Dodaj do ulubionych

BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek

• luloo1 Aqua Allegoria "Pamplelune" 25.03.04, 08:39
      • agnie_szka9 CK Truth 25.03.04, 08:42
        :-))))
        • charade ostatnie dni... 25.03.04, 09:24
          ...Dolce Vity. Ach, jaki to piękny zapach !
    • elve Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 25.03.04, 09:36
      czerwona D&G - świetnie współgra z tym, co się dzieje na dworzu :(
    • solley Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 25.03.04, 11:34
      L'Instant
    • coralin Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 25.03.04, 11:41
      Wciąż Capucine
    • taje Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 25.03.04, 12:06
      W Banana Republic. Zielone, orzeźwiające ale i lekko słodkie.
      • monia.i Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 25.03.04, 12:08
        Emporio White
        • sorbet CdG 2 - wróciłem do zimowego zapachu :-)) 25.03.04, 13:12

• luloo1 Re: CdG 2 - wróciłem do zimowego zapachu :-)) 25.03.04, 13:16
            Mój znajomy Francuz używa CdG "White":))))
            • sorbet Re: CdG 2 - wróciłem do zimowego zapachu :-)) 25.03.04, 13:23
              Wow - bardzo chcę ten zapach spróbować:-) - nie tknąłem jeszcze ich pierwszych
              wód (jakoś nie mogę się przekonać do przypraw) - no może EdP - wąchałem na
              papierku przysłanym z Tokyo (cynamon, cynamon i jeszcze raz cynamon:-)

I poza tym poluję na limitowane butelki :-)
              • luloo1 Re: CdG 2 - wróciłem do zimowego zapachu :-)) 25.03.04, 13:36
                sorbet napisał:
                > I poza tym poluję na limitowane butelki :-)
                >
                Tę od "White" oglądałam, płaska, fajna, jak rzeczny kamyk, coś a la "BC" Donny
                Karan (flakon zaprojektował jej zmarły mąż, artysta rzeźbiarz).
                "White" wygląda ascetycznie, trochę aptekarsko (jak płyn do mycia szkieł u
                optyka lub płyn antybateryjny).
                Niestety będąc u tego znajomego, nie znałam sorbetowej firmy, więc tylko
                rzuciłam okiem, a mam dość dobra pamięć wzrokową.
                Natomiast pytałam znajomego (mieszka w Paryżu) o makaron o smaku ambry. Ponoć
                to hicik kulinarny w artystycznej dzielnicy Marais:)
                • sorbet Do Luloo1 25.03.04, 15:59
                  luloo1 napisała:

> Tę od "White" oglądałam, płaska, fajna, jak rzeczny kamyk, coś a la "BC"
                  :-) Nazwałem kiedyś mydełkami te butelki. Napisano właśnie jak Ty, że rzeźbione
                  (przez wodę) kamyki. Dla mnie to kształ "abstrakcyjny". A jest pakowana
                  próżniowo w folii wielkości A3, "podkreślając przemysłowy charakter przedmiotu
                  komercyjnego":-))

> "White" wygląda ascetycznie, trochę aptekarsko (jak płyn do mycia szkieł u
                  Właśnie. Zapach ponoć też bardzo "leczniczy", hehe.

Butelka #2 - ten sam kształt, tylko "lustrzana" dostała kiedyś jakaś nagrodę w
                  dziedzinie design:-)
              • taje Re: CdG 2 - wróciłem do zimowego zapachu :-)) 25.03.04, 13:41
                Masz rację, zapach na mojej skórze jest dokładnie taki - cynamon, cynamon i
                jeszcze raz cynamon. Zimny cynamon. Trochę nawet żałuję że zamiast CdG White
                nie kupiłam CdG 2, tym bardziej że White to zapach bardziej męski niż damski
                (ukłon w stronę tradycyjnych podziałów ;).
                • sorbet Do Taje:-) 25.03.04, 15:52
                  taje napisała:

> Masz rację, zapach na mojej skórze jest dokładnie taki - cynamon, cynamon i
                  > jeszcze raz cynamon. Zimny cynamon. Trochę nawet żałuję że zamiast CdG White
                  > nie kupiłam CdG 2, tym bardziej że White to zapach bardziej męski niż damski
                  > (ukłon w stronę tradycyjnych podziałów ;).

Taje, jak pachnie White? :-) Wiem, że są białe kwiaty i czytałem że kobiety go
                  uwielbiają :-) bo są lżejsze od EdP a nadal cynamonowe. To chyba faceci lubią
                  EdC, bardziej zielone i świeższe.
                  • renia30 dzisiaj 25.03.04, 17:53
                    testuję Aquawoman Rochas - jak na zapach typu "świeżuch" jest bogaty i ładnie
                    się rozwija. Szczególnie podoba mi się pierwsza nuta, taka złożona i
                    aromatyczna, potem pozostają moje ulubione piżmo i ambra :o)
                  • taje Re: Do Taje:-) 25.03.04, 23:02
                    Białe kwiaty? Hmm. Prawdę mówiąc ja (i inni użytkownicy :-)) tej lekkości i
                    kwietnej nuty wcale nie czuję. Uważam, że nazwa jest zupełnie nietrafiona.
                    White pachnie na mojej skórze cynamonem i tylko cynamonem, zimnym, trochę
                    antyseptycznym; czasami blisko skóry pojawia się też lekko wyczuwalna nuta
                    kojarząca mi się z świeżym chlebem aczkolwiek nuta ta pojawia się w sposób
                    zupełnie nieprzewidywalny. Jest to zapach dość przyjemny (aczkolwiek nie
                    powalił mnie na kolana, bardziej już podoba mi się CdG 2) ale w moim odczuciu
                    nie jest ani lekki, ani biały czy błyszczący, jak bywa opisywany na różnych
                    komercyjnych stronach. Biała jest tylko butelka. Dla mnie jest to zapach
                    pomarańczowo-czerwony. Slodkawo-gorzki. Jeśli mi dostarczysz fiolkę, mogę Ci
                    przesłać próbkę. Ostatnio odkryłam, że takie próbkowe fiolki są w Sephorze w GC
                    (i pewnie w innych) i nawet po kilku minutach błagania wynudziłam jedną,
                    niestety po powrocie do domu okazało się, że strasznie śmierdzi resztkami
                    jakichś perfum - łaskawie dali mi pustą ale używaną fiolkę! Odeszła mnie ochota
                    do dalszych wizytw Sephorze. Za to mam na osłodę mini lejek, ha.
                    • sorbet Re: Do Taje:-) 25.03.04, 23:25
                      taje napisała:

> pomarańczowo-czerwony. Slodkawo-gorzki. Jeśli mi dostarczysz fiolkę, mogę Ci
                      > przesłać próbkę. Ostatnio odkryłam, że takie próbkowe fiolki są w Sephorze w

O to było by super:-) Dzięki. Napiszę maila :-)

A to tekst, prawd. od CdG kiedyś był na stronie
                      www.lamacraft.co.uk/index.htm - do niedawna sprzedawali CdG na UK.

After its original eau de parfum and its fresh green eau de cologne, Comme des
                      Garçons presents its eau de toilette, the third and final variation of its
                      first fragrance.

With a special character all of its own, the theme of the eau de toilette is
                      White, as in Bright, Light and Pure.

Retaining some of the stimulating spices from the eau de parfum, White also
                      contains an intriguing mix of white flowers such as Lily of the Valley and
                      White May Rose, creating an exciting, colourless, uplifting, all year round
                      fragrance.

Contains: pomegranate; tagette absolute; pepper; coriander; cardamom; may rose;
                      lily of the valley; cinnamon leaf; clove; nutmeg; vanilla; styrax; amber; cedar
                      wood; vetyver.
                      • ta Re: Do Taje:-) 26.03.04, 11:03
                        Wróciła zima, to i ja wróciłam do zimowego ( wg mnie) Dolce Vita.
                        Dzisiaj pachnie ślicznie :)
                        Pamplelune czeka na słońce.
                        Ta_
    • dori7 Simply 26.03.04, 12:06
      zrobilo sie chlodniej, a ja dzis tylko na wyklady, zadnych spotkan
      towarzyskich, to codzienne Simply :>
      • charade Dziś 26.03.04, 13:37
        A ja się dziś przerzuciłam na Burberry of London. Przeuroczy zapach, tylko się
        trochę za blisko skóry trzyma :(

Tęsknię do Dolce Vity, to taki śliczny zapach...
    • luloo1 Le Feu light 30.03.04, 08:44

• sloggi Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 30.03.04, 08:45
      CK, ma skusić słonko.
    • bird-dogging Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 30.03.04, 09:10
      Presence Mont Blanc - juz sie konczy, co ze smutkiem dzis rano odkrylam:(
      • ten_wodnik Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 30.03.04, 12:43
        Moschino Uomo. A "BC" Donny Karan owszem czasami.

• brookie Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 20.04.04, 13:19
          Wish Chopard- po kilku latach wrocilam do tego zapachu i zakochalam sie w nim
          na nowo.
    • dori7 rano Laura 30.03.04, 18:56
      a teraz juz niczym, bo mam potworna migrene na zmiane pogody :(((((
      • madllen Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 02.04.04, 11:20
        Cabotine de Gres- bardzo mi pasują na teraz.
    • luloo1 Sobą, zapomniałam dziś zapachu. 02.04.04, 11:29

• forevermore79 Re: Sobą, zapomniałam dziś zapachu. 02.04.04, 11:37
        Hehe, ja tez jeszcze zadnymi perfumami- tylko pylem od wiercenia scian- co
        czynie korzystajac z wolnego dnia :-). Wieczorem ide na jakies otwarcie knajpy-
        wiec bedzie A*Men Muglera- moja nocna wizytowka :-)).
        • luloo1 Re: Sobą, zapomniałam dziś zapachu. 02.04.04, 11:53
          forevermore79 napisał:

> Hehe, ja tez jeszcze zadnymi perfumami- tylko pylem od wiercenia scian- co
          > czynie korzystajac z wolnego dnia :-). Wieczorem ide na jakies otwarcie
          knajpy-
          >
          > wiec bedzie A*Men Muglera- moja nocna wizytowka :-)).

Oj forever to mocna jazda:) Dla mnie taka karmelowa czekoladka, bądź zatem
          ostrożny, żeby cię jakaś amatorka słodkości nie skonsumowała z zaskoczenia:)
    • elve Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 02.04.04, 14:58
      dziś tendre poison :)
      • addinka Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 02.04.04, 16:02
        hmmmmmmmmm też bym chciała tym pachnieć....tendre!
        • renia30 Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 02.04.04, 18:46
          Happy
          • sorbet Comme des Garcons Sherbet Cinnamon:-) 03.04.04, 15:08
            Guma do żucia:-) ale bardzo fajna.

Ostry jak White, ale cynamon jest metaliczny, zimmny i zupełnie nie "lekarski".
            Poza tym zapach słodki do maxa, ale w tak chłodny i witrzny dzień pachnie
            super:-)
            • sorbet Re: Comme des Garcons Sherbet Cinnamon:-) 05.04.04, 13:07
              Dziś jeszcze raz :-) Właśnie występuje białe piżmo.
              • luloo1 Le Feu light Miyake 05.04.04, 13:19

• dori7 Zielonymi Les Belles, tralalala :))))))))) 05.04.04, 21:33
    • luloo1 212 po amerykańsku 06.04.04, 08:20

• madllen Re: Fleur de Diva Ungaro:) n/t 06.04.04, 08:37
        • coralin Re: Fleur de Diva Ungaro:) 06.04.04, 15:14
          No nie, ale mnie kusi. Piękne są. A jeszcze jak będzie maj to juz w ogóle
          cudo... Pozdrawiam:)
          • madllen Re: Fleur de Diva Ungaro:) 07.04.04, 08:26
            Skuś się skuś:) Są prześliczne i mam wrażenie znikają z polskich sklepów- mnie
            z kolei kusi by zaopatrzyć się w ogromną butlę "na później";)- a to byłaby
            wieeelka szkoda, bo dotychczas nie wyniuchałam ich na ulicy. Dwa psiknięcia o
            poranku i anielski nastrój przez cały dzień:D

Do miłego Coralin:)
    • dori7 znowu zielonymi Les Belles :) Pasuja do slonca :) 06.04.04, 09:18
      • sorbet Re: znowu zielonymi Les Belles :) Pasuja do slonc 06.04.04, 11:22
        Dziś miałem dylemat :-) czy "wziąć" cynamon po raz trzeci - ta ostrość i
        przesadna słodycz bardzo mi jakoś pasują na wiosenne dni. Ale w końcu wybór
        padł na Red Palisander, meblowy zapach:-).
    • elve Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 06.04.04, 14:54
      Feminite du Bois, powtórka z Czech :)
    • luloo1 Oxygene Lanvina 07.04.04, 07:09

• bird-dogging allure - 07.04.04, 10:25
      jakos do mnie wrocilo
    • luloo1 L'Occitane en Provence: Neroli Rose 08.04.04, 09:21

• forevermore79 Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 08.04.04, 10:42
      Le Roy Soleil Homme
      • luloo1 Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 08.04.04, 10:45
        forevermore79 napisał:

> Le Roy Soleil Homme

Fajny! Bardzo mi się podoba, niedoceniany.
    • elve Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 08.04.04, 11:53
      dałam odpocząć mojemu skatowanemu katarem nosowi i nie obciążać go dziś stałym
      zapachem - nie pachnę więc niczym (a i prawie nic mi nie pachnie).
      ale dwudniowy papierek z tresor znalazł drogę do moich komórek receptorowych, i
      nie powiem, odbiór zupełnie inny niż rok temu... chetnie bym widziała tresor w
      jednej z kolejnych prac domowych.
      • addinka dolce vita rozświetla mi dziś niebo ! 08.04.04, 17:01
        Elve!! Mi Tresor spodobał się dopiero w ciąży, Dolce Vita także - mają w sobie
        coś podobnego te zapachy, DV ma więcej cynamonu i miodu jakby, no i jest
        trwalsza, Z Tresor zrezygnowałam, bo słabo się na mnie trzymał i był trochę
        mdławy ,bez wyrazu, ale uważam, że to piękny zapach!!
    • luloo1 Eau Dynamisante Clarins 09.04.04, 08:05

• sorbet Gobin Daude Nuit au Desert, potrzeba "ciszy":-) 09.04.04, 12:46

• taje Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:02
      Dziś walczę z Champaca OrmondeJayne - trudny zapach: zielona herbata, ryż
      basmati i bambus, lekko dymny - ale łatwo sie nie poddaję.
      • sorbet Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:12
        Champaca jest dla mnie bardziej litościwy niż Ormonde:-) Nuta ryżu jest
        wspaniała. Ciekawy jestem, czy są świece zapachowe Champaca, bo jako perfumy to
        są trudniejsze do noszenia niż CdG:-)
        • charade Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:16
          Niczym, nie opłaca się - siedzę sama w domu i jeszcze katar mi się zaczął :(
          • taje Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:36
            Podobno CdG ma właściwości lecznicze, serio! Aha, Charade, koniecznie opisz
            swoje wrażenia kiedy dostaniesz Ambre Sultan, jestem ciekawa. No i zdrowia
            życzę :-)
            • charade Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 12.04.04, 14:46
              Och, Taje, oczywiście, że opiszę wrażenia :) Mimo wszystko mam nadzieję, że mi
              się nie spodoba, bo ta cena mnie nieco zwala z nóg (ok. 350 zł. za 50 ml. chyba
              już z przesyłką, kawał grosza, jednak nie zrobiłabym takie zakupu w ciemno).
              Jak mi się spodoba, to będzie problem !
              Dzięki za życzenia !
        • taje Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:25
          sorbet napisał:

> Ciekawy jestem, czy są świece zapachowe Champaca, bo jako perfumy to
          > są trudniejsze do noszenia niż CdG:-)

Są świece, olejek do kąpieli i balsam do ciała, no i oczywiście perfumy i woda
          perfumowana, do wyboru. Dla mnie Chamapca jest o wiele trudniejsza niż Ormonde.
          Sorbet - słyszaleś pewnie, że OrmondeJayne wypuszcza jesienią pierwszy męski
          zapach (i dwa damskie - pierwszy już w czerwcu)? Co do CdG to dzisiaj w Wielki
          Piątek marzy mi się znowu Avignon :-)
          • sorbet Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:34
            taje napisała:

> Sorbet - słyszaleś pewnie, że OrmondeJayne wypuszcza jesienią pierwszy męski
            > zapach (i dwa damskie - pierwszy już w czerwcu)?

Tak. Ale bardziej chyba jestem ciekawy nowymi Gobin Daude (Casablanca?). Nawet
            myślę o "zdradzie" CdG dla Nuit :-) Comme nie robi takich "tradycyjnych" wód
            drzewnych jak Nuit.
            • taje Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:40
              Casablanca to nazwa kolejnego zapachu OrmondeJayne? No chyba że i Gobin Daude
              wpadła na podobny pomysł, ale wtedy będzie problem. Nuit jest rzeczywiście
              intrygujący choć tradycyjnym bym go nie nazwała :-)
              • sorbet Re: BIS: czym dzisiaj pachniecie - nowy wątek 09.04.04, 13:47
                Aha, to się pomyliłem :-) (Casa)

Nie, Nuit nie jest tradycyjnym zapachem:-) chodzi mi o użycie tradycyjnych (w
                sensie szlachetnych) składników w perfumach.

Ja bym chciał, żeby Comme zrobił serie wood (agarwood, kashmirwood...), czy
                flower (irys), hehe. Ale to nie ich specjalność:-)
    • addinka wymuszam wiosnę-esencia de duende 09.04.04, 15:00
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka