x.armide 01.05.08, 19:17 czy znacie kogos kto nie zdal polskiego pisemnego albo ustnego ? czy byli wsrod nich dobrzy albo 'przyzwoici' uczniowie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosć Re: niezdany polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 19:28 Powiem tak jak ja zdawałem Ezgzamin Dojrzałości z języka Polskiego to nie zdałem go w 2006 r . Ale Moa Determinacja i moja wola Chęci pokazała wszystkim niedowiarkom że pomimo że byłem słabym uczniem to podszedłem do matury w 2007 r i Język Polski Pisemny Zdałem . Po prostu nic nie robiłem przez 3 lata nauki w L.O. ale ten rok to ja nadrobiłem i zdałem ten polski całkiem nieźle bo chciałem po prostu pokazać wszystkim . WY MACIE POPRAWKI W SIERPNIU CZY WE WRZEŚNIU A ja podkreślam Poprawek nie miałem i musiałem czekać cały pełny rok aby zdać na Maturze nie zdany przedmiot więc teraz mam pełny dokument dojrzałości z czego mam prawo być dumny z siebie moja dobra rada . Najlepiej jak będzie fragment to umiejscowić go w całej powieści to też jest punkt z wypracowania następnie określić daną epokę i narratora czy to jest jednoosobowy czy 3 osobowy nie PISAĆ FARMAZONÓW !!! Taka moja dobra Rada . Jak temat będzie dotyczył relacji między matką a synem to pisać o tym !!! czy jak będzie charakterystyka . Dlatego wy jesteście w lepszej sytuacji odemnie bo ja na Poprawke musiałem czekać cały rok i teraz mogę iść na każdą uczelnie w kraju gdyż mam PEŁNO WARTOŚCIOWY DOKUMENT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tot13 Re: niezdany polski 02.05.08, 11:34 Gość portalu: Gosć napisał(a): >> i teraz mogę iść na każdą uczelnie w kraju gdyż mam PEŁNO WARTOŚCIOWY DOKUMENT > !!! Fajnie że ty możesz. Ja zdałam swoją maturę a i tak nigdzie się nie dostałam a mój wynik był całkiem niezły. No i w tym roku poprawiam. Więc nie mów że na każdą uczelnię w kraju chyba że masz na myśli studia zaoczne a nie dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: niezdany polski IP: 88.199.88.* 02.05.08, 07:50 ja jestem takim przypadkiem... swiadectwo z czerwonym paskiem, ocena z polskiego 4. matura ustna zdana na 100% a pisemna nie zdana... co tu wiecej pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: niezdany polski IP: *.walecznych.net 02.05.08, 10:42 a poziem podst czy rozsz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: niezdany polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 11:38 Naturalnie że na zaoczne bo wiadomo że na dzienne nie miał bym szans a na dyplomie nie będzie mi pisać czy zaoczne czy dzienne . A Studia Zaoczne od Dziennych niczym się nie różnią są te same wykłady tylko trzeba płacić niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
tot13 Re: niezdany polski 02.05.08, 11:53 Trochę się płaci a stawka co roku idzie w górę.A jeśli chodzi o same studia to wykłady wykładami nie są. Czasami trwają 10 min. Na egzaminie zaliczenie masz jak w banku nawet jak jesteś zielony.Wiadomo że z czegoś te uczelnie muszą zarabiać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: niezdany polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 11:54 Dokładnie ale popatrz na to z innej strony na dyplomie nie będzie mi pisać jakie studia ukończyłem czy zaoczne czy dzienne Odpowiedz Link Zgłoś
tot13 Re: niezdany polski 02.05.08, 12:01 No tak ale jednak trochę cię ogolą z kasy. Nawet jak chcesz coś zarobić chociażby na cholernym stażu to nik cię nie chce przyjąć do pracy bo to tak ciężko człowiekowi zrobić łaskę i zwolnić go dwa razy w miesiącu w piątek (na przykład0 na studia i to nie na cały dzień ale na 16. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: niezdany polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 12:03 Doskonale wiem jaka jest sytuacja ze studiami zaocznymi ale jeśli w życiu trzeba coś osiągnąć to innej możliwości niema . Nikt mi nie mówił że życie będzie ładne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAaaa? Re: niezdany polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 12:48 I tu się mylisz! Uległo to juz zmianie i jest dokładnie napisane, czy studia są dzienne czy zaoczne :D Więc będzie bicz na takich leni i jakieś plusy dla tych co harują aby dostać się na oblegany kierunek na dziennych. Oczywiście mówię tylko o przypadkach gdy ktoś idzie z lenistwa na zaoczne a nie dlatego bo pracuje, jest dorosły, chce podnieść kwalifikacje, musi się zupełnie sam utrzymywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: niezdany polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 13:15 Ta? Ale będę miał takie same możliwości przy znalezieniu zatrudnienia później jak osoby co skończyły dzienne daną uczelnie . Uważasz że ktoś na to patrzy przy zatrudnieniu ? Jakie studia ktoś kończył ? No chyba nie . Przy znalezieniu zatrudnienia osoby co skończyły Dzienne studia mają takie same możliwości jak ci co skończyli Zaocznie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miazga Re: niezdany polski IP: 85.17.145.* 04.05.08, 16:21 racja ale nie przejmuj sie Odpowiedz Link Zgłoś