gregorexon 14.08.16, 14:34 Właśnie wróciłem z wczasów na Marinie. Byłem tam za pośrednictwem Eurocamp'u. Jeśli ktoś ma pytania dotyczące Mariny, domku, zakupów czy wycieczki do Wenecji to chętnie odpowiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obara.adam Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 14.08.16, 21:54 Czy jeśli przyjade przed 15 to jest szansa na zameldowanie się wcześniej w domku. Czy domki sa bardzo odległe od plaży i basenów. Zakupy lepiej robic w supermarkecie na przeciwko campu czy gdzies indziej. Jaka polecasz donra fajna restauracje w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 14.08.16, 22:56 Nie wpuszczą przed 15. Do morza i basenu około kilometra. Domki Eurocamp są w dość odległym ale w nagrodę spokojnym miejscu Mariny 2000.Market tańszy poza kompem. Parę kilometrów dalej jest duża Punta Gialla tańsza od tej przykampingowej a w cavallino na rondzie dwa markety euro spin i md. Promocje można śledzić e necie. Warzywa i owoce kupowałem w ogrodnictwie na via Hermana. Trochę droższe niż e markecie ale nieporównywalnie lepsze. Z restauracji oprócz Venezia nie korzystałem. Kupowałem pizze na wynos, dla mnie lepsza w pizza Vanin po drugiej stronie ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 14.08.16, 22:57 Via Hermada, to ulica dojazdowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulciak Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.icpnet.pl 15.08.16, 09:12 Gdzie można zaparkować samochód w Wenecji czy może lepiej jechać pociągiem lub np autobusem? Co warto zwiedzić? Jakie są ceny za autostrady na odcinku od Polski do campingu? Podaj prosze ceny orientacyjne warzyw, owocow, napoi i miesa.. czy znaczaco odbiegaja od polskich? Czy paliwo jest duzo drozsze niz w Polsce? Czy w domkach sa np tostery, czajnik, mikrofalowka talerze,,szklanki itp? Z góry dziekuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 15.08.16, 09:54 Wybierając się do Wenecji korzystamy z tramwaju wodnego najlepiej z miejscowości Punta Sabbioni, okolo 3 km od kempingu. Parking kosztuje tu od 5 do 7 €za dzień. Można znaleźć miejsce gratisowe ale tylko wcześniej rano. Prom firmy Marco Polo to koszt 10 € a państwowy Actv 20 na dobę. Actv jest o tyle dobry, że można pływać ile się chce w ciągu jednej lub dwóch dób. Dwie doby to 30 euro. Możemy wtedy zaplanować wycieczkę do Wenecji na dwa dni albo dołączyć Murano czy brano. Autostrada we Włoszech to około 15 euro. Trzeba mieć winietki na Austrię i Czechy. Pomidory od 0.50 do 3. Ogórki 0.6 do 1.5. Arbuz 0.39 do 1.5. Tania mozzarella. Mięso kupowałem w podobnej cenie jak w Polsce w markecie md w cavallino. Pierwszego dnia zrobiłem tam duże zakupy i mrozilismy. taniej e Austrii poza autostrada. Różnice nawet 0.3 na litrze. W domku jest piec gazowy z piekarnikiem, mikrofali. Z wyposażenia brakowało nam młotka do kotlety i chochelki do zup. Gotowaniem normalne obiady te trzy garnki z zestawu eurocampowego w zupełności wystarczyły. Talerzy i zastawy jest na 8 osób, łącznie z kieliszkami do wina i jajek. Polecam wziąć talerze i kubki plastikowe aby zaoszczędzić sobie mycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulciak Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.icpnet.pl 21.08.16, 01:48 DZiękuję :) a gdzie się kupuje te winietki w Austrii czy tak samo jak w Czechach na stacji benzynowej? Można je kupić na granicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.16, 15:14 Jeśli jedziesz przez Mikulov to na samiutkiej granicy masz punkt czynny całą dobę gdzie kupisz winietę, zarówno dla A jak i CZ w drodze powrotnej. Dodatkowo toaleta i bar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andziaolpe Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: 93.175.64.* 20.08.16, 22:24 Jestem ciekawa w jakiej kwocie się zmieściłeś licząc dojazd, zakwaterowanie, jedzenie, wycieczki do Wenecji, i inne atrakcje.. Chciałabym się wybrać z rodziną za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 21.08.16, 07:01 Domek na dwa tygodnie niecałe 11 tyś Paliwo 800 zł, jedzenie około 300 € kieszonkowe u nas około 500€. Jechaliśmy w 5 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur1974 Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 22.08.16, 22:56 Czy internet na campingu jest darmowy? Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 23.08.16, 09:07 Tak, jest darmowy. 100 mega dziennie. Dostępny jest przy restauracjach, recepcji toaletach i na plaży. Dodatkowo dzień 5 € tydzień 20 €. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andziaolpe Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: 93.175.64.* 24.08.16, 10:19 Ślicznie dziękuję za odpowiedź:) A czy w domkach eurocampu pościel jest na wyposażeniu standardowym czy dodatkowo płatna? I co z klimatyzacją w domkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.16, 15:19 Pościel możesz dobrać za opłatą składając rezerwację, z klimatyzacją jest podobnie. Chociaż chyba nie ma domków bez niej, więc trzeba dopłacać. W miesiącach wakacyjnych dopłata to 17 zł za dobę do domku. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 24.08.16, 21:55 W Eurocampem pościel czy ręczniki można domówić. My mieliśmy poszewki na poduszki i cienkie śpiwory. Jeśli masz w umowie to klimatyzacja jest w cenie bez dopłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.16, 15:42 Wszystko zależy kiedy jedziesz. My w tym roku na początku września jedziemy i ceny wyglądają tak: - 742 zł za 10 noclegów ( 5 nocy namiot safari Marina di Venezia, 5 nocy domek 3 sypialnie Norcenni Girasole Club pod Florencją ) - 160zł opłata rezerwacyjna która zawiera ubezpieczenie na wyjazd - Winieta na A - 2 x 10 dniowa po 8,8€ - Winieta na CZ - miesięczna ok 75zł - Autostrada we Włoszech pod Marinę ok 15€ chyba było w jedną stronę. - Paliwo zależy od samochodu i dystansu, my w tym roku będziemy jeździć po całej Toskanii więc liczymy z 1000 zł. W zeszłym roku jak byliśmy pod Wenecją starczyły nam dwa pełne baki paliwa, ale siedzieliśmy na miejscu. - Koszty wycieczki do Wenecji 20€ od osoby za bilet 24h na ACTV czyli ichniejszą komunikację miejską, dzieci oczywiście taniej ale niestety nie wiem ile. Polecam to rozwiązanie zamiast statków Marco Polo za 10€ które zawożą tylko do Wenecji. ACTV można pływać po całym mieście plus po okolicznych wyspach. - Jedzenie zależy od tego czy bierzesz z Polski, czy jest w restauracjach, czy gotujesz. My w tym roku nie wieziemy nic. Ceny są zbliżone o tych w Polsce a sporo artykułów jest tańszych. W zeszłym roku wieźliśmy makaron co okazało się kompletną głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsa Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.17, 13:27 Hej, mamy zaplanowany wyjazd w dlugi weekend, droge z dziecmi planujemy na noc zeby nie bylo problemow i tu pytanie, jak przyjedziemy ok 9tej to da rade się dostac chociaz na plaze albo basen zeby doczekac do 15tej czy lepiej sobie jakas atrakcje po drodze zorganizowac bo nie ma sensu kwitnąć pod bramą kilka godzin?:) z gory dzieki za odpowiedz;) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 02.04.17, 17:59 Tak, dostaniecie opaski i do woli można korzystać z morza i basenów. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 02.04.17, 18:13 > i tu pytanie, jak przyjedziemy ok 9tej to da rade się dostac chociaz na plaze albo basen > zeby doczekac do 15tej czy lepiej sobie jakas atrakcje po drodze zorganizowac bo nie > ma sensu kwitnąć pod bramą kilka godzin Na teren campingu jak najbardziej da się wjechać przed 15, pod warunkiem, że to nie będzie akurat pora sjesty. Niestety nie pamiętam, w jakich godzinach obowiązuje ona na Marina di Venezia. Czy jest to między 13:00 a 15:00, czy między 14:00 a 16:00. Podczas trwania sjesty wjazd na camping nie jest możliwy nawet dla osób, które przebywają już na campingu. Samochody muszą zostać poza bramą! Nie wiem, czy wykupiliście pobyt bezpośrednio przez camping, czy korzystacie z jakiegoś tour operatora (np. Vacansoleil, Eurocamp, Lux-camp). Jeżeli jednak jest to jakiś tour operator, to czasami - jeżeli lokum jest już przygotowane nawet jeśli przyjedziecie przed sjestą, to możecie nawet otrzymać wcześniej niż przed 15:00 domek/namiot. Jeśli nawet nie otrzymacie lokum, to w recepcji można dokonać zameldowania i w pełni można korzystać z całej infrastruktury campingu; basen, plaża, restauracja, bar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zero Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.17, 17:33 aseretka napisała: Niestety nie pamiętam, w jakich godzinach obowiązuje siesta na Marina di Venezia. Czy jest to między 13:00 a 15:00, czy między 14 :00 a 16:00. zakaz widoczny jest przed szlabanem > 13:00 - 15:00 Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 05.04.17, 18:43 > zakaz widoczny jest przed szlabanem Na pewno jest widoczny. Ja po prostu nie jestem w stanie pamiętać godzin sjesty, na każdym z ponad 60 campingów, jakie odwiedziłam. :) Istotne natomiast jest to, że podczas sjesty nie uda się wjechać na camping. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsa Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.17, 00:10 Dzieki za wszystkie odpowiedzi, dopiero teraz je zauwazylem;) Mamy domek w Roan czyli praktycznie Eurocamp;) Jak juz jestescie tacy zyczliwi to jeszcze pare pytan - przede wszystkim Internet jak jest z tym tygodniowym dostepem za 20 euro, login i haslo na jedno urzadzenie? Sygnal jest ok? Pracuje 24h i musze miec niestety dobry dostep. Pytanko o plaze - na googlach widzialem ze chyba nie ma zadnych falochronow? Plywam na desce i jestem ciekaw jakie warunki bo zwykle w tych rejonach sa kamienne pirsy ktore troche przeszkadzaja;) Pozdrawiam wszystkich;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.17, 23:14 Na Marine wjedziesz ale tylko na parking w pobliżu recepcji. Można się zameldować, coś zjeść, a po 15 przejechać na Marina2000 gdzie domki i namioty ma eurocamp i reszta tour operatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.17, 01:02 Witam serdecznie, ja mam pytanie o pościel :) tzn. co jest w tzw standardzie a co można dokupić w Eurocampie za ok 100zł? Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 30.07.17, 19:58 W standardzie jest poduszka oraz kołdra lub koc. Dokupić można pościel (pościelowe), czyli poszwę na kołdrę, poszewkę na poduszkę oraz prześcieradło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: 194.181.88.* 31.07.17, 09:30 bardzo dziękuję :) właśnie o takie wyjaśnienie mi chodziło :) Odpowiedz Link Zgłoś
rtmssht Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 27.05.18, 21:13 Witam. Orientuje się ktoś czy na campingu Marina di venezia można gdzieś schłodzić wkłady do lodówki turystycznej. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 16.06.18, 10:39 Przy markecie na głównym deptaku jest ogólnodostępna zamrażarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat2 Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.centrum.kalety.net 21.10.18, 09:24 Odświeżę temat, czy orientujecie się jakie są opłaty za dodatkowe atrakcję dla dzieci typu mini golf, pociąg itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: Wróciłem z Marina Di Venezia IP: *.istraturist.hr 26.08.19, 10:00 Mam pytanie dotyczące domków, czy są to murowane obiekty czy kontenerowe? Czy jeżeli podczas mojej nieobecności schłodzę temp klimatyzacją, to czy potem gdy ją wyłączę to domek się szybko nagrzewa? Czy jest do wytrzymania nie włączać na noc klimatyzacji? Czy są w oknach moskitiery? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Wróciłem z Marina Di Venezia 26.08.19, 16:13 Split i Dubrovnik mają 2600-2700 godzin słońca rocznie. Czyli tyle co Sycylia. A północ Włoch 2-2,2 tys. Antysloneczna Italia. Odpowiedz Link Zgłoś