Dodaj do ulubionych

Reklamacja tel w Media Expert

01.04.09, 08:28
Witam

W poniedziałek kupilam tel w media expert - tel byl z wystawki,
poniewaz to byla ostatnia sztuka, sprzedajacy twierdzil ze bateria
nie byla formatowana i mam 2 lata grawancji ale nie wydal mi karty
gwarancyjnej tylko paragon.
Wieczorem podłączylam tel do ladowanai aby sformatowac baterie i
zostawilam na noc do ladowania bez wlaczania go.
We wtorek zaczelam go ogladac- tzn ustawienia jakie ma mozliwosci
okazalo sie ze tel byl uzywany sa nim nim czyjes sms i nagrany
filmik w domu z jakims dzieckiem
rozladowala mi sie bateria (po 1 dniu!!!!)
i od wtorku wieczorem wogole nie moge wlaczyc tel- nie reaguje na
wyjmowanie baterii i karty sim)
Tel mam 3 dni (od poniedzialku do dziesiejszego dnia)- Czy mam prawo
zadac od Media Expert zwrotu pieniedzy na podstawie paragonu za to
ze sprzedali towar uszkodzony i uzywany!!! a specjalnie kupowalam w
sklepie zeby byl nowy!!! Nie chce jego naprawionego - bo im juz
wogole nie ufam.
Jestem w szoku - co mam zrobic???

Dziekuje za pomoc

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fleshless Re: Reklamacja tel w Media Expert 01.04.09, 14:44
      - po pierwsze: wyjść z szoku,
      - po drugie: przeczytać przyszpilony wątek.
      - po trzecie: nie ma takiej konieczności żeby domagać się naprawy - jak naprawić
      w telefonie to, że jest używany? jeśli wymiana na nowy - tak jak było w umowie -
      nie jet możliwa, to jeżeli niezgodność jest istotna to odstąpienie będzie uprawnione
      • Gość: wilkolaczka Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: 195.205.230.* 02.04.09, 10:21
        Witam

Poszlam wczoraj zwrocic tel i uslyszalam ze
        - poniewaz tel nie mozna uruchomic to nie moga sprawdzic czy byl
        faktycznie uzywany - wiec moga go przyjac jako reklamacje i wyslac
        do naprawy - odmowilam poniewaz wiem jak tego typu sklepy robia -
        powiedza ze to ja zepsulam skasuja te sms i dowod ze byl juz uzywany
        i zrobia ze mnie debila
        wiec powiedzialm ze sie nie zgadzam z tym i ze chce zwrotu -
        powiedzieli ze nie daja zwrotu moga wymienic tel na inny towar w tej
        cenie lub za doplata....
        myslalam ze wyjde z siebie - nic tam wiecej nie kupie
        okazalo sie ze nie ma tel w podobnej cenie i musialam wziasc inny
        drozszy o 120 zl

Nikomu nie poleca tego sklepu - maja beznadziejna obsluge -jakies
        dziecko mi doradzalo co dopiero zawodowke skonczylo
        obsluga klienta straszna
        robia z czlowieka debila i sie smieja w zywe oczy

nic u nich nie kupie i bede wszystkim odradzac zakupy w tym sklepie

totalna zenada.............
        i brak slow..........
        • Gość: Niezniszczalny Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 12:31
          Całkowicie popieram.Dziadostwo w traktowaniu klientów-robi się z nich totalnych
          debili.Ja już ze swoją reklamacją bylem u Powiatowego Rzecznika
          Konsumentów.Uszkodził się laptop i oddałem im sprzęt w ramach niezgodności
          towaru z umową -zachowane były wszystkie procedury i terminy a w odpowiedzi
          dostałem od firmy "TERG" MediaExpert stwierdzenie Kierownika Działu Reklamacji
          iż :cytuje-"Gwarant rozpatrzy Pani/Pana reklamację w oparciu o warunki
          gwarancji".Czysta ignorancja.Jak się nie zna przepisów prawa nie powinno się być
          kierownikiem działu reklamacji dużej firmy Panie Bartoszu!!Dalej sprawa trafi do
          sądu.Racje i prawo są po mojej stronie.Pozdrawiam wszystkie MediaExperty.
          • Gość: wckw Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 18:39
            Popieram takie działanie, prosze o informacje jak potoczyła się
            rekalamacja dla doświadczenia innch kupujących
            • Gość: annsb Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: 89.238.46.* 15.06.09, 17:00
              A ja mam zupełnie inne zdanie w tej sprawie.Być może zależy to od ludzi,a nie od
              firmy.Kupiłam kiedyś odtwarzacz dvd w Grudziądzu i była biała kropka na
              obrazie.Bez problemu wymieniono mi na inny egzemplarz.Kupowałam też inne sprzęty
              i zawsze dostawałam rabat.Niedawno kupiłam tam depilator,bo tylko w tym sklepie
              podeszła do mnie pani,a nie jakiś młodzik,żeby mi doradzić w tej sprawie.Jak dla
              mnie obsługa-super,w każdym razie w sprawach"babskich".
              • Gość: ciemny Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.smgr.pl 28.08.09, 18:47
                Ciekawe, pachnie "solidarnością" :D
            • Gość: Niezniszczalny Re: Reklamacja laptopa w Media Expert-Racibórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 23:30
              Sprawą zainteresował się już Powiatowy Rzecznik Konsumentów.Zostało wysłane
              pismo potwierdzone przez rzecznika z żądaniem wydania nowego sprzętu-sprawa w
              toku.Jeśli to nie pomoże dodatkowo sprawa potoczy się drugim torem.Poinformowana
              zostanie Państwowa Inspekcja Handlowa.O dalszych losach reklamacji będę
              informował forumowiczów
              • Gość: Niezniszczalny Re: Reklamacja laptopa w Media Expert-Racibórz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 23:03
                Reklamacja jest już w Wojewódzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej w
                Katowicach.Firma wije się jak piskorz i krętaczy aby wymigać się od
                reklamacji.Ostatnio wymyślili , że usterce ponoć uległo oprogramowanie,
                naprawiono to ale reklamacji nie uwzględniają? I to się nadaje do sądu!!HeHeHe.
                Już niedaleka droga,popełniają zbyt dużo pomyłek......
                • Gość: rozny Re: Reklamacja laptopa w Media Expert-Racibórz IP: 91.192.165.* 29.06.09, 00:38
                  czytam i włosy mi się na głowie jeżą [nader rzadkie]. Po 1 chciałbym wyjaśnic iż
                  pod szyldem Media Expert skupionych jest kilka firm, nie jest to 1 twór tak jak
                  Media Markt. Po 2, sklepo tej marki jest kilkaset, a w każdym zaś pracuje
                  kilka-kilkanaście osób, co daaje około kilka tysięcy pracowników. Chyba jasne,
                  że wśród takiej liczby znajdą się jakieś wyrodne owce?? może moja opinia jest
                  stronnicza bo sam jestem takim pracownikiem, sprzedawcą [Rzeszów], ale chyba to
                  nie jest jedyny zawód gdzie zdarzają się ludzie niekompetentni???? Z drugiej
                  strony akurat moja placówka w której pracuję, w tym moja skromna osoba cieszy
                  się dużym szacunkiem, przynajmniej to słyszę od klientów. Oczywiście zdarzają
                  się niezadowoleni klienci, ale "jeszcze się takie nie urodził co by każdemu
                  dogodził" Najczęściej akutat takich klientów, nikt i nic nir zaspokoi.... Broń
                  Boże nie wybielam błędów wspomnianych kolegów z innych miast bo te akurat są
                  oczywiste [telefon], ale często też się zdarza że klient albo sam przypadkiem
                  zepsuje sprzęt lub pokombinuje z ustawieniami a potem się awanturuje, lub
                  poprostu ma pecha i trafi na wadliwą sztukę. Sam staram się podejśc bardzo
                  tolerancyjnie do tego typu spraw, przy usterce w pierwszym tygodniu wymieniamy
                  sprzęt na nowy, nawet nie informując kierownictwa i serwisu [wysyłamy do
                  naprawy-wymiany na tzw wadę fabryczną zauważoną przed sprzedażą]. zrozumcie moi
                  drodzy nie da się też każdego sprzętu sprawdzic przed sprzedażą, a gdybyśny tak
                  robili, klienci awanturowaliby się że sprzet był używany, rozpakowany. Dalej,
                  wysyłanie na serwis bez sprawdzenia usterki też może się odbic na nas,
                  sprzedawcach. Bywały takie przypadki że zostawaliśmy obarczeni kosztami
                  transportu sprzętu i ekspertyzy sewisu, bo klientka nie naładowała baterii w
                  MP4, a taki koszt to ok 200 zł, dlatego tak sprawdzamy i nieufnie podchodzimy do
                  awarii, ale przy swierdzeniu jej nie robimy żadnych problemów, chyba że ktoś nie
                  potrafi zrozumiec najprostszych rzeczy. Np klientka po 2 naprawie chce wymiany
                  towaru na nowy. Ok, wypisujemy zgłoszenie niezgodności towaru z umową. Mówimy że
                  odpowiedz będzie w ciągu tygodnia a teraz sprzęt jedzie do serwisu na
                  ekspertyze. Klientka wydarła się, powiedziała że chce wymiany sprzętu tu i teraz
                  a z serwisem nie chce już miec nic do czynienia.... powiedziałem że tego nie
                  zrobie teraz. Wyszła zdenerwowana, za 5 dni wraca z panią z biura ochrony
                  konsumenta, bo "nie chcielismy uwzględnic jej żądania...." Termin 14 dni
                  obowiązuje kochani obie strony!!
                  a to że "podchodzi koles który ledwie skończył zawodówkę...."
                  UWIELBIAM SŁOWNIE GNOIC I POKAZYWAC TAKIM KLIENTOM ICH WLASNE BURACTWO!!!!!
                  Takim klientom którzy traktują mnie z góry,jak kogos gorszego. Ja akurat
                  ukonczyłem stacjonarne 5 letnie magisterskie studia prawa. Z wyróżnieniem.
                  Broniłem się u ministra Cwiąkalskiego. Nie znosze takic tępych baboli
                  traktujących nas sprzedawców jak ludzi 2 kategorii. Takie osoby najczęściej
                  wychodzą po 1 minucie rozmowy ze mną dziwnie zaskoczone i zawstydzone.
                  Pozdrawiam serdecznie.
                  • Gość: Pracownik sklepu M Re: Reklamacja laptopa w Media Expert-Racibórz IP: *.ibd.gtsenergis.pl 18.08.09, 07:44
                    Mam pytanie?
                    Co Ty człowieku robisz z takim wykształceniem w tej sieci. Skończyłeś taką
                    szkołę żeby pracować za 2tys. z groszem. Nie ośmieszaj się, tam pracują ludzie
                    po szkole średniej i zaocznych studiach, a nie tacy jak TY!!!!!!!!
                    • Gość: rozny Re: Reklamacja laptopa w Media Expert-Racibórz IP: *.rz.izeto.pl 22.11.09, 22:13
                      Dziękuję "pracowniku sklepu M" za tak dobre mniemanie o mojej osobie. Jednakże nie zawsze w życiu sprawy potoczą się tak jakbyśmy tego chcieli... Ta praca tak naprawdę jest dla mnie tylko przechowalnią... mimo iż staram się byc najlepszy w tym co robie i na szczęście mi wychodzi, lecz nie zamierzam pracowac tam zbyt długo....
                      Pozdrawiam serdecznie
                  • Gość: ciemny Re: Reklamacja laptopa w Media Expert-Racibórz IP: *.smgr.pl 28.08.09, 18:58
                    Ciekawa, "kulturalna" replika ... ktoś się próbuje siakoś bronić... sprowadzając
                    słowa kierownictwa do ....nie pasującego poziomu... szkoda. Pomysł świetny,
                    wykonanie ...raczej kiepskie....
            • Gość: ciemny Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.smgr.pl 28.08.09, 18:46
              Pewnie kontrola działu reklamacji.... buuuuahahahaha :D
              Zawsze ktoś inny musi być ....winny ??
          • witw11 Re: Reklamacja tel w Media Expert 26.08.09, 18:38
            Ja również mam problem z firmą "TERG" Media Expert . Oddałem aparat
            fotograficzny marki Canon PS A1000 po m-cu działania tj. 20.07.2009
            do naprawy i do dzisiaj nikt się do mnie nie odezwał. Pozwoliłem
            sobie na wizytę w sklepie to otrzymałem informację od pani
            sprzedawczyni, że reklamacja moja może trwać nawet pół roku a
            informować mnie to sklep nie musi. Na podanyn fax sklepu w dniu
            17.08.2009 wysłałem reklamację niezgodności towaru ale do dzisiaj
            nie otrzymałem odpowiedzi.Czy jest jakiś obowiazek poinformowania
            klienta pisemnie o terminie naprawy .Może ktoś mi podpowien co
            dalej
            • Gość: ciemny Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.smgr.pl 28.08.09, 19:03
              Muszą cię poinformować o terminie naprawy, lecz jeśli tego nie zdążą zrobić
              przed upływem 14 dni, to :D idziesz i wymieniasz na nowy ! lub zwrot kasy, co
              jest fajniejsze :D Pamiętaj : pełne 14 dni roboczych.
              • Gość: amator Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 16:54
                14 dni kalendarzowych, a nie roboczych - poczytaj sobie ustawę o
                szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej, a potem doradzaj na
                forum.
                • Gość: Stefan Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.netbase.pl 19.12.09, 21:25
                  Ja zamówiłem w Czarnkowie pewien produkt na prezent. Oczywiście przez telefon mówiono mi, że będzie za kilka dni. Jak wpłacałem zaliczkę to powiedziano mi, że pod koniec tygodnia. Dzwoniłem kilka razy. Dzisiaj miałem czekać na telefon. Oczywiście nikt nie zadzwonił. Totalnie lekceważą klienta. Jak nie dostanę do wigilii to popytam prawnika bo jak kasowali 230 zł to było ok. ale wywiązać się z umowy kupna-sprzedaży to już nie muszą. Ogólnie odradzam! Ceny mają wysokie, nawet na promocjach mają drożej niż w innych sklepach. Czasem warto poszukać i nie użerać się z idiotami.
                • Gość: Stefan Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.netbase.pl 19.12.09, 21:25
                  Ja zamówiłem w Czarnkowie pewien produkt na prezent. Oczywiście przez telefon
                  mówiono mi, że będzie za kilka dni. Jak wpłacałem zaliczkę to powiedziano mi, że
                  pod koniec tygodnia. Dzwoniłem kilka razy. Dzisiaj miałem czekać na telefon.
                  Oczywiście nikt nie zadzwonił. Totalnie lekceważą klienta. Jak nie dostanę do
                  wigilii to popytam prawnika bo jak kasowali 230 zł to było ok. ale wywiązać się
                  z umowy kupna-sprzedaży to już nie muszą. Ogólnie odradzam! Ceny mają wysokie,
                  nawet na promocjach mają drożej niż w innych sklepach. Czasem warto poszukać i
                  nie użerać się z idiotami.
    • Gość: iwona-2006 Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: 178.212.171.* 16.11.13, 14:35
      Moj mąz kupił w media expert w Wadowicach okulary do ogladania w 3d.Odpadła Nakładka na nos i chciał złozyc reklamacje w sklepie w którym kupił ale odmówiono mu przyjecia do reklamacji ,sprzedawaca powiedział ze to wada mechaniczna!!! czy miał do tego prawo?sklep to taki ze nawet nikt od 3 dni nie odbiera telefonu(dodam ze maja 2 numery)nigdy nic wiecaj tam nie kupimy!!!
      • Gość: kapucynek Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.13, 18:44
        bardzo dziwna sprawa z tym telefonem, bo ode mnie zawsze odbierali jak chcciałem o cos spytac, wiec nie wiem w czym jest problem. jesli chodzi o reklamacje to mialem jeden przypadek z tabletem i wszystko przebieglo szybko i sprawnie. tablet zostal naprawiony w 1 tydzien
    • Gość: Ewa Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.15, 10:21
      w przypadku składania reklamacji: NIE ZGADZAĆ SIĘ ABY OPIS PRZEDMIOTU BYŁ MAŁO SPRECYZOWANY
      . mi wpisali, że telefon który oddawałam był w stanie "ZŁYM" gdy zapytałam dlaczego, powiedziano mi, że skoro coś w nim nie działa, to znaczy, że nie jest w dobrym. reklamacji nie uwzględniono, mało tego telefon wrócił z pękniętym ekranem. Byłam u rzecznika, który powiedział, że nie powinnam podpisywać takiego opisu szkody. Moim zdaniem najlepiej zrobić zdjęcia przedmiotu i kazać podpisać przyjmującemu reklamację. Bądźcie ostrożni, to oszuści
    • Gość: Grzes Re: Reklamacja tel w Media Expert IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.22, 13:59
      Witam mam też problem z Media ekspertem w Gdańsku po 10 miesiącach użytkowania padł mikrofon oddałem 11 grudnia telefon byłem dziś w sprawie telefonu okazuję się że serwis czeka na części i naprawa może się przedłużyć jak długo będzie trwała ta żenada nie wiem klient dobry jak kupuję później mają go w poważaniu odradzam zakup w Media Expert albo przed zakupem sprawdzić dokładnie warunki naprawy sprzętu
      • alpepe Re: Reklamacja tel w Media Expert 31.01.22, 19:41
        Panie Grzesiu, Pan to się pod kamieniem chował? Wszędzie są braki materiałowe, przerwane łańcuchy dostaw, to nie jest tak, że jednemu Grzesiowi ze złośliwości sprzętu nie chcą naprawić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka