Dodaj do ulubionych

Leń patentowany...

IP: *.osiedle.net.pl 13.10.03, 11:42
hej! 4 klasa LO, wrześień już minął, październik na półmetku, przede mną
matura i egzaminy (na psychologię raczej), a ja NIC. siedze tylko i myśle że
jak nie zaczne się w końcu uczyć to zostaje tylko w kamasze i do woja:(
Macie jakieś sprawdzone metody do "rozkręcenia się"?(bo jestem zdania że
najgorzej jest na początku).
PS. z góry dzięki. aha musze umieć historię, biologię, no i polak i anglik
Obserwuj wątek
    • pstosia Re: Leń patentowany... 13.10.03, 13:59
      Gość portalu: macko napisał(a):

> hej! 4 klasa LO, wrześień już minął, październik na półmetku, przede mną
      > matura i egzaminy (na psychologię raczej), a ja NIC. siedze tylko i myśle że
      > jak nie zaczne się w końcu uczyć to zostaje tylko w kamasze i do woja:(
      > Macie jakieś sprawdzone metody do "rozkręcenia się"?(bo jestem zdania że
      > najgorzej jest na początku).
      > PS. z góry dzięki. aha musze umieć historię, biologię, no i polak i anglik

hej macko! a gdzie zdajesz na te psychologie??:) u mnie w szkole nauczyciele
      robia nam powtorki materialu, tzn. daja nam termin do ktorego mamy powtorzyc
      odpowiednia pratie materialu i robia nam spr. i tak, ja juz mialam spr z
      antyku, z biblii i ze srednoiwiecza (a w srode mam z renesansu) i z mapy
      (geografia). wiem, ze w mojej klasie juz byly powtorki z biologii, a facet od
      matmy daje maturzystom zadania i maja je zrobic na dodatkowe godziny.

a moze jakis kurs przed studiamy cie zmobilizuje do pracy?? moja siostra w
      tamtym roku jezdzila do gdanska na kurs przygotowawczy na psychologie i mowi
      ze dzieki niemu sytematycznie musiala sie uczyc.

z czego zdajesz mature??
      pozdrawiam
      • Gość: macko Re: Leń patentowany... IP: *.osiedle.net.pl 13.10.03, 20:33
        ja maturę piszę z historii, ale na egzaminy bedzie mi potrzebna też
        biologia(jeżeli na UW) a oprócz UW to mam w planach jeszcze gdańsk, łódź... Ale
        te plany to takie że tam po prostu jest psychologia więc tam zdaje (no i jest
        bliżej niż do krakowa na przykład, bo mieszkam w białymstoku); co do powtórek
        organizowanych w szkole to nic nie trafilem: nauczycielka z polaka nas olewa,
        fakultety z historii to pogadanka (wybacz język) o "dupie marynie". tak więc
        uczniu, ucz sie sam.
        PS ucze sie w jednym z renomowanych liceow(a co)
        • pstosia Re: Leń patentowany... 13.10.03, 20:46

> ja maturę piszę z historii, ale na egzaminy bedzie mi potrzebna też
          > biologia(jeżeli na UW) a oprócz UW to mam w planach jeszcze gdańsk, łódź...
          Ale
          > te plany to takie że tam po prostu jest psychologia więc tam zdaje (no i jest
          > bliżej niż do krakowa na przykład, bo mieszkam w białymstoku); co do powtórek
          > organizowanych w szkole to nic nie trafilem: nauczycielka z polaka nas olewa,
          > fakultety z historii to pogadanka (wybacz język) o "dupie marynie". tak więc
          > uczniu, ucz sie sam.
          > PS ucze sie w jednym z renomowanych liceow(a co)

no niezle u was w szkole nauczyciele podchodza do matury:/ na psychologie
          rzeczywiscie trzeba miec duza wiedza. w gdansku (pewnei wiesz) zdaje sie test
          z wiedzy ogolnej (biologi, historia i polski) oraz jakis tekst psychologiczny.
          chyba jednak bedziesz musial sam sie przylozyc do nauki, skoro nauczyciele nie
          strasza was spr:)) a co do krakowa... to tez mnie zainteresowal, ale niestety
          rowniez mam do niego za daleko (ok 600 km).
          a tak mi sie wlasnie przypomialo: jak jest u was w szkole: chodzicie tylko na
          te przedmioty, z ktorych zdajecie mature, czy mozecie tez chodzic na inne?
          pozdrawiam
          • Gość: macko Re: Leń patentowany... IP: *.osiedle.net.pl 14.10.03, 11:11
            masz na mysli fakultety? własnie u nas jest tak ze w całej szkole są one jednego
            dnia o tej samej godzinie, więc nie ma fizycznej mozliwosci chodzic na dwa:( a
            chętnie bym na biologie się też zapisał.
            PS chyba się zapisze na jakies kursy jak poradzilaś
            PS.PS ty tez zdajesz na psychologię? jak chcesz to mam test właśnie na
            psychologię(ten taki dziwny). moge ci przesłać. pozdrawiam:)
            • pstosia Re: Leń patentowany... 14.10.03, 11:56

> masz na mysli fakultety? własnie u nas jest tak ze w całej szkole są one
              jedneg
              > o
              > dnia o tej samej godzinie, więc nie ma fizycznej mozliwosci chodzic na dwa:(
              a
              > chętnie bym na biologie się też zapisał.
              > PS chyba się zapisze na jakies kursy jak poradzilaś
              > PS.PS ty tez zdajesz na psychologię? jak chcesz to mam test właśnie na
              > psychologię(ten taki dziwny). moge ci przesłać. pozdrawiam:)

wlasnie, chodzilo mi o fakultety:) u mnie w szkole jest z tym dobrze, bo
              zrobili kazdy w innej porze i mozemy chodzic na kilka, tzn, jak nauczyciel
              wyrazi zgode, ale z tym nie ma problemu.
              co do studiow to jeszcze nie wiem, zastanawialam sie nad psychologia, moze bde
              probowala:) mozesz mi przeslac ten test.
              pstosia@gazeta.pl
              pozdrawiam:)
            • pstosia Re: Leń patentowany... 14.10.03, 12:04
              www.indeks.edu.pl/testy.php
              tam nizej poszukaj testow na psychologie w gdansku:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka