awsedrf 15.05.08, 21:52 Mam pytanie - czy komuś zdarzyło się nie zdać matury ustnej z języka polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majowa36 Re: Matury ustne z polskiego - WAżNE pytanie 15.05.08, 22:07 To trzeba być geniuszem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Matury ustne z polskiego - WAżNE pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.08, 22:08 wiesz co zdaje mi się że to niemożliwe, znam jedną osobe która nie zdałą ale to dlatego że się na samym początku tak zatkała i nie miała pojęcie co dalej mówić, a dlatego że nie pisałą sama prezentacji tylko kupiła i prawie do niej nie zajrzała. A ja mam już za sobą i odważe się powiedzieć że ta komisja to za przeproszeniem niezłe fraj**ki, bo pieprzyłam tak chaotycznie, bo nigdy sobie tego nie ćwiczyłam, że wyszłam pełna obawy czy przejde(i to takiej szczerej obawy, nie tam żadnej kokieterii) a oni mi oświadczają że mam 12 pktów ;) u mnie bardzo dużo osób pozdawało na 20 pktów a szkoła nie jest najlepsza, także uszy do góry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awsedrf :D 15.05.08, 22:16 dzięki Aga :D pytałem ja mam maturę ustną za 4 dni a dopiero dziś skończyłem prezentację i się strasznie boję, że nie zdam xD ale teraz czuję się pocieszony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diboo:) Re: :D IP: *.infoglob.com.pl 15.05.08, 22:21 Spokojnie. Ja znam wiele osób które o prezentacji pomyślały na dzień przed! Sama napisałam 3/4 pracy w przeddzień ustnej matury :P I jakoś wszyscy zdaliśmy i to całkiem nieźle! Odpowiedz Link Zgłoś
majowa36 Re: :D 15.05.08, 22:22 Przez 4 dni to mozna 4 prezentacje napisać i 4 razy zdać egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelka-1 scykana na maxa 16.05.08, 18:42 w dzień zrobiłam konspekt-->na ost.chwile jak zwykle;P Niby nie głupia ,ale roztrzepana jak diablixD Mam ustna w pon.-praca nie zapieta jeszcze;p Jednej lektury mi brakuje do zwięczenia sukcesu/porażki:"Czytając Lolitę w Teheranie"-Azar Nafisi<pdf> :/ Może znajdzie się jakaś miła osoba,która na zna fajna stronkę z darmowymi ebookami? Pozdrawiam&Życzę Powodzenia:)) 3_mam kciuki za tych co się boją tak jak ja;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikuś Re: :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 22:25 sama zaczęłam się uczyć do prezentacji rano w dniu egzaminu (wcześniej miałam tylko konspekt, który sama opracowałam) i zdałam na 15 pkt! Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelka-1 Re: :D 16.05.08, 18:51 No...to tylko pogratulować:)) Eh..ja jak narazie słysze same niepokojące sygnały i mi uszy więdną:(( Przyjaciółka dostała12pkt-załamka.Niby chciała tylko 10pkt i na więcej nie liczyła(przyszła pani inżynier-wybiera się na polibudę) ale w momencie kiedy tyle samo(a tym samym najm.w grupie)otrzymał koleś,który przez3lata był tzw."klasowym błaznem"-mina jej zrzedła. Z koleji całkiem niedawno nasza wspólna znajoma dostała6pkt:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilka Re: :D IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.08, 19:48 ech, tam, nie wązne sa te punkty.one i tak nigdzie sie nie licza. ja dostałam 13, ale mam to w nosie, mogłabym dostac nawet 6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1989 Re: Matury ustne z polskiego - WAżNE pytanie IP: 88.220.76.* 17.05.08, 01:32 Ważne żeby samemu pisać prezentacje. Ja swoja napisałam 2 dni przed ustną, dzień przed kilka razy ją przeczytałam. Dziś a raczej wczoraj zdawałam i 20/20, niby u najgorszej komisji w szkole. Trzeba sie na prawdę postarać, żeby nie zdać, jak powiedziała moja koleżanka, musiałabyś wejść: wydrzeć się, przeklnąć i wyjść trzaskając drzwiami-> wtedy jest szansa że oblejesz;) P.S Po co nam te ustne matury, skoro jak patrzę to na żadne studia one się nie liczą:/ Odpowiedz Link Zgłoś