marvellous 01.04.05, 16:30 Nie wiem czy był taki wątek, ale jeśli nie to pytam : Jaki flakonik uważacie za naciekwszy ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalia_t Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 01.04.05, 17:35 Lalique La Baiser i Tendre Kiss(ten sam flakon) R.Lauren Safari Chopard Wish Odpowiedz Link
olesiam Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 01.04.05, 18:56 Moim faworytem jest Eau Imperiale Guerlain (chyba z 1887r) Odpowiedz Link
eowyn Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 01.04.05, 20:21 meski Marc Jacobs wszystkie Emporio Armani "pasujace" do siebie:) Nina Ricci Les Belles,szczegolnie Liberty Fizz :D Lolita Lempicka Odpowiedz Link
zettrzy Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 01.04.05, 21:32 gdzies sie zapodzial w odmecie dziejow, ale mialam taki jako jedna z moich pierwszych zabawek - ksztalt mial nieco jak kopula cerkwi, korek jak ananas, na powierzchni jakies takie gruzki a byl z nieco przymglonego szkla, korek tez co w nim kiedyz mieszkalo nie wiem, bo nawet jesli babcia (on byl przedwojenny, babciny) mi powiedziala, to i tak w owym wieku nie bylabym w stanie zapamietac teraz juz nie robia takich flakonikow Odpowiedz Link
chatka_ Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 01.04.05, 22:03 Z ogolnie dostepnych, pierwsze perfumki, ktore przychodza mi do glowy do majestatyczna Samsara EDP i ekskluzywne L'instatnt. W kategorii XL - bardzo lubie pekate aptekarskie Aqua Allegorie, marzy mi sie taka rozpustna butla ulubionego zapachu... Odpowiedz Link
senta Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 01.04.05, 22:28 Pelen spokoju i harmonii ZEN Shiseido "Maczek" Kenzo,podobnie...prostota przede wszystkim! Odpowiedz Link
ilonacb Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 01.04.05, 22:59 Jak dla mnie śliczne są szzególnie małe pojemności max 50 ml, a najlepiej 30 ml. Nuumerem 1 zawsze chyba bedzie - L'or de Torrente - cudna, zlota truskawka. Moze troche kiczowata, ale urokliwa :-) Odpowiedz Link
zettrzy Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 01.04.05, 22:59 o, mnie tez sie Zen podoba, w ogole Shiseido ma ladne flakoniki - ale nie az tak zebym je typowala jako najsliczniejsze Odpowiedz Link
salma88 Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 02.04.05, 14:55 Oto moja lista (kolejnosc wazna!): 1. Angel TM 2. Sun moon stars Lagerfeld 3. Escada (M.Ley, Que viva, Island kiss itd.) Czesto kieruje sie kolorem flakonika, rzadziej ksztaltem:) Preferuje niebieski i fioletowy:) Odpowiedz Link
zettrzy Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 02.04.05, 19:27 to polecam Cologne de Sologne Nicolai, blekit kobaltowy tak intensywny ze Tiffany by pozazdroscil Odpowiedz Link
silence-dreamer Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 07.04.05, 11:17 Organzy zwałaszcza indecence, versace blonde(zapach jest przecviwieństwem flakonu),opakowania Kenzo, no i oczywiście lalique Odpowiedz Link
benita5 Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 07.04.05, 13:11 L'or Jadore Flower Safari Initial Jaipur krazki Sensations+Nu Odpowiedz Link
luloo1 Moja czołówka 07.04.05, 13:26 1. Niezmiennie Gucci Pour homme 2. Chic damski i męski C.Herrery 3. Chanel Allure za prostotę,uniwersalną i w dobrym guście. 4. Addict Diora 5. Flower by Kenzo 6. Męskie i damskie 212 za industrializm 7. Męskie Kenzo Jungle (damskie dyskwalifikuję za fatalne wykonanie słonia w mniejszych pojemnościach) 8. Classique i Le Male 9. Za inwencję twórczą (kształt)CdG oraz Omnia BVL 10. Gucci EDP Dyskwalifikuję też butelki Bossa za zerową inwencję twórczą. Odpowiedz Link
sorbet Re: Moja czołówka 07.04.05, 14:57 Podpisuję się pod CdG:-) Futerko w kształcie serca, pakowanie próżniowe, butelki owijane w przeróżne "szaty"... Ostatnio Tobias Wong "pozłacał" butelkę CdG EdC, później namalował czymś czarnym, uczynił z nich "zdrapkę". Każdy może zadrapować czarną farbę i pozostawić swój "podpis" na butelce. Odpowiedz Link
sorbet Re: Moja czołówka 07.04.05, 15:13 Bardzo fajnym pomysłem jest też L'Office. Podałem kiedyś link do tego projektu. Butelka wciśnięta w gumce, która wyłania się wraz z zużyciem. To wymyślała graficzka, pracująca pewnie ołówkami:-) Jakaś poważna nagroda za design rok 2004. Odpowiedz Link
chatka_ Re: Moja czołówka 07.04.05, 15:34 Un Jardin sur le Nil - zawsze lubilam gapic sie w akwarium...:)) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Moja czołówka 07.04.05, 16:14 Pomysłowość ludzka nie zna granic. Nie wyobrażam sobie roli konstruktorów:) Przyznałabym nagrodę Kleinowi za Contradiction. Genialne. Odpowiedz Link
dori7 Re: >>> Najśliczniejszy Flakonik < 07.04.05, 22:00 moje ulubione: Deci-Dela - wszystkie trzy kolory Lolita Lempicka - wszystkie trzy jabluszka i Sun Moon Stars Odpowiedz Link