ina2201 13.01.09, 11:49 Jak wam poszła matura z Wosu?Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi z matury!!ja w miarę moich możliwości dałam z siebie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Matura z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 12:47 a tak sobie moglo byc lepiej hehe trzeba sie do nauki wziasc ::D Odpowiedz Link Zgłoś
ina2201 Re: Matura z WOSU 13.01.09, 19:09 moim zdaniem do najłatwiejszych to ona nie należała,było dużo zadań tekstowych co myślałam że ułatwi mi pianie ale pytania jakie były do nich zawarte po prostu odlot...trzeba się wziąść do nauki choć szczerze ostatnio spędziłam trochę czasu nad nimi lecz chyba nic mi to nie dało:-\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asad Re: Matura z WOSU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 19:42 A wiecie może czy są gdzieś na internecie zamieszczone arkusze z matury z Wosu tej dzisiejszej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erika Re: Matura z WOSU IP: *.stella.net.pl 13.01.09, 20:17 właśnie czy ktoś wie gdzie są odpowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Matura z WOSU IP: *.magma-net.pl 13.01.09, 23:16 Ja tam bym była happy jakby mi ktoś powiedział mniej więcej co tam było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Matura z WOSU IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.09, 13:42 rozszerzona - większa część arkusza odnosiła się do Stanów Zjednoczonych. W jednym z tematow wypracowan trzeba bylo opisac stosunki Polski z USA i wskazac 3 wydarzenia z tym zwiazane po 1989 roku. Drugi temat to opis wpływu USA na reszta swiata w aspektach politycznym, militarnym, spolecznym i naukowo kulturalnym, wskazać po 1 wydarzeniu/działaniu do kazdego z nich. teksty zrodlowe i tabelki tak samo - USA, stosunki z Polską, sympatia Polakow względem Amerykanow, itd. poza tym: rozpoznać organizacje po symbolu i napisac jej pełną nazwe, dopasowac systemy do opisow (kanclerski, gabinetowo-parlamentarny, parlamentarny itd), sformułowac problem na podstawie satyry mleczki, mapka z zatrudnieniem w poszczegolnych sektorach gospodarki w wojewodztwach... i takie tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Matura z WOSU IP: 212.106.20.* 14.01.09, 17:24 rozszerzona była wyjątkowo prosta, nie wiem jak mi poszło zobaczymy jak będą wyniki ale szczerze powiem że nie wymagałą jakiejś większej wiedzy żeby cokolwiek napisać ;). Dużo źródeł, dużo zadań poprostu na myślenie i na wykorzystanie takiej typowej wiedzy choć nie wszystko było takie łatwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary wyniki po 20 stycznia IP: *.chello.pl 14.01.09, 23:17 Usłyszałem gdzieś, że odpowiedzi do arkuszy mają się pojawić dopiero koło 20.01. Ktoś coś o tym wie? I dlaczego właściwie mamy tyle czekać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: wyniki po 20 stycznia IP: *.magma-net.pl 15.01.09, 20:46 ja już napisałam (podstawową) no i masakra już to czuje ale odpowiedzi to bym chętnie zobaczyła. Masakryczne były te teksty źródłowe a jeszcze gorsze pytania do nich :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KolorowyRomek Re: wyniki po 20 stycznia IP: *.ols.vectranet.pl 16.01.09, 15:42 Jak się ktoś nie uczył i nie ma o niczym pojęcia to faktycznie może być masakra, ja powiem tak - byłem przygotowany względnie, wos podstawa większość zadań wydawała mi się prosta, ale po weryfikacji swoich odpowiedzi z kluczem muszę przyznać, że jest stypa. Spodziewałem się czegoś więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggy Re: Matura z WOSU IP: 83.142.222.* 03.02.09, 14:35 Hej! Ja nie narzekam na próbną z wosu.Mozna sie uczyc tradycyjnie ale bardzo pomocny jest tez kurs na komp w e-leraningu na stronie matura- zdasz.Przynajmniej nie tak nudno jak podrecznik i szybciej wchodzi do glowy. Pozdro dla wszystkich Maturzystow!;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
becia007 Re: Matura z WOSU 05.02.09, 14:51 66% z wosu rozszerzonego. Uważam, że to niezbyt dużo, ale i tak więcej niż się spodziewałam. Nauczyciel mówił że to przez klucz do wypracowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meggy Re: Matura z WOSU IP: 83.142.222.* 03.02.09, 14:35 Hej! Ja nie narzekam na próbną z wosu.Mozna sie uczyc tradycyjnie ale bardzo pomocny jest tez kurs na komp w e-leraningu na stronie matura- zdasz.Przynajmniej nie tak nudno jak podrecznik i szybciej wchodzi do glowy. Pozdro dla wszystkich Maturzystow!;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
m-aggie Re: Matura z WOSU 24.04.09, 11:37 Przez przypadek znalazłam portal www.gepar.pl. Są tam testy maturalne i na studia. Właśnie rozwiązujez WOSu. Odpowiedz Link Zgłoś