Dodaj do ulubionych

zapachy się na mnie nie trzymają buuuuu

17.08.05, 10:54
Od pewnego czasu nie trzymają się na mnie żadne zapachy, kupiłam min:
Echo Davidoff
Be Delicious DKNY
J'adore Dior
Apparition Ungaro
Attraction Lancome
Cerutti Image
Kupuję kupuję i kupuję w nadziei ze trafię na jakiś który nie wywietzreje
momentalnie ale na próżno... jeszcze tylko czerwone D&G pachnie ale tez nie
tak jak kiedys, poza tym mam juz dość stale tego samego zapachu.
Czym moze być spowodowane takie szybkie ulatnianie się zapachu z ojej skóry?
Czy jest coś co mogę zrobić??? Ostatnio przez głowę mi przeszło ze kupowanie
perfum jest w moim przypadku bez sensu skoro i tak na mnie nie pachną... i
nie jest to moje złudzenie, osoby ze mną przebywające tez nic nie czują mimo
ze zlewam się perfumami jak dzika :((((
Obserwuj wątek
    • nitulina Re: zapachy się na mnie nie trzymają buuuuu 17.08.05, 10:56
      Może masz przesuszoną skórę?
      Jeśli tak to najlepiej kup także balsamy z tej samej serii co zapachy.
      Zwykły balsm i zaraz po nim aplikacja zapachu też pomaga.

A może to jakieś zmiany hormonalne?
      • inecita hormony 18.08.05, 12:58
        czy ktos moze mi przyblizyc zwiazek hormony+zapachy? Miałam pewne zaburzenia
        związane z testosteronem i prolaktyną ale faszeruję się pigułkami i wyniki
        badań krwi sa ok...
    • lune Re: zapachy się na mnie nie trzymają buuuuu 17.08.05, 11:33
      z Cerruti Image /i nie tylko/ ja tez mam klopot tzn. nie trzymaja sie mnie :(
      ale doswiadczylam rowniez trwalosci niektorych zapachow - im bardziej
      kadzidlane, drzewne i pizmowe - tym trwalsze na mojej skorze :)

byc moze ich nie lubisz - ale wyprobuj w perfumerii /w
      celach 'doswiadczalnych' ;)/ - czy zachowuja sie na Tobie tak samo jak te
      ktorych uzywasz ... byc moze trafisz na cos co bedzie odpowiadalo i Twojemu
      noskowi i skorze :) ja tak trafilam na Nu i Angel Innocent - i choc aktualnie
      tych ostatnich - nie uzywam - nadal doceniam ich urode i trwalosc ;

lune
    • oloom Re: zapachy się na mnie nie trzymają buuuuu 17.08.05, 12:13
      Ja mam suchą skórę i zapachy trzymają się mnie kiepsko. Dlatego psikam sobie
      włosy, na włosach zapachy utrzymują się długo
    • silence-dreamer Re: zapachy się na mnie nie trzymają buuuuu 17.08.05, 14:51
      ja mam to samo, nie ważne czy to, woda toaletowa czy perfumowana, zapach lekki,
      czy ciężki, ostatnio wypróbowałem nawet prawdziwe perfumy, mojej mamy :> i też
      klops, balsamy pomagają ale troszkę..Doszedłem do wniosku, że najlepiej
      alikować sobie zapachy na ubrania, włosy. bo pryskanie ciała niewiele daje w
      moim przypadku, wybieram najodpowiedniejsze miejsca, "psikam" po kąpieli i
      nabalsamowaniu i trzyma góra kilka godzin (te naprawdę mocne np Opium woda
      perfumowana), do tego męskich wód perfumowanych jest bardzo mało, a perfum
      jeszcze nie widziałem.Są jakies prawdziwe męskie perfumy, nie wody?
    • luloo1 Re: zapachy się na mnie nie trzymają buuuuu 17.08.05, 17:36
      A może za dużo używasz i potem ich nie czujesz? Ja mam tak z Kenzo
      grejpfrutowym. Dodaj kroplę perfum do neutralnego balsamu do ciała.
      Nie zaleca się psikać włosów, chyba, że wersją bezalkoholową.
    • kalooo Re: zapachy się na mnie nie trzymają buuuuu 17.08.05, 20:00
      Podobnież zapachy trzymają się krócej również w lato-może to jest też przyczyną?

ps.Dziewczyny-naprawdę Image na Was krótko pachnie?! Na mnie to najtrwalszy z
      trwale trwałych twardzieli!;)))
      • charade Re: zapachy się na mnie nie trzymają buuuuu 17.08.05, 20:39
        Nie trzymają się ? A to ci kurde nowina... hehe.

Lato to jest teraz tylko z nazwy, nie sądzę, żeby o to chodziło. Po prostu taka
        skóra, jak moja zresztą. Kiedyś chyba się lepiej trzymały, dłużej je czułam i
        więcej komplementów za zapach dostawałam. Są takie perfumy, że mimo, że woda
        perfumowana, że leję je na siebie w obłędnych ilościach, to i tak ich nie czuć
        na mnie. Najgorsze jest to, że złośliwie zapachy, które bardzo mi się podobają,
        w ogóle się na mnie nie trzymają, a te, za którymi nie przepadam trzymają się
        jak rzep psiego ogona. Jakże zazdroszczę mojej przyjaciółce, która robi dwa
        maleńkie psiczki za uchem i pachnie cały dzień i to na odległość ! I to takimi
        słabiznami jak np. Chic Herrery, który był na mnie kompletnie niewyczuwalny
        (może i dobrze ;PPPP).
        • benita5 Re: zapachy się na mnie nie trzymają buuuuu 17.08.05, 23:01
          Az trudno mi uwierzyc, bo J'adore trzyma sie mnie calkiem dlugo, ale fakt co
          skora to inna reakcja;)
        • laura27 Re: zapachy się na mnie nie trzymają buuuuu 18.08.05, 08:05
          no to ja Wam powiem ciekawostkę - kiedyś, jak byłam w liceum (było to ok.9-10
          lat temu) kupowałam sobie oczywiście podróbki. Choć prawdę mówiąc wtedy to
          byuły takie czasy, kiedy oryginalne perfumy to widziałam tylko u mojej
          bratowej, która latała po świecie i kupowała na lotniskach - nie było u nas
          perfumerii w każdym centrum handlowym, jak teraz, ale przecież same wiecie
          najlepiej...anyway, jak używałam tych podróbek, to często słyszałam, że ładnie
          pachnę i koleżanki, a nawet koledzy! pytali mnie czym?
          a teraz, kiedy wydaję na perfumy co najmniej 10x tyle co na te podróbki? żadko
          kiedy słyszę, że ładnie pachnę, jakoś sie wszystko na mnie właśnie nie
          trzyma...nie wiem czego to wina...pamiętam ,że najwięcej komplementów zebrałam
          za podróbkę Issey Miyake, którego teraz nazywam ogórkowym, oraz za podróbkę
          Venezji L.Biagiotti (oczywiście wtedy nie miałam pojęcia czego to są podróbki)
          o, przepraszam, przypomniało mi się, że 3 lata temu, jak kończyłam studia, tuż
          przed obroną mieliśmy jeszcze jedne, ostatnie zajęcia, jakiś wykład
          monograficzny i wtedy używałam Coco Mademoiselle, (które są dla mnie
          najpiękniejszym na świecie zapachem,ale teraz nie używam w ogóle, czekam aż
          skończy się ich upodlenie i nie będę ich czuła na każdym kroku) i wiele osób,
          również właśnie płci męskiej pytało mnie czym tak pięknie pachnę..:-)
          ale to był chyba ostatni raz, teraz już nikt nie pyta:-( a ja nie mogę trafić
          na zapach, który naprawdę by mi odpowiadał...
          trochę się rozpisałam, sorry:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka