Gość: Mi Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.one.pl 20.05.08, 11:12 Wydaje mi się, że matura z francuskiego nie była trudna. Krótka forma użytkowa i list nawet proste. Najgorsze zacznie się jutro na ustnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 16:18 Nie jestem pewna czy mi dobrze poszlo list napisalam krotka forme tez!! Najgorsze dla mnie bylo rozumienie ze sluchu w ty m chyba poleglam!!! A ustnym francuskim sie nie martwcie nie jest tak zle ja zdalam na 90%:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.chello.pl 20.05.08, 11:12 według mnie podstawa była prosta aż za prosta! nie wiem czy to zatem takie było czy pytania były podchwytliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu roi Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.icpnet.pl 20.05.08, 13:18 Łatwe, nie miałem żadnych trudności. Skończyłem 10 min przed czasem. Dziwi mnie tylko, że nikt nie chce tego zdawać- rozumiem, że angielski, ale lepiej zdać FC. Ja nie lubię angielskiego. Byłem jedyną osobą w mojej szkole w (LO św. MM w Poznaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 14:13 ja byłam jedną z trzech;) teksty były proste, zrozumiałam wszystko, ale miałam wrażenie że każda odpowiedź pasuje do każdego fragmentu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bananek Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 14:31 ja tez bylam jedyna w szkole, a wczoraj juz mialam ustny, wiec bez problemowo i ustny i pisemny;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.08, 14:48 u mnie zdawala cala klasa... ale tez mi kazda odpowiedz pasowala do fragmentow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eweli Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: 213.25.144.* 20.05.08, 15:01 Ja też mam takie odczucia na całą szkołę zdawały tylko 3 osoby w tym ja. Należymy do elity hehe pozdro dla Was :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:22 ...elita;D własnie tak;) coś orginalnego, bo wszyscy ten angielski;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homard Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 14:26 boje sie jak ch..olera....za proste mi sie wydaje a jednocześnie jakoś dziwnie mi sie te odpowiedzi układały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola_TBG Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 11:21 Podstawa była prosta ;P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.mtvk.pl 20.05.08, 11:23 Ze sluchu sredni poziom...czytanie ze zrozumieniem nawet OK a krotka forma (ankieta) i list banalny! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.238.78.1.ip.airbites.pl 20.05.08, 11:29 hmm ta podstawa byla podejrzanie latwa:) wydaje mi sie ze poszlo mi calkiem dobrze. oby tak bylo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rei Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.crowley.pl 20.05.08, 11:31 podstawa banalna, ale jeszcze sie upewnie o 15;] a jak rozsz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dee rozszerzenie IP: *.toya.net.pl 20.05.08, 12:48 nikt rozszerzenia nie pisal z Was? ja jestem zalamana;/ liczylam na 70% ale sie chyba przeliczylam;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homard Re: rozszerzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 14:29 ja pisałem rozszerzenie proste było podejrzanie... Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Allez enfants de la Patrie!:) 20.05.08, 11:32 powodzenia dla maturzystów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.171.134.2.crowley.pl 20.05.08, 12:40 "popołudniu"??? - zmieniła sie ortografia? Na głównej stronie Gazeta.pl: "Matura po francusku Blisko 5 tys. uczniów pisze maturę z języka francuskiego. O godz. 15 opublikujemy rozwiązania. Dziś POPOŁUDNIU także matura z hiszpańskiego. więcej Jak wrażenia po francuskim? »" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozszerzenie Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 12:49 a pisał ktos rozszerzenie? ja wlasnie pisalam i uważam ze 1 czesc wypracowanie i gramatyka była banalna natomiast cz 2 wydawała mi sie trudna dosyc szczegolnie ten tekst na rozumienie ;/;/ słuchanie w miare ok to ostatnie zadanie tez ale ten teksttttttt tragedia ! ktos m,i powie co zaznaczyliscie? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwelinaLuiza Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 12:58 Dla mnie rozszerzenie było trudne. Ten tekst o tramwajach ble... :( Odpowiedz Link Zgłoś
theri Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? 20.05.08, 13:47 moim zdaniem gramatyka byla dosc prosta, za to tematy wypracowan nieprzyjemne. rozumienie ze sluchu znosne, teksty na czytanie...dziwne, zwlaszcza o tych intencjach piszacego. czekam na rozwiazania i ewentualnie wtedy zaczne narzekac :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 14:01 elo elo, bardzo sie bałam tej rozszerzonej naturki ale nie była za tudna :) tylko pierwszy listening (;p) i reading troche trudne, ale zobaczymy o 15!!! pozdro p.s. to czy ktoś uważa, że była trudna zależy od tego ile się uczył... Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? 20.05.08, 12:55 Dziękujemy za czujność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 13:00 moim zdaniem rozszerz była całkiem prosta, spodziewałam się czegoś znacznie trudniejszego ;) czekam z ulga juz tylko na wyniki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 13:05 sluchajcie ja pisalam rozszerzenie i mam identyczne wrazenia. pierwsza czesc- banał. druga duzo gorsza, szczegolnie tramwaje. ale mysle ze bedzie okolo 80%. a nawet jesli nie to nic nie szkodzi bo angielski poszedl mi niezle. a idziecie na romanistyke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 13:22 Ja chcę isc na romanistykę, pisalam dzis poziom rozszerzony i jestem zalamana. Mysle, ze nie jestem az tak cienka z francuskiego, ale wydaje mi sie, ze to byla kwestia szczescia. Boje sie, ze zle mi poszlo. Wg mnie egzamin byl trudny.. nie bardzo, ale trudny;/ Ja pewnie nawet gramatyki dobrze nie zrobilam. W sumie czego sie spodziewac, nigdy nie uczylam sie w szkole, tylko prywatnie a rok intensywnie ;| "uczylam" yh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celine Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: 62.23.212.* 20.05.08, 13:22 Nie idź na romanistyke, ja zrezygnowałam... Niczego się tam nie uczyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 13:26 Ha, gdybym ja jeszcze miala na co innego isc :D nieno... zal. kocham francuski, a przez te durne matury wszystko sie zawalilo. Jak mozna wymyslac taką familiadę i strzelanie A,B,C,D. Taka wiedza jest potzrebna, ze szok.. Ktos zielony z jezyka moze zdac na 50% conajmniej majac troche szczescia. A co z tymi, ktorym zalezy a nie maja go wcale? Szok, wyjezdzam stad. Je*** Polskę. Albo zbierac truskawki w Dublinie.. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonym Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 13:39 co do familiady masz racje, kwestia głupiego szczęścia i słuchania intuicji =/ ale to nie powód,żebyś obrażała swoją Ojczyznę <odrobina szacunku> zawsze jest jakies wyjście ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monizda Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: 194.106.193.* 20.05.08, 14:13 ja idę na romanistyke ale zobaczymy jakie bede miała wyniki z maturki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniula :P Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.za.digi.pl 20.05.08, 14:38 Hmmm ja mam w planach isc na romanistyke ;) Tylko ze wcale nie jestem zadowolona z tego co napisalam...pierwsza czesc nawet łatwa...wypracowanie tez znosne...teksty na czytanie ze zrozumieniem latwe...tylko obawiam sie ze wylozylam sie na sluchankach :P Bo sie zdekoncentrowalam przy pierwszej i drugiej...Ale modle sie zeby wynik tez byl znosny chociaz moje ambicje moga ucierpiec;) Ale jak ktos powiedzial czasami trzeba schowac ambicje do kieszeni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanistka Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.autocom.pl 20.05.08, 16:14 Nie martwcie się. Na romanistykę na dobrą uczelnię jest od dwóch lat około jednego kandydata na jedno miejsce. :) Porządnie języka uczycie się dopiero na studiach, a na pierwszym roku większośc ma poziom matury podstawowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kootek Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.master.pl 20.05.08, 14:39 takie średnie to rozszerzenie, z gramatyki kosmosu żadnego nie było :P tematy take średnie, liczyłam na recenzje, ale ten temat o filmie z rolą nauczycieli w życiu młodych coś tam jakoś nie bardzo mi się widział, wiec pisałam rozprawke, a drugi arkusz...pierwsza słuchanka była taka troche dziwna, reszta była bardzo prosta, aż sie zdziwiłam, ze tak wolno mówili :D tekst o tramwajach był nudny, w ogóle nie chciało sie tego czytać :P a to ostatnie zadanie raczej trudne też nie bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baś Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: 212.76.37.* 20.05.08, 13:25 ja się wybieram na lingwistykę. pisałam fr rozszerzony i mam mieszane uczucia. nie było łatwe, raczej średnie i dość podchwytliwe chwilami. liczyłam, że będzie łatwiejsze niż ang[który w tym roku był banalny] ale się chyba przeliczyłam :/ niecierpliwie czekam na 15 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxX Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 13:40 Ja wybieram sie na romanistykę, ustny 90% .. a pisemny hmm zobaczymy , ale łatwy nie był...szczególnie 2 część :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulusia Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.acn.waw.pl 20.05.08, 13:45 Rozszerzony był całkiem nietrudny, moim zdaniem... Oprócz tekstu o tramwajach :D Jestem pewna, że czytanie ze zrozumieniem takiego tekstu po polsku wielu uczniów by zawaliło :D Czekam na wyniki i zobaczymy na co mogę liczyć... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: 212.76.37.* 20.05.08, 14:02 tramwaje wydawały mi się najmniej podchwytliwe, ale wszystko się okaże za godzinę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monique Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 13:54 Matura (rozsz) była trudna w tym sensie, że testowała intuicję językową. Wydaje mi się, że nie było jakichś kosmicznych słówek, tylko doszukiwanie się intencji i kontekstów. Odpowiadałam głównie drogą eliminacji, nie mam pojęcia czy dobrze. Niech już będzie 15 !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 14:14 Mam podobne wrażenia co do matury rozszerzonej. Pierwsza część ok - temat rozprawki banalny. Martwi mnie tylko czytanie i słuchanie... Niech już będzie 15...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxX Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 14:19 idzie ktoś na romanistykę do Wrocławia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 14:29 Przyznaje że pierwsza część(rozsz) była banalna, druga już troche gorzej:/ Chcem iść na lingwistyke ale chyba mi nie wyjdzie po dzisiejszym. Angielski poszedł mi lepiej i to o wiele lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baś Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: 212.76.37.* 20.05.08, 14:37 nie ma się co martwić, ja zawsze przeżywam na zapas także dziś do 15 zachowuję resztki cierpliwości. będzie co ma być :) jak sobie posprawdzałam teraz słówka, z którymi strzelałam to niektóre trafiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anie Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: 84.38.160.* 20.05.08, 14:41 Ja chciałam składać miedzy innymi do wrocławia na romanistykę ale po dzisiejszym rozszerzonym francuskim to wątpie wogóle w dostanie sie gdziekolwiek na romanistykę. Ustny rozszerzony zdany na 90% to byłam tez dobrej mysli na pisemny....a tu prosze A tak wogóle to gdzie jest stosunkowo łatwo dostac sie na romanistykę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzz Re: romanistyka IP: 80.54.61.* 20.05.08, 14:56 absolutnie nie polecam romanistyki we wroclawiu - jesli juz to nauczycielskie kolegium - więcej sie uczy, wieej rozmawia i ogolnie praktyka jezyka. na uniwerku natomiast mnostwo niepotrzebnych rzeczy, burdel i takie tam. a, na uniwerek poza tym przyjmuja duzo ludzi nawet z podstawowa matura ale za to jak przychodzi do konca semestru to dostajesz ultimatum - przeniesiesz sie to dostaniesz zaliczenie - tak bylo w tym roku. tak wiec krotko mowiac duzo przyjmuja i duzo wywalaja. przestrzegam;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.08, 14:53 hm...poziom trudno okreslic, jedni mowia ze latwa iini ze nie... niby byla latwa, ale to sie okaze...duzzzio strzelalam, chociaz zawsze mialam 5 z francuza!!!czekam na 15!!!:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feta lol :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 14:58 powiem Wam tak. ja francuza ukałam się tylko w liceum, ale miałam świetną nauczycielkę, ba najlepszą jaka mogła mi sie przytrafić :) i szczerze mówiąc gdybym uczyła się systematycznie pewnie i ta matura byłaby dla mnie pikusiem, aczkolwiek - poszło jakoś, ale jak, tego nie wiem na 100% zaraz się przekonam :D pozdrawiam wszystkic, którzy pisali z francuza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaP Pisałam podstawę IP: *.gprs.plus.pl 20.05.08, 15:05 Poziom określam jako średni, gdyż nie było problemów ze zrozumieniem, ale niektóre pytania były podchwytliwe. Czekam na wyniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kominiareczka Re: Pisałam podstawę IP: 212.160.234.* 20.05.08, 15:08 ja również pisałam podstawę i szczerze mówiąc to zadania nie były złe, byłam jedna z trzech osób w szkole ktore pisaly francuski:)a jutro czeka mnie jeszcze ustny(boję sie go jak cholera)a później to WAKACJE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anie Re: Pisałam podstawę IP: 84.38.160.* 20.05.08, 15:12 a kolegium nauczycielskie we wrocławiu jest płatne? Odpowiedz Link Zgłoś
syronaj Re: Pisałam podstawę 20.05.08, 17:42 nie, to publiczna szkoła, poczytaj sobie kryteria na ich stronie, nabór w zeszłym roku był we wrześniu ięc kto sie nie dostał na uniw. spokojnie zdążył. Moja znajoma na tej zasadzie studiuje tam ang. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dee wyniiiki IP: *.toya.net.pl 20.05.08, 15:13 czekam i czekam i nie ma.. z dziesiec razy od 15 wchiodzilam na ta strone;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniula :P Re: wyniiiki IP: *.za.digi.pl 20.05.08, 15:19 widze ze nie tylko ja jestem tak niecierpliwa! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Re: Pisałam podstawę IP: *.realestate.net.pl 20.05.08, 15:23 Pisałam podstawę i też wydaje mi się,że zadania nie były trudne. Ja juz jestem po ustnym fr [18/20;)],ale jutro jeszcze ang ustny i koniec.;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feta nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czasowwej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:12 ale u mnie 15h jest od 12 minut ;/ droga redakcjo;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.res.pl 20.05.08, 15:15 GDZIE TE WYNIKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eweli Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: 213.25.144.* 20.05.08, 15:19 Bez kitu jeszcze kilka minut stresu i padne przed tym kompem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:20 nie spiesza sie bo dla 4,4 tys nie oplaca im sie, inne przedmioty takie jak poslki czy ang byly dla nich lepsza reklama strony, a francuski juz raczje nie:/ szkoda ze nie sznauje sie kazdego "potencjalnego klijanta" tylko liczy sie ilosc....:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angie Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.146.225.5.ip.airbites.pl 20.05.08, 15:16 dokładnie, prosze panstwa, halo! czekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutek Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.euro-net.pl 20.05.08, 15:19 droga redakcjo, skoro dobrze wiecie ze wynikow o 15 i tak nie bedzie wiec po co piszecie bzdury? to troche nieodpowiedzialne :/ Jezeli dajecie taka informacje to przydaloby sie dotrzymac slowa, to co teraz robicie jest nieprofesjonalne;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola_TBG Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:17 nie każdy ma czas siedziec na necie i czekać na wyniki droga Redakcjo! u mnie jest 18 po 15.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feta Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:21 to już jest lekkie przegięcie !1 jeśli chcecie mieć mnóstwo osób na stronce prosze bardzo umówimy się kiedyś i wszyscy wejdą na stronę gazet.pl ale jak się zapisuje że o 15 h będą wyniki to o 15:0 zmieńcie polonistów!!! ok 15 toja rozumiem ale o 15.! to o 15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esieq Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: 77.223.231.* 20.05.08, 15:19 no właśnie ile można czekać;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:20 ja też czekam, siedze jak na szpilkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.08, 15:22 matematyka byla nawet 5 minut przed 15 ..... a francuski?? czekamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eweli Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: 213.25.144.* 20.05.08, 15:24 a wiecie że tam niżej jest napisane PO 15 Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaaczek Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso 20.05.08, 15:24 spoko maroko też sie denerwuje:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.08, 15:25 na stornie cke sa wyniki. ja zadowolona szczerze powiedziawszy nie jestem. dalam sie "wpuscic w maliny" ;];/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frankofilka Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.08, 15:23 wejdzcie na strone CKE tam juz jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eweli Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: 213.25.144.* 20.05.08, 15:31 uuuuuuuuu jestem już spokojna frankofilka merci beacoup ;)nawet nieżle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniula:P Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.za.digi.pl 20.05.08, 15:24 No kurcze...zaraz pogonie tam wszystkich ciupaga! ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:26 25 po, ludzie zlitujcie sie!!!!!!!!!!! ważą się właśnie losy moich studiów ;p;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:29 czy wam tez nie otwiera zadnego pliku? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daga Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:30 taj, u mnie też nie otqiera żadnej strony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feta Re: nie wiem czy my jestesmy w inej strefie czaso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:29 Qrde dajcie adres tej stronki cke ale juy y wznikami bno ynaleyc nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola_TBG nie chca mi sie otworzyc odpowiedzi ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:31 nie wiem jak Wam ale mi sie nie chce otworzyć,, pojawia sie adres : %22/ .. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: nie chca mi sie otworzyc odpowiedzi ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:31 ja mam tak samo;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: nie chca mi sie otworzyc odpowiedzi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:33 fajny portal... najpieerw spoznienie a teraz nie mozna nic otworzyc =/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dee Re: nie chca mi sie otworzyc odpowiedzi ... IP: *.toya.net.pl 20.05.08, 15:35 Wam tez sie nie otwieraja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: nie chca mi sie otworzyc odpowiedzi ... IP: 81.219.10.* 20.05.08, 15:33 ja tez:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: nie chca mi sie otworzyc odpowiedzi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:37 wejdzcie na cke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eweli Re: nie chca mi sie otworzyc odpowiedzi ... IP: 213.25.144.* 20.05.08, 15:37 www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=585&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dee zglosilam to IP: *.toya.net.pl 20.05.08, 15:37 zglosilam problem ze sie nie otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: nie chca mi sie otworzyc odpowiedzi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:38 u mnie nie jest źle będzie z 65% z rozszerzonego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: nie chca mi sie otworzyc odpowiedzi ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:38 www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=585&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beatkaaaa Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:38 no dla mnie akurat matura była troszkę trudna, ale to nic dziwnego, bo uczę się języka sama 0d 4 miesięcy i to sama;) zobaczymy jak przyjda wyniki;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madź Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:39 mozecie napisac ile sobie mniej wiecej liczycie? ja mam 4 bledy z rozszerzonego czyli maksymalnie 92% ale na bank mi cos z pracy odejma wiec ponad 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:40 i jak wyniki? :) ja sie nie dostałam na lingwistyke stosowaną do wawy właśnie, niech to szlag! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:40 a ile trzeba miec aby sie dostac do wawy na lingwistyke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:42 ponad 90 niestety ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxX Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 15:55 a liczę na 80% .. to i tak dobrze jak na to że sama się uczę , bo w szkole nie mialam .. :) J'adore francais !!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorrrrka Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 16:00 sluchajcie ale moze wszystkim zle poszlo, nietylko my jestesmy niezadowoleni...byc moze progi beda w tym roku nizsze....bądźmy optymistami. ja licze na ponad 80 z rozszerzonego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobek54 Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 20:44 zajebisciie byo ja pierdojle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu roi Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.icpnet.pl 20.05.08, 16:00 Dlaczego nie działają arkusze? Nic nie mogę włączyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubu roi Nie działają mi odpowiedzi.. IP: *.icpnet.pl 20.05.08, 16:07 Teraz nie działają tylko odpowiedzi. Zut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiula Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.centertel.pl 20.05.08, 16:01 no w sumie prosty tylko te odpowiedzi za bardzo podchwytliwe no coz cos za cos Odpowiedz Link Zgłoś
taka_panna Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? 20.05.08, 16:08 ja jestem zadowolona, bez wypracowania 50%, czyli gdyby byl max byloby 86, no ale nie bedzie wiec wszystko zalezy ile odejma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XxX Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 16:10 kto jeszcze idzie do wrocka na uniwersytet :) ?? I jak tam wyniki :D ma ktos 100 :D:D? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaP Zatem...rezultat z podstawowej... IP: *.gprs.plus.pl 20.05.08, 16:18 Minimum 90% (kwestia wypracowania) a maks. 94% :) Zatem jestem zadowolona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssssss Re: Zatem...rezultat z podstawowej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 16:20 podstawowa banalna ;).. szkoda ze nie rozszerzona ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adriann Re: Zatem...rezultat z podstawowej... IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.08, 16:34 spoko mi poszło dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elena Re: Zatem...rezultat z podstawowej... IP: 213.77.74.* 20.05.08, 16:41 MI poszło nawet nawet :) o ustny sie nie martwie bo zdałam na 70% :) choć to dopasowanie bylo troszke podchwytliwe i nie wiem czy dobrze zrobiłam bo nie chce mi sie otworzyć arkusz :( I powodzenia tym co jeszcze niemieli ustnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalisz Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 16:19 No wiec 25,5 na 27 z II części ale za to zwaliłem gramatyke i łacznie jakies 54% bez wypracowania hmm zobaczymy jak to ocenia miejmy nadzieje ze z 14 bede mial było by pozytywnie heh pozdrawiam elite francuskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!! Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 16:21 POZDROWIENIA DLA ELITY W POLSCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monique Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 17:02 straciłam 4 %, ale rozprawka dosyć nędzna, o ile sobie przypominam, mam nadzieję, że jakoś dużo mi nie odejmą ;/. ps. też marzyłam o lingwistyce stosowanej w wawie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? 20.05.08, 19:02 DLACZEGO NA STRONACH GAZETY NIE MA TESTU?! WSZYSTKIE BYłY A GDZIE FRANCUSKI?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ran Masakra ! IP: *.gprs.plus.pl 20.05.08, 19:58 Zart. Raczej bedę miał 100%-pisalem podstawę, xD- ankieta była na poziomie kartkówki ze żłobka, pozdr. Yeah, mam 33pkt na SGH ;]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarina Re: Masakra ! IP: *.mtvk.pl 20.05.08, 20:48 a pisal ktos moze francuski na poziomie dwujezycznym, ja jestem wlasnie po takowym i chcialam zapytac o wrazenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mart Hiszpański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 21:31 KIEDY BĘDĄ WYNIKI Z HISZPAŃSKIEGO?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estrella Re: Hiszpański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 23:54 Wejdź sobie na www.cke.edu.pl, tam rozwiązania są już od daaaaawna. A GW oczywiście olało hiszpański. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Jak wrażenia po maturze z francuskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 10:40 no przepraszam, a gdzie ten hiszpański!!!! Odpowiedz Link Zgłoś