Dodaj do ulubionych

męski zapach drzewno-ziołowy

04.10.04, 12:26
potrzebuje właśnie takiego, raczej lekkiego

prosze o propozycje :)
Obserwuj wątek
    • sorbet Re: męski zapach drzewno-ziołowy 04.10.04, 12:41
      Świeże zioła (bazylia) i drzewne (ale leciutkie, cedr, drzewo sandalowe) to
      CdG3, zapach b. zielony, świeży i trochę też metaliczny.

Ziołowy (gałka musztatołowa) i przyprawowy (pieprz) i lekkie drzewne, to CdG
      Incense Ouarzazate. Zapach trochę trudny (czuć taką papkę słono-przyprawową:-)
      na początku). Koniec jest jednak śliczny, z kadzidłem w tle.

Cacharel PH też jest b. ziołowy. Nie pamiętam, czy drzewny:-)

• luloo1 Life Essence Fendi, Eau de Paco 04.10.04, 15:17
        • lolik2 Re: Life Essence Fendi, Eau de Paco 06.10.04, 13:19
          dzięki!
      • delie Re: męski zapach drzewno-ziołowy 06.10.04, 13:41
        Cacharel PH jest trochę drzewny:-)i gorzki.
        • lune gorzki ? 06.10.04, 14:14
          w zyciu !

delikatny, korzenno-drzewny, slodkawy ale 'orzezwiajacy' - nic dusznego :))
          moze to kwietne skladniki dodaja mu lekkosci ? bardzo rozni sie od innych
          meskich drzewnych zapachow, w porownaniu do nich jest jakby 'mniej meski':)
          wydaje mi sie podobny do gucci rush for men ale jest od niego slodszy, bardziej
          kwiatowy /?/ ; na marginesie - to te moje opisy zapachow sa porazajaco
          nieprofesjonalne :))))))))))))

hmmm ..... pewnie wiele zalezy od skory 'nosiciela' ;))

lune
          • delie Re: gorzki ? 06.10.04, 14:19
            a na moim mężu jest zdecydowanie gorzki i na koledze z pracy też:) ale skóra
            skórze nierówna:) tak na marginesie, to mój ulubiony męski zapach:) i zgadzam
            się, że duszny żadną miarą nie jest:) ja kwiatów w nim nie czuję, ale nos
            nosowi też nierówny:)

pozdrawiam:)
            • lolik2 Re: gorzki ? 06.10.04, 14:36
              mi chodzi o zapachy lekkie, ziołowo-trawiaste nawet bym powiedziała, cos w stylu Paul Smith czy Miracle L`Aquatonic...
              • forevermore79 Re: gorzki ? 06.10.04, 14:46
                W takim razie idealne beda meskie CK Eternity, Eau de Campagne Sisleya i Higher
                Energy Diora.
                • lolik2 Re: gorzki ? 06.10.04, 14:50
                  CK i Dior odpada w przedbiegach, Sisleya nie znam - wypróbuję

dziękuję :)
                  • lolik2 Life Essence 27.02.05, 10:35
                    od tamtej pory wypróbowalam wiele zapachów, ale dopiero wczoraj natknełam sie
                    na Life Essence i.... zapach jest świetny! Co prawda poszukiwalam ciagle
                    zapachu dla narzeczonego, któremu niestety wiecznie nic sie nie podoba :(, a
                    chyba znalazlam dla siebie! Mam zamiar na lato sprawic sobie mała buteleczkę -
                    zapach jest świeżutki, cytrynowo - ziolowy, na upaly mam wrażenie, że będzie
                    boski!
                    Narzeczony oczywiście narzeka, że pachnie chemicznie jak szampon....
                    • luloo1 Re: Life Essence 27.02.05, 22:48
                      Ja poleciłabym jeszcze Chanel Platinum Egoiste
                      • lolik2 Re: Life Essence 28.02.05, 08:21
                        nie, nie, już testowaliśmy :(
    • perfumiarz Re: męski zapach drzewno-ziołowy 28.02.05, 15:19
      To ja polecam takie drzewne wynalazki:
      1) Nemo Cacharel
      2) Mania Armani
      3) Rococo Joop!
      4) Celine Man
      5) Rush Gucci (mój typ) p.
      • perfumiarz Re: męski zapach drzewno-ziołowy 28.02.05, 15:25
        A, nie doczytałem, że ma być trochę trawiasty, to z ręką na sercu poleciłbym
        Greenergy Givenchy, nie wiem czy gdzieś jeszcze jest, co prawda. Taki zielony
        soczek w butli jak Ultramarine G. Może też B-United Benettona ma taką trawkę,
        Truth Claina, albo właśnie Higher Diora. p.
        • lolik2 Re: męski zapach drzewno-ziołowy 28.02.05, 15:31
          dzięki dzięki
          to Givenchy spróbuję upolować :)
          • sorbet Ja polecam Egoist, nie Platinum - który jest + 28.02.05, 15:45
            zbyt "sportowy" i nowoczesny, agresywno-osły (oczywiście w porównaniu z wersją
            oryginalną:-)

Wersja oryginalna jest natomiast lekko staroświecka, drzewo sandałowe
            (b.mleczne:-), i drzewo różane. Zapach mocno drzewny, ale miękki, powiedziałbym
            nawet łagodny, :-) wręcz "naturalny". Nie ma innego takiego zapachu :-P

Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka