kalooo 15.07.05, 15:36 Nie wiem czy dobrze napisałam nazwę,ale po prostu fenomenalny!;) Olesia- podeślij pls jakiegoś linka z opisem itd.+thx!;D A może ktoś z forumowiczów zna bardziej...?;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalooo Re: L'artisan Navegar (?) 15.07.05, 15:40 L'artisan extreme tez jest świetny!;D Odpowiedz Link
olesiam Re: L'artisan Navegar (?) 16.07.05, 22:10 uprzejmie prosze:)jest taki wyrazisty:) i po co te linki, daleko ma Pani do Quality?maja spory wybór Buziaki o. www.douglas.ru/news.php?news-id=8233&category-id=4655 orders.mkn.co.uk/perfume/eaux/oriental/ Odpowiedz Link
kalooo Re: L'artisan Navegar (?) 17.07.05, 15:50 no świetne są!;) Powiem szczerze,że papierki do dzisiaj pachną i po prostu rewelacja!;D Muszę je mieć;) Jakoże ja nie kumawszy rosyjskiego moja droga,więc najwyższy czas na małą wyprawę...;) Odpowiedz Link
madlaine_xx Re: L'artisan Navegar (?) 17.07.05, 18:58 dostałam z Quality próbkę i są bardzo mocne, wyraziste i spicy, pachna rzeczywiście bardzo długo - nawet po zmyciu sa wyczuwalne :) Odpowiedz Link
olesiam Re: L'artisan Navegar (?) 18.07.05, 14:59 Moge przetłumaczyc jak są chetni:)opisy są tak smakowite:) Odpowiedz Link
madlaine_xx Re: L'artisan Navegar (?) 18.07.05, 15:22 jesli to nie problem, to ja jestem chętna na te smakowite opisy :) jutro ma do mnie przyjechać kolejna porcja zapachów L'A razem z ulotką, której tresci jestem niezmiernie ciekawa, bo nie mam pojecia, co to może być ? Odpowiedz Link
olesiam 2 czesc w takim razie:) 21.07.05, 22:00 Nawigator klasyczna i odświeżająca woda toaletowa dla tych, którzy nie szukaja wyrafinowanych zapachów, a korzystaja z perfum kazdego dnia baz względu na strój lub okazje.W skład kompozycji wchodza przyprawy i nuty drzewne. Herbata dla dwojga Ciepły, transparętny, romantyczny aromat przywołujący wspomnienia z wypraw na wschod, wieczorne spacery nad morzem, piekno egzotycznej przyrody.Stworzony przy pomocy neroli, bergamoty, imbiru i innych przypraw.nuty miodu, wanilii i nut drzewnych podkresla glebokie ciepło zapachu. Kule ambrowe do mieszkań L'Artisan Perfumeur pod wpływem natchnienia stworzył ten wspaniały przedmiot przepełniony mistycyzmem ambry.Jest ona przechowywana w wytwarzanych recznie na południu Francji kulach z terrakoty.Każda z tych pojemności jest unikalna i ma niepowtarzalne wzornictwo. Ta "przechowalnia" kryształow ambry pozwala im stopniowo sie ulatniać napelniajac pomieszczenie w momencie kontaktu z powietrzem.Krysztaly sa długowieczne i obdarzą weasz dom zapachemprzez ok 2 lat.Po tym czasie mozliwa jest wymiana wkładu. Wspaniałym pomysłem jest urzadzanie raz na miesiąc kuli "kąpieli parowej" biorac ją ze soba do łazienki-gorące i wilgotne powietrze odradza do życia kryształy. Kryształy mozna również nabyć w pieknych saszetkach... Odpowiedz Link
olesiam Może tym razem całość:) 21.07.05, 22:07 Przepraszam, ze tak długo, "nastraszyłam" najpierw, a wklepac nie było czasu:( wiec za tym linkiem z rosyjskiego Douglasa Dla tych, którzy myślą, ze wybór zapachów nie może być kierowany tylko modą, L'Artisan Perfumeur proponuje powrót do podstawowych zasad i rytuałów sztuki perfumiarskiej, znanych od dawna:czyli naprawde osobiste aromary którymi można sie upajać. Zapachy które proponujemy, to aromaty wspomnień i skojarzeń. Perfumiarstwo jest jedną z najstarszych i najprzyjemniejszych dziedzin, która od dawna delektuje sie człowiek.Sedno perfumiarstwa, to rozkosz przemawiająca do naszych uczuć i emocji.Zapewne nawet ci, którzy wybierają dla siebie modne zapachy, zechcą chociaż raz nabyć coś dla ducha lub dla przyjemności.Taki zapach, ktory o czymś nam opowie, przywoła miłe wspomnienia i obdaruje pozytywnymi emocjami. Testujac niektóre z zapachów L'A natychmiast przeniesiecie sie w zaczarowany swiat, gdzie mieszkaja cudowne wspomnienia z Waszego dziecinstwa, bajkowe krajobrazy i miłe fantazje. Surowe bryły flakonów o geometrycznych kształtach przypominaja o atmosferze straganow z perfumami z XVIII-XIX w, kiedy sztuka perfumiarska była w wielkim poszanowaniu, a perfumy przedmiotem prawdziwej rozkoszy. Wody toaletowe i perfumowane: Premier Figuier (Молодой инжир)Młody figowiec Mure et Musc (Ежевика и мускус)Jeżyny i piżmo L’Eau de Ambre (Амбровая вода) Woda ambrowa Mimosa Pour Moi (Моя мимоза)Moja mimoza Voleur de Roses (Похититель роз) Złodziej róż Passage d’enfer (Врата ада)bramy piekielne L’Eau de L’Artisan (Вода Артизан) Vanilia (Ваниль) Santal (Сандал) Patchouly Patch (Пачули) L’Eau du Navigateur (Вода Мореплавателей)Woda żeglarzy Orchidee Blanche (Белая Орхидея) Biała orchidea Riviera Palace (Отели Ривьеры) Hotele Riviery La Chasse aux papillons (Охота на бабочек) Dzing! Ochota na motyle Mechant Loup (Злой волк) Niedobry wilk Jour De Fete (Праздничный день) Świąteczny dzień Verte Violette (Зеленая фиалка) Zielony fiołek Oeillet Sauvage (Дикая гвоздика)Dziki gozdzik The Pour Un Ete (Летний чай) Letnia herbata Navegar (Навигатор) Tea For Two Herbata dla dwojga *Młody figowiec Wyobrazcie siebie na werandzie letniego ogrodka w małym sródziemnomorskim miasteczku.Siedzicie pod konarami rozłożystego figowca, upajając sie w jego cieniu spokojem i błogim lenistwem letniego dnia.Zielony aromat, w którym przeważają nuty drzewne, bazujące na liściach figowca, drzewie sandałowym, kokosowym i migdałowym mleczku. *Jeżyny i piżmo Kosz swieżych aromatycznych jagód przekładanych zielonymi liścmi.W koszyku ktoś zostawił bukiecik skromnych polnych kwiatów.Naturalna swiezosc czerwonych owoców i kwiatów jeżyny z bogatym odcieniem wschodniego pizma. *Woda ambrowa Zapach we wschodnim klimacie.Czemu mamy sie nie upajac te melodia?Geranium, paczula, ambra, wanilia i nuta piżma. *Ambre extreme(edp) Wielokwiatowośc i gama barw wschodniego bazaru przepełniona aromatem egzotycznych przypraw, przyjemnych woni i kwiatów.Wschodnie przyprawy, drzewo sandałowe, paczula i turecka róża. *Moja mimoza Delikatny aromat swieżych kwiatów mimozy migocący zielonymi nutami. *Złodziej róz Ciepły drzewny aromat ze swieza owocową górną nutą wyszukanie podkreslony aromatem bułgarskiej róży na delikatnej ambrowej bazie. *Bramy piekielne Skłaniający do filozoficznych przemyslen o wieczności, Bozej miłosci i marnosci tego co ziemskie.Obłedny, niespotykany aromat nowych czasow i mistyczne kadzidło otaczające czarem.Jezeli jestes delikatna i wrazliwą osobą-harmonia róż, imbiru, białej lilii, kory aloesu i cedru na bazie kadzidła-ten zapach jest dla Ciebie. *Woda L'Artisan naprawde letni zapach.Świeże stogi siana, bezchmurne błekitne niebo, gdzie nie spojrzysz zielone równiny.Radosc obcowania z naturą.Nuty trawy, świeżoskoszonego siana odswiezone cytrusowym odcieniem. *Wanilia Zapach budzącego sie miasta, którego ulice są przepełnione aromatem swiezowypieczonych croissantów posypanych cukrem waniliowym.Młode kobiety jedzące sniadanie na werandach letnich kawiarenek.Wysublimowana mieszanka aromatów kwiatów i nasion wanilii, przypraw. *Sandałowiec Zapach stworzony z połaczenia wschodniego bogactwa drzewa sandałowego, kombinacji drzewnych i cytrusowych nut. *Paczuli wschodnia harmonia paczuli i białego piżma.Dla poszukujących prostego i naturalnego zapachu. *Woda Zeglarzy przez słone krople Atlantyku marynarz dostrega ledwo widoczne zarysy ziemi.Po długim rejsie załodze ukazała sie wspaniała wyspa z rozkoszną roślinnościa.l'eau du Navigateur przypomina poszukiwaczy wrażen i skarbów.zwiazek egzotycznych gatunkow drzewa, zywic i rzakich kwiatów wzbogacony nowatorska nutą kawy. *Biała orchidea Biała orchidea, irys i szara ambra tworzą elegancką i wyrafinowana kwiatowa kompozycje. *Hotele Riviery Ta woda toaletowa to wspomnienie o wspaniałych dniach niezapamnianej podrózy i nostalgicznej rozkoszy hoteli Riviery.Mocno zaznaczona kwiatowa harmonia róży i jaśminu wzbogacona zielonymi nutami, osadzona na miękkiej bazie nut drzewnych i ambry. *Ochota na motyle Letnia łąka az pstrokata od różnorodności kwiatów, cykaja świerszcze, fruwają motyle.Rozkoszne owocowe serce z górna nutą bergamoty, cytryny i różowymi pieprzowymi jagodami.Harmonia flerdoranżu, kwiatów cytryny, tuberozy jasminu. *Dzyń! Uderzenie , dzwiek liry i przedstawienie sie zaczyna!przypomnijcie czym i jaki jest cyrk.Mocny jak słonie wystepujace na arenie i lekki jak akrobata fruwający na trapezie. Krzykliwe barwy, głosny smiech, klauni, cukierki, lody i wata cukrowa...Wspomnienia o tym dniu na zawsze pozostana w waszej pamięci.Upajajcie sie zapachem karmelków, narcyzów i peruwiańskiego balsamu. *Niedobry wilk Pamietacie bajke o Czerwonym Kapturku "...z gestego lasu pojawia sie zły wilk..." stworzony z nut drzewnych, pieprzu , heliotropu, irysu z odcieniem lisci fiołków, cedru i białego pizma. *Dziki gozdzik Kobieta, która wreszcie sie odnalazła w życiu.Spokojna i pewna siebie, wyjatkowa i niedostepna, zniewalajaca pięknem wewnetrznym i harmonią.zakreci was aromat różowych jagód po których swoich praw zacznie domagac sie róża, ylang-ylang, lilia. bluszcz a zakonczy sie ta podróz głeboka, ciepła nuta benzoiny i wanilii. *Letnia herbata Dom za miastem, herbata pita na swiezym powietrzu.Smakowanie chłodnej herbaty z ziołami, powolna rozmowa i piekno letniej przyrody. W tej kompozycji zebrane sa swieze i chłodne aromaty cytrusów, mięty pieprzowej, yerba-mate i wspaniałych kwiatów:jaśminu, osmantusa z nutami Odpowiedz Link
kalooo Olesia!!! Jestes po prostu GENIALNA!!! 21.07.05, 23:04 Wielki,ale to WIEEELKI SZACUNECZEK...!!!;*** To cudowne,że jestes na tym forum...;))) Moje ukłony jaśnie pani składam...;D Odpowiedz Link
kalooo Re: Może tym razem całość:) 22.07.05, 06:57 Muszę powiedzieć,że skopiowałam i wydrukowałam sobie...;) Piękne!;) Ola-odwaliłaś kawał dobrej roboty!;D Może któs z L'A się do Ciebie odezwie i zaproponuje np.zapach gratis do wyboru- za poświęcenie i wkład w rozwój znajomości ich zapachów...;D Odpowiedz Link
madlaine_xx Olasiu, Ty naprawdę jestes WIELKA :))) 21.07.05, 22:23 najmocniej dziękuję jak tylko sie da :) Odpowiedz Link
olesiam Re: E ofc :) gapa jestem 21.07.05, 22:31 Eeee... a ile błędów, ciężko mi było słownik włączyć?:( No i przed chwila znalazłam słowo które mnie męczyło "лайм", składnik Navegara i La Chasse aux papillons, a to zwykła limonka...a ja tu myślami na daleki wschód wywędrowałam:) O. Odpowiedz Link
chatka_ Kochana jestes :) 22.07.05, 10:10 Zadna tam gapa :) Wspaniala robota! Wspaniale opisy, i jakie prawdziwe:"Zapachy które proponujemy, to aromaty wspomnień i skojarzeń. (...)Testujac niektóre z zapachów L'A natychmiast przeniesiecie sie w zaczarowany swiat, gdzie mieszkaja cudowne wspomnienia z Waszego dziecinstwa, bajkowe krajobrazy i miłe fantazje" Gdyz wlasnie Passage d’enfer przenosi mnie we lata dziecinstwa i wczesnej mlodosci, w lata pre-Cif, kiedy powszechnie uzywano pasty Sama... ;)) Odpowiedz Link
mathilde17 Re: L'artisan Navegar (?) 24.07.05, 11:56 Podzielam zachwyt nad Navegar! Jest świetny, pieprzowo-przyprawowy, ale jak orzeźwiający! Opisy wszystkich zapachów są też na ich stronie (www.artisanparfumeur.com). Powąchałam już osiem, które wydały mi się najbardziej interesujące - na razie wygrał Mure et Musc - pysznie owocowy i miękko otulający piżmem; po Passage d'Enfer spodziewałam się (sugerując się nazwą) jakiejś powalającej mikstury w stylu Musc Ravageur co najmniej, a on jest bardzo rześki i chłodny, w typie Navegara właśnie, tylko trochę bardziej drzewny a mniej cytrusowy, imo. Tea for Two to kompot z suszu; Bois Farine trochę za bardzo zapchał mi nos mąką - zbyt słodko-duszno-suchy. Na rękach miałam Verte Violette - fiołek cienisty, przejrzyście wodny, bardzo "letni" zapach - oraz Dzing! - no, to jest mocna rzecz! Bardzo ostry, surowy zapach skóry i drzewa, po dłuższym czasie dopiero oswaja się w suszone śliwki. Ogólnie bardzo ciekawe perfumy, wiele z nich budzi wspomnienia i skojarzenia z "czymś- co-już-kiedyś-było"... Jutro idę kontynuować wąchanie! Odpowiedz Link
eclat Re: L'artisan Navegar (?) 24.07.05, 17:04 L'Artisan jest wyjatkową firmą-cieszę się,że jest juz w Polsce. Opisy poniżej są po prostu genialne-zatapiam się w lekturze!;) Odpowiedz Link