elve Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 25.03.04, 09:36 czerwona D&G - świetnie współgra z tym, co się dzieje na dworzu :( Odpowiedz Link
taje Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 25.03.04, 12:06 W Banana Republic. Zielone, orzeźwiające ale i lekko słodkie. Odpowiedz Link
luloo1 Re: CdG 2 - wróciłem do zimowego zapachu :-)) 25.03.04, 13:16 Mój znajomy Francuz używa CdG "White":)))) Odpowiedz Link
sorbet Re: CdG 2 - wróciłem do zimowego zapachu :-)) 25.03.04, 13:23 Wow - bardzo chcę ten zapach spróbować:-) - nie tknąłem jeszcze ich pierwszych wód (jakoś nie mogę się przekonać do przypraw) - no może EdP - wąchałem na papierku przysłanym z Tokyo (cynamon, cynamon i jeszcze raz cynamon:-) I poza tym poluję na limitowane butelki :-) Odpowiedz Link
luloo1 Re: CdG 2 - wróciłem do zimowego zapachu :-)) 25.03.04, 13:36 sorbet napisał: > I poza tym poluję na limitowane butelki :-) > Tę od "White" oglądałam, płaska, fajna, jak rzeczny kamyk, coś a la "BC" Donny Karan (flakon zaprojektował jej zmarły mąż, artysta rzeźbiarz). "White" wygląda ascetycznie, trochę aptekarsko (jak płyn do mycia szkieł u optyka lub płyn antybateryjny). Niestety będąc u tego znajomego, nie znałam sorbetowej firmy, więc tylko rzuciłam okiem, a mam dość dobra pamięć wzrokową. Natomiast pytałam znajomego (mieszka w Paryżu) o makaron o smaku ambry. Ponoć to hicik kulinarny w artystycznej dzielnicy Marais:) Odpowiedz Link
sorbet Do Luloo1 25.03.04, 15:59 luloo1 napisała: > Tę od "White" oglądałam, płaska, fajna, jak rzeczny kamyk, coś a la "BC" :-) Nazwałem kiedyś mydełkami te butelki. Napisano właśnie jak Ty, że rzeźbione (przez wodę) kamyki. Dla mnie to kształ "abstrakcyjny". A jest pakowana próżniowo w folii wielkości A3, "podkreślając przemysłowy charakter przedmiotu komercyjnego":-)) > "White" wygląda ascetycznie, trochę aptekarsko (jak płyn do mycia szkieł u Właśnie. Zapach ponoć też bardzo "leczniczy", hehe. Butelka #2 - ten sam kształt, tylko "lustrzana" dostała kiedyś jakaś nagrodę w dziedzinie design:-) Odpowiedz Link
taje Re: CdG 2 - wróciłem do zimowego zapachu :-)) 25.03.04, 13:41 Masz rację, zapach na mojej skórze jest dokładnie taki - cynamon, cynamon i jeszcze raz cynamon. Zimny cynamon. Trochę nawet żałuję że zamiast CdG White nie kupiłam CdG 2, tym bardziej że White to zapach bardziej męski niż damski (ukłon w stronę tradycyjnych podziałów ;). Odpowiedz Link
sorbet Do Taje:-) 25.03.04, 15:52 taje napisała: > Masz rację, zapach na mojej skórze jest dokładnie taki - cynamon, cynamon i > jeszcze raz cynamon. Zimny cynamon. Trochę nawet żałuję że zamiast CdG White > nie kupiłam CdG 2, tym bardziej że White to zapach bardziej męski niż damski > (ukłon w stronę tradycyjnych podziałów ;). Taje, jak pachnie White? :-) Wiem, że są białe kwiaty i czytałem że kobiety go uwielbiają :-) bo są lżejsze od EdP a nadal cynamonowe. To chyba faceci lubią EdC, bardziej zielone i świeższe. Odpowiedz Link
renia30 dzisiaj 25.03.04, 17:53 testuję Aquawoman Rochas - jak na zapach typu "świeżuch" jest bogaty i ładnie się rozwija. Szczególnie podoba mi się pierwsza nuta, taka złożona i aromatyczna, potem pozostają moje ulubione piżmo i ambra :o) Odpowiedz Link
taje Re: Do Taje:-) 25.03.04, 23:02 Białe kwiaty? Hmm. Prawdę mówiąc ja (i inni użytkownicy :-)) tej lekkości i kwietnej nuty wcale nie czuję. Uważam, że nazwa jest zupełnie nietrafiona. White pachnie na mojej skórze cynamonem i tylko cynamonem, zimnym, trochę antyseptycznym; czasami blisko skóry pojawia się też lekko wyczuwalna nuta kojarząca mi się z świeżym chlebem aczkolwiek nuta ta pojawia się w sposób zupełnie nieprzewidywalny. Jest to zapach dość przyjemny (aczkolwiek nie powalił mnie na kolana, bardziej już podoba mi się CdG 2) ale w moim odczuciu nie jest ani lekki, ani biały czy błyszczący, jak bywa opisywany na różnych komercyjnych stronach. Biała jest tylko butelka. Dla mnie jest to zapach pomarańczowo-czerwony. Slodkawo-gorzki. Jeśli mi dostarczysz fiolkę, mogę Ci przesłać próbkę. Ostatnio odkryłam, że takie próbkowe fiolki są w Sephorze w GC (i pewnie w innych) i nawet po kilku minutach błagania wynudziłam jedną, niestety po powrocie do domu okazało się, że strasznie śmierdzi resztkami jakichś perfum - łaskawie dali mi pustą ale używaną fiolkę! Odeszła mnie ochota do dalszych wizytw Sephorze. Za to mam na osłodę mini lejek, ha. Odpowiedz Link
sorbet Re: Do Taje:-) 25.03.04, 23:25 taje napisała: > pomarańczowo-czerwony. Slodkawo-gorzki. Jeśli mi dostarczysz fiolkę, mogę Ci > przesłać próbkę. Ostatnio odkryłam, że takie próbkowe fiolki są w Sephorze w O to było by super:-) Dzięki. Napiszę maila :-) A to tekst, prawd. od CdG kiedyś był na stronie www.lamacraft.co.uk/index.htm - do niedawna sprzedawali CdG na UK. After its original eau de parfum and its fresh green eau de cologne, Comme des Garçons presents its eau de toilette, the third and final variation of its first fragrance. With a special character all of its own, the theme of the eau de toilette is White, as in Bright, Light and Pure. Retaining some of the stimulating spices from the eau de parfum, White also contains an intriguing mix of white flowers such as Lily of the Valley and White May Rose, creating an exciting, colourless, uplifting, all year round fragrance. Contains: pomegranate; tagette absolute; pepper; coriander; cardamom; may rose; lily of the valley; cinnamon leaf; clove; nutmeg; vanilla; styrax; amber; cedar wood; vetyver. Odpowiedz Link
ta Re: Do Taje:-) 26.03.04, 11:03 Wróciła zima, to i ja wróciłam do zimowego ( wg mnie) Dolce Vita. Dzisiaj pachnie ślicznie :) Pamplelune czeka na słońce. Ta_ Odpowiedz Link
dori7 Simply 26.03.04, 12:06 zrobilo sie chlodniej, a ja dzis tylko na wyklady, zadnych spotkan towarzyskich, to codzienne Simply :> Odpowiedz Link
charade Dziś 26.03.04, 13:37 A ja się dziś przerzuciłam na Burberry of London. Przeuroczy zapach, tylko się trochę za blisko skóry trzyma :( Tęsknię do Dolce Vity, to taki śliczny zapach... Odpowiedz Link
sloggi Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 30.03.04, 08:45 CK, ma skusić słonko. Odpowiedz Link
bird-dogging Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 30.03.04, 09:10 Presence Mont Blanc - juz sie konczy, co ze smutkiem dzis rano odkrylam:( Odpowiedz Link
ten_wodnik Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 30.03.04, 12:43 Moschino Uomo. A "BC" Donny Karan owszem czasami. Odpowiedz Link
brookie Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 20.04.04, 13:19 Wish Chopard- po kilku latach wrocilam do tego zapachu i zakochalam sie w nim na nowo. Odpowiedz Link
dori7 rano Laura 30.03.04, 18:56 a teraz juz niczym, bo mam potworna migrene na zmiane pogody :((((( Odpowiedz Link
madllen Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 02.04.04, 11:20 Cabotine de Gres- bardzo mi pasują na teraz. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Sobą, zapomniałam dziś zapachu. 02.04.04, 11:37 Hehe, ja tez jeszcze zadnymi perfumami- tylko pylem od wiercenia scian- co czynie korzystajac z wolnego dnia :-). Wieczorem ide na jakies otwarcie knajpy- wiec bedzie A*Men Muglera- moja nocna wizytowka :-)). Odpowiedz Link
luloo1 Re: Sobą, zapomniałam dziś zapachu. 02.04.04, 11:53 forevermore79 napisał: > Hehe, ja tez jeszcze zadnymi perfumami- tylko pylem od wiercenia scian- co > czynie korzystajac z wolnego dnia :-). Wieczorem ide na jakies otwarcie knajpy- > > wiec bedzie A*Men Muglera- moja nocna wizytowka :-)). Oj forever to mocna jazda:) Dla mnie taka karmelowa czekoladka, bądź zatem ostrożny, żeby cię jakaś amatorka słodkości nie skonsumowała z zaskoczenia:) Odpowiedz Link
elve Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 02.04.04, 14:58 dziś tendre poison :) Odpowiedz Link
addinka Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 02.04.04, 16:02 hmmmmmmmmm też bym chciała tym pachnieć....tendre! Odpowiedz Link
sorbet Comme des Garcons Sherbet Cinnamon:-) 03.04.04, 15:08 Guma do żucia:-) ale bardzo fajna. Ostry jak White, ale cynamon jest metaliczny, zimmny i zupełnie nie "lekarski". Poza tym zapach słodki do maxa, ale w tak chłodny i witrzny dzień pachnie super:-) Odpowiedz Link
sorbet Re: Comme des Garcons Sherbet Cinnamon:-) 05.04.04, 13:07 Dziś jeszcze raz :-) Właśnie występuje białe piżmo. Odpowiedz Link
coralin Re: Fleur de Diva Ungaro:) 06.04.04, 15:14 No nie, ale mnie kusi. Piękne są. A jeszcze jak będzie maj to juz w ogóle cudo... Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
madllen Re: Fleur de Diva Ungaro:) 07.04.04, 08:26 Skuś się skuś:) Są prześliczne i mam wrażenie znikają z polskich sklepów- mnie z kolei kusi by zaopatrzyć się w ogromną butlę "na później";)- a to byłaby wieeelka szkoda, bo dotychczas nie wyniuchałam ich na ulicy. Dwa psiknięcia o poranku i anielski nastrój przez cały dzień:D Do miłego Coralin:) Odpowiedz Link
sorbet Re: znowu zielonymi Les Belles :) Pasuja do slonc 06.04.04, 11:22 Dziś miałem dylemat :-) czy "wziąć" cynamon po raz trzeci - ta ostrość i przesadna słodycz bardzo mi jakoś pasują na wiosenne dni. Ale w końcu wybór padł na Red Palisander, meblowy zapach:-). Odpowiedz Link
elve Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 06.04.04, 14:54 Feminite du Bois, powtórka z Czech :) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 08.04.04, 10:42 Le Roy Soleil Homme Odpowiedz Link
luloo1 Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 08.04.04, 10:45 forevermore79 napisał: > Le Roy Soleil Homme Fajny! Bardzo mi się podoba, niedoceniany. Odpowiedz Link
elve Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 08.04.04, 11:53 dałam odpocząć mojemu skatowanemu katarem nosowi i nie obciążać go dziś stałym zapachem - nie pachnę więc niczym (a i prawie nic mi nie pachnie). ale dwudniowy papierek z tresor znalazł drogę do moich komórek receptorowych, i nie powiem, odbiór zupełnie inny niż rok temu... chetnie bym widziała tresor w jednej z kolejnych prac domowych. Odpowiedz Link
addinka dolce vita rozświetla mi dziś niebo ! 08.04.04, 17:01 Elve!! Mi Tresor spodobał się dopiero w ciąży, Dolce Vita także - mają w sobie coś podobnego te zapachy, DV ma więcej cynamonu i miodu jakby, no i jest trwalsza, Z Tresor zrezygnowałam, bo słabo się na mnie trzymał i był trochę mdławy ,bez wyrazu, ale uważam, że to piękny zapach!! Odpowiedz Link
taje Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:02 Dziś walczę z Champaca OrmondeJayne - trudny zapach: zielona herbata, ryż basmati i bambus, lekko dymny - ale łatwo sie nie poddaję. Odpowiedz Link
sorbet Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:12 Champaca jest dla mnie bardziej litościwy niż Ormonde:-) Nuta ryżu jest wspaniała. Ciekawy jestem, czy są świece zapachowe Champaca, bo jako perfumy to są trudniejsze do noszenia niż CdG:-) Odpowiedz Link
charade Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:16 Niczym, nie opłaca się - siedzę sama w domu i jeszcze katar mi się zaczął :( Odpowiedz Link
taje Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:36 Podobno CdG ma właściwości lecznicze, serio! Aha, Charade, koniecznie opisz swoje wrażenia kiedy dostaniesz Ambre Sultan, jestem ciekawa. No i zdrowia życzę :-) Odpowiedz Link
charade Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 12.04.04, 14:46 Och, Taje, oczywiście, że opiszę wrażenia :) Mimo wszystko mam nadzieję, że mi się nie spodoba, bo ta cena mnie nieco zwala z nóg (ok. 350 zł. za 50 ml. chyba już z przesyłką, kawał grosza, jednak nie zrobiłabym takie zakupu w ciemno). Jak mi się spodoba, to będzie problem ! Dzięki za życzenia ! Odpowiedz Link
taje Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:25 sorbet napisał: > Ciekawy jestem, czy są świece zapachowe Champaca, bo jako perfumy to > są trudniejsze do noszenia niż CdG:-) Są świece, olejek do kąpieli i balsam do ciała, no i oczywiście perfumy i woda perfumowana, do wyboru. Dla mnie Chamapca jest o wiele trudniejsza niż Ormonde. Sorbet - słyszaleś pewnie, że OrmondeJayne wypuszcza jesienią pierwszy męski zapach (i dwa damskie - pierwszy już w czerwcu)? Co do CdG to dzisiaj w Wielki Piątek marzy mi się znowu Avignon :-) Odpowiedz Link
sorbet Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:34 taje napisała: > Sorbet - słyszaleś pewnie, że OrmondeJayne wypuszcza jesienią pierwszy męski > zapach (i dwa damskie - pierwszy już w czerwcu)? Tak. Ale bardziej chyba jestem ciekawy nowymi Gobin Daude (Casablanca?). Nawet myślę o "zdradzie" CdG dla Nuit :-) Comme nie robi takich "tradycyjnych" wód drzewnych jak Nuit. Odpowiedz Link
taje Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:40 Casablanca to nazwa kolejnego zapachu OrmondeJayne? No chyba że i Gobin Daude wpadła na podobny pomysł, ale wtedy będzie problem. Nuit jest rzeczywiście intrygujący choć tradycyjnym bym go nie nazwała :-) Odpowiedz Link
sorbet Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:47 Aha, to się pomyliłem :-) (Casa) Nie, Nuit nie jest tradycyjnym zapachem:-) chodzi mi o użycie tradycyjnych (w sensie szlachetnych) składników w perfumach. Ja bym chciał, żeby Comme zrobił serie wood (agarwood, kashmirwood...), czy flower (irys), hehe. Ale to nie ich specjalność:-) Odpowiedz Link