Dodaj do ulubionych

Akademik Poznań UAM

19.07.07, 17:59
Hej! czy ktoś już interesował się akademikami w Poznaniu? może macie jakieś
fotki? Do kiedy można składać podanie o akademik? jak to się odbywa,bo nie
mam zielonego pojęcia:)dzięki za wszelkie info. a tak by the way - ktoś na
psychologię na UAM?:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Kalina Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 18:07
      Mlodziki dostaja najgorsze akademiki, 3-5 osobowe. Masakra.
      • moniska37 Re: Masakra 19.07.07, 18:15
        o_O serio? mieszkasz/mieszkałaś w akademiku w Poznaniu? jaki jest standart tych
        akad.?
    • Gość: demoniczna koza ale serio ...HELP IP: 80.50.250.* 22.07.07, 13:44
      ja też na UAM tyle że na geografię....
      nie mam pojęcia jak wogóle starać sie o akademik, gdzie wysłać podanie itp,
      itd.....jestem zrozpaczona :(
      • Gość: pozytywna88 Re: ale serio ...HELP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:12
        demoniczna to bedziemy na tym samym wydziale:D
        na stronie UAM-u znalazłam info, że podanie o akademik należy złożyć do 20 sierpnia
        • moniska37 Re: ale serio ...HELP 22.07.07, 15:06
          pozytywna, a znalazłaś może jakiś wzór podania do wydruku? nic nie mogę znaleźć
          takiego,a słyszałam,że na innych uczelniach są gotowe podania do wydruku...
          • Gość: xx Re: ale serio ...HELP IP: *.asta-net.com.pl 22.07.07, 15:17
            w zeszlym roku podania byly na stronie, ja mieszkalam w zbyszku albo jagience
            (zawsze mi sie mylily) pokoje 2-,3- i 4-osobowe, lazienki na koncach korytarza,
            pokoje i meble nie najciekawsze. jak weszlam, pierwsze wrazenie, no coz troche
            sie zalamalam;), ale mozna sie przyzwyczaic i pozniej jest juz ok, zwlaszcza
            jak juz sie przywiezie jakies swoje rzeczy
            • jus101 Re: ale serio ...HELP 22.07.07, 15:34
              czyli nie ma możliwości wybrania sobie lokum? wolałabym coś spokojniejszego a z
              tego co piszecie jagienka i zbyszko do takich nie należą;/ ma ktoś linka do
              info na temat podań o akademiki?
        • killazgroup Re: ale serio ...HELP 22.07.07, 16:59
          ja tez na wydzial geograficzny... a może by tak rozejrzeć sie za mieszkaniem?
          Jest ktoś chętny? Wynajęlibyśmy coś na piątkowie lub winogradach, żeby mieć
          blisko na uczelnie.
          • Gość: ja_paweł Re: ale serio ...HELP IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 31.07.07, 12:12
            ej aj tez geografia :) chetnie wynająłbym mieszkanie lub pokoj w pare osób a z
            tymi akademikami kur.... taka lipa od .chu... telefonow i albo nie odbieraja
            albo kieruja do innego.. ja chcialem do "babilonu" bo chyba blisko srodmiescia i
            fajnie brzmi :)
        • Gość: demoniczna koza Re: ale serio ...HELP IP: 80.50.250.* 22.07.07, 17:37
          od razu mi lepiej :D
          co do akademika zastanawiam się właśnie ajk wykombinować żeby dostać miejsce w
          imprezowej jagience ;) i dostać pokój z kimś z tego zameko wydziału i najlepiej-
          kierunku
          no i przydałby się jakiś wzór podania :/
    • jus101 Re: Akademik Poznań UAM 22.07.07, 15:37
      a może ktoś jest chętny na mieszkanie? troche nauki, troche imprez, ale z
      umiarem. jestem z bardzo daleka i nikogo nie znam, jakby byli chetni na
      mieszkanko bym sie zastanowiła:>
    • Gość: ZielonaZebra Re: Akademik Poznań UAM IP: 195.117.54.* 22.07.07, 16:25
      Ja wczoraj składając dokumenty dowiadywałam się o akademik. Nie wiem czy każdy
      wydział ma swoje czy nie, ale mi powiedzieli, że mam do wyboru Jagienkę, Hankę
      i na Nieszawskiej.
      Z tego co słyszałam Jagienka- typ domu dla imprezowiczów,a warunki takie
      średnie, łazienka chyba na korytarzu choć chyba jest remontowany, Hanka-ten
      widziałam na własne oczy, położenie dobre, ale ja tam bym nie chciała mieszkać:
      stare budownictwio, zawiłe wąskie korytarze, pokoje małe chyba 3,4 os jedynie z
      umywalką i lodówką, czajnikiem.
      Słyszałam, że na Nieszawskiej waruunki są bardzo dobre, pokoje 2-os z łazienką,
      internet. Tylko mało tam studentów przyjmują, bo często tam goście UAm-u
      mieszkają, położenie: cicho, nieopodal Jeziora Maltańskiego.
      Ja chciałabym w tym zamieszkać, ale tego dokońca wybrać sobie nie można,
      szkoda, że troszkę daleko..
      Warunki ubiegania się o akadmik są opisane na stonie, ja dodatkowo mam na
      wydziale wszystko w miarę opisane. Wiem, że dochód na jednego członlka rodziny
      ma nie przekraczać 1000, czy 1200zł, więc nawet nie wiem czy mnie przyjmą.
      A do domu mam 688km :) ze znajomych raczej nikt się ze mną do tego miasta nie
      wybiera.. więc o mieszkaniu planuję raczej myśleć za rok

Jutro zamierzam dzownić po akademikach i pytać szczegółowo o informacje
      odnośnie warunków, bo zastrzegam, że to napisałam, niekoniecznie musi być
      prawdą..
      • jus101 Re: Akademik Poznań UAM 22.07.07, 16:28
        no to ja podobnie jak ty mam tyle kilometrów do poznania. tylko że ja nic nie
        moge znaleźć na temat tych akademców na stronie:/
        • Gość: jke Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 18:38
          a skąd jestes?:)
          • jus101 Re: Akademik Poznań UAM 22.07.07, 21:31
            z podkarpackiego:>
            • Gość: ZielonaZebra Re: Akademik Poznań UAM IP: 195.117.54.* 22.07.07, 22:33
              ja też :)
              podkarpacie północne:)
              • jus101 Re: Akademik Poznań UAM 23.07.07, 14:40
                to ja lepiej, podkarpacie południowe;>
                • Gość: demoniczna koza Re: Akademik Poznań UAM IP: 80.50.250.* 23.07.07, 14:47
                  a jaka miejscowość? ;>
                  • jus101 Re: Akademik Poznań UAM 23.07.07, 16:11
                    Przemyśl:> kolejna osoba z podkarpacia?
                    • Gość: ZielonaZebra Re: Akademik Poznań UAM IP: 195.117.54.* 23.07.07, 16:13
                      ja Stalowa Wola,
                      może kiedyś się w pociągu spotkamy :)
                      • jus101 Re: Akademik Poznań UAM 23.07.07, 16:34
                        a może już w miedzyzdrojach? ktoś sie wybiera?;)
                      • Gość: jke Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:29
                        a jest ktoś z opolskiego tak jak ja?;>:)
      • Gość: demoniczna koza Re: Akademik Poznań UAM IP: 80.50.250.* 22.07.07, 16:30
        a na jaki wydział się wybierasz?
        mogłabyś podać linka do tej strony? :)
        ja pojutrze jade złożyć dokumenty, a przyokazji rozejżę sie może po
        akademikach....z tych, które Ty opisałaś wybrałąbym Jagienkę....szkoda że nie
        ma nic o Zbyszku ;)
    • Gość: ZielonaZebra Re: Akademik Poznań UAM IP: 195.117.54.* 22.07.07, 16:33
      ja wybieram się na wydział neofilologii i właśne o tych akademikach mi
      powiedzieli, Zbyszko jest teraz nieczynny- nie pamietam albo trwa remont, albo
      warunki są takie, że już studentów nie przyjmują

ifa.amu.edu.pl/neo/?Pomoc_materialna:Miejsce_w_domu_studenckim
    • Gość: gąska Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 17:58
      a wiecie ile czeka sie na wydanie dokumentów w urzędzie potrzebnych do podania o
      akademik? Można to dostać od ręki czy trzeba sobie poczekać pare dni?
      • moniska37 Re: Akademik Poznań UAM 22.07.07, 18:29
        czyli jednak biorą pod uwagę wysokość dochodów?no to zonk :/ gdzieś czytałam,że
        przyjmują wszystkich, bez względu na zarobki, patrzą jedynie na odległość..Mam
        daleko,więc może mnie przyjmą ;D
        • Gość: ania Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 18:42
          a ile sie płaci za akademik?
          • Gość: demoniczna koza a co jak nie złożyłam PITu? IP: 80.50.250.* 22.07.07, 21:17
            nie mam żadnych dochodów ale już po fakcie dowiedziałam się że skoro jestem
            pełnoletnia to powinnam złożyć PIT - czy może mi to utrudnić dostanie miejsca w
            akademiku? :(
    • Gość: demoniczna koza ....taka ciekawostka jeszcze ;) IP: 80.50.250.* 23.07.07, 06:58
      znalazłam na youtubie filmik i nie moge się nim niepodzielić ;)

pl.youtube.com/watch?v=PXzT0jVvmSc
      • jus101 Re: ....taka ciekawostka jeszcze ;) 23.07.07, 14:40
        hehe, dobre;>
        • Gość: Justyś Re: ....taka ciekawostka jeszcze ;) IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.07, 14:57
          Ja tez dostalam sie do Poznania i mam ten sam problem. Boje sie tych akademikow,
          a nie mam znajomych, ktorzy chca wynajac jakies mieszkanko. Najbardziej
          pasowalby mi DS"Hanka", bo na tej samej ulicy co uczelnia.
          • moniska37 Re: ....taka ciekawostka jeszcze ;) 23.07.07, 23:02
            ktoś już wie coś więcej o akademikach i podaniach?? nie zadzwoniłam tam
            dzisiaj,a czas leci;)
        • forumista Re: ....do jus101: 24.07.07, 11:57
          zajrzyj na poczte, wiadomosc czeka ;)
          • killazgroup Re: ....do jus101: 24.07.07, 15:55
            i co z tymi akademikami? orientuje sie ktoś, jakie trzeba złożyć podania?? czas
            leci, a ja stoję w miejscu hehe :P ahhhhhhhh te wakacjeeeeee :D
            • jus101 Re: ....do jus101: 24.07.07, 16:56
              www.amu.edu.pl/index.php?linkid=667
              na dole są druki wniosków, tyle co wiem:)
              • Gość: Krzysiek można mieszkać nie tylko w ds UAM IP: *.icpnet.pl 24.07.07, 20:50
                Z tego co wiem, możecie obecnie mieszkać we wszystkich akademikach, bo stały się
                one bardziej hotelami, tj. państwo przestało do nich dopłacać.
                Osobiście polecam DS Atol Akademii Ekonomicznej (lokalny patriota :) )
                a tutaj o atolu więcej :
                www.atol.ovh.org - nieoficjalna strona mieszkańców Atola
                • Gość: pozytywna88 Re: można mieszkać nie tylko w ds UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:53
                  o widze, ze coraz więcej studentów na tym wątku się ujawnia:)
                  a ja dopiero wróciłam z poznania, składałam dokumenty:P
                  i przy okazji obejrzalam dokładnie DS Hanke (na wakacjach prowadza tam hostel)
                  i hm...
                  stare meble(ale to najmniejszy problem), odrapane ściany,malutki 3-osobowy
                  pokoj, łazienki na korytarzu (w pomieszczeniu z natryskami części natryskow nie
                  zaslaniała zasłona- nie wiem jak Wy, ale ja potrzebuję prywatności:P
                  podsumowując złoże podanie o akademik (chociaż wątpię, że go dostanę -za wysokie
                  dochody), ale jednocześnie chciałabym znaleźć jakieś fajne osoby do wspólnego
                  mieszkania:D
                  a teraz się zareklamuję:D
                  jestem miła, lubię imprezy, ale spokój również
                  sprzątam po sobie, gotuję(a przynajmniej próbuję)
                  jestem dosyć kompromisowa:P
                  nie wiem jak Wy, ale ja boję sie tych studiow, miasta, ludzi...
                  • moniska37 Re: można mieszkać nie tylko w ds UAM 24.07.07, 22:02
                    pozytywna, też obawiam się,że nie dostanę akademika z tego samego powodu, więc
                    jeśli nie dostaniesz akademika jestem chętna do mieszkania ;) nie znam nikogo z
                    Poznania,więc nie mam nic do stracenia heh;)
                    • jus101 Re: można mieszkać nie tylko w ds UAM 24.07.07, 22:10
                      tak jak wy dziewczyny ja również nikogo nie znam bo jestem z baaardzo daleka:)a
                      co do akademików to wiem że warunki nie są porywające ale licze na to, że jak
                      dobierze sie odpowiednie osoby wiedzące jak zachowac we wszystkim umiar pobyt
                      może być całkiem przyjemny:D złoże wniosek ale też sie obawiam że moge nie
                      dostać miejsca ze względu na dochody:/
                      • Gość: pozytywna88 Re: można mieszkać nie tylko w ds UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:24
                        pewie, że wszystko zależy od tego z kim się będzie mieszkać
                        gorzej jak się źle trafi, no ale tego nam nie życzę:D
                        ja jestem z podlaskiego, więc też mam kawałeczek do Poznania:P
                        ale dobrze, że z tymi problemami nie jestem sama, bo już zaczęłam się bać, że
                        nie będę miała gdzie mieszkac
                        • moniska37 Re: można mieszkać nie tylko w ds UAM 24.07.07, 22:25
                          uffff no to wszystkie jesteśmy w tej samej sytuacji :) jak nie akademik to
                          mieszkanko:)
                          • Gość: pozytywna88 Re: można mieszkać nie tylko w ds UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:30
                            damy sobie radę:D
                            bo kto jak nie my?:D
                            nie mam dużych wymagań- byle nie było robactwa:P i najchętniej (jeśli chodzi o
                            akademik) to łazienka w każdym np. 4 osobowym segmencie:)
                            • moniska37 Re: można mieszkać nie tylko w ds UAM 24.07.07, 22:33
                              no właśnie,żeby ta łazienka była jakaś ludzka i nie na korytarzu,bo tłok z rana
                              byłby niesamowity ;] kiedy wysyłacie podania?drukujecie te ze stronki uam-u?
                              trzeba dołączyć jakieś dokumenty?
                              • Gość: pozytywna88 Re: można mieszkać nie tylko w ds UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:37
                                nie wiem właśnie jak z tymi podaniami, jakie dokumenty trzeba załączyć,
                                zakręcone to wszystko:P
    • Gość: Kaska Powiem Wam tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 22:54
      Dochod na osobe nie ma juz duzego znaczenia, bo akademiki raczej cierpia na
      braki studentow...Student woli wynajac wlasne mieszkanie ze znajomymi anizeli
      mieszkac w akademikach...Ja mieszkalam niedaleko akademikow i widziala co tam
      sie wyrabia (mam na mysli ktorys z tych przy pestce-nie pamietam nazw).
      • arafata Re: Powiem Wam tak... 24.07.07, 23:50
        Czyli z akademikami nie jest tak ciężko jednak...? Ja może też spróbuję.
        Najpierw muszę się dowiedzieć, co z moją kuzynką, tzn, czy się dostała, a potem
        może razem poszukamy lokum. A Poznania też oczywiście nie znam, ale kuzynka
        tak :]
        • Gość: Justyś Re: Powiem Wam tak... IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.07, 18:13
          Hej, wczoraj byłam w Poznaniu złożyć papiery i babka powiedziała, że do podania
          o przyznanie miejsca w akademiku należy dołączyć zaświadczenia o dochodach, ale
          powiedziała, że jest dużo bardzo miejsc i raczej uwagi na to zwracać nie będą.
          Ja też Pozniana dobrze nie znam, byłam tam zaledwie kilka razy. Boję się
          strasznie. Aha i jeśli zdecydowałybyście się na mieszkanko, to jakby i dla mnie
          znalazło się miejsce byłabym zainteresowana, bo wizja mieszkania w akademcu mnie
          trochę przeraża.
          • quetta Re: Powiem Wam tak... 25.07.07, 19:18
            Podania należy składać do 20 sierpnia. Wiem, że na WPiA jest przyznanych 145
            miejsc. ;)
    • bbb88 Re: Akademik Poznań UAM 25.07.07, 20:41
      Hej!!!:) :)Ja wybieram sie na kognitywistyke na UAM ( to jest wydzial nauk
      spolecznych ) i tez mieszkam bardzo daleko od Pozania. Z moich znajomych
      niestety nikt nie wybiera sie do Pozn, a nie chce mieszkac w akademiku. Jesli
      znalazlyby sie jakies sympatyczne dziewczyny (dwie albo trzy) wsrod Was to
      moglybysmy razem wynajac jakies mieszkanko.Moje gg: 5279392
      • sakura17 Re: Akademik Poznań UAM nie polecam... 25.07.07, 21:04
        W czasie składania dokumentów nocowałam w jednym z akademików, w pokoju 3-
        osobowym. Nie polecam...3 małe łózka, 1 (!!) stolik, przy którym stoją 3
        krzesła, 3 stare odrapane szafy, zlew z cieknącym kranem, jedynym plusem była
        lodówka. Nie chciałabym tam spędzić więcej niz 1 dzień...W toaletach drzwi się
        nie zamykają :D Prysznice są na końcu baaardzo długiego korytarza....
        • Gość: demoniczna koza Re: Akademik Poznań UAM nie polecam... IP: 80.50.250.* 26.07.07, 07:14
          a w którym akademiku byłaś? Ja przedwczoraj w ramach mojej pierwszej wizyty w
          Poznaniu odwiedziłam ''Jagienkę''- pierwsze wrażenie-podmuch dymu z ust pani w
          portierni :D
          • Gość: pozytywna88 Re: Akademik Poznań UAM nie polecam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 13:49
            myślę, że sakura17 była w Hance, bo bylam tam i warunki się zgadzają,tyle że w
            moim 3osobowym pokoju była tylko jedna szafa, w której nie domykały się drzwiczki:P
            jeśli chodzi o wynajęcie mieszkania to jestem chętna:)
            bo jeśli akademik to tylko na Nieszawskiej, bo tam są segmenty z łazienkami:P
            ale wątpię czy przydzielą mi akurat ten:P
            będę studiować na WNGiG, super by było gdyby któraś z osób z którymi miałabym
            mieszkać była z podlasia:)
            • moniska37 Re: Akademik Poznań UAM nie polecam... 26.07.07, 15:05
              pozytywna, a skąd dokładnie jesteś?:> szukam chętnych do mieszkania... nr gg
              5327723
              • sakura17 Re: Akademik Poznań UAM nie polecam... 26.07.07, 20:46
                Zgadza się, byłam w "Hance" :D
            • Gość: anka Re: Akademik Poznań UAM nie polecam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 12:46
              hmmm...mi chyba pozostanie akademik...i tylko się modlić żeby dobrze
              trafić...ja geografia...gdyby jednak ktoś z mojego wydziału miał juz
              jakieś mieszkanko a brakowałoby mu chętnych to jestem ja...moje
              gg10689292
      • jus101 Re: Akademik Poznań UAM 27.07.07, 12:17
        siemka:> powoli przekonuję się do tego mieszkania czytając wasze posty.
        jakbyscie coś miały na oku to piszcie: 1635335:)
      • Gość: Iris Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:59
        Heh, ja też na kognitywistykę:D Szczerze powiedziawszy, to najpierw nastawiałam
        się na akademik, a teraz czytając Wasze posty się zastanawiam... Podobnie jak
        Wy, nie znam nikogo w Poznaniu, stąd ten pomysł, bo jeżeli integracja, to na
        pewno w akademiku. A co sądzicie o obozie adaptacyjnym? Wybieracie się, bo ja
        chyba się na ten wyjazd skuszę. Pozdrawiam Was serdecznie:)
        • Gość: jke Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 16:20
          hm..no właśnie, powinni zorganizować coś "integracyjnego"?;)
          • jus101 Re: Akademik Poznań UAM 27.07.07, 18:19
            ale chyba już jest, campus w międzyzdrojach, też sie chyba wybiorę;)
            • Gość: pozytywna88 Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 18:58
              chyba od 1 do 7 wrzesnia, ja tez chce jechac:D
              • Gość: Iris Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:11
                No to jedźmy na campus:)ja jestem chętna.To będzie okazja na pierwszą
                integrację:D
                • Gość: sakura17 Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:39
                  Dajcie jakiś link do informacji o tym obozie w Międzyzdrojach...Jest to gdzieś
                  na stronie UAM, bo ja nic nie znalazłam?
                  • Gość: Iris Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:49
                    Mówisz i masz:D tu jest link, mam nadzieję, że działa:)
                    www.campus.poznan.pl/
    • Gość: milutka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 20:17
      a kto wie że na pewno ulokuje się w akademiku? fajnie by było mieszkać z osobami
      z tego samego wydziału dlatego pytam; mój kierunek to anglistyka:)
      • Gość: jke Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 20:44
        hm..Międzyzdroje..piękne są, często tam na wakacje jeździłam, więc byłabym
        chętna:D Kto jeszcze by się wybrał z anglistyki?;>:)
        • arafata Re: Akademik Poznań UAM 27.07.07, 23:50
          Ciekawie się zapowiada, choć ja za Międzyzdrojami nie przepadam :]
      • Gość: demoniczna koza Re: Akademik Poznań UAM IP: 80.50.250.* 28.07.07, 06:54
        ja mimo tego co tu piszą idę do akademika :D
        • Gość: Maga Re: Akademik Poznań UAM IP: *.osiedle.net.pl 28.07.07, 20:07
          a na nieszawskiej to, że co? Segmenty? Ja jestem z B.stoku i Poznania nie znam
          totalnie.
          Ja bym chciała do Jagienki...
          Kolega pokazał mi zdjęcia i w sumie to sądziłam, że wszystko wygląda znacznie
          gorzej :P
          A jest tu jakiś przyszły filolog hiszpański?
          • Gość: anka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:31
            hej ja też geografia i też mam podobny problem ...słabo z tymi
            akademikami...żaden nie pisze z byt wiele o swoich warunkach...może faktytcznie
            lepiej mieszkanie...z tych opini co tu pzreczyałam widze że szanse na pokoje 2-
            osobowe dla 1 roku są marne...hmmmmmmm
      • Gość: vissssssss Re: Akademik Poznań UAM IP: 195.117.54.* 28.07.07, 15:57
        ja germanistyka,więc wydział ten sam:))
        ps. będę się starać o akademik na Nieszawskiej..
        • Gość: milutka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 14:43
          z tego co wiem nie wybiera sie akademików. ja też bym wolała ten na
          nieszawskiej ale szanse są chyba marne;(
        • Gość: Iza z Warki Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 16:22
          W miedzyzdrojach bylam 3 lata temu, jest zajebiscie - polecam wszystkim :-)
    • Gość: vissssssss Re: Akademik Poznań UAM IP: 195.117.54.* 29.07.07, 20:54
      rozmawiałam osobiście można sobie wskazać akademik jaki się chce, conie
      oznacza, że akurat ten się dostanie.
      wiem, że istenieje jeszcze możliwość mieszkania w akademikach innych uczelni np
      AE czy Polibudy, zamierzam się zorientować, bo może położenie jak dla mnie
      będzie lepsze..
      • Gość: milutka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 21:30
        ja zlożylam wniosek o akademik na nieszawskiej. co prawda nie widzialam go,
        wiem że jest dosy daleko ale bardzo zależy mi na spokoju i dobrych warunkach:)
        • Gość: demoniczna koza Re: Akademik Poznań UAM IP: 80.50.250.* 30.07.07, 06:55
          już złożyłaś???? O_O
          a dostałaś juz to potwierdzenie że się dostałaś na studia?
          ja nie dostałam :( i nie wiem jak porządnie wypełnić te głupie druczki ;P
          • Gość: milutka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 11:45
            tak bo ja wyjeżdżam w sierpniu i musiałam zrobić to wcześniej. ale nie dostałam
            jeszcze oficjalnego zawiadomienia o przyjeciu. no te druczku są troszke zawiłe
            ale ja to dałam do poczytania rodzicom:P ty też sie starasz o akademik? jak tak
            to który?:D
            • Gość: demoniczna koza Re: Akademik Poznań UAM IP: 80.50.250.* 30.07.07, 13:42
              a mie powiedzieli że podanie o akademik trzeba wysłąć razem z tym
              potwierdzeniem ;/

w zasadzie niewiem o który będę się starać :) być może o Jagienkę-byłam tam i
              słyszałam, że jest najbardziej rozrywkowy ;)
              ale jeszcze nie wiem na 100%
              • Gość: milutka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 14:54
                eh, mam nadzieje że nie zaważy to przy rozpatrzaniu mojej prośby o pokój:D
                • Gość: Wiktor Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 18:12
                  A jest moze ktoś ze Szczecina? Ja bede studiowac na WNS filozofię (na
                  razie:) ), może ktoś z tych okolic chciałby wynająć stancję/mieszkanie? Nie
                  widze siebie w akademiku....
    • gumis07 Re: Akademik Poznań UAM 04.08.07, 18:21
      hej ja dostalam sie na TIR :)mieszkam raczej daleeeeko od Poznania :/ wiec tez
      myslalam o akademikach ale z tego co widze to albo nie sa blisko uczelni albo
      maja nienajlepsze opinie... strach sie bac ;). Moze ktos szuka mieszkania??? :D
      • Gość: pozytywna88 Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 14:09
        witam kolezanke z roku z TIRu:D
        • Gość: gumis Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 20:05
          witam witam :)wybierasz sie moze na oboz integracyjny...? :)
          • Gość: pozytywna88 Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:22
            A chciałabym ,ale jeszcze się zastanawiam:) a Ty?
            • Gość: gumis Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 17:16
              no wlasnie tez sie zastanawiam... troche łyso bo nikogo nie znam :/
              jak sie zdecydujesz to daj znac :)
              • Gość: pozytywna88 Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 22:07
                tego że nikogo nie będę znała to też się boję,
                ale póki co to nie mam pojęcia jak tam dojadę:D
                do międzyzdroi mam ponad 500 km:P
                • Gość: gomes Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 23:15
                  witam wszystkich z UAM :) ja z politologii, tez wybieram sie na ten campus jak tylko wystarczy mi srodkow a mam ponad 800 km ;) w tej chwili szukam jakiegos lokum w Poznaniu.

dziewczyny co to za skrot ten TiR? ;)
                  • arafata Re: Akademik Poznań UAM 07.08.07, 23:22
                    TiR- turystyka i rekreacja. Tak mi się wydaje bynajmniej ;) Gomes,
                    to rzeczywiście masz daleko, hohoho... Ja do Poznania mam jakieś 200
                    km, a do Międzyzdrojów jeszcze bliżej :] A starałaś się może o
                    akademik? Bo ja jeszcze nie i szczerze, to nieco obawiam się
                    akademików o_O I jak na razie, to jestem studentką bez lokum. Ale co
                    tam, są jeszcze prawie dwa miesiące :)
                    • Gość: gomes Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 09:16
                      nie staralem sie bo narazie szukam jakiegos pokoju albo miejsca w sympatycznym mieszkaniu studenckim ;) ew. innych poszukujacych do wspolnego ulokowania w jakims mieszkanku :)
                      • Gość: gumis Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 11:35
                        Hej! co jest z tymi obozami jednego dnia dostaje ulotke o campusie w
                        Miedzyzdrojach a nastepnego meila o obozie w Zakopcu !!! organizuja
                        dwa rownoczesnie czy jak??? osobiscie wolałabym w górach... :) gomes
                        a w ktorej czesci miasta szukasz lokum?? pozdrawiam :)
                        • arafata Re: Akademik Poznań UAM 08.08.07, 15:28
                          Organizują dwa, z tym że campus w Międzyzdrojach jest organizowany
                          przez uczelnię, a ten obóz w górach przez niezależne stowarzyszenie
                          studentów... Ja chyba się nigdzie nie wybiorę, nie będę miała czasu
                          za bardzo. A co do mieszkania, to widzę, że wszyscy teraz szukają,
                          więc we wrześniu zostanie dla mnie tylko miejsce pod mostem, a
                          październiku to pewnie i mosty będą pozajmowane ;)
                        • Gość: gomes Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 15:41
                          ja jak bede jechal to nad morze ;P szukam w okolicach centrum, lazarz, grundwald. Jakby bylo cos fajnego w dalszej odleglosci w dobrej cenie to tez nie pogardze ;)
                          • Gość: pozytywna88 Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 16:19
                            tak, TiR to turystyka i rekreacja:P
                            a ja póki co też nie mam lokum:P

gomes, a myślałam że to ja mam daleko do Poznania:D
                            • sakura17 Re: Akademik Poznań UAM 08.08.07, 19:56
                              Ja to ma daleko - 580 km :D
                              A pokój już wynajęłam, nie jest dobrze czekać z tym do września, bo wtedy
                              zostają albo te baaardzo daleko od centrum, albo bardzo drogie.
                            • Gość: gumis Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 20:09
                              dzieki za wyjasnienie :)wrrr nie wiem juz sama teraz jechac na N na S czy wogole
                              nie jechac...konsternacja 3 stopnia:/ 800 km???!!gomes co ty na marsie mieszkasz
                              czy jak ;)dobra tirowcy i inni zainteresowani podaje moj nr gg 1676740 te
                              akademiki to chyba sobie odpuszcze bede pewnie szukac jakiegos mieszkanka
                              najlepiej w okolicach umultowa bo tam mam wydział wiec jak cos to pisac razem
                              zawsze razniej :)a jak nie to moze arafata mnie przyjmie pod most :D sakura a
                              jak znalazlas lokum?
                              • arafata Re: Akademik Poznań UAM 08.08.07, 21:16
                                No pewnie, gumis, dla Ciebie zawsze się znajdzie miejsce pod
                                mostem :] Ojjj, mówicie, że we wrześniu już nic ciekawego nie
                                będzie... To trzeba chyba zacząć szukać... A co do akademików, to
                                też chyba sobie daruję. Pozdrawiam wszystkich UAMowców :]
    • Gość: hejho. Re: Akademik Poznań UAM IP: *.range81-158.btcentralplus.com 09.08.07, 08:37
      ja na psychologie :) ale na akademikach to sie nie znam absolutnie :)
      • Gość: izaaa Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 12:30
        A wiecie kiedy będzie wynik o przyjęciu do akademika?
        Ja też z psychologii ;)
        • Gość: malutkakurka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.plock.msk.pl 16.08.07, 19:59
          ja też z tiru i też nikogo nieznam ja mam 230kim do Poznania jestem
          z mazowsza
          • inka10011 Re: Akademik Poznań UAM 19.08.07, 11:54
            Wiecie może kiedy będzie jakaś decyzja o przyjęciu do akademika??
            • Gość: maniche666 Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:02
              podbijam, kiedy i w jaki sposob poinformuja nas o przyznaniu miejsca w akademiku?
            • quetta Re: Akademik Poznań UAM 26.08.07, 15:38
              31 sierpnia.
              • Gość: jus Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 21:15
                to ma być jakiś żart?
                • quetta Re: Akademik Poznań UAM 27.08.07, 10:13
                  Tak wyczytałam na tablicy ogłoszeń... Żart?
                  • Gość: jus Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 14:42
                    heh, jakoś widziałam tam 31 września. teraz wszystko sie zgadza,
                    luzik. dzieki za info;)
                    • quetta Re: Akademik Poznań UAM 29.08.07, 18:47
                      31 września byłby terminem mało prawdopodobnym, zważywszy na to, że liczba osób
                      starających się o przyznanie akademika jest większa od liczby miejsc, którymi
                      dysponuje uczelnia... A mieszkanie w jeden dzień raczej trudno znaleźć?
                      • quetta Re: Akademik Poznań UAM 29.08.07, 18:51
                        Do Jus - o miejsce w którym akademiku się starasz?
                        • Gość: jus Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 13:01
                          już dostałam 3osobowy pokoik na nieszawskiej. a ty quetta?
                          • Gość: malutkakurka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.plock.msk.pl 31.08.07, 13:20
                            gdzie można sprawdzić czy zostało mi przydzielone miejsce w akademiku
                            • jus101 Re: Akademik Poznań UAM 31.08.07, 13:28
                              na poczcie sprawdź
                              • jus101 Re: Akademik Poznań UAM 31.08.07, 13:32
                                na mailu mam na myśli;)
                                • Gość: malutkakurka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.plock.msk.pl 31.08.07, 13:41
                                  buu nie przysłali mi nic może dlatego że jestem z innego wydziału
                                  • Gość: Quetta Re: Akademik Poznań UAM IP: *.e-cho.eu 31.08.07, 15:23
                                    Ja też nic nie dostałam
                                    • Gość: Quetta Re: Akademik Poznań UAM IP: *.e-cho.eu 31.08.07, 15:25
                                      Jus ja też składałam na Nieszawską. A na jakim jesteś wydziale?
                                      • Gość: jus Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 16:10
                                        filologia angielska;> mi napisali w mailu tak: wszystkim państwu
                                        przyznajemy miejsca w DS na nieszawskiej, wiec chyba wszyscy
                                        starający się dostali. a ty jaki kierunek quetta?
    • Gość: jus Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.07, 22:08
      a wie kto może kiedy mają by decyzje o przyznaniu miejsc w
      akademikach??
    • Gość: jus Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 11:52
      a wie ktoś może kiedy mają by decyzje o przyjęciach do akademików??
      • Gość: malutkakurka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.plock.msk.pl 20.08.07, 17:20
        wiem tylko że podanie mozna składać do 24 sierpnia
        • Gość: pozytywna88 Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 17:50
          czy tylko ja nie mam jeszcze gdzie mieszkać?:P
          • Gość: nie z tej bajki Re: Akademik Poznań UAM IP: *.tktelekom.pl 23.08.07, 22:46
            nie, nie tylko Ty ja tez jeszcze sie za to nie zabrałem... xD ale
            jak sobie pomysle ze musze szukac... ze musze jechac studiowac cos
            co bylo tylko ostatnia rezerwą a stalo sie rzeczywistoscia... tracic
            kase za bezsensowny rok... bleee rece opadaja!
            • Gość: gumis Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 22:36
              a co bedziesz studiowac takiego NIEfajnego??? ja tez musze sie
              zaczac rozgladac za jakims lokum ale jak spojrze na mapę to mi sie
              odrazu odechciewa :/
              • Gość: nie z tej bajki Re: Akademik Poznań UAM IP: *.tktelekom.pl 24.08.07, 22:40
                chemie bede studiowac a tY ?
                • Gość: gumis Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 12:43
                  turystyke :)chemia nie może być az tak nudna nie przesadzaj ;)
                  bedziesz tworzyla rozne eliksiry mlodosci w kolorowych
                  probowkach :Djak bedzie bardzo zle to wysadzisz swoj wydzial
                  najwyzej zeby sie juz nikt nie musial meczyc ;)
                  • Gość: nie z tej bajki Re: Akademik Poznań UAM IP: *.tktelekom.pl 25.08.07, 19:21
                    no napewno budujaca odpowiedz ;/
                    • Gość: gość Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.07, 20:15
                      Czy ktos moze zaprosic mnie na grono.pl? Moj mail to kitt_ka@wp.pl.Bede wdzięczna!
                      • Gość: natec Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 16:21
                        gdzie sprawdzic czy otrzy,alo sie miejsce w akademiku?
                        • Gość: Quetta Re: Akademik Poznań UAM IP: *.e-cho.eu 31.08.07, 17:44
                          WPiA, no nic, okazało się, że jeszcze czegoś nie dowiozłam...
                          • Gość: gumis Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 12:47
                            Hej czy tylko ja nie zalawilam sobie jeszcze zadnego lokum???:/ co
                            wybieracie akademik czy mieszkanie???
                            • Gość: lalalala Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 17:35
                              CZy ktoś z PSychologii wybiera się do akademika na Nieszawską?
                              • Gość: saszka Re: Akademik Poznań UAM IP: 195.117.54.* 02.09.07, 16:27
                                O widzę, że tu nawet sporo osób zamierza zamieszkać na
                                Nieszawskiej :D oczywiście ja dołaczam,

nigdy tego akademika na opczy nie widziałam, ale uznałam, ze
                                najlepszy z możliwych, byliście może tam? wiecie jak on wygląda?
                                mam najdzieję, że miło będziemy tam czas spędzać:D
                                • Gość: jus Re: Akademik Poznań UAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.07, 15:30
                                  ja tez go nie widziałam ale tak samo wydał mi nie
                                  najodpowiedniejszy;D z jakiego wydziału jesteś saszka?
                                  • Gość: saszka Re: Akademik Poznań UAM IP: 195.117.54.* 03.09.07, 16:14
                                    hej,
                                    właśnie tak jak mi się wydawało, kiedyś już tu byłam, weszłysmy
                                    nawet w dialog (podpisałam się jako zielona zebra:)
                                    wydział neofilologii a Ty?
                                    a i podkparpacie pozdrawia podkarpacie;)
                                    • Gość: malutkakurka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.plock.msk.pl 05.09.07, 18:05
                                      a dla mnie niestarczyło miejsca i niewiem co teraz:( może ktoś z tir
                                      poszukuje osoby do wspólnego zamieszkania
                                      • Gość: lalalalalalalala Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 19:09
                                        a gdzie składałaś jeśli mozna wiedzieć? jaki miałaś dochód na osobe?
                                        Są jeszcze tacy co jak ja nie mają decyzji? Boże jak nie starczy
                                        miejsca to ja nie wiem :| Miałam 440 na osobe i na Nieszawska
                                        złożyłam
                                        • Gość: malutkakurka Re: Akademik Poznań UAM IP: *.plock.msk.pl 06.09.07, 11:59
                                          ja sdkładałam na Piątkowską i Dożynkową jestem z Płocka to ok 230km
                                          od Poznania i w @ napisali mi tak:Pani "wniosek o przyznanie miejsca
                                          w Domu Studenckim został przekazany do Uczelnianej Komisji
                                          Ekonomicznej z powodu braku miejsc przyznanych Wydziałowi. UKE
                                          będzie obradowała 15.09.br" powodzwnia może tobie sie poszczęściło
                                          • quetta Re: Akademik Poznań UAM 06.09.07, 12:42
                                            31 sierpnia ogłoszono listę przyjętych do Domów Studenckich, więc lepiej
                                            przedzwonić na swój wydział i dowiedzieć się czy jesteście przyjęte/przyjęci,
                                            czy nie, czy może nie złożyliście wszystkich dokumentów.
                                            W międzyczasie mają przyjść do nas powiadomienia listowne, tylko tutaj jest
                                            problem, bo jeśli nie przyznano Ci akademika ze względu na braki w dokumentacji
                                            to powiadomienie listowne może przyjść za późno - dokumenty należy dowieść do 10
                                            września, a dziś już mamy 6. (20 września obraduje komisja). Jeśli się nie zdąży
                                            to kolejny nabór dopiero w połowie października.
                                            Dzwońcie, dzwońcie póki czas.
                                            • Gość: lalalalalalla Re: Akademik Poznań UAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 19:12
                                              No ale ja dzwonię na Wydział nauk społecvznych do dziekanatu mojego
                                              i co :| mówią,że wnioski nie zostały rozpratrzone :| żadnego maila
                                              nic :( Jak myślicie cos jest nie tak. BO 31 dawno minął ;/
    • Gość: demoniczna koza Jagienka IP: 80.50.250.* 07.09.07, 09:26
      dostałam miejsce w Jagience, może jest tu ktoś z WNGiG kto też
      bedzie stacjonował w tym akademiku? :P
      • Gość: bezdomna :( wolne miejsca w DSach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 10:11
        hej nie wiecie moze kiedy jest ostateczny termin przyznania miejsc w
        akademikch???Troche sie spoznilam z dostarczeniem dokumentow i boje
        sie ze odpadne :/mozna gdzies zadzwonic zeby sie dowiedziec czy mam
        jakies szanse ?tylko gdzie do dziekanatu czy bezposrednio do
        akademikow?! czas leci a ja ciagle bezdomna ;(moze szuka ktos
        wpsollokatora :)
        • Gość: demoniczna koza Re: wolne miejsca w DSach??? IP: 80.50.250.* 12.09.07, 19:45
          zadzwoń do dziekanatu bo to oni przyznaja miejsca w akademikach :P
          no rzeczywiście nieźle sie spóźniłaś :/ ale myślę że jakeiś wolne
          miejsce moze się znaleźć...tylko zadzwoń jak najszybciej!!!
          • Gość: mrówka Re: wolne miejsca w DSach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 15:40
            hej ja tez mam ten sam problem co bezdomna :/ zlozylam 2 podanie (1
            odrzucili :() ale jak narazie cisza... nie wiecie jak jest z wolnymi
            miejcami:?? slyszalam, ze na poczatku jest oblezenie ale potem
            zwykle duzo os sie wycofuje (znajduja sobie mieszkanka) i zostaje
            sporo wolnych miejsc...jest szansa ?:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka