Dodaj do ulubionych

Sonia Rykiel Woman

26.04.04, 12:56
Wąchałam wczoraj. Bardzo ciężki i cholernie słodki zapach. Trochę cliche, coś
mi strasznie przypomina, któryś z nowych zapachów, tylko nie kojarzę który.
Trochę jakby l'instant Guerlain. Jest strasznie trwały, sweter mi przeszedł
tymi perfumami i czuję je bardziej niż to, czym się dziś psiknęłam.
Butelka jest cool, trochę przeładowana, ale takie lubię.

Ktoś jeszcze wąchał ?
Obserwuj wątek
    • elve Re: Sonia Rykiel Woman 26.04.04, 15:43
      ja, strasznie mi się nie spodobał. jak dla mnie syntetyczna tandeta.
      • charade Re: Sonia Rykiel Woman 26.04.04, 16:04
        Mnie też się w sumie nie podobał, strasznie duszny, dokuczliwy i faktycznie
        syntetyczny, stąd pewnie moje skojarzenie z L'instant.
        • charade Re: Sonia Rykiel Woman 26.04.04, 16:06
          A następnym razem niuchnę sobie klasyczną Sonię Rykiel, podobno bardzo fajny
          zapach.
          • coralin Re: Sonia Rykiel Woman 26.04.04, 17:34
            Testowałam tę nowość Rykiel tylko na papierku i mnie odrzuciło jak na razie.
            Mocne i tandetne zdaje się na ten pierwszy niuch. Ale może sprawdzę jeszcze. Za
            to klasyczna Rykiel jest ładna , rzeczywiscie i z opakowania i z zapachu taka
            swetrowa. Bardzo, bardzo podoba mi się Rykiel Rose.
            • elve Re: Sonia Rykiel Woman 26.04.04, 19:21
              no właśnie, po poprzednich Rykielówkach poczułam się zawiedziona - klasyczna
              jest niczego sobie (choć dość typowa jak na pewną klasę zapachów), rose -
              śliczna, jeden z tych niewielu kwiatowych rodzynków, co je lubię. a tu taki
              cios w nos ;)
              • charade Re: Sonia Rykiel Woman 26.04.04, 19:31
                Rykiel Rose - mąż mojej bliskiej koleżanki chciał jej kiedyś kupić perfumy na
                jakąś rocznicę i jako osoba obeznana w temacie służyłam mu jako ciało doradcze
                i do testowania. Wybrał właśnie Rykiel Rose, aczkolwiek wahał się też nad
                Trussardi Skin, które bardzo przyjemnie na mnie pachniały. Rykiel Rose też na
                mnie ładnie pachniała, kobieco i dość ciepło, natomiast później jak wąchałam je
                na tej mojej koleżance to mi się już nie podobały, miały w sobie jakąś
                nieprzyjemną dla mnie świeżą nutę. Ot, chemia.
                • monia.i Re: Sonia Rykiel Woman 29.04.04, 10:05
                  Rose - bardzo piękny zapach - kwiatowy ale nie przytłaczający...Miałam na niego
                  ochotę, ale...znów ten odwieczny dla mnie problem - edt. i edp. - teoretycznie
                  różnią się intensywnościeą. W praktyce - mam wrażenie że to dwa całkiem różne
                  zapachy. I nie mogłam się zdecydować...Edp. jest chyba bardziej..słodkie?
                  Proszę o podpowiedź..szczególnie jeśli chodzi o Rykiel Rose - może ktoś miał
                  podobne wątpliwości?
                  Pozdrawiam!
    • balbina_alexandra Re: Sonia Rykiel Woman 26.04.04, 21:08
      Testowałam ostatnio tę Sonię w perfumerii - nie podoba mi się bardzo, bardzo.
      Kiedyś podobał mi się ten sweterek klasyczny, dawno wprawdzie, za to bardzo
      podoba mi się Rykiel Rose, jestem teraz chora i cierpiąca i większość zapachów
      mnie meczy, to jedyny, którym mogę sie teraz lekko spryskać.
      Nie wiem, wszystko co ostatnio wącham w perfumerii przyprawia mnie o mdłości.
      Island Kiss to chyba mój zapach śmierci, ostatnio nieopatrznie dałam się
      psiknąć w Galerii Centrum nowym Versace, kręciło mi się w głowie jeszcze długo
      potem...
      • charade Re: Sonia Rykiel Woman 26.04.04, 22:41
        Balbina - mnie też mdlą zapachy, jak jestem chora. Poza tym nie dziwiłabym się,
        że Cię nowe zapachy mdlą, bo one są po prostu naprawdę mdłe :))) Dziś myślałam,
        że oszaleję - z wczorajszego testowania jeden rękaw swetra podśmierdywał mi
        Still J.Lo, a drugi właśnie nową Rykiel... chciało mi się wymiotować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka