Dodaj do ulubionych

Lancome "Calypso"

01.04.04, 23:10
Ktoś już wąchał? Byłam przekonana, że to Lancaster. Wydaje mi się, że
wąchałam Lancastera w perfumerii, tymczasem pogubiłam się, widzę, że taka
sama butelka i nazwa, w nowościach firmowana jest przez Lancome.
Woda ma nawiązywać do beztroskiego egzotycznego lata na plaży. Jest krab i
rozgwiazda, brak natomiast w niej...ducha lancome. Nie wiem, co kryje
środek...
Obserwuj wątek
    • elve Re: Lancome "Calypso" 01.04.04, 23:19
      a w jakiej sieciówce można ją dorwać? ciekawa jestem tego zapachu.
    • forevermore79 Re: Lancome "Calypso" 01.04.04, 23:33
      Tak, wachalem- jest w perfumeriach od okolo miesiaca. Owszem, nietypowy produkt
      jak na Lancome- to edycja limitowana stanowiaca czesc nowej kolekcji makijazu-
      "Calypso"( poczytac mozna o tym na ich stronie). Warto rowniez dodac, ze
      nieprzypadkowo Lancome w tym sezonie lansuje zapach, jako dodatek do make-upu-
      jest to hold dla wizazysty Freda Farrugi, ktory odchodzi wlasnie z firmy, a
      ktory w 1998 rozpoczal wspolprace z marka- wtedy jego debiut uswietnily 2
      kompozycje- Now or Never- wiosenne Chrysalide i jesienne, pieprzne Rouge.
      Sam "Calypso" ( sa 30-tki i 50 ml), to zapach z gatunku tych bezpiecznie
      owocowych- troche malin, troszke cytrusow, ciezsza baza. Niezly, w zalewie
      innych nowosci, cieszy sie sporym powodzeniem podobno.
      (cyt.)"The first notes sparkle with an irrepressible energy of Wild Sicilian
      Pepper and Italian Bergamot, thrusting out to seduce a delectable heart of
      South African Plums, ripe and pulpy. The base notes affirm femininity with
      Vanilla from Madagascar, Patchouli and Raspberry, a contrasting trio of
      freshness, candor and sensuality to leave a hint of an earthly paradise on the
      skin."
      Lancaster zas nie ma juz letnich perfum- Sunwater wycofano, do oferty wejdzie
      potem Aquazur.
      • luloo1 Re: Lancome "Calypso" 02.04.04, 07:14
        forevermore79 napisał:

> Tak, wachalem- jest w perfumeriach od okolo miesiaca. Owszem, nietypowy
        produkt
        >
        > jak na Lancome- to edycja limitowana stanowiaca czesc nowej kolekcji makijazu-
        > "Calypso"( poczytac mozna o tym na ich stronie). Warto rowniez dodac, ze
        > nieprzypadkowo Lancome w tym sezonie lansuje zapach, jako dodatek do make-upu-

> jest to hold dla wizazysty Freda Farrugi, ktory odchodzi wlasnie z firmy, a
        > ktory w 1998 rozpoczal wspolprace z marka- wtedy jego debiut uswietnily 2
        > kompozycje- Now or Never- wiosenne Chrysalide i jesienne, pieprzne Rouge.
        > Sam "Calypso" ( sa 30-tki i 50 ml), to zapach z gatunku tych bezpiecznie
        > owocowych- troche malin, troszke cytrusow, ciezsza baza. Niezly, w zalewie
        > innych nowosci, cieszy sie sporym powodzeniem podobno.
        > (cyt.)"The first notes sparkle with an irrepressible energy of Wild Sicilian
        > Pepper and Italian Bergamot, thrusting out to seduce a delectable heart of
        > South African Plums, ripe and pulpy. The base notes affirm femininity with
        > Vanilla from Madagascar, Patchouli and Raspberry, a contrasting trio of
        > freshness, candor and sensuality to leave a hint of an earthly paradise on
        the
        > skin."
        > Lancaster zas nie ma juz letnich perfum- Sunwater wycofano, do oferty wejdzie
        > potem Aquazur.

Sunwater znam, ale forever aż sprawdzę, bo jestem niemal pewna, że Claypso ma
        Lancaster, tym bardziej, że na forum ktoś o tym pisał i wspominał również o
        Lancasterze.
        Co do makijażu, masz rację! To ostatnia kolekcja. Mam nawet z niej róż do
        twarzy w papierkach, wypuścili go w 4 kolorach. Dostałam go od znajomej (której
        nie podszedł), ale moim zdaniem ten papierek jest niewygodny,idealny natomiast
        na ciało:)
        • forevermore79 Re: Lancome "Calypso" 02.04.04, 11:28
          Nech ten link rozwieje watpliwosci :
          www2.lancome.com/_int/_en/makeup/animations/calypso/range_AXEFragrance.aspx?

Nie wiem, skad skojarzenie z Lancasterem- Calypso to makijaz plus zapach
          Lancome- inaczej bylby to plagiat :-). Sam pomagalem na nie skladac zamowienie
          u dystrybutora, heh.
          Acha- testery Calypso stoja czesto np. w Sephorach na displayu wraz z
          kolorowka, wiec czasem ciezko je od razu zauwazyc.
          Papierki Blush Nacre- dobra rzecz podobno, ale sprzedaja sie w Polsce kiepsko,
          podobnie jak kultowy wszedzie blyszczyk Juicy Tubes.
          A, widzialem tez, ze Lancaster wypuscil u nas wlasnie Esprit Scent+Senses-
          kolejny "teczowy" flakon, zapach kwiatowy i niezbyt ciekawy.
          • luloo1 Re: Lancome "Calypso" 02.04.04, 11:58
            forevermore79 napisał:

> Papierki Blush Nacre- dobra rzecz podobno,

Rzecz ciakawa, ładna, estetyczna, ale te ciemne kolory ciężko nałożyć dobrze na
            twarz, ja nakładam i rozcieram pędzlem. Mam chyba 2 kolory: róż i opalony.

ale sprzedaja sie w Polsce kiepsko,

są drogie:))))

> podobnie jak kultowy wszedzie blyszczyk Juicy Tubes.

a to zaskoczyłeś mnie, myślałam, że dobrze idą. Fakt, wobec błyszczyka nie mamy
            takich wymagań, można wybrać bardzo konkurencyjne Bourjois.

> A, widzialem tez, ze Lancaster wypuscil u nas wlasnie Esprit Scent+Senses-
            > kolejny "teczowy" flakon, zapach kwiatowy i niezbyt ciekawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka