Dodaj do ulubionych

Desperacja

23.10.07, 18:31
Chciałam się zapytać czy jeżeli chcę się dostać na socjologię, bądź
pedagogikę, to czy mogę zdawać tylko 3 przedmioty( polski, angielski, wos) czy
lepiej jak będę zdawać też biologię, z którą mam wiele problemów? Czy przez
trzy przedmioty moge się nie dostać? Czekam na opinie lub fakty..
Obserwuj wątek
    • Gość: Justynides Re: Desperacja IP: *.grybow.net.pl 23.10.07, 22:45
      To wszystko zalezy od uczelni na którą chcesz się dostać. Z tego co wiem na pedagogike na AP w Krakowie wymagają podstawowy polski tylko. Plus egzamin. Na UJ chyba sobie życzą rozszerzonego czegoś ale nie jestem pewna. Ale myślę, że nie muisz zdawać konkretnie biologii, zazwyczaj jest to dowolny przedmiot lub jakiś z proponowanych przez uczelnię.
      • Gość: m Re: Desperacja IP: 82.160.57.* 31.10.07, 22:56
        od tego roku zaczęłam studia na socjologii na agh:) polecam serdecznie:) jest to
        socjologia najlepsza w krakowie i daje najlepsze mozliwosci w znalezieniu pracy,
        gdyz ma konkretna, ciekawa specjalizacje a mianowicie multimedia i komunikacja
        spoleczna;p ciezko jest sie dostac w tym roku prog wyniosl 730 pkt na 1000,
        gdzie w tamtym był 640.. wiec w tym roku bylo podobo okolo 16 osob na miejsce,
        ale udalo mi sie dostac w 1 rekrutacji;p jak nie chcesz probowac na zaden inny
        kierunek to polecam zdawac tylko 3 przedmioty i nie przejmowac sie 4, majac w
        ten sposob wiecej czasu na nauke tych najwazniejszych 3:) jak chcesz isc na ap
        to polecam zdawac podstawowe przedmioty, bo w tym roku wszyscy z rozszerzona
        matura, ktorzy zlozyli podanie na ap, odeszli z kwitkiem.. podstawe jest o wiele
        latwiej napisac na te 90% i tak bylo wlasnie na ap, niewazne ze ktos mial 80% z
        czegos rozszerzonego, pierszenstwo mieli ci, ktorzy pisali podstawe.. jak
        planujesz isc na uj albo na agh, to pisz rozszerzenie, wtedy to juz zwieksza
        twoje szanse na dostanie sie:) ale ap bym odradzala, gdyz naprawde, tak jest jak
        w szkole a nie na studiach.. i studenci ap sami sie do tego przyznaja 9 smieja
        sie z tego.. zycze powodzenia w wyborze drogi zyciowej:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka