forevermore79
05.08.11, 09:14
Jak co sezon, czas na zapachy, ktore najczesciej i najchetniej nosimy- tegoroczne lato nie zawsze nas rozpieszcza, ale to na pewno okazja do powrotow do klasykow na cieplejsze dni, jak i do testowania nowosci, czy po prostu przejscia w nastepna pore roku z ulubionymi kompozycjami,
Na poczatek pare wpisow blogowych- z wersja top ten, listy beda publikowane i na kolejnych zalinkowanych w postach blogach:
graindemusc.blogspot.com/2011/08/top-ten-perfumes-of-summer-2011-edition.html
perfumeposse.com/2011/08/04/top-10-of-summer-2/
U mnie- bardzo chetnie nosze:
- kompozycje MFK, od transparentnego swiezego Aqua Universalis (choc wersja Forte nie dla mnie) po meskie Lumiere Noire
- odkrycie ostatnich miesiecy- Yosh Sombre Negra, niby to mocny, paczulowo-ziemnisty zapach, ale nie ma w sobie za duzo mroku, a i latem rozkwita calkiem niespodziewanie
- Prada Infusion d'Homme- latem nie irytuje jej nieco mydlany charakter, to zapach czysty, stapiajacy sie ze skora, aura swiezosci, zastapil u mnie Mugler Cologne
- A*Men Pure Havane- cieplejsze wieczory, slodycz wanilii i karmelu z lekko tytoniowa nuta
- YSL La Nuit de L'Homme Le Parfum- gdy chce pachniec mocniej i trwalo- przypomina mi lepsze czasy YSL, zwlaszcza meskie Opium EdP.
A Wasze typy?