Dodaj do ulubionych

Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia

11.05.04, 08:57
Jestem roczarowana. Buteleczki, kartoniki prezentują się wyśmienicie. Piękny
niebieski zaprawiony turkusem, świeży, wyjątkowy w sąsiedztwie innych
zapachów.Reszta nie zapowiada się tak dobrze jak opakowanie. Te zapachy są
puste i martwe, płaskie, trochę lazurowe, nikną po ok. 1,5 godziny.
Damski jest bardzo lekki w nucie głowy, podprawiony lekko cytrusami (w
pierwszym niuchnięciu przypominał mi CK summer). Brak tu jednak preludium do
serca. Trudno nawet określić, jakie akordy grają tu pierwsze skrzypce, bo
niewiele czuć. Dopiero w sercu rozkwita na chwilkę odświeżaczowy akord
lazurowego morza, dość miły, ale nijaki.
Przyznam, że już ubiegłoroczna wersja Summer d'ete była lepsza, choć typowa,
codzienna, jakich wiele.Czy wszystko co wyszło po 1881 klasycznym będzie już
profanacją?
W męskich 1881 natomiast jest na odwrót. Pierwsze akordy przypominają trochę
cerruti 1881 amber, mocno męskie, potem nikną i nic juz nie ma.
Jednak najbardziej rozczarowało mnie CK summer.Po prostu cytrynowy olejek do
ciasta. Czuć tylko limonkę i cytrynę, jaka głowa, taka baza, zapach nie
zmienia się.
Obserwuj wątek
    • sorbet Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 11:36
      luloo1 napisała:

> Jednak najbardziej rozczarowało mnie CK summer.Po prostu cytrynowy olejek do
      > ciasta. Czuć tylko limonkę i cytrynę, jaka głowa, taka baza, zapach nie
      > zmienia się.

Ale jest jeszcze lepsze of 212 On Ice zielone :-) Nawet butelka jest
      ładniejsza, hehe
      • luloo1 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 13:51
        sorbet napisał:
        >
        > Ale jest jeszcze lepsze of 212 On Ice zielone :-) Nawet butelka jest
        > ładniejsza, hehe

srobet, chodzi o edycję letnią z 2002 roku? Czy H20 z ubiegłego? Tegoroczna on
        Ice damska jest różowa.
        • sorbet Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:26
          luloo1 napisała:

> srobet, chodzi o edycję letnią z 2002 roku? Czy H20 z ubiegłego? Tegoroczna
          on
          > Ice damska jest różowa.

Pewnie już wiesz :-) zielona męska jest tego roku.
          • luloo1 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:29
            sorbet napisał:

> Pewnie już wiesz :-) zielona męska jest tego roku.

tak, tak:) Ale nie miałam okazji i możliwości powąchania tej edycji. Jednak co
            by nie mówić, uważam że motyw z kostką lodu jest mistrzostwem świata. Brawo dla
            designera.
      • forevermore79 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 13:57
        Zgadzam sie z opinia luloo1, ze letnie 1881 sa nijakie i bez wyrazu- to tyczy
        sie rowniez i meskiej wersji.
        Wachalem tegoroczne 212 On Ice- zielona meska pachnie, fakt- banalnie-
        cytrusowo- sosnowo, bedzie z pewnoscia zalegac na polkach, jak dawne On Ice i
        H2O- plusem jest dezodorant w spray'u z tej linii- cena atrakcyjna, moze
        sprawdzic sie na lato. Czerwona damska- prawie jej nie czuc- dla mnie
        oryginalne 212 sa w ogole nietrwale ( za to zimowa wersja White- calkiem,
        calkiem) - wiec wypuszczanie letnich to czysty marketing.
        CK One Summer- tak, jest troche nudnawy, limonkowo-konwaliowy i malo bogaty-
        ale przyjemny i sie jednak skusilem, zeby go kupic :-) - spora odmiana po
        aromatach karmelu i drzewa sandalowego :-). Zapach przypominal mi zapach
        drinka, jakiego pilem, hehe- przy temp. 30 stopni zapach sie powinien
        sprawdzic, a ze jest to 100ml, wiec oszczedzac nie bede :-)
        • luloo1 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:08
          forevermore79 napisał:

> Zgadzam sie z opinia luloo1, ze letnie 1881 sa nijakie i bez wyrazu- to tyczy
          > sie rowniez i meskiej wersji.
          > Wachalem tegoroczne 212 On Ice- zielona meska pachnie, fakt- banalnie-
          > cytrusowo- sosnowo, bedzie z pewnoscia zalegac na polkach, jak dawne On Ice

a ja bardzo lubię on ICE, mam body lotion w atomizerze, fajne na upalny dzień.

i
          > H2O- plusem jest dezodorant w spray'u z tej linii- cena atrakcyjna, moze
          > sprawdzic sie na lato.

Ubiegłoroczna wersja jest fatalna.

Czerwona damska- prawie jej nie czuc- dla mnie

czerwona, czy On Ice różowa?!

> oryginalne 212 sa w ogole nietrwale

Nie zgodzę się,na mnie pachną cały dzień i uznaję je zaj jedne z najbardziej
          trwałych.Ma swoich fanów i twardych przeciwników.Zgadzam się z opinią mojej
          przyjaciółki, że to strasznie sztuczny zapach amerykańskiej ulicy.

• forevermore79 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:12
            Tak, nowa on Ice jest rozowa bardziej :-)).
            Damskie 212 sa moze trwalsze, ale meskie- o tych mowilem- bardzo malo zmienne i
            znikaja na mnie szybko- mam jeszcze je w zestawie, ktory dostalem w prezencie.
            Za to produkty kapielowe- bardzo fajnie odswiezaja.
            White- biala wersja, zarowno meska, jak i damska wypada interesujaco- trwalosc
            jest wieksza, zapach nieco bardziej drapiezny. Wachalas?
            212- to fakt, styl ulicy- Manhattan itd. :-))
            Luloo- czas na nowa prace domowa, prawda? Bo ostatnio na tym forum lekki marazm
            zapanowal, to przez ta majowke chyba :-))
            • luloo1 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:17
              forevermore79 napisał:

> Tak, nowa on Ice jest rozowa bardziej :-)).
              > Damskie 212 sa moze trwalsze, ale meskie- o tych mowilem- bardzo malo zmienne
              i
              >
              > znikaja na mnie szybko- mam jeszcze je w zestawie, ktory dostalem w
              prezencie.

Kurcze ewenementowo chyba,bo znam trzech facetów, na których pachnie dłuuuuugo
              i mocno, choć używają sensownej ilości.
              > White- biala wersja, zarowno meska, jak i damska wypada interesujaco-
              trwalosc
              > jest wieksza, zapach nieco bardziej drapiezny. Wachalas?

a właśnie nie wąchałam, dlatego, że te wszystkie wersje są bardzo podobne do
              klasyka:) I nie chciało mi się.

> Luloo- czas na nowa prace domowa, prawda? Bo ostatnio na tym forum lekki
              marazm zapanowal, to przez ta majowke chyba :-))

Masz rację forever, z ostatniej ja się nie wywiązałam, zawaliłam sprawę,
              zaniedbałam. Przyznam, że nie wiem czy ta formuła pasuje ludziom i czy im się
              chce, z takim zapałem jak na początku:)
              • sorbet Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:27
                luloo1 napisała:

> > Luloo- czas na nowa prace domowa, prawda? Bo ostatnio na tym forum lekki
                > marazm zapanowal, to przez ta majowke chyba :-))
                >
                >
                > Masz rację forever, z ostatniej ja się nie wywiązałam, zawaliłam sprawę,
                > zaniedbałam. Przyznam, że nie wiem czy ta formuła pasuje ludziom i czy im się
                > chce, z takim zapałem jak na początku:)
                >

Niech tematem będa róże!!!!
                • luloo1 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:30
                  sorbet napisał:

> Niech tematem będa róże!!!!

Jeśli tak, koniecznie róża darmaceńska w Stelli, piękna!!!!! I piękna amra.
                  Sporo róży jest jeszcze w Hilfigerze:)))) No i Theoroma, chyba troszkę róży
                  bułgarskiej w Ardenbeuaty. Macie jakieś pomysły?
                • forevermore79 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:31
                  Roze :-)) Tak! Niech przypomne sobie, kogo byl to pomysl? :-)) Ale zgadzam sie
                  w 100%- kto chce ten niech napisze i tak grono odrabiajacych prace jest dosc
                  male- wiec moze Tresor i Amarige albo Tresor i Paris?
                  • luloo1 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:34
                    forevermore79 napisał:

> Roze :-)) Tak! Niech przypomne sobie, kogo byl to pomysl? :-)) Ale zgadzam
                    sie
                    > w 100%- kto chce ten niech napisze i tak grono odrabiajacych prace jest dosc
                    > male- wiec moze Tresor i Amarige albo Tresor i Paris?

ostrą jazdę wybrałeś forever, dla mnie trzy najokropieńsze śmierdzidła, ale
                    mogę się pokatować.
                    • forevermore79 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:36
                      Dla dobra sprawy warto :-)). To kompromis- Lancome Tresor i Stella- roze, ale w
                      roznej tonacji.
                      • luloo1 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:38
                        forevermore79 napisał:

> Dla dobra sprawy warto :-)). To kompromis- Lancome Tresor i Stella- roze, ale
                        w
                        >
                        > roznej tonacji.

delikatne i z pazurem. Teraz Stella wyszła w wersji parfum:) Zakochałam się w
                        tym zapachu, piękny i delikatny, mnóstwo subtelności.No i te ambrowe akordy,
                        uwodzą jak diabli
                  • sorbet Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:54
                    forevermore79 napisał:

> Roze :-)) Tak! Niech przypomne sobie, kogo byl to pomysl? :-))

Twój:-)
                    • luloo1 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 14:58
                      sorbet napisał:

> forevermore79 napisał:
                      >
                      > > Roze :-)) Tak! Niech przypomne sobie, kogo byl to pomysl? :-))
                      >
                      > Twój:-)

No no, ktoś o nicku sorbet:) ma chyba krótką pamięć:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=12048374&v=2&s=0
                      • sorbet Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 15:03
                        luloo1 napisała:

> No no, ktoś o nicku sorbet:) ma chyba krótką pamięć:
                        >
                        "Ukradłem" Forevermore79 :-)
                        • luloo1 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 15:05
                          sorbet napisał:
                          > "Ukradłem" Forevermore79 :-)

o dwóch takich, co ukradli róże..:)))
                          • sorbet Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 15:07
                            a to link :-)
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=11868700&a=11874034
                            • luloo1 Re: Nowe Cerruti i CK summer, moja wrażenia 11.05.04, 15:09
                              No faktycznie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka