz w opinie innych, pozwól sama wyrobić sobie własną. Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 10:58 na pewno są tam też osoby światłe i otwarte, ale są też nawiedzeni, tacy, jak np. prof. biela - "psycholog", który zarzut o chorobę psychiczną wykorzystuje w debatach politycznych, "psycholog" z lpr... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mealve Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 11:10 "Nawiedzeni' wykładowcy zdarzają się wszędzie, nie tylko na KULu, więc to moim zdaniem marny argument. Masz rację, że prof. Biela zachował się bardzo nieładnie, ale czy można oceniać całą uczelnie przez pryzmat wypowiedzi jednej osoby?! Nie sądzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:17 Ale chodzi o to,że on nie jest wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mealve Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 11:32 Nie? To podaj mi, proszę, innych wykładowców, którzy mieli takie 'wpadki'? Łatwo oskarżać, ale jak przychodzi co do czego, to innych przykładów jakoś nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:39 Ale co chcesz? na forum nie wypowiada się publicznie o osobach z imienia i nazwiska, to chyba logiczne i nie sądzę aby było w dobrym tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KUL !!! wyniki!! IP: 195.136.180.* 18.07.07, 11:41 ja tam się wypowiadam, osoby publiczne można komentować... słyszałaś np. o panu profesorze benderze, przyjacielu rodziny radia maryja? na kulu jest chyba najwięcej ekstremistów katolickich... nie mam nic przeciwko osobom szczerze wyznającym określoną religię, ale w Polsce zaznacza się tendencja do narzucania innym jednego wyznania - i to w fanatycznej odmianie oraz szerzenia nietolerancji... na kulu jednak wykształciło się też wiele światłych osób i co poniektóre takie osoby tam też zapewne wykładają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:02 Popieram,to chyba napisałeś to o czym wszyscy wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mealve Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:12 do ja - również cie popieram, nie można przecież uogólniać. zapewne sa dobrzy jak i źli wykładowcy do Marzena - wypowiadanie sie o znanych ludziach na forum 'nie należy do dobrego tonu'? WTF? Ale mnie rozbawiłas. :D Odpowiedz Link Zgłoś
histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:16 ja to ja :] tak, uważam, że nie należy uogólniać, aczkolwiek wpływy Kościoła, w fanatycznym nurcie, są na KUL wyjątkowo silne - niestety... na tej uczelni studiowali i wykładali (myślę, że nadal tak jest) także mądrzy ludzie, wiem, że np. przewód habilitacyjny realizowała tam prof. maria szyszkowska, której bynajmniej nie można posądzić o nietolerancję czy fanatyzm :]... Odpowiedz Link Zgłoś
histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:19 (mądrzy - w sensie: niezaściankowi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajemnica Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.rad.vectranet.pl 18.07.07, 12:13 Przerażacie mnie...:) Sama się przekonam. Słyszałam już skrajne opinie na temat tej uczelni.. Jakąś renomę ten cały Kul bynajmniej ma, więc nie wiem czemu mieszkańcy Lublina traktują go jako ostateczność.. A czy ogólnie w Lublinie się coś dzieje ciekawego?;P Czy jest tak samo monotonnie, nudno jak w Radomiu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
mealve Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:27 Mieszkałam parę lat w Lublinie, więc sądze, ze mogę sie wypowiedzieć. ;) Lublinianie traktują KUL jako 'ostateczność', poniewaz UMCS ma większą renomę, ale przecież to tez zależy od kierunku...Nie wiem, gdzie jest nudniej - w Radomiu czy Lublinie - bo w Radomiu nigdy nie byłam. ;P Lublin to duże miasto, ma fajne sklepy, a co najważniejsze, jest ośrodkiem akademickim i to 2 uczelni, więc studenci mają sporo imprez. Musisz jednak ocenić sama. Powodzenia na studiach! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 15:51 Tajemnica,nie jest monotonnie i nudno. Lublin jest miastem gdzie jest 5 wyższych uczelni a nie jak ktoś napisał dwóch,ogółem studiuje tu około 100tys.osób to mówi samo za siebie,ostatnio otworzyli Plazę z fajnym kinem,jest o niebo lepiej niz w"czarnej dziurze" zwanej Radomiem,myślę że to będzie pozytywna zmiana dla Ciebie chociaż o KUL zdania nie zmieniam,życzę Ci dużo sukcesów(rozglądaj się już za stancją, jest też parę fajnych akademików). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.uz.zgora.pl 18.07.07, 16:00 chodziło chyba o dwa uniwersytety...;) Odpowiedz Link Zgłoś
arnoldos Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:24 Akurat prof. Bender, cokolwiek by nie myśleć o jego poglądach politycznych, jest jednym z bardziej cenionych ekspertów z historii kościoła polskiego w XX wieku. Ale co was to obchodzi, przeciez to tylko marginalny kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:30 nie znam szczegółowo tamtejszej kadry, bo tam nie studiowałem i nie będę, ale myślę, że można by wymienić parędziesiąt profesorów z KUL miłujących o. Rydzyka i święty, polski kościół rzymskokatolicki nade wszystko... jak wspomniany prof. biela - senator lpr, nie chciałbym, żeby ktoś taki uczył mnie psychologii wg skrzywienia ideologicznego... Odpowiedz Link Zgłoś
histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:32 rozumiem, że kazdy ma prawo do swoich poglądów, ale osoby związane z prawicą kościelną mają, niestety, dość często skłonność do ich narzucania, chociaż - oczywiście - to nie reguła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadzik Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:21 Najpierw trzeba studiowac tam, żeby miec prawo do wypowiadania się o atmosferze na tej uczelni droga Marzenko! Fakt, moje obserwacje potwierdzają tezę, że KUL w Lublinie jest traktowany jako ostatecznosc. Inaczej jest skolei po za garnicami woj. lubelskiego. Mam mnoostwo znajomych z okolic Wroclawia i w ogole calego Śląska, a tam mają zupełnie inne spojrzenie. Kolega po przyjeździe do LBNa nie wiedział nawet co to jest UMCS :) KUL ma swoje wady, ale one w moim odczuciu przegrywają z wieloma plusami. To jest subietkywne odczucie Gadzika, studneta KUL :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evelle33 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:38 Gadzik a co studiujesz na KULu??????? Odpowiedz Link Zgłoś
gaadzik Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 19:06 prawo :) I byc moze, ale tylko byc moze od tego roku filologie angielską! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.lublin.enterpol.pl 19.07.07, 10:14 Uwaga! Kto w tym roku zrezygnowal/rezygnuje z administarcji na UMCSie??? Odpowiedz Link Zgłoś