Dodaj do ulubionych

wzne deklaracja ostateczna

22.09.08, 21:53
cos takiego znalazlam na stronce cke Przystępujacy do egzaminu
maturalnego po raz kolejny mogą złożyć tylko deklaracją ostateczną.
czyli my mozemy skladac deklaracje tylko raz do 7 lutego???czyli
jak zloze delaracje np jutro to juz jej zmienic nie moge do 7
lutego???
Obserwuj wątek
    • beatka1508 Re: wzne deklaracja ostateczna 24.09.08, 12:34
      Też to znalazłam jednak bym się tym nie sugerowała...Bo znając szybkość myślenia
      naszych ministrów to jutro mogą stwierdzić, że poprawiający mają złożyć obie
      deklaracje. Deklaracja wstępna jest tylko informacją dla szkoły, ile miejsc i
      sal przygotować, itp. i oni tego nie wysyłają do oke. Więc można dać tylko
      ostateczną bo my chyba już od początku wiemy, co i na jakim poziomie chcemy
      zdawać, nie to co ci, co podchodzą po raz pierwszy. Bezpieczniej jest jednak
      złożyć wstępną i od razu uznać ją za ostateczną (na tym samym arkuszu jest
      miejsce na potwierdzenie, że wstępną deklarację uznaliśmy za ostateczną). Jeśli
      zaś zmienisz zdanie, wypełniasz nowy arkusz deklaracji i podpisujesz jako
      ostateczną. Ja się umówiłam z nauczycielką która się tym u nas zajmuje, że
      wpisze mi w tym miejscu odpowiednią datę abym nie musiała specjalnie po to
      przyjeżdżać. Czyli możesz złożyć tylko deklarację ostateczną, ale możesz też
      złożyć wcześniej wstępną i oczywiście jak najbardziej możesz ją jeszcze zmienić.
    • beatka1508 Re: wzne deklaracja ostateczna 24.09.08, 12:37
      aha no i możliwe że ty zrozumiałaś że "mogą złożyć TYLKO deklarację ostateczną"
      czyli że nie mamy prawa złożyć wstępnej, co jest nieprawdą. "TYLKO" oznacza tu
      raczej że idą nam na rękę i że nie musimy składać obu. Daje to duże możliwości
      tym, którzy się zdecydują trochę później niż my.
    • dib00 Re: wzne deklaracja ostateczna 30.09.08, 18:36
      W tamtym roku tak było :) Moi znajomi składali deklaracje w grudniu, styczniu,
      itd. :)
      • merediith Re: wzne deklaracja ostateczna 28.10.08, 13:47
        Czyli,że ja np.mogłabym się dziś zdecydować i moc poprawiać?
        Przynam,ż enie składałam jeszcze żadnej deklaracji ale myślę,że to błąd był...
        Jestem na psychologii a o tej medycynie coś zapomnieć nie mogę;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka