Dodaj do ulubionych

News- Powrót klasykow Lancome, w tym Róży

13.09.11, 22:06
Lancome po raz kolejny wskrzesi swoje klasyki. Znajdzie sie wsrod nich takze slynna 2000 et Une Rose, znana potem jako Mille et Une Roses- teraz powracajaca takze i pod ta nazwa.
Legendarne kompozycje marki wczesniej byly dostepne przez jakis czas w serii La Collection powiekszonej potem o Peut Etre i Cuir, potem zostaly wycofane .
Poza Mille et Une Roses w obecnej re-edycji powroca wlasnie kwiatowy Peut-Etre i meski cytrusowo-ziolowy Balafre.
Calosc nadal bedzie miala limitowany charakter- trzy wspomniane klasyki sa dostepne obecnie w paryskim butiku marki, w listopadzie zyskaja szersza dystrybucje, a potem zapewne znow znikna.
150 euro za 75ml w nowych smuklejszych flakonach.
www.be.com/jude/blog/parfums-35292/1001-roses-balafre-exclusifs-hommage-lancome-parfums-peut-etre-827126.html
Obserwuj wątek
    • aggis20 Re: News- Powrót klasykow Lancome, w tym Róży 13.09.11, 23:54
      Uwielbiam takie newsy! :) z reguły nie przepadam za różą, ale ta od Lancome jest piękna, bardzo się cieszę, że wróci. Miejmy tylko nadzieję, że zapach będzie taki sam.
    • aggis20 Re: News- Powrót klasykow Lancome, w tym Róży 25.09.11, 11:16
      Forever a znasz może jakieś szczegóły - kiedy te zapachy będą dostępne i gdzie? Bo ja już się nie mogę doczekać różyczki ;)
      • forevermore79 Re: News- Powrót klasykow Lancome, w tym Róży 25.09.11, 12:18
        Trio dostepne jest juz w paryskim butiku marki na 29 Faubourg-St. Honore, a od listopada beda je miec francuskie domy towarowe. W Europie na pewno pojawia sie m.in. w Harrodsie, w sezonie przedswiatecznym i w paru innych topowych miejscach. Co do Polski, nie mam zadnych informacji- poprzednia serie La Collection mialy i Quality i Douglas w Zlotych Tarasach, wiec moze i znow tu zawitaja. Jak nie- bedziemy sciagac z Anglii :-) Pozdrawiam!
        • aggis20 Re: News- Powrót klasykow Lancome, w tym Róży 26.09.11, 08:04
          Dzięki Kuba :* ciekawa jestem tylko czy nie namieszali w składzie... jakby i ta seria dotarła do Polski to byłoby super! A propos zakupów w Anglii - wysłałam Ci parę dni temu @ :) pozdrawiam!
          • forevermore79 Re: News- Powrót klasykow Lancome, w tym Róży 27.09.11, 09:04
            Oby kompozycja byla jak najwierniejsza! Miedzy 2000 et Une Rose a Mille byly minimalne roznice, ale zapach wciaz piekny. Zobaczymy, jak z wersja 3 :-) Juz odpisuje, mialem zaleglosci wyjazdowe! Pozdrawiam!
    • forevermore79 Re: News- Powrót klasykow Lancome, w tym Róży 09.11.11, 21:54
      Serie juz widzialem, ale nie zdazylem przetestowac- nadrobie.
      Notka, choc nie wnoszaca juz zbyt nowego do watku:
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2011/11/lancome_launch_curated_collect.html
    • forevermore79 Seria takze i w Harrods 04.12.11, 11:01
      115 funtow:
      fashion.telegraph.co.uk/beauty/news-features/TMG8931351/Lancome-revive-forgotten-scents-for-a-season.html
      • forevermore79 Re: Seria takze i w Harrods 29.02.12, 20:22
        Tak, butikowe Lancome stoja juz w Harrodsie, 115 funtow za 75ml w prostych, minimalistycznych flakonach. Sa wystawione na ciekawym displayu, z kilkunastoma testerami kazdego z zapachow na jednym stojaku.
        Meski Sagamore niemal oddaje ducha klasyka, ktorego pamietam sprzed testu lata temu, Roza jest wciaz tak piekna, jak poprzednie edycje, a Peut-Etre rowniez sie nie zmienil- wciaz dla mnie rownie nudnawy :-) Podobno zagoszcza tam na dluzej, ale oczywiscie wszystko zalezy od wynikow sprzedazy.
        • forevermore79 Re: Seria takze i w Harrods 02.06.12, 11:05
          Linia nie bedzie ograniczona do Harrodsa i butikow Lancome, wlasnie pojawila sie w Selfridges, ma ja juz takze berlinski KaDeWe.
          www.selfridges.com/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10052&catalogId=12151&langId=-1&freeText=MAISON+LANCOME&x=0&y=0
          • forevermore79 Sagamore w serii klasykow. 13.01.13, 17:25
            W pierwotnym newsie byla mowa o wskrzeszonych trzech zapachach- Balafre, Peau-Etre i Rozy, ale procz nich od teraz tez w ofercie Sagamore, ktory w nowej odslonie wyglada tak:
            aumasculin.beaute-addict.com/actualites-beaute/une-reedition-exclusive-de-sagamore-de-lancome-3172.php
            Ciekawe, co kiedys wachalem w Harrodsie- nowy Balafre, czy ten Sagamore :) I czy do oferty dolaczy takze L'Autre Oud z tej samej butikowej linii.
            • elve Re: Sagamore w serii klasykow. 15.01.13, 12:45
              nazwa smakowita, ciekawe jak soczek. po La Vie est Belle znów mam jaką-taką nadzieję.
              • forevermore79 Re: Sagamore w serii klasykow. 16.01.13, 13:07
                A to stary, meski szypr- ale dobrze, ze wrocil.
    • forevermore79 Co do L'Autre Oud 21.01.13, 15:22
      Ktory pojawi sie w ramach tej samej linii- premiera dopiero przed nami, w Anglii np. pojawi sie ok. lutego-marca na wylacznosc Harrodsa, a miesiac potem zawita do Selfridges.
      • fa25 Re: Co do L'Autre Oud 03.02.13, 18:06
        Forevju, a coś jeszcze ze starych damskich klasyków Lancome pojawiło się w ramach tej re-edycji ?
        • forevermore79 Re: Co do L'Autre Oud 04.02.13, 11:58
          Obecnie butikowa seria Lancome to tylko dwa damskie reedycje: Mille et Une Roses oraz Peut-Etre i dwie meskie: Balafre i Sagamore. L'Autre Oud bedzie piata kompozycja w ramach linii, ale zupelnie nowa.
          Procz tego jest jeszcze druga linia klasykow, w skromniejszych opakowaniach i o nizszych cenach- to wlasnie w niej przedstawiono zreformulowane Magie Noire, O Oui!, Climat oraz meskie Miracle Homme. Mozna je znalezc w wiekszej ilosci sklepow plus na lotniskach.
          • forevermore79 Re: Co do L'Autre Oud 08.03.13, 12:31
            Piekny L'Autre Oud juz w Harrodsie- to wcale nie premiera 2012, wtedy tylko ogloszono jej zapowiedz- zapach bowiem dopiero od niedawna trafil do paryskiego butiku i tydzien temu wlasnie do Harrodsa (nastepnie takze i do Selfridges).
            B. efektownie zdobiony flakon skrywa niezwykle bogata, pelna przepychu i trwala kompozycje- na mnie byla wyczuwalna przez caly dzien, az do prysznica. Roza to symbol Lancome i tu wlasnie mamy bardzo dojrzala roze rodem z Mille et Une Rose podbita akcentami drzewnymi, szafranem i oudowym efektem (same perfumy nie zawieraja bowiem agaru). Warto poznac. Bodajze 190 funtow za 75ml.
            www.fragrantica.com/perfume/Lancome/L-Autre-Oud-17229.html

Przyjrzalem sie przy okazji jeszcze flakonom "tanszych" i "drozszych" reedycji- czyli O Oui i Magie Noire kontra Balafre, czy Peut-Etre. To te same butelki 75ml, tylko opakowania i ceny sie mocno roznia :)
            • forevermore79 Re: Co do L'Autre Oud 08.03.13, 13:39
              Zapach juz do nabycia tez we franc. e-shopie- 112 euro, wiec moze to bylo jednak 90 funtow? W Harrodsie to w miare akurat mala roznica :)
              www.lancome.fr/_fr/_fr/parfums/la-collection/la-collection/lautre-oud-21706z.aspx
              • nikielka Re: Co do L'Autre Oud 08.03.13, 15:39
                Och, juz sie nie moge doczekac az zawitam do Harrodsa i potestuje te wszystkie nowosci.
                Czekam tylko az mi katar przejdzie. ;)
                A.
                • forevermore79 Re: Co do L'Autre Oud 09.03.13, 12:52
                  Napisz, jak wrazenia- a nowosci tam jest sporo, dostali kolejne Essence od Ferrari, Mandarin Neroli z butikowej linii Karan, jest znow Smok Cartiera, warto przypomniec sobie podrozniczy kwartet Ormonde Jayne i za pare mies. pojawia sie na wylacznosc Guerlainy z linii Les Parisiennes (obecnie maja tam tylko Art et Materie, Elixiry i serie arabska). O Roja Dove w Urban Retreat nie wspominajac :) Pozdrawiam i moze do zob. kiedys :)
                  • nikielka Re: Co do L'Autre Oud 11.03.13, 12:35
                    Duzo nie potestowalam bo byly tlumy i ogromnie goraco, ale L'Autre Oud mnie urzekl natychmiast (co sie rzadko zdarza i do tego nie jestem raczej fanka zapachow Lancôme ), wiec kupilam flakonik od razu (co nie zdarza sie juz prawie nigdy). Cena £119 za 75 ml.

Wreszcie tez ktos wpadl na pomysl dolaczenia do zapachu takiego ochronnego woreczka na flakonik do noszenia w torebce. Bardzo praktyczne, szkoda ze bialy, ale juz sie nie czepiam.
                    • forevermore79 Re: Co do L'Autre Oud 11.03.13, 12:46
                      A to zle zapamietalem cene- 119 brzmi lepiej, niz 190 zdecydowanie :) Dobrze, ze nie tylko mnie urzekl L'Autre Oud, predzej, czy pozniej bedzie moj (choc juz dwa oudy zakupione w tym roku heh).
                      Woreczek dobra rzecz- ma je pare firm, chocby Mugler w przypadku klasycznego Womanity i damskiego skorzanego trio. Pozdrawiam!
                      • nikielka Re: Co do L'Autre Oud 11.03.13, 19:21
                        Wiesz, dla mnie on tam tego oudu za duzo nie ma. Takie tylko fajne podbicie do rozy.
                        A jakie oudy juz kupiles? My sie kiedys musimy wybrac razem na rajd po londynskich perfumeriach... Moja karta kredytowa juz drzy w oczekiwaniu, hehe.
                        • forevermore79 Re: Co do L'Autre Oud 11.03.13, 19:36
                          Tak, bo w L'Autre Oud w ogole nie ma oudu w skladzie, chodzilo o stworzenie jego efektu i misje b. dobrze wykonano :)
                          A kupilem dwa zapachy z cyklu "globalne firmy tylko na rynek arabski", czyli Amber Oud poczciwego The Body Shop- swietne wydanie jak na ten przedzial cenowy (pojawia sie od czasu do czasu w UK w okresie Ramadanu wraz z Midnight Bakula i Rose Oud, ktory mi poki co umknal, zas w stalej ofercie znajduje sie teraz we Wloszech) oraz meski Arabian Nights J. Del Pozo, ktorego setka wlasnie do mnie przyfrunela i pachnie oblednie.
                          Pomysl zaiste zacny :)
                          • nikielka Re: Co do L'Autre Oud 11.03.13, 19:41
                            Ze tez mi nie przyszlo do glowy wejsc do Body Shopu w Emiratach...
                            No ale kto by sie spodziewal takich perelek wlasnie tam.
                            • forevermore79 Re: Co do L'Autre Oud 18.03.13, 12:41
                              A tak, sa tam trzy arabskie linie- ale migaja one na szczescie tez chwilowo na Wyspach.

Zas L'Autre Oud juz takze online:
                              www.harrods.com/product//lancome/000000000003165429?cat1=new-beauty&cat2=new-beauty-new-in
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka