Dodaj do ulubionych

News- Chanel: Coco Noir

12.07.12, 15:49
Czas na wiecej detali i osobny watek o wspominanej juz nowej wariacji nt. Coco- Coco Noir.
Zapach zadebiutuje w Europie juz w sierpniu, w czarnym flakonie.
W nutach materialow, ktore przegladalem m.in. cytrusy (grejpfrut, pomarancza, bergamota, mandarynka), roza, brzoskwinia, ambrette, lilia, storczyki, jasmin, cedr, paczula, drzewo sandalowe, bob tonka oraz biale pizmo.
Wybuchowa mieszanka- choc wcale nie brzmiaca az tak Noir, ale orientalnie- na pewno.
Wiecej szczegolow wkrotce.
Zdjecie flakonu:
mimz.femelle.no/2012/06/30/coco-noir/
Skrocone nuty:
www.glossyesquire.com/home/2012/7/3/exclusive-news-coco-noir-is-chanels-new-2012-fragrance.html
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Chanel: Coco Noir 24.07.12, 10:07
      Jeszcze notka na:
      www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Coco-Noir-15911.html
    • elve Re: News- Chanel: Coco Noir 24.07.12, 10:44
      wysyp czerni, nieprawdaż? Ford, Chanel, nawet Boss.
      • forevermore79 Re: News- Chanel: Coco Noir 24.07.12, 11:19
        Black is new Black :)
        Jesien czeka nas zatem czarna, wraca paczula, no i tez sporo tytoniu- od Diptyque Volutes po nadchodzacego Frapina. Oud bynajnmniej nie w odwrocie. Przynamniej meskich Sportow nie bedzie- po lato i Olimpiada mina :)
        • furka_dusz Re: News- Chanel: Coco Noir 24.07.12, 23:19
          Black is new black mi się podoba :-) Wyobraziłam jeszcze czarniejsze Black Orchid.
          • forevermore79 Re: News- Chanel: Coco Noir 25.07.12, 09:36
            Lolity tez beda Black:
            forum.gazeta.pl/forum/w,15707,137064858,137064858,News_L_Lempicka_Illusions_Noires_Eau_de_Minuit.html
            No i jesienia polski debiut Givenchy Dahlia Noir- ale jak wiadomo, tam czern tylko z nazwy.
            Mroczne premiery to zreszta domena koncowki roku, kontrast po edycjach letnich.
            Black Orchid dla mnie tez juz od dawna nie jest wystarczajaco Black, szkoda rowniez, ze wycofano ekstrakt i cala linie do ciala.
    • forevermore79 Re: News- Chanel: Coco Noir 26.07.12, 11:44
      News zniknal z Fragrantica, byc moze znow informacja wyciekla za wczesnie. Sa jednak i pelniejsze nuty- w bazie pojawia sie kadzidlo, zatem zmienia to juz nieco charakter zapachu. Z dodatkowych akordow takze wanilia.
      parfum-femme.prime-beaute.com/marque/chanel-coco-noir/2012
    • forevermore79 1-a recenzja- BdJ 02.08.12, 00:02
      boisdejasmin.com/2012/08/chanel-coco-noir-perfume-review.html
      I jeszcze klasyk:
      boisdejasmin.com/2012/07/chanel-coco-perfume-review.html
      Poza tym teaser Coco Noir:
      www.basenotes.net/content/1339-Chanel-unveil-Coco-Noir-teaser-on-YouTube
    • forevermore79 Jeszcze artykul z Fragrantica 03.08.12, 12:59
      www.fragrantica.com/news/Chanel-Noir-3441.html
    • forevermore79 Recenzja GdM 06.08.12, 10:38
      Wszystko wskazuje na to, ze bedzie nieco owocowo i komercyjnie
      graindemusc.blogspot.com/2012/08/chanel-coco-noir-black-is-new-bleu.html
    • olaj.j Re: News- Chanel: Coco Noir 18.08.12, 18:53
      A oto i reklama Coco Noir. Muszę przyznać, że kiedy ją zobaczyłam (a raczej: usłyszałam;) ) byłam dosyć rozbawiona, ale w żadnym razie nie zdziwiona, bo już się zdążyłam niejako przyzwyczaić;) do tego, że muzyka moich ulubieńców, Depeche Mode, jest obecna ostatnio w wielu kampaniach reklamowych (co zaczęło się chyba od "I Feel You" w Parissiene YSL z udziałem Kate Moss, poprzez nieszczęsne, choć obsypane nagrodami damskie i męskie Guilty z dyskusyjnym coverem "Strangelove" , aż do pięknego "ogrodowego" filmu promocyjnego Diora i Acqua di Gio Essenza Armaniego).

Tak czy inaczej reklama ascetyczna, szlachetna w swej prostocie a i "Black Celebration" jest tu trafnym wyborem:

www.youtube.com/watch?v=1EH6mq3wUr8
      Natomiast sama Coco Noir jest już w polskich Sephorach (podobnie jak wątlutki, choć w miarę przyjemny, czarny Boss Nuit obecny dla odmiany w Douglasach). Muszę przyznać, że klasyczny chanelowski flakon w czarnej wersji jest bardzo, bardzo piękny, zaś same perfumy... istotnie owocowe, komercyjne, w typie Mademoiselle. Nawiązań do klasycznej, przeeleganckiej i nieco mrocznej Coco (do której ta reklama pasowałaby bardziej moim zdaniem, i tak jest potocznie nazywana "czarną Coco") raczej brak, niestety. Takie jest moje pierwsze wrażenie. Mimo to jestem przekonana, że Noir odniesie sukces komercyjny, a i jakieś FiFi także z pewnością ją obsypią, hm, Perfum for the Masses, jak nic.;)
    • gabrielafrancuz Re: News- Chanel: Coco Noir 18.08.12, 19:37
      Właśnie testuję je na nadgarstku... nuty środka są (na mnie) bardzo podobne do Belle D'Opium, zbyt podobne. Po obu zapachach spodziewałam się większego uderzenia i odurzenia, ale powąchać miło ;)
    • jarka63 Re: News- Chanel: Coco Noir 21.08.12, 19:12
      I ja dziś wąchałam Coco Noir, i całkiem mi się podobała. Przy pierwszym niuchu pachnie bardzo podobnie do Mademoiselle, w środkowej fazie przypomina pierwowzór, a na końcu jest cicha, ciepła i bardzo komfortowa. Nie ma ani siły rażenia Mademoiselle, ani mrocznej tajemnicy Coco, będzie z pewnością podobała się wielu, ale ciągle jest to moim zdaniem zapach z klasą, czego nie mogę powiedzieć o nowych czarnych Givenchy i Bossie.
      I myślę , ze teraz oryginalna Coco powinna nazywać się Noir, a tej nowej wystarczy samo imię.
      ---
      What are days for?
      • forevermore79 Re: News- Chanel: Coco Noir 21.08.12, 20:14
        Tak, jest w Polsce i w Douglasach i Sephorach. Zgadzam sie- to raczej flanker Mademoiselle, niz klasycznej (prawdziwej "czarnej" Coco. Bezpieczny, asekurancki, ale jednak wciaz z klasa. I nadal lepszy, niz 99% premier sezonu.
    • olaj.j Re: News- Chanel: Coco Noir 07.09.12, 23:23
      Jestem zdziwiona tym, jak Coco Noir mnie potrafiła zdziwić i jak zyskuje przy bliższym poznaniu oraz przy częstszych testach, i jak różnią się teraz moje wrażenia od tego, co napisałam miesiąc temu, kiedy daleko mi było do zachwytów.:)
      Wcale już nie wyczuwam, na szczęście, ogromnego wpływu Mademoiselle, wręcz przeciwnie, całkiem wyraźnie dominuje klasyczna Coco, która, choć bardzo ją doceniam, zawsze była zapachem z gatunku "nie dla mnie", a tutaj porzez unowocześnienie lekką, cytrusowo-waniliową słodyczą, a nawet dokonanie pewnej rewitalizacji;) zyskała nowy, dosyć intrygujący charakter. Owszem, jest to zapach dosyć bezpieczny, ale zpewnością nie tak komercyjny jak mi się wcześniej wydawało, trwały i bardzo dobry w noszeniu. A nie mam się co oszukiwać, perfumy, jak najbardziej, mogą być sztuką, ale jeśli mam je z przyjemnością nosić, a nie tylko wąchać - to musi być to sztuka użytkowa, jednak.:)

Jak dla mnie jest to naprawdę dobra tegoroczna selektywna premiera, a jak dotąd nic specjalnie nie przyciągnęło mojej uwagi w tym roku, może z wyjątkiem zielonej, uroczej Chloe.:)
      • fa25 Re: News- Chanel: Coco Noir 17.09.12, 10:45
        A czy orientujecie się może jakie są różnice cenowe między Sephorą a Douglasem odnośnie tego zapachu ?
        Pozdrawiam serdecznie - Fa
    • kalia_t Re: News- Chanel: Coco Noir 28.09.12, 00:24
      Zaskoczenie. Jak na "odcinanie kuponów" całkiem niezły i udany zapach. Na skórze wychodzi z niego "zadziorna" czarna Coco, a kwiatowa góra odfruwa w nieznane i dobrze.
      • fa25 Re: News- Chanel: Coco Noir 29.09.12, 10:25
        Moje wrażenia identyczne jak Kalii. Po przeczytaniu rozlicznych opinii podchodziłam do tego zapachu jak pies do jeża a tu takie miłe rozczarowanie.
        Kwiatki trzeba przetrwac; na szczęscie nie trwa to długo; a potem można sie już cieszyc mroczną i piekielnie trwałą Coco.
        Wsród tylu nieudanych premier ( chocby ostatnia wersja Diany ) ta jest wreszcie interesująca i chyba zaprzyjaznimy się na dłużej.
        • kalia_t Re: News- Chanel: Coco Noir 01.10.12, 00:35
          Z "tygrysiej" Coco zrobił się udomowiony, puszysty futrzak, to w kwestii podsumowania.:-) Interesująca i pożądana premiera:-)
      • dixi Re: News- Chanel: Coco Noir 01.10.12, 08:44
        kalia_t napisała:

> Zaskoczenie. Jak na "odcinanie kuponów" całkiem niezły i udany zapach. Na skórz
        > e wychodzi z niego "zadziorna" czarna Coco, a kwiatowa góra odfruwa w nieznane
        > i dobrze.
        na mnie odwrotnie :( nie wiem, może to autosugestia, ale cały czas prześladuje mnie mademoiselle której nie lubię. Liczyłam na coco w mniej zobowiązującej, uwspółcześnionej wersji, jednak nic z tego - choć może i dobrze, portfel nie ucierpi a jeden psik coco doskonale spełnia funkcję zapachu dziennego :)
        • jarka63 Re: News- Chanel: Coco Noir 14.10.12, 18:33
          U mnie też na skórze odwrotnie - prawdziwa Coco ulatnia się szybko, zostaje cieplejsza wersja Mademoiselle, która jednak mnie bardzo odpowiada. Za to moja kotka aż odskoczyła, gdy podetknęłam jej pod nos nadgarstek , a rzadko reaguje na zapachy aż tak żywiołowo, zwykle mruży oczy, zastanawia się, waha... jak prawdziwa koneserka perfum.
    • forevermore79 Nowe produkty w gamie Coco Noir 27.06.13, 17:28
      Od sierpnia linia poszerzy sie o nowy flakon EdP 35ml, a takze kosmetyki do ciala- zel oraz balsam.
      Zdjecia na:
      magazin.flaconi.de/chanel-coco-noir-schwarz-fuer-alle-sinne/
    • olaj.j Re: News- Chanel: Coco Noir 27.06.13, 19:07
      Jak to miło przypomnieć sobie ten wątek - właśnie mnie olśniło czego użyję na lipcowy koncert.:))
    • forevermore79 Coco Noir teraz takze jako ekstrakt 04.07.14, 23:30
      lamasatonline.net/index.php/article/index/articleId/10543
      • forevermore79 Re: Coco Noir teraz takze jako ekstrakt 16.08.14, 10:04
        Bedzie tez krem do ciala i nowa kampania z Karlie Kloss.
        www.basenotes.net/content/2903-Chanel-add-Parfum-Extrait-and-Body-Cream-to-Coco-Noir-range
        • olaj.j Re: Coco Noir teraz takze jako ekstrakt 16.08.14, 18:07
          Bardzo piękne, tajemnicze foty. Ciekawa jestem tej nowej kampanii.

thecitizensoffashion.com/2014/08/13/karlie-kloss-the-new-face-of-chanel-coco-noir/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka