Dodaj do ulubionych

Rekrutacja na STUDIA-wazne!!

16.05.08, 15:39
Mam pytanie, jak to w sumie jest, czy najpierw jest nabor na dzienne a pozniej
dopiero na zaoczne?? Bo kurcze na stronach uczelni nic nie jest napisane jak
to wyglada i jakie sa terminy, co trzeba zrobic itp. Napiszcie co wiecie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: liveed Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.08, 15:48
      tak wlasnie mi sie wydaje ze najpierw jest nabor na dzienne a
      pozniej na zaoczne
    • Gość: Ha Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:31
      Ja też mam pytanie w związku z rekrutacją. Chcę się zarejestrować na studia na
      UW i UWr, terminy ogłoszenia wyników rekrutacji są różne; co jeśli złożę papiery
      we Wrocławiu, a potem się okaże, że dostałem się do Warszawy i zdecydowałbym się
      tam studiować. Mogę wycofać papiery? Jak to wygląda na różnych kierunkach na
      jednej uczelni- powiedzmy że dostałem się na historie, a jestem na rezerwie na
      prawie? Mogę zmienić wybór?

Przepraszam, za ten bełkot- pogubiłem się w tej rekrutacji.
      • Gość: diboo:) Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! IP: *.173.21.239.tesatnet.pl 17.05.08, 14:55
        Oczywiście, że możesz wycofać papiery! :) Jeśli bierzesz udział w rekrutacji na
        2, lub więcej kierunków na tej samej uczelni, to o tym, który z nich wybierzesz
        możesz zadecydować po ostatecznych wynikach.
        Tak samo jest z dwoma różnymi szkołami wyższymi.
    • Gość: Szara Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! IP: 195.82.167.* 17.05.08, 15:21
      A kiedy zaczyna się ta cała rekrutacja i jak trzeba się zgłaszać?
      Chcę składać papiery na UJ, UAM, UŚ, AP iii nie wiem, co gdzie, jak... :(
      • Gość: diboo:) Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! IP: *.173.21.239.tesatnet.pl 17.05.08, 16:03
        A google od czego jest? :> Na stronach uczelni są wszystkie informacje o rekrutacji!
    • Gość: XXX Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 15:53
      mam pytanie odnośnie rekrutacji na studia zaoczne nie jestem za
      bardzo w temacie bo szkołe skończyłam 8 lat temu i teraz chciałabym
      jednak iść na studia i właśnie możecie mi powiedzieć na ile
      kierunków max mozna złożyc podania?
      • Gość: palunia3 Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! IP: *.centertel.pl 18.05.08, 09:32
        z tego co się orientuję to mozesz złozyc na ile tylko chcesz z
        tym,że na większości uczelni musisz za każdy kierunek zapłacić
        opłatę rekrutacyjną tj. zazwyczaj 80zł. Podań do szkoł też można
        składać nieskończenie wiele,tylko trzeba mieć dokumenty potwierdzone
        notarialnie a to kolejny koszt. Mam nadzieje że pomogłam:)
        • Gość: jolka Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 00:05
          a jak to jest bo juz sie zupełnie pogubilam??: jest jeden system IRK do rekrutacji na wszystkie uczelnie, czy każda z kolei ma swoj i na każdej uczelni trzeba sobie tworzyć nowe konto?? pomóżcie:**
          • Gość: xxx-z Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.08, 21:28
            Rany boskie. Przy odrobinie rozumu wszystko wyczytać można na stronach
            poszczególnych uczelni.

Wpierw jest nabór na dzienne. Trwa to bodaj do końca lipca, może sierpnia.
            Następnie zaczyna się nabór na zaoczne, co trwa do konca września.
            Reasumując - wpierw dzienne - pózniej zaoczne.
            • Gość: olka pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 18:39
              a wie ktoś może czy wrazie składania papierów na dwa kierunki na tej
              samej uczelni trzeba płacić 2 x 85zł ? czy tak 85zł jednorazowo za
              2 :)?
              • Gość: xyz Re: kolejne pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 11:44
                kiedy zaczynacie się rejestrować?
                • flying_olczis Re: kolejne pytanie :) 22.04.09, 14:26
                  ja od razu po maturach dla świętego spokoju ; ) i odp na pytanie olki, że płaci
                  sie za każdy kierunek bez względu czy z tego samego wydziału czy też nie.
            • Gość: k. Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.09, 13:50
              terminy zależą od uczelni i ilości chętnych na poszczególne
              kierunki - najlepiej zbadać na uczelni, która konkretnie kogoś
              interesuje
    • zdrapka20 Re: Rekrutacja na STUDIA-wazne!! 21.04.09, 22:02
      te dwie rekrutacje najpierw odbywają się przez internet. w tym samym czasie jest
      nabór na dzienne i na zaoczne, robią się jakby dwie listy. Później jest drugi
      nabór z listy rezerwowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka