Dodaj do ulubionych

News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narcisse Bl.

22.02.13, 23:52
Hermes dodaje 2 nowe zapachy do swojej linii wod kolonskich- Eau de Mandarine Ambree oraz Eau de Narcisse Bleu. W sprzedazy od czerwca.
Szczegoly na:
diarydirectory.blogspot.com/2013/02/new-additions-to-hermes-cologne.html
www.nstperfume.com/2013/02/22/hermes-eau-de-mandarine-ambree-eau-de-narcisse-bleu/
Obserwuj wątek
    • astronomiczna.ania Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 25.02.13, 20:42
      smakowity news :)
      w przypadku Eau de Mandarine Ambre niepokoi mnie jednakowoż marakuja ...
      mam nadzieję, że nie przyda ona kompozycji oranżadowo-lolitkowego charakteru ;)
      Narcyz natomiast - bez cienia watpliwości - zapowiada się ciekawie
      IMO marka powinna zdecydowanie pomysleć o "wypuszczeniu" na rynek setów: soczyście zielona Eau de Pamplemousse Rose + kanarkowożółta Eau de Mandarine Ambree + Eau de Narcisse Bleu w odcieniu błękitu pruskiego ... ładnie by to wyglądało :)
      • forevermore79 Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 25.02.13, 20:48
        Dobry pomysl, do kwartetu dodac mozna jeszcze klasyka, Gentiane Blanche dla mnie juz niekoniecznie:) Pierwszy krok poczyniony, bo na strefie wolnoclowej widzialem set czterech 15-tek Eau de Pamplemousse Rose, wiec kto wie- moze taki miks tez sie znajdzie w sprzedazy. A wody brzmia ciekawie na upaly (tak, ciepla aura to nie mit :).
        • astronomiczna.ania Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 26.02.13, 06:21
          > Dobry pomysl, do kwartetu dodac mozna jeszcze klasyka, Gentiane Blanche dla mni
          > e juz niekoniecznie:)

he he, świadomie go nie wymieniłam: gołębia szarość flakonika Gentiane nie komponowała mi się jak należy z pozostałymi ;)
          podobnie jak posępnie butelkowozielony odcień flakonu Eau d'Orange Verte :)
          • forevermore79 Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 26.02.13, 10:29
            Kolory kolorami, ja sie bardziej kierowalem zapachem, ale fakt- te 2 flakony sa nieco posepne :)
            • forevermore79 Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 03.04.13, 10:02
              I specjalnie dla Ani- zdjecie z cala seria :)
              www.cafleurebon.com/hermes-les-colognes-eau-de-narcisse-bleu-eau-de-mandarine-ambree-jean-claude-ellena-colognes-are-for-collectingg/
              • astronomiczna.ania Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 03.04.13, 11:24
                he he, dziękuję :)
                słusznie "nie dodawałam" flakonu z zapachem "dla koneserów" ;)
                wizualnie ewidentnie odstaje od reszty kolekcji
    • forevermore79 Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 30.03.13, 11:29
      Jeszcze wiecej informacji bazujacych na informacjach od Hermesa- firma zaklada, iz oferta wod kolonskich bedzie od teraz regularnie poszerzana.
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2013/03/hermes_les_colognes_narcisse_b.html#more
    • forevermore79 1-a recenzja - BdJ 18.04.13, 12:40
      boisdejasmin.com/2013/04/hermes-eau-de-narcisse-bleu-and-eau-de-mandarine-ambree-perfume-reviews.html
      • astronomiczna.ania Re: 1-a recenzja - BdJ 19.04.13, 19:20
        a ja sądziłam, że to Narcisse Bleu będzie "trudniejszy w odbiorze" od mixu mandarynkowo-ambrowego :)
        • forevermore79 Re: 1-a recenzja - BdJ 22.04.13, 11:30
          A tu jeszcze doglebna analiza- i nieznane do tej pory zdjecie:
          www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2013/04/hermes_eau_de_mandarine_ambree_1.html#more
    • forevermore79 Denyse z GdM o Eau de Narcisse Bleu 13.05.13, 10:54
      graindemusc.blogspot.com/2013/05/eau-de-narcisse-bleu-by-jean-claude.html
    • astronomiczna.ania Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 20.05.13, 21:17
      kąśliwa recenzja Octaviana nt. Narcisse Bleu
      1000fragrances.blogspot.com/2013/05/leau-de-narcisse-bleu-hermes-new.html
      • forevermore79 Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 20.05.13, 21:38
        Mialem wlasnie linkowac- dziekuje :) Po francusku wiecej, ale rownie kasliwie heh. A swoja droga- szkoda, ze Octavian juz tak malo recenzuje, wiekszosc postow to filozoficzno-historyczne watki, w ktorych czasami ciezko sie polapac, czy jakies wycinki z dossier prasowych. Oby to tylko chwilowa tendencja.
    • astronomiczna.ania Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 09.06.13, 17:32
      w niektórych krakowskich perfumeriach należących do sieci Douglas obydwie wody są już dostępne
      pierwsze testy już zatem za mną
      jesli chodzi o Mandarine Ambree, to z całą pewnością "mandarynkowości" nie można temu najnowszemu dziełu JCE odmówić
      "mandarynkowości", albo raczej "klementynkowatości" - na mój nos bowiem to właśnie słodka klementynka gra pierwsze skrzypce w całej kompozycji
      no a klementynka, jak to klementynka, jest do cna "wyprana" z nuty odświeżającej goryczki, obecnej w większości zapachów cytrusowych
      osobiścię dziwię się zatem tym blogerom, którzy recenzując Mandarine Ambree, używają określeń "refreshing", "invigorating"
      dla mnie spryskanie się Mandarine Ambree było "refreshing" mniej więcej tak, jakbym oblała się Fantą, albo i nawet wysmarowała lizakiem Chupa Chups o smaku pomarańczowym ;)
      zapach - w moim odczuciu - do złudzenia przypomina AA Mandarine Basilic
      dla mnie - szukającej w kompozycjach Mistrza JCE każdorazowo niedopowiedzeń, pastelowych półtonów, rozmycia - Mandarine Abree z jej dosłowną mandarynkową słodyczą stanowi duuuuże rozczarowanie
      • forevermore79 Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 10.06.13, 09:41
        Dziekuje, polece testowac- nie znam zadnego zapachu z tej nowej dwojki :) Juz Nerolia Bianca byla jak cukierki Nimm 2, nie pragne kolejnego zestawu cytrusowych slodyczy :)
        A jak blekitny narcyz?
        • astronomiczna.ania Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 10.06.13, 11:41
          > A jak blekitny narcyz?

Narcyz wypada lepiej :)
          Przy czym w moim osobistym odczuciu - i zgadzam się tu w pełni z paroma blogerami - jest on jednak kompozycją wtórną.
          Pierwowzoru Narcisse Bleu doszukiwałabym sie jednak nie w Gentiane Blanche EDC, ale raczej w kompozycjach, które JCE "popełnił był" dla Bvlgari.
          Jakoś tak od razu - kiedy wciskałam nos w nadgarstek pachnący NB - poczułam klimat tamtych dwóch "au The Vert".
          Na pewno, gdybym w ogóle miała decydować się na nabycie którejś z dwóch nowych EDC, byłby to Błękitny Narcyz.
          • forevermore79 Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 13.06.13, 14:01
            Hej Aniu, b. trafnie oddalas klimat tych dwoch nowych kolonskich Hermesow. Mandarynka przeslodzona do bolu zebow, ambry niet. Za to nosze dzis Narcisse Bleu i coz czuje? Klimat Grey Flannel i jego lzejszej wariacji, kompletne deja vu. Zielen, chwasty, wszystko tylko w lagodnym i juz nie tak gorzkim wydaniu. Trwalosc typowo kolonska, trzeba reaplikowac.
            Nie jestem przeciwny tej serii, ale trzeba bylo jednak zostac przy klasycznym Orange Verte :)
            • furka_dusz Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 16.06.13, 19:06
              Zgadzam się z wami co do Mandarine Ambree. Natomiast Narcisse Bleu stał się zaskakująco kojącym towarzyszem po dniu perfumowych testów. Zadziałał, jak czyściciel.
              • mangos Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 18.06.13, 09:55
                Sam zapach jak dla mnie faktycznie- kojący ale tylko przez 30 minut. Potem juz nic nie czuję.... niestety:(
    • forevermore79 Linia Le Bain Hermes- dla fanow Colognes/Jardins 21.05.14, 12:11
      Hermes przedstawil wlasnie linie do ciala majaca byc kompletnie nowym sensorycznym wrazeniem.
      W linii kolonskiej zel do mycia rak i ciala i zel pod prysznic w kazdym z 5 wariantow, zas dla czterech Ogrodow- zel pod prysznic i balsam do ciala.
      france.hermes.com/parfums/le-bain-hermes.html
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2014/05/hermes_le_bain_is_new_line_for.html
      • forevermore79 Re: Linia Le Bain Hermes- dla fanow Colognes/Jard 30.05.14, 09:30
        Produktow bedzie jeszcze wiecej- perfumowane balsamy do twarzy/ciala, czy trio mydel. Ciekawe grupowe zdjecie na:
        boisdejasmin.com/2014/05/hermes-le-bain-new-bath-and-skincare-line.html
      • forevermore79 Re: Linia Le Bain Hermes- dla fanow Colognes/Jard 18.07.14, 12:26
        i film reklamowy Le Bain:
        www.nstperfume.com/2014/07/17/le-bain/
    • astronomiczna.ania Re: News- Hermes: Eau de Mandarine Ambree/Narciss 06.03.16, 19:32
      Dwa nowe zapachy w linii Les Colognes:

Eau de Rhubarbe Ecarlate

Eau de Néroli Doré

Obydwa zapachy (pierwszy "autorstwa" Christine Nagel, drugi - JC Elleny) już do kupienia w butikach marki :)

Nota bene - Hermes zapowiada na swojej stronie uruchomienie dostaw zamówień internetowych do Polski.
      I to już niebawem :)

https://i1341.photobucket.com/albums/o741/IDIC_2/Les%20Colognes%20Hermes_zpsoxbzypio.jpg

• forevermore79 Neroli i rabarbar :) 08.03.16, 15:51
        Dzieki Aniu za newsa - wachalem je na lotnisku swego czasu. Rabarbar sliczny, choc ulotny, neroli nie do konca moje.
        Jeszcze dorzuce:
        www.nstperfume.com/2016/02/19/hermes-eau-de-rhubarbe-ecarlate-eau-de-neroli-dore-fragrance-review/
        www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-de-N-roli-Dor--35376.html
        www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Eau-de-Rhubarbe-Ecarlate-35375.html
        • orange_tail Re: Neroli i rabarbar :) 17.03.16, 22:24
          świetnie, że ten wątek dorwałam właśnie teraz :)

chciałam się wyżalić. chodzi o skandaliczną nietrwałość EDT Concentre de Pamplemousse Rose z tej serii.
          rzuciłam się na nią jak szczerbaty na suchary na lotnisku w Maladze. zapach jest wspaniały, cudny, uwielbiam, ale znika tak szybko, że żałuję wydanych pieniędzy. pomyślałam, że jeśli w nazwie jest concentre, to będzie trwał dłużej. o naiwności!
          co zrobić, żeby trwał dłużej? zmiksować z czymś?
          • mharrison Re: Neroli i rabarbar :) 17.03.16, 22:44
            Testowałam jakiś czas temu i przedwczoraj ponownie hermesowy rabarbar.
            To dobry i przyjemny zapach, niemniej jednak trwałość nad wyraz marna, co w moich oczach dyskwalifikuje perfumy. Oprócz "oprysku" przed snem po męczącym dniu, szybciej się zaśnie niż zapach się ulotni. Chciało by się rzecz "więcej czadu!". Słowo klucz - koncentracja!

Przy okazji zaskoczyła mnie pełna gama Hermesów na lotnisków w Brukseli, mieli chyba wszystko oprócz butikowych, łącznie z Amazon, Bel Ami, Eau d' Hermes, Equipage, Hiris, Rouge Hermes i mnóstwo innych rzadko spotykanych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka