Dodaj do ulubionych

KUL !!! wyniki!!

17.07.07, 19:17
Kto się dostał na KUL na psychologię? Ile mieliście punktów.? Bo ja jestem
zszokowana i kompetnie zaskoczona wynikiem rekrutacji:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: KUL !!! wyniki!! IP: 195.136.180.* 17.07.07, 19:20

heh, nie chciałbym studiować psychologii katolickiej, zwłaszcza wykładanej
      przez prof. adama bielę z LPR :]...
      • Gość: tajemnica Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.rad.vectranet.pl 17.07.07, 20:31
        a co z nim nie tak?:)Widzę tu anty-fana Kulu?:)) Ja tam się cieszę, że się
        dostałam.. A opinię wyrobię sobie później. Ważne, że to kierunek o którym
        marzyłam.
        • Gość: olka Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 21:03
          Jejku , starasznie ci zazdroszcze, ja również składalam na psychologię jednak
          nie dostałam się, ale dostalam się na pedagog. ciesze się ale to nie to samo .
          (to dla mnie taki substytucik psychologi :) Powodzena na studiach.
          • Gość: tajemnica Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.rad.vectranet.pl 17.07.07, 21:17
            Ola- też składałam na pedagogikę na różne uczelnie, zakładając, że na
            pscyhologię nie ma szans;) Do tej pory nie wiem jak to możliwe, bo wyniki
            miałam przeciętne... Hmmm.. Co najmniej dziwne;) Może się pomylili?:DDDD
            W każdym razie pedagogika Ci się pewnei spodoba, bo to rzeczywiście najbliższy
            pokrewny kierunek psychologii. A jak Ci nie będzie pasować, zawsze możesz
            spróbować za rok, tak jak to ja zrobiłam;) Chcieć to móć!
            PEACE!
        • Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:54
          Jestem z Lublina i tu KUL traktuje się jak ostateczność,ludzie którzy chcą
          studiwać w Lublinie wybierają UMCS a nie Kulawca,zresztą sama się przekonasz,że
          atmosfera i reszta jest do kitu.
          • evelle33 Re: KUL !!! wyniki!! 17.07.07, 23:05
            Jejku każdy mówi coś innego!
            A poziom nauczania gdzie jest lepsze ni i gdzie jest łatwiej się utrzymać?
          • Gość: tajemmnica Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.rad.vectranet.pl 18.07.07, 08:53
            Ja jestem z Radomia, a tutak mało kto ma szansę studiować gdzieś poza
            miastem..Pomijając najbliższe Kielce, gdzie się łatwo dostać. Studia w Lublinie
            są tu marzeniem;)Widzę już sporo negatywnych komentarzy o KULU i jestem trochę
            zaskoczona. Czy ktoś z tych, co się wypowiadają rzeczywiście tam
            studiował/studiuje?:)PEACE!
            • Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:08
              Tajemnica rozumiem Cię bo mam rodzinę w Radomiu i wiem,ze trudno tam
              gdziekolwiek się zaczepić na sensowne studia,wszystkie osoby z mojego liceum w
              Lublinie które nigdzie się nie dostałty zostały w ostatecznosci studentami
              KULAWCA,a uczyły się miernie,więc żadna to nobilitacja,u nas UMCS jest
              traktowany a reszta zwiewa do W-awy lub Krakowa,atmosfera na KUL jest fatalna
              ale lepsze to niż Radom więc powodzenia.
              • histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 11:45
                mogłabyś to uściślić - w jakim sensie atmosfera na kulu jest fatalna?
      • Gość: ja Re: KUL !!! wyniki!! IP: 195.136.180.* 18.07.07, 08:27

no cóż, na takiej psychologii pewnie będziesz się uczyła, że homoseksualizm to
        zboczenie itp. ... do katolickich naukowców nie docierają pewne prawidła
        naukowe... poza tym słyszałem w telewizji, jak prof. biela z lpr (jest
        senatorem) wykorzystywał swój tytuł naukowy z psychologii do rozgrywki
        politycznej, mówiąc jakiemuś senatorowi po, że jest chory psychicznie i, że nie
        powinien wystepować w telewizji :////... przecież to żenujące słowa, jak na
        psychologa, choroba psych. nie wyklucza aktywności w życiu publicznym, jeżeli
        nie jest groźna dla otoczenia i jakoś opanowana przez osobę chorą, a poza tym
        ten cały profesor kulowski tak powiedział chyba tylko dlatego, że się nie
        zgadzał z tym innym senatorem... żenada!
        • mealve Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 09:42
          Ludzie, co wy piszecie?! KUL to normalna uczelnia i śmieszą mnie ci, którzy
          piszą, że wykładają tam przedmioty 'po katolicku'...Z tego, co wiem, to
          uniwersytet jest na dobrym poziomie, wykładowcy mili, dużo szans na wyjazdy
          zagraniczne. Nikt nie każe ci sie modlić, chodzić do kościoła. Wykładowców w
          ogóle nie obochodzi, co ty robisz po zajęciach, bylebyś się uczyła (wymagana i
          oczekiwania jak wszędzie...). I nie piszcie, ze wykładowcy są tendencyjni i
          wpajają studentom własne 'prawdy'. Według mojej wiedzy, część profesorów na
          UMCSie pracuje również na KULu, a to mówi samo za siebie. Nie wierz w opinie
          innych, pozwól sama wyrobić sobie własną. Pozdrawiam! :)
          • histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 10:58
            na pewno są tam też osoby światłe i otwarte, ale są też nawiedzeni, tacy, jak
            np. prof. biela - "psycholog", który zarzut o chorobę psychiczną wykorzystuje w
            debatach politycznych, "psycholog" z lpr... :/
            • mealve Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 11:10
              "Nawiedzeni' wykładowcy zdarzają się wszędzie, nie tylko na KULu, więc to moim
              zdaniem marny argument. Masz rację, że prof. Biela zachował się bardzo
              nieładnie, ale czy można oceniać całą uczelnie przez pryzmat wypowiedzi jednej
              osoby?! Nie sądzę...
              • Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:17
                Ale chodzi o to,że on nie jest wyjątkiem.
                • mealve Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 11:32
                  Nie? To podaj mi, proszę, innych wykładowców, którzy mieli takie 'wpadki'?
                  Łatwo oskarżać, ale jak przychodzi co do czego, to innych przykładów jakoś nie
                  ma...
                  • Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 11:39
                    Ale co chcesz? na forum nie wypowiada się publicznie o osobach z imienia i
                    nazwiska, to chyba logiczne i nie sądzę aby było w dobrym tonie.
                    • Gość: ja Re: KUL !!! wyniki!! IP: 195.136.180.* 18.07.07, 11:41

ja tam się wypowiadam, osoby publiczne można komentować... słyszałaś np. o panu
                      profesorze benderze, przyjacielu rodziny radia maryja? na kulu jest chyba
                      najwięcej ekstremistów katolickich... nie mam nic przeciwko osobom szczerze
                      wyznającym określoną religię, ale w Polsce zaznacza się tendencja do narzucania
                      innym jednego wyznania - i to w fanatycznej odmianie oraz szerzenia
                      nietolerancji...

na kulu jednak wykształciło się też wiele światłych osób i co poniektóre takie
                      osoby tam też zapewne wykładają...
                      • Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 12:02
                        Popieram,to chyba napisałeś to o czym wszyscy wiedzą.
                        • mealve Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:12
                          do ja - również cie popieram, nie można przecież uogólniać. zapewne sa dobrzy
                          jak i źli wykładowcy
                          do Marzena - wypowiadanie sie o znanych ludziach na forum 'nie należy do
                          dobrego tonu'? WTF? Ale mnie rozbawiłas. :D
                          • histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:16

ja to ja :]

tak, uważam, że nie należy uogólniać, aczkolwiek wpływy Kościoła, w fanatycznym
                            nurcie, są na KUL wyjątkowo silne - niestety... na tej uczelni studiowali i
                            wykładali (myślę, że nadal tak jest) także mądrzy ludzie, wiem, że np. przewód
                            habilitacyjny realizowała tam prof. maria szyszkowska, której bynajmniej nie
                            można posądzić o nietolerancję czy fanatyzm :]...
                            • histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:19
                              (mądrzy - w sensie: niezaściankowi)
                        • Gość: tajemnica Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.rad.vectranet.pl 18.07.07, 12:13
                          Przerażacie mnie...:) Sama się przekonam. Słyszałam już skrajne opinie na temat
                          tej uczelni.. Jakąś renomę ten cały Kul bynajmniej ma, więc nie wiem czemu
                          mieszkańcy Lublina traktują go jako ostateczność..

A czy ogólnie w Lublinie się coś dzieje ciekawego?;P Czy jest tak samo
                          monotonnie, nudno jak w Radomiu?:)
                          • mealve Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:27
                            Mieszkałam parę lat w Lublinie, więc sądze, ze mogę sie wypowiedzieć. ;)
                            Lublinianie traktują KUL jako 'ostateczność', poniewaz UMCS ma większą renomę,
                            ale przecież to tez zależy od kierunku...Nie wiem, gdzie jest nudniej - w
                            Radomiu czy Lublinie - bo w Radomiu nigdy nie byłam. ;P Lublin to duże miasto,
                            ma fajne sklepy, a co najważniejsze, jest ośrodkiem akademickim i to 2 uczelni,
                            więc studenci mają sporo imprez. Musisz jednak ocenić sama. Powodzenia na
                            studiach! :)
                          • Gość: marzena100 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 15:51
                            Tajemnica,nie jest monotonnie i nudno.
                            Lublin jest miastem gdzie jest 5 wyższych uczelni a nie jak ktoś napisał
                            dwóch,ogółem studiuje tu około 100tys.osób to mówi samo za siebie,ostatnio
                            otworzyli Plazę z fajnym kinem,jest o niebo lepiej niz w"czarnej dziurze"
                            zwanej Radomiem,myślę że to będzie pozytywna zmiana dla Ciebie chociaż o KUL
                            zdania nie zmieniam,życzę Ci dużo sukcesów(rozglądaj się już za stancją, jest
                            też parę fajnych akademików).
                            • Gość: lola Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.uz.zgora.pl 18.07.07, 16:00
                              chodziło chyba o dwa uniwersytety...;)
                      • arnoldos Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:24
                        Akurat prof. Bender, cokolwiek by nie myśleć o jego poglądach politycznych, jest
                        jednym z bardziej cenionych ekspertów z historii kościoła polskiego w XX wieku.
                        Ale co was to obchodzi, przeciez to tylko marginalny kościół.
                        • histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:30
                          nie znam szczegółowo tamtejszej kadry, bo tam nie studiowałem i nie będę, ale
                          myślę, że można by wymienić parędziesiąt profesorów z KUL miłujących o. Rydzyka
                          i święty, polski kościół rzymskokatolicki nade wszystko... jak wspomniany prof.
                          biela - senator lpr, nie chciałbym, żeby ktoś taki uczył mnie psychologii wg
                          skrzywienia ideologicznego...
                        • histerykmaturzysta Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 12:32
                          rozumiem, że kazdy ma prawo do swoich poglądów, ale osoby związane z prawicą
                          kościelną mają, niestety, dość często skłonność do ich narzucania, chociaż -
                          oczywiście - to nie reguła...
                          • Gość: gadzik Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:21
                            Najpierw trzeba studiowac tam, żeby miec prawo do wypowiadania się o atmosferze
                            na tej uczelni droga Marzenko!

Fakt, moje obserwacje potwierdzają tezę, że KUL w Lublinie jest traktowany jako
                            ostatecznosc. Inaczej jest skolei po za garnicami woj. lubelskiego. Mam mnoostwo
                            znajomych z okolic Wroclawia i w ogole calego Śląska, a tam mają zupełnie inne
                            spojrzenie. Kolega po przyjeździe do LBNa nie wiedział nawet co to jest UMCS :)

KUL ma swoje wady, ale one w moim odczuciu przegrywają z wieloma plusami. To
                            jest subietkywne odczucie Gadzika, studneta KUL :)
                            • Gość: evelle33 Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:38
                              Gadzik a co studiujesz na KULu???????
                              • gaadzik Re: KUL !!! wyniki!! 18.07.07, 19:06
                                prawo :) I byc moze, ale tylko byc moze od tego roku filologie angielską!
    • Gość: gosia Re: KUL !!! wyniki!! IP: *.lublin.enterpol.pl 19.07.07, 10:14
      Uwaga! Kto w tym roku zrezygnowal/rezygnuje z administarcji na UMCSie???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka