Dodaj do ulubionych

Pytanie co do poprawki

14.05.09, 16:25
Nie zdałem jednego przedmiotu obowiązkowego i jednego dodatkowego. Mogę
przystąpić do poprawki?
Obserwuj wątek
    • Gość: autorzyna Re: Pytanie co do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:43
      dodatkowych mozesz nie zdac... wiec chyba tak. jesli masz na mysli sierpien.
      gorzej, gdyby niezdane byly dwa obowiazkowe, to wtedy dopiero za rok.
      • Gość: zrospaczony Re: Pytanie co do poprawki IP: *.net.euron.pl 14.05.09, 17:12
        z obowiązkowych nie zdałem tylko jednego przedmiotu. (a ponad to przedmiotu
        dodatkowego - nieobowiązkowego) i mam na myśli sierpień
        • flyingmisiek Re: Pytanie co do poprawki 16.05.09, 20:59
          a ja mam takie pytanie:

W przypadku gdy nie zdam 2 przedmiotów obowiązkowych, to co w takim razie się
          dzieje?
          od nowa całą maturę mam pisać wszystkie przedmioty za rok?
          tylko te dwa przedmioty ?
          czy jakoś inaczej?
          • Gość: autorzyna Re: Pytanie co do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 23:00
            za rok mozesz zdawac to, co chcesz.
          • Gość: Kay Re: Pytanie co do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 00:48
            Zdajesz te przedmioty, których ci brakuje do otrzymania świadectwa
            maturalnego. Czyli te dwa niezdane w tym roku.
            • Gość: autorzyna Re: Pytanie co do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 08:57
              a jak chcesz, to mozesz jeszcze jakies inne :):):)
              wiecie, te poprawki sa tez dobre dla osob, ktore skladaja papiery na uczelnie i
              kierunki, na ktore jest duzo chetnych, a nie sa w stanie zdac duzo przedmiotow
              od razu. mozna w jednym roku zdac polski, jezyk obcy jakis przedmiot, a rok
              pozniej dodatkowe dwa-trzy przedmioty i wtedy startowac na uczelnie :D:D:D
            • Gość: wer Re: Pytanie co do poprawki IP: *.aster.pl 23.05.09, 22:26
              Mam pytanko a'propo poprawki jeżeli obleję egzamin maturalny
              zdaję polski , angielski oraz biologię zdam pisemny z biologi
              pisemny z angielskiego i polskiego ale polegnę na dwóch ustnych - polski i
              angielski - wiadomo w takiej sytuacji poprawa za rok ale czy będę musiał zdawać
              tylko egzaminy oblane czy te dwa przedmioty w "całości" to jest pisemne z
              ustnymi. ??
              • Gość: jk Re: Pytanie co do poprawki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.05.09, 08:06
                tylko ustne i można w sierpniu już
                • Gość: wee Re: Pytanie co do poprawki IP: *.aster.pl 24.05.09, 11:23
                  No skoro oblałem więcej niż jeden egzamin to chyba w sierpniu nie można
                  tak ??

Bo tu jest napisane o oblanym ustnym polskim i angielskim.
                  • Gość: autorzyna Re: Pytanie co do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 11:34
                    w sierpniu moga zdawac osoby, ktore nie zdaly (ale nie zdaly, a nie - nie
                    przystapily!!!) JEDNEGO egzaminu. reszta moze probowac za rok.
                    • Gość: wee Re: Pytanie co do poprawki IP: *.aster.pl 24.05.09, 11:42
                      No właśnie mnie też się tak wydawało. Zakładając że zdaje się 5 egzaminów 2
                      ustne i 3 pisemne. Tylko pytanie czy jak obleję 2 ustne to za rok zdaje TYLKO te
                      ustne czy też muszę ponowić pisemne z przedmiotów niezdanych ???
                      • Gość: autorzyna Re: Pytanie co do poprawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 11:48
                        4 egzaminow obowiazkowych - czyli jak widzisz kazdy jest rozpatrywany OSOBNO.
                        czyli sadze, ze tylko ustne. w przeciwnym wypadku w sierpniu nie mozna byloby
                        zdawac jezykow :):):)
                        • Gość: wee Re: Pytanie co do poprawki IP: *.aster.pl 24.05.09, 15:59
                          Jest 5 obowiązkowych ustny i pisemny język obcy, ustny i pisemny język polski i
                          przedmiot dodatkowy np: geografia TYLKO pisemny.

Ale macie 100% pewności że są rozpatrywane osobno ??

Czyli za rok jak nie zdam więcej jak JEDNEGO EGZAMINU Z PIĘCIU to poprawiam
                          TYLKO niezdane egzaminy tak ??

Bo ja myślałem że jak powiedzmy zdasz WSZYSTKIE pisemne a oblejesz 2 ustne to za
                          rok musisz nie dość że zdać ustne to jeszcze ponownie pisemne (z przedmiotu
                          który oblałeś).

Nie mam racji prawda ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka