Dodaj do ulubionych

jesienny słodziak

10.09.10, 09:00
Mam ochotę nabyć Midnight Rain lub Flowerbomb Extreme - nie mogę się zdecydować który z nich.
A może wybrać coś z nowości : Lady Milion, Play For her intense lub poczekać na Beauty ?
Oprócz typowej słodkości zależy mi by była to woń niebanalna :)
Macie może jakieś doświadczenia , pomysły?

Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: jesienny słodziak 10.09.10, 12:02
      Wybralbym Flowerbomb Extreme :-) CK Beauty nie jest wg mnie slodkie- wiecej kwiatow. Moze jeszcze pare innych propozycji z klasykow- drzewna slodycz Estee Lauder Sensuous, Kenzo Amour klasyk i Le Parfum, Hypnotic Poison EdT, Elixir lub nowy Eau Sensuelle.
      Z niszowych i na pewno niebanalnych- piekny Lutens Un Bois Vanille, komfortowy Micallef Gaiac, slodki jak wata cukrowa By Killian Love, czy bardziej juz awangardowy L'Artisan Havana Vanilla z waniliowo-rumowymi akordami.
      Pozdrawiam!
      • sensi5 Re: jesienny słodziak 10.09.10, 12:37
        Dziękuję serdecznie za sugestie. Zastanawiałam się nad Estee ( z dwóch wersji bliżej mi do Sensous) Kenzo Amour używam, a hypnotic w każdej wersji ma w sobie nutę "duszności" której nie lubię na sobie.
        Jeszcze raz przyjrzę się Flowerbomb Extreme.
        fajnie, że forever można liczyc na Twoją wiedzę i zdanie :)
        Pozdrawiam weekendowo
        • forevermore79 Re: jesienny słodziak 10.09.10, 12:49
          Zawsze do uslug. Mozesz jeszcze oczywiscie potestowac Womanity z jej figowo-mleczna slodycza przelamana odrobina soli. No i np. Etro Heliotrope, czy Nine w nadchodzacej wersji L'Elixir. Udanego weekendu!
          • forevermore79 Re: jesienny słodziak 11.09.10, 00:44
            A- przy okazji nie warto zapominac o propozycjach Lempickiej- zwlaszcza waniliowo-morskiej slodyczy klasyczne "L" i przewrotnej Lolita Midnight Fragrance. Udanego wyboru, daj znac, na jaki zapach padlo!
            • sensi5 Re: jesienny słodziak 11.09.10, 15:56
              Hej,
              Lempicką bardzo lubię szczególnie Lolitę EDP, a L też używam, mimo że otoczenie zdaje się być niezbyt zachwycone słodko-słonym ;)
              Dam znać na co się skusiłam.
              A czy jest coś nowego w zapachach męskich co zwróciło Twoją uwagę?
              • forevermore79 Re: jesienny słodziak 11.09.10, 16:03
                Wg mnie, procz nieobecnych jeszcze u nas Marc Jacobs Bang, czy meskiego Amouage Memoir, na pewno warto przetestowac Kenzo EdT Boisee.
                Bardzo pozytywnie zaskoczyl mnie tez YSL La Nuit d'Homme w mocniejszej wersji Le Parfum. O ile klasyk brzmial na mnie syntetycznie i nudnawo, Le Parfum jest bogatsze, orientalne, z korzenno-wisniowymi akordami- polecam.
                • forevermore79 Re: jesienny słodziak 11.09.10, 16:07
                  Uproscilem nazwe- to oczywiscie YSL La Nuit de L'Homme Le Parfum.
                  www.sephora.pl/pl/cid12331/ysl.html
                  Wiecej na Douglas- choc pokazano tam blednie flakon klasyka:
                  www.douglas.pl/home/aktualnosci/dla-niego/zapachy-dla-niego/ysl-la-nuit-de-l-homme/ysl-la-nuit-de-l-homme/
                  • sensi5 Re: jesienny słodziak 11.09.10, 16:43
                    No właśnie YSL la nuit wydaje się być naprawdę ciekawy i wyróżniający wśród granatowych Chanela czy Boss'a.
                    A mój tymczasowy wybór padł na MDC, nie mogłam nie skorzystać z nadzarzającej się okazji ;) ale jeszcze nie powiedziałm ostatniego słowa i wymarzony zakup przede mną :)
                    Niestety po niszowcach poruszam się zupełnie po omacku więc nie udaję znawczyni, ale jak będę miała okazję potestuję.
                    • forevermore79 Re: jesienny słodziak 11.09.10, 16:50
                      Tak, ciekawa premiera sezonu i jedna z rzadszych sytuacji, gdy wariacja przewyzsza poziomem klasyczna wersje.
                      To gratuluje zakupu i nie przejmuj sie zaleglosciami odnosnie mniej selektywnych zapachow- zacznij np. od Lutensa Un Bois Vanille (np. w niektorych Douglasach), piekna slodycz i to zbierajaca sporo komplementow. Pozdrawiam sobotnio!
                      • sensi5 Re: jesienny słodziak 11.09.10, 16:59
                        Spróbuję się zaznajomić, na razie skończyłam na wdepnięciu do butiku A.Goutal w Paryżu.
                        Nieskończona ilość bliźniaczo podobnych butelek ciut mnie onieśmiela.
                        Dobrego popołudnia :)
                        • sensi5 Re: jesienny słodziak 22.09.10, 08:30
                          tak to jest z kobietami początkowo miała być jesienna, otulająca woń a ostatecznie urzekła mnie Womanity.
                          Miłego dnia :)
                          • forevermore79 Re: jesienny słodziak 22.09.10, 08:45
                            I slusznie, to wciaz slodycz, tylko przebrzmialej figi, takie letnie wspomnienie. A 10-tka w dobrej cenie to strzal rowniez w 10-tke :-)
    • emiks.uk Re: jesienny słodziak 22.09.10, 09:26
      Mnie również urzekła Womanity ;-)
      Zwłaszcza, że w pierwszej fazie czuję delikatny powiew dymu z ogniska, w którym tlą się liście z drzew, odrobina igliwia, a w tle snuje się słodycz figi i jest po prostu pięknie.
      Wierzę, że Womanity doskonale dopieści zmysły zarówno jesienią, jak i zimą.

Flowerbomb Extreme natomiast jest cudowna o każdej porze roku, a zwłaszcza zimą.
      Jest dla mnie niezwykle łaskawa, bo objawia dostateczną dawkę goryczy, równoważącą, a jednocześnie łagodzącą słodkie nuty (w odróżnieniu od edp, która jest tak ulepna, że aż mdła).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka