Dodaj do ulubionych

Dla faceta na wiosnę...............

26.03.04, 11:06
Brak mi pomysłu, liczę na podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • ta Re: Dla faceta na wiosnę............... 26.03.04, 12:31
      Lacoste Pour Homme
      ( no cóż - wspomnienia... ehhh)

Ta_ :))
      • sorbet Re: Dla faceta na wiosnę............... 26.03.04, 13:31
        Poczekaj trochę z zakupami Sloggy. Nowości dopiero się pojawiają i będzie można
        przebierać się w ofertach.

Jeśli natomiast chodzi o starsze zapachy, to moje rekomendacje są niezmienne:-)
        C.Dior Eau Sauvage lub Chanel Pour Monsieur (na lato), CPM Concentrée na
        wiosnę. Spróbuj może jeszcze Hermes Eau d'Orange Verte i Guerlain Vetiver,
        także Habit Rouge ma chyba nawet wersję kolońską.

Kojarzą się one być może ze "staroświeckością", ale przynajmniej są fajne, z
        odrobiną ekcentryczności, czyli to, czego nie mają nowoczesne zapachy :-)

ESauvage będzie miał nową kampanię reklamową, nie wiem czy też nowe opakowanie,
        zrobioną przez obecnego projektanta Dior Homme Heidi Sliman'a w
        celu "odświeżenia" image'u. Mam nadzieję, że nie zmieni samej wody:-)

Aha jeszcze spróbuj koniecznie Eau de Campagne!!!
        Pozdr.

• sorbet .......................... 26.03.04, 14:53
          sorbet napisał:

> Poczekaj trochę z zakupami Sloggy. Nowości dopiero się pojawiają i będzie
          Oj sorry, przekręciłem Twojego nicka, Sloggi:-)
    • delie Re: Dla faceta na wiosnę............... 26.03.04, 14:17
      Cacharel pour l'Homme [ten i tylko ten - piękny, męski i ponadczasowy]

:-)
      • sloggi Re: Dla faceta na wiosnę............... 27.03.04, 00:23
        delie napisała:

> Cacharel pour l'Homme [ten i tylko ten - piękny, męski i ponadczasowy]
        >
        > :-)
        >
        Też o nim myślałem :)
        • luloo1 o sloggim... 30.03.04, 13:20
          Dla mnie sloggi jest strasznie żywiołową osobą. Wciąż dużo i szybko mówi,
          uśmiecha się, nie usiedzi spokojnie na miejscu. Przyznam szczerze, że
          kompletnie nie ubrałabym go w wiekowe wody (choć docieniam wyjątkowość
          Cacharela Pour Homme z rozgniecionymi goździkami w zimnej wodzie) Guerlaina,
          Hermesa, (jedynie mój ukochany Rocabar), czy klasyki Chanela (nie
          zaryzykowałabym nawet późniejszego Platinum Egoiste). Surowy wetiver, cytrusy,
          surowa bergamotka, kardamon nie pasują mi jakoś do jego radosnej duszy ( myślę
          tu o kompozycjach tzw. surowych, chcrakterystycznych dla zapachów
          wiekowych).Widziałabym go w zimnym tlenie (new Lacoste) lub czymś słoneczno -
          cytrusowym, klasycznym D&G, drzewnym "Life Essence" Fendi, "Eternity"
          CK, "Zanzibarze" van Cleffa oraz zapachu Jesusa del Pozo, tym sopelkowatym.
          • sloggi Re: o sloggim... 30.03.04, 16:31
            D&G jest w najbliższych planach zakupowych.
    • kkml_mav Re: Dla faceta na wiosnę............... 29.03.04, 13:07
      Witam jako nowy na forum.

Ostatnio kupilem sobie CK Crave. Moze troszke banalny i niewyszukany zapach i
      jak to gdzies przeczytalem, w sam raz dla dresiarzy, ale nie mozna mu zarzucic
      braku swierzosci. Tak, ten zapach pubudza do dzialania i do tego by nie
      zasypiac w wieczorne wiosenne wieczory:) Jest zupelnie czyms innym jak
      cieplutki i typow zimowy farenhait, ktory jeszcze stoi na polce.

A tak zupelnie na marginesie, mam ostatnio takie zboczenie:
      W domu tak dla siebie uzywam Adidasa Ice dive. Wiadomo ze to najnizsza polka,
      ale jeszcze nie znlalazlem takiej krecacej mnie nuty w prawdziwych wodach. Moze
      ktos podrzuci jakas nazwe :)
      • lolik2 Re: Dla faceta na wiosnę............... 29.03.04, 13:46
        no proszę, nie było mnie tydzień a tu tyle nowych wpisów, że nie wiem, kiedy to
        przeczytam :)

a więc ostatnio w perfumerii poszukując czegoś dla mojego chłopaka znalazłam
        fajny zapach, oczywiście nie pamiętam juz co to było...tylko tyle, ze był to
        odpowiednik jakiegos damskiego zapachu, którego nie lubię, tak dla
        odmiany...przy najbliższej bytności w perfumerii spróbuję odnaleźć to coś i
        napisze
      • luloo1 Re: Dla faceta na wiosnę............... 30.03.04, 13:08
        kkml_mav napisał:

> Witam jako nowy na forum.
        >
        > Ostatnio kupilem sobie CK Crave. Moze troszke banalny i niewyszukany zapach
        i
        > jak to gdzies przeczytalem, w sam raz dla dresiarzy, ale nie mozna mu
        zarzucic
        > braku swierzosci. Tak, ten zapach pubudza do dzialania i do tego by nie
        > zasypiac w wieczorne wiosenne wieczory:) Jest zupelnie czyms innym jak
        > cieplutki i typow zimowy farenhait, ktory jeszcze stoi na polce.

Wada jest natomiast kiepska trwałość wszystkich CK za wyjątkiem Escape i
        Eternity oraz Obsession.Przyznam, że sama kropiłam się Crave'em latenm:)

>
        • kkml_mav Re: Dla faceta na wiosnę............... 30.03.04, 16:25
          Fakt ckONE i ckBE sa leciutkie, ale zaznacza sie ze trzeba je obficie
          spryskiwac. A Crave doskonale trzyma sie na ubraniu, a znacznie gorzej na
          skorze.

Widzialem na necie taka wode Boss Duo. Co to za woda, bo w perfumeri jej nie
          widzialem - czy to jakas nowosc?
          • forevermore79 Re: Dla faceta na wiosnę............... 30.03.04, 16:40
            > Widzialem na necie taka wode Boss Duo. Co to za woda, bo w perfumeri jej nie
            > widzialem - czy to jakas nowosc?

Nie, to nie nowosc- ale sprytne, nowe polaczenie 2 zapachow Hugo w 1 flakonie.
            Dla kobiet sa razem Hugo Woman i Hugo Deep Red, a meskie- Hugo i Hugo Dark
            Blue. Ciekawy pomysl- 2 rozne i odmienne zapachy do kieszeni, czy torby.
            Widzialem je w Douglasach w Niemczech- sa w edycji limitowanej, ale sam nie
            jestem fanem tych akurat perfum.
            Na wiosne za to pojawi sie limitowany Boss in Motion Edition ( kula, ale tym
            razem niebieska)- odswiezajacy, cytrusowo-mietowy, lekki i majacy dodawac
            energii i humoru :-)
            • kkml_mav Re: Dla faceta na wiosnę............... 30.03.04, 16:57
              bossy:) pewnie polowa facetow od nich zaczynala;] Mialem boss bottle od kuzyna
              ze stanow. I pamietam jak mi sie reka trzesla jak ich uzywalem. Ale bossami juz
              pachna nawet piaskownice . A Bald. - jakims wybuchem oryginalnosci nie byl i
              wchlonela go monotonia bossa.
              • sorbet Re: Dla faceta na wiosnę............... 30.03.04, 17:01
                kkml_mav napisał:

> pachna nawet piaskownice . A Bald. - jakims wybuchem oryginalnosci nie byl i
                > wchlonela go monotonia bossa.

A mnie śmieszy slogan reklamowy: oddzielić mężczyzn od chłopców, haha. Kto
                teraz odważy tej wody używać.
                • kkml_mav Re: Dla faceta na wiosnę............... 30.03.04, 17:08
                  > A mnie śmieszy slogan reklamowy: oddzielić mężczyzn od chłopców, haha. Kto
                  > teraz odważy tej wody używać.

to prawda. A woda sama w swoim zapachu nie jest kiepska. Tylko byl na forum
                  topic w ktorym bylo pisane ze bardzo dobre zapachy za zabijane przez
                  popularnosc i dresiarska mode(ADG).
              • luloo1 Re: Dla faceta na wiosnę............... 30.03.04, 18:39
                kkml_mav napisał:

A Bald. - jakims wybuchem oryginalnosci nie byl i wchlonela go monotonia
                bossa.

Nie uznaję marki Hugo Boss, wcale nie kojarzy mi się z facetem z klasą i
                zarostem, a niemieckim snobem.Jednak Baldessarini będę broniła:) To typowy
                męski zapach, taka klasyka, czyli zapach, który nam kobietom kojarzy się z
                czystym i zadbanym mężczyzną.Zwykłość tego zapachu polega właśnie na braku
                oryginalności. Mnie się podoba, ale nie wybrałabym chyba go dla swojego faceta.
      • luloo1 Re: Dla faceta na wiosnę............... 30.03.04, 13:10
        kkml_mav napisał:
        > ktos podrzuci jakas nazwe :)

Strasznie mi się podoba nowy Lacoste, zwyczajowo się juz o nim mówi "red".
        Mocna tlenowa nuta. Wiosenny deszczyk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka