sorbet Re: Ulubione zapachy ocieplające 10.01.06, 23:42 Amber Sultan, CdG Wood Coffee, chyba również Prada. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Ulubione zapachy ocieplające 11.01.06, 09:39 Gucci Pour Homme, Black Cashmere, A*Men, Ambre Sultan, Opium PH EdP, L'Instant- ich nuty sprawiaja, ze robi mi sie jakby ognisciej :-). Odpowiedz Link
anniehall78 Re: Ulubione zapachy ocieplające 11.01.06, 12:31 Aromaparfum Exaltant - pomimo głębokich mrozów, wciąż było mi w nim za ciepło. ten zapach po prostu ogrzewał i dusił! nie w przenośni, ale dosłownie: taktylne doświdczenie, przeraźliwie gruby i ciepły golf na moim ciele - i szyi! a z ulubionych: Omnia i jej rozgrzewający kardamon z imbirem w ciepłej - białej - czekoladze.... yumi.... odkrycie ostatnich dni: Skin - dla mnie zapach seksu - z oczywistych względów zgłaszam do rankingu ocieplaczy! Odpowiedz Link
kalia_t Re: Ulubione zapachy ocieplające 11.01.06, 14:10 Addict, Shiny creation, Pure poison, Fluid, Emotion i inne...:-) Odpowiedz Link
mangos Re: Ulubione zapachy ocieplające 11.01.06, 15:02 Organza Indecence i Dolce Vita, ponadto lubię w chłody używać BLV ( magiczny jak dla mnie to zapach: w chłody grzeje, w upały chłodzi;)) Odpowiedz Link
gonitwa Re: Ulubione zapachy ocieplające 11.01.06, 15:59 Przede wszystkim slonik Kenzo (robi mi sie cieplo na sama mysl o nim), poza tym Theorema i Gucci EDP. Mozliwe, ze wkrotce dolaczy do nich Prada - na razie ciagle jeszcze mam do niej mieszane uczucia i nie jestem pewna, czy mi sie podoba czy nie. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Ulubione zapachy ocieplające 11.01.06, 16:52 ta okropna Cornuba (jakbym siedziala w stogu siana na swiezo skoszonej lace) Odpowiedz Link
olesiam Re: Ulubione zapachy ocieplające 11.01.06, 19:13 jak najbardziej Ambre Sultan SL:)autentyczne uczucie ciepla:),Prada,Narciso,Fendi Life Essences,L'eau d'ambre L'Artisan,L'Instant Guerlain meski,Opium EdP,Avignon CdG,Tentations Paloma Picasso,Cinnabar i Estee Estee Lauder. O. Odpowiedz Link
toula Re: Ulubione zapachy ocieplające 11.01.06, 20:10 Le Roy de Soleil, Charles Jourdan The parfum i Desnuda - ciepłe sweterki :-) Odpowiedz Link
zettrzy Re: Arabie SL 11.01.06, 20:14 L'Arabie? wcale nie grzeje, po prostu pachnie jak sloik z mielona kawa Odpowiedz Link
senta Re: Arabie SL 11.01.06, 20:35 Jaka kawa? kurczaki!: Serio..chyba o innym zapachu mowimy Arabie SL to zapach gastronomiczny..gesty,zawiesisty pilaw,ryz nasaczony ciezkim sosem..curry,kurczaki(made in Nitka:)..a gdzies tam w oddali..jakies blizej niezidentyfikowalne kwiaty Bazar w Casablance..ino Humphrey,a niet:( Odpowiedz Link
chatka_ Re: Arabie SL 12.01.06, 14:35 Kawa jak najbardziej, kawa kupiona na suku w Rabacie z calym mnostwem przypraw, wiekszosci nie umiem nazwac:) Odpowiedz Link
zettrzy Re: Arabie SL 12.01.06, 16:02 mowie o tym zapachu: img4.imageshack.us/my.php?image=arabie8ru.jpg czysta kawa, swiezo zmielona, jeszcze nie zaparzona bo brakuje w tym zapachu wilgoci, nic gastronomicznego, zadnych sosow, curry, kurczakow, kuchni, garow Odpowiedz Link
sorbet Re: Arabie SL 12.01.06, 16:49 A czujecie pomarańcze, "w likierze" :-)? (wersja bezalkoholowa) Bo jakoś tak mi sie kojarzyło. Odpowiedz Link
senta Re: Arabie SL 12.01.06, 21:56 raczej kandyzowana pomarancza badz mandarynka.. figa,galka muszkatołowa,kminek,rodzynki,migdaly..curry na pierwszym planie (kurczaki) Zadnej kawy..cienia kawy..umummm Odpowiedz Link
zettrzy Re: Arabie SL 13.01.06, 04:13 ale te perfumy, ktorych flakonik sfotografowalam, czy inne? bo jesli moje, to jednak ani curry, ani kurczaki, ani kuchnia, ani zlew pelen brudnych garow do mycia (ze pokontynuuje te kurczaki), tylko jednak kawa kawa arabska, zeby nie bylo ze to jakis import z Bahia Odpowiedz Link
senta Re: Arabie SL 13.01.06, 12:06 Tak ,te :) Za bizarte: An intense and mysterious woody fragrance where cedar and sandalwood resin are enriched by candied mandarin peel, dried figs and dates spiced with nutmeg, cumin and clove. Bayleaf, balsamic resins and Siamese benzoin make the fragrance soft and silky, almost even medicinal. On the skin, the fragrance reveals its sensuality and many rich facets. =na chybcika...intensywny i tajemniczy drzewny zapach gdzie zywica cedrowa i z drzewa sandalowego jest wzbogacona skorka mandarynki , suszonymi figami i daktylami z galka muszkatolowa,kminkiem i gozdzikami. Lisc laurowy,zywice balsamiczne i syjamskie cos-nie ma w slowniku a ja nie wiem co to benzoin) sprawiaja ze zapach jest zmiekczony i jedwabisty,nawet lekko "medyczny".Na skorze zapach odkrywa swa zmyslowosc i bogactow nut...to tyle. Zadnej kawy za to caly arsenal przypraw "gastronomicznych":) Nie kojarz kurczakow z brudnym zlewem:)bleh.... To kurczaki od strony sztuki kuchennej zwiazanej z bogactwem i subtelnoscia wschodnich przypraw i finezja wykonania i podania.. My z Nitka wiemy o co cho...:) Zmykam..:) Odpowiedz Link
zettrzy Re: Arabie SL 13.01.06, 15:32 no wiec gdzie to curry, te kurczaki? (kuchnia i gotowanie, zwlaszcza kurczakow lub curry, zawsze bedzie mi sie kojarzyc z brudnym zlewem bo kiedys mieszkalam w akademiku, a potem mialam przez jakis czas Hindusow za sasiadow) "syjamskie cos-nie ma w slowniku" brzmi jak nazwa popularnego chemikalium, ktore spotyka sie w skladzie tysiecy kosmetykow, od szamponow i "kostek czyszczacych" po kremy pod oczy i jak widac perfumy a tutaj przegapilas: On the skin, the fragrance > reveals its sensuality and many rich facets. czyli jednak kawa? ps. gdzie w tych zywicach cedrowych, figach i mandarynkach dopatrzylas sie curry i kurczakow? ps.ps. perfumy nalezy badac wlasnym nosem, a nie zdawac sie na opis ich czesci skladowych Odpowiedz Link
senta Re: Arabie SL 14.01.06, 00:01 Curry dopatrzylam sie w galce muszkatolowej i kuminie,za co serdecznie przepraszam:)))) Kawy-nigdzie. "perfumy nalezy badac wlasnym nosem...." obczyta sie czlowiek a wystarczy powachac:) moze..kiedys...:) Odpowiedz Link
zettrzy Re: Arabie SL 14.01.06, 00:31 przeciez curry robi sie glownie z pieprzu, czasem paru gatunkow w jednym curry, a inne skladniki sa opcjonalne i tez zaleza od rodzaju curry nie mowiac juz o tym, ze te wszystkie przyprawy pachna inaczej jesli kazda jest osobno, a inaczej w zestawach z innymi przyprawami, przy czym kazdy zestaw tez pachnie inaczej i wystarczy zmienic proporcje skladnikow by zmienil sie zapach dlatego lista skladnikow perfum nie mowi nic o ich zapachu - tzn. tym koncowym zapachu, tej sumie czy tez ilorazie indywidualnych woni jakie weszly w sklad danych perfum czy np. Escada wymienia w skladzie jakichkolwiek perfum dzem truskawkowy? chyba nie, ale nie znam perfum Escady wolnych od tego zapachu Odpowiedz Link
mmartiene Re: Arabie SL 14.01.06, 16:01 o cale szczescie, bo juz myslalam ze zwariowalam - ja w arabie czuje pieczonego kurczaka tak mocno, ze przy pierwszym kontakcie, a wachalam go na ulicy, rozejrzalam sie w poszukiwaniu budki z kurczeciem pieczonym na roznie Odpowiedz Link
mmartiene Re: Arabie SL 14.01.06, 16:20 z ciekawosci wydobylam probke arabie i nalozylam jeszzce raz - no suszone figi i daktyle czuje :))) lisc laurowy tez, po chwili skupienia :)i zdecydowanie galka muszkatolowa :) ale nuta kurczakowa i tak dominuje Odpowiedz Link
zettrzy Re: Arabie SL 14.01.06, 16:34 no, to skoro ta arabia pachnie dla wiecej niz jednej osoby garami i uliczna kuchnia, to przestane uzywac, bo reka boska ktos w moim otoczeniu odbierze to tak samo i wyjdzie na to ze a)spedzam duzo czasu przy garach b)nie myje sie jak dotad, ja sama odbieralam w tym zapachu wylacznie kawe, ale poniewaz percepcja zapachu jest sprawa indywidualna nie moge wykluczyc ze ktos inny tez sie dowacha kurczakow, i to o zgrozo na mnie dziekuje za ostrzezenie - moze warto byloby wymieniac takie doswiadczenia czesciej, nigdy nie wiadomo jaki moze byc odbior naszych perfum Odpowiedz Link
mmartiene Re: Arabie SL 15.01.06, 12:33 wiesz, to kwestia nastawienia, kiedys wyszlam z knajpy koszmarnie smierdzaca tluszczem a spotkany na ulicy kolega powiedzial - o jak apetycznie pachniesz pizza ;) ja tak mialam z aromaparfum exaltant, czulam tam piekne korzenne przyprawy, a w ciagu jednego dnia kilku obcych facetow zapytalo mnie czy jestem dentystka - tak mnie eugenol z gozdzikow pozbawil oryginalnych perfum, exaltant sprzedalam :( Odpowiedz Link
zettrzy Re: Arabie SL 15.01.06, 19:34 czulam tam piekne korzenne przyprawy > , a w ciagu jednego dnia kilku obcych facetow zapytalo mnie czy jestem dentystka o to to - mnie to pachnie fiolkami a komus siarka; wiec Arabie, jako zapach watpliwy, odchodzi na polke "na kiedy siedze w domu" tak w sumie, nie jest to nadzwyczajny zapach, wiec nie ma sprawy Odpowiedz Link
ivesman Re: Ulubione zapachy ocieplające 11.01.06, 20:52 Zapachy ocieplające to moje ulubione,czyli Opium PH EDP,Gucci PH,Gucci Envy,L'instant...także trochę Prada i CK Obsession night Odpowiedz Link
renia.renia Re: Ulubione zapachy ocieplające 12.01.06, 17:39 Dla mnie to: BdM Ambre Extreme L'A Altaro BShop Musc Ravageur FM pozdrr Odpowiedz Link
mmartiene Re: Ulubione zapachy ocieplające 14.01.06, 16:22 a ja z ocieplaczy wymienie kenzo flower,ogrzewalam sie nim w Alpach przy -19* :) i OIndecence Odpowiedz Link
lady Re: Ulubione zapachy ocieplające 15.01.06, 10:22 L'Instant, Black Casmere, Magnetizm, Eclat d'Arpege Ostatnio rozgrzewam się tym pierwszym, baardzo skutecznie. Odpowiedz Link
martyna101 Re: Ulubione zapachy ocieplające 15.01.06, 11:11 oczywiscie Addict ;)Hypnotic Poison :) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Ulubione zapachy ocieplające 15.01.06, 11:28 Organza Indecence, Kenzo Jungle Słoń, Hypnotic Poison, Ambre Sultan, Theorema - te przede wszystkim mi się nasunęły, ale jako osoba gorącokrwista nie odbieram zapachów w ten sposób - mnie jest prawie zawsze ciepło :) Odpowiedz Link
babiloniaa Re: Ulubione zapachy ocieplające 16.01.06, 18:08 Cristobal, Alchimie, Sensations, Theorema Odpowiedz Link
elami3 Re: Ulubione zapachy ocieplające 17.01.06, 09:43 Cristobal Balenciaga, Kenzo Jungle Tygrys i Słonik, Organza Indecence, Gaiac. Odpowiedz Link
annadusz Re: Ulubione zapachy ocieplające 17.01.06, 22:12 gloria cacharelowa i addict diorowy :) Odpowiedz Link
ta Re: Ulubione zapachy ocieplające 17.01.06, 23:11 Schiseido Basala, drugą zimę mnie ociepla, jest najpiękniejszy w wełnianych swetrach Odpowiedz Link
trebor112 Re: Ulubione zapachy ocieplające 20.01.06, 21:54 Moje ulubione zimowe zapachy to Innocent i Addict Diora. Od razu robi mi sie cieplej. Odpowiedz Link
bajlandia1 Re: Ulubione zapachy ocieplające 21.01.06, 09:23 Ostatnio Joop Femme, a zawsze Theorema :-DD Odpowiedz Link
olcia71 Re: Ulubione zapachy ocieplające 21.01.06, 09:29 A mnie świetnie rozgrzewa średnia półka ;o), a mianowicie: Nature Millenaire i Neonatura Cocon (używam ich ostatnio na zmianę, mam wrażenie, ze nigdy mi się nie znudzą) Odpowiedz Link
lune rozne klimaty ocieplen :) 23.01.06, 10:20 moze byc zapach ocieplaco-rozweselajacy /dla mnie to ciagle beztroski AI/, ocieplajaco-mroczny /NU/, zmyslowe ocieplenie z akcentem smakowym ;)/Ambre Sultan/, ciepla elegancja /Omnia/, ocieplenie ktore przenosi w inna pore roku : Presence - na letnia lake, EdM - na wygrzane sloncem molo ... lune Odpowiedz Link