aksiak 30.08.05, 14:51 wiem ze tych perfum juz nie ma na rynku,a ja jestem w nich zakochana. czy ktos moze mi doradzić perfumy o podobnym zapachu? dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laura27 Re: Venezia 02.09.05, 08:09 Chciałabym Ci pomóc, ale nie jestem najlepsza w opisywaniu zapachów, dlatego w tej kwestii siedzę cicho. Venezię miałam jeszcze niedawno - odsprzedałam ją elf.woman, może ona się pojawi na forum i opisze je trochę lepiej. ale ok, sróbuję - więc Venezia to bardzo charaktrystyczny zapach, moim zdaniem niepodobny do niczego innego, nie słodki, nie duszący, taki "czysty", niektórzy czują w niej wiśnie czy czereśnie, ale nie jest to zapach kwiatowy. w sumie to bardzo ładny zapach, odpowiedni na wiele okazji i na różne pory dnia a także dla kobiet w różnym wieku. Kiedyś, jeszcze przed oryginałem, który właściwie należał do mojej mamy, a nie do mnie, miałam podróbkę, choć nie wiedziałam wtedy, że to podróbka Venezii, po prostu kupiłam bo mi się podobało i zbierałam niesamowicie dużo komplementów za ten zapach, taki wyrafinowany i elegancki, ale to bardzo subiektywne oddczucia. poradzę Ci coś bardzo chyba niepopularnego - jako, że nie można jej już nigdzie uświadczyć a delikwent na alleegro zażądał 400 zł za tester 75 ml, to proponuję kupić sobie podróbkę żeby w ogóle zapoznać się z zapachem - też widziałam na allegro za jakieś chyba niecałe 30 zł. to chyba lepsze rozwiązanie niż kupować w ciemno tak strasznie drogi zapach, który jednak może Cię zawieść...a nóż okaże się, że podróbka jest tak doskonała, jak ta, którą ja miałam 8 lat temu...:-)bo tamta naprawdę była super, beż żadnej fałszywej nuty a kosztowała wtedy 18 zł... pozdrawiam Odpowiedz Link
escape5 Podróbka:)) 31.10.05, 11:15 Taak tez ją miałam,kupiłam w kiosku za 16 zł:).Popieram Laure-jeśli nie znasz zapachu kup tę podróbkę,wg mnie jest nawet dość trwała i nie czuć w niej chemicznej nuty-w przeciwieństwie do podróbki z Refan'a (fuj). Odpowiedz Link
benita5 Re: Podróbka:)) 31.10.05, 11:26 Dziewczyny, nic nie pilam %%....ale az mi biegaja literki przed oczami. Podrobke?? Zartujecie prawda? Chcialam zauwazyc ze dzis nie jest Wigilia Prima Aprilis wiec jest to taki sobie zart;D Proponuje poczekac na wpisy dziewczyn kt maja pozytywne opinie o Venecji to moze zaproponuja cos w ten desen. No, ja niestety nie przepadam za tym zapachem wiec sie wstrzymuje,ale proponowanie podrobki jest, jak dla mnie, przegieciem ;o) Odpowiedz Link
laura27 Re: Venezia 02.09.05, 08:11 ojejku, teraz dopiero przeczytałam jeszcze raz Twojego posta - toż Ty nie prosiłaś o opis, przepraszam - trzeba czytać na co się odpisuje:-) Odpowiedz Link
magdalena.o Re: Venezia 28.10.05, 19:41 jestem szczesciara bo mam oryginale 2 perfumy venezii ale jesli chcesz cos podobnego to zdradze Ci sekret przynajmniej ja tak robie rozowa seria Avon skin so soft pachnie na mojej skorze identycznie uzywam balsamu i olejku w spreyu Odpowiedz Link