katklos 16.11.04, 21:41 CZy ktoś używał tych perfum i wie może dlaczego zniknęły? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peony Re: Soir de Paris - Bourjois 16.11.04, 21:48 Używała moja Mama, bardzo dawno temu. Miały smukłą. ciemnoniebieską buteleczkę. Potem zmieniono butelkę i , niestety, zapach. Potem zniknęły. Gdzieś czytałam, że mają wrócić Odpowiedz Link
katklos Re: Soir de Paris - Bourjois 16.11.04, 21:57 Tak, buteleczka niebieska, smukła, cudny zapach. Uzwała ich również moja Mama potem ja, lecz zdołałam zużyc tylko dwie buteleczki, bo potem zniknęły. zresztą resztkę tej drugiej buteleczki zachowałam na pamiętkę i czasami się poperfumuję, ale tylko na wyjątkowe okazje, bo bardzo sobie tą odrobinkę szanuje. Mam do tego zapachu wielki sentyment. Odpowiedz Link
peony znalazłam 16.11.04, 22:07 perfumeria internetowa Beautifulperfumes.com ale nowsza wersja , w butelce półokrągłej. Tam też przeczytałam , że zapach " przeformułowano" w 1992 Odpowiedz Link
kalia_t Re: znalazłam 16.11.04, 23:10 Informacje o tym zapachu : portal www.najpiekniejsza.pl link bezpośredni : najpiekniejsza.pl/zapachy/soirdeparis.html W sprzedaży nie widziałam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Soir de Paris - Bourjois 16.11.04, 23:24 Z tego co wiem, wrocily w tym roku na rynek w USA- w nowej formule ( ma je w sprzedazy amerykanska sephora.com)- czesto sprzedawane sa takze jako Evening in Paris. www.sephora.com/browse/product.jhtml?id=P51902&shouldPaginate=true Odpowiedz Link
coralin Re: Soir de Paris - Bourjois 16.11.04, 23:26 Też miała go Moja Mama. Chyba nie lubiła go, bo mogłam się bawić buteleczką (pamiętam, że była mała i bez atomizera, może nawet wersja perfumy). Zapach był fiołkowo-pudrowy. Pamietam doskonale i poznałabym na 100% na kimś. A w sklepie widziałam ok. 93-94 roku ,ale wtedy było zatrzęsienie różnych perfum w polskich (nielicznych) perfumeriach .Teraz perfumerii mnóstwo a zapachów połowę(?)lub więcej niż połowę mniej. Odpowiedz Link