salma88 04.03.06, 15:03 Czy znacie jakies perfumy o zapachu mleka?:) Tzn. chodzi mi o cokolwiek, co nazywa sie powszechnie zapachem mlecznym:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sorbet Re: Perfumy mleczne 04.03.06, 15:31 No to lecimy:-)) Mleko foliowe CdG Odeur53 Mleko pistacjowe, "maślane" i migdałowe: CdG StickyCake, Etro Heliotrop, SL Rahat Loukhoum, LT Piver Heliotrop Blanc, Versace Cristal Noir Mleko po prostu:-P Jil Sander Pure Odpowiedz Link
sorbet Re: Perfumy mleczne 04.03.06, 16:32 Tak tak, nie pamiętam który JS, różowa butelka? pachnie pięknie słodkim mlekiem. Odpowiedz Link
joaasiak1 Re: Perfumy mleczne 04.03.06, 15:56 Aha, jeszcze niby Simply, ale ja czułam tylko ogórka:-( Odpowiedz Link
kalia_t Re: Perfumy mleczne 04.03.06, 16:41 Ode au Reve YR Noa Lacoste pF GoodLife(mleczna ambra) Sensations Diesel Plus Plus Feminine Le Feu Light Burberry Baby Touch Odpowiedz Link
lucy215 Re: Perfumy mleczne 05.03.06, 12:17 Przeczytałam gdzieś że Desnuda ma mleczną nutę, ale ja za nic jej nie poczułam ;) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Perfumy mleczne 05.03.06, 22:40 Zdecydowanie Le feu light i Simply Clinique. Odpowiedz Link
saturnzreturn Re: Perfumy mleczne 07.03.06, 19:46 Diesel Plus Plus zdecydowanie :D...kupisz je w każdym rossmanie..opakowanie to kartonik jak po mleku srebrny a w środku biała bańka :D...Tak więć akordy mleczne nie są tutaj subiektywnie wywąchane przez kogoś tylko są rzeczywiste z premedytacją użyte ;) Odpowiedz Link
charade Re: Perfumy mleczne 07.03.06, 20:41 Mleczne są dla mnie Sensations Jil Sander (na pewno nie Pure - one są świeże jak żel pod prysznic, a nie mleczne !), Le Feu Light i Simply Clinique. Odpowiedz Link
maminka5 Re: Perfumy mleczne 23.09.06, 22:31 Mangos dziekuje za wyciagniecie watku :-)) to teraz szukam Diesel Plus Plus Feminine Le Feu Light Burberry Baby Touch ja tez lubie to mlesio .. Odpowiedz Link
mangos Re: Perfumy mleczne 23.09.06, 22:34 Burberry Baby Touch miałam próbkę, ładne, ale czy mleczne?..niezupełnie... Plus Plus Feminine- chyba zakupię na dniach, lubię do nich wracac, choc oryginalnością nie powalają. Odpowiedz Link
maminka5 Re: Le Feu Light 23.09.06, 22:38 mniam :-). w ciazy uwielbiałam bawarke, podobno picie wzmaga laktacje (traktowałam to z przymrezniem oka) :D Odpowiedz Link
lune moze nie jest 'mleczna' 24.09.06, 08:51 Omnia ... ale przez kardamonowa nutke i jedwabista lagodnosc kojarzy mi sie z herbata z mlekiem i kardamonem :) lune Odpowiedz Link
mangos Re: moze nie jest 'mleczna' 24.09.06, 08:57 Omnię mozna jak najbardziej zaliczyć do rodziny zapachowej za łagodność , delikatne wtapianie się w skórę . Dodatkowym plusem jest trwałość. Chyba będzie to mój kolejny zakup. Odpowiedz Link
kalia_t Re: moze nie jest 'mleczna' 24.09.06, 11:20 Do mlecznych można również zaliczyć Max Marę i Sensi White Notes(tak mi się miło kojarzą:-) Odpowiedz Link
sitc Re: Perfumy mleczne 24.09.06, 17:35 Simply Clinique nie były na mnie ani troche mleczne :/ Za to mleczną nute czuje w Obsession Sheer- takie mleko z goździkami, cynamonem i innymi bliżej mi nieznanymi przyprawami ;) Odpowiedz Link
zettrzy Re: Perfumy mleczne 25.09.06, 04:19 yyy... albo to woniaje mlekiem albo to perfumy Odpowiedz Link
lune :))))))))))))) 25.09.06, 07:29 zettrzy napisała: > yyy... > albo to woniaje mlekiem albo to perfumy Omnia nie wonieje mlekiem :) ale kojarzy mi sie ze slodka kardamonowa herbata z mlekiem ; ta 'mlecznosc' - to lagodnosc :) pikantna przyprawowosc imbiru, szafranu i gozdzikow rozplywa sie 'mlecznie'na skorze ... wsrod wielu 'pazurzastych' woni orientalnych - Omnia - jest korzenna ale w inny, delikatny, miekki sposob :) lubie ja bardzo - bo nie ma w niej wanilii :))))) no i tylko jakis jeden kwiatek sygnalny ... to bodaj jedyny orientalno korzenny zapach ktory tak ladnie gra na mojej skorze ; lune Odpowiedz Link
chatka_ Re: :))))))))))))) 25.09.06, 11:45 Mam podobnie z Sheer Obsession, pachnie mi smacznie i mlecznie, ryzem ze smietana i cynamonem :) Odpowiedz Link
lesbelles Re: Perfumy mleczne 26.09.06, 08:34 Teint de Neige - skondensowane słodkie mleczko :-))) Odpowiedz Link
orientalna Re: Perfumy mleczne 26.09.06, 18:29 lesbelles napisała: > Teint de Neige - skondensowane słodkie mleczko :-))) A gdzie są dostępne te perfumy? Odpowiedz Link
mangos Re: Perfumy mleczne 26.09.06, 18:36 www.your-cosmetics.com/p/Teint_de_Neige_by_Lorenzo_Villoresi_33_oz_EDT.php?products_id=681 Odpowiedz Link
lesbelles Re: Perfumy mleczne 26.09.06, 21:21 orientalna napisała: > lesbelles napisała: > > > Teint de Neige - skondensowane słodkie mleczko :-))) > > A gdzie są dostępne te perfumy? W perfumerii Quality - ale nie radzę wziąć w ciemno, bo ta ilość słodyczy może zabić ;) nawet tak słodkolubną zapachowo istotę jak ja ;) Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Perfumy mleczne 26.09.06, 21:29 jak już jestesmy przy słodkim skondensowanym mleku, to Watch Micallef - ale to też ciężka dawka słodyczy:-) w dodatku ono mi tak pachnie niezbyt świeżo;-P Odpowiedz Link
kalia_t Re: Perfumy mleczne 26.09.06, 22:33 Agni czy to TEN słodki Micallef o którym kiedyś wspominałaś? Dziewczyna bodaj pytała jakie perfumy "ubrać" na studniówkę:-) Odpowiedz Link
a.g.n.i Re: Perfumy mleczne 26.09.06, 22:39 a tak tak, to właśnie one:-) ale nie testowałam ich nigdy na sobie. Na papierku pachniały słodko, ale tak jakby to mleko trochę za długo przeleżało otwarte;-P Odpowiedz Link
kalia_t Re: Perfumy mleczne 27.09.06, 08:36 ogromnie jestem ciekawa- mleczne i slodkie, mhmmm:-) Odpowiedz Link
voluptas Watch Micallef 16.10.06, 14:23 a mnie Watch do złudzenia przypomina zapach cukierków Werter's Oryginal :) Niestety, na skórze ta dawka słodyczy - zabija. Odpowiedz Link
orientalna Re: Perfumy mleczne 07.10.06, 11:33 lesbelles napisała: > orientalna napisała: > > > lesbelles napisała: > > > > > Teint de Neige - skondensowane słodkie mleczko :-))) Naprawdę?Ale ja mleczko skondensowane uwielbiam i pochłaniam w dużych ilościach:) > > > > A gdzie są dostępne te perfumy? > > W perfumerii Quality - ale nie radzę wziąć w ciemno, bo ta ilość słodyczy może > zabić ;) nawet tak słodkolubną zapachowo istotę jak ja ;) Odpowiedz Link
orientalna Re: Perfumy mleczne 03.02.07, 12:35 Teint de Neige mnie jakoś nie zabił słodyczą,a Watch,cóż na razie testuję:) Odpowiedz Link
kalia_t Re: Perfumy mleczne 16.10.06, 11:56 Mlecznie kojarzą się nowe Perły Lalique'a, ciepłe i otulające ale mają w sobie coś niesamowitego.:-) Odpowiedz Link
hispana Re: Perfumy mleczne 16.10.06, 14:18 jako fanka Comptoir de Sud Pacifique polecam Matin Calin od CSP - mleko + troche toffi - zapach troche ulotny, niezbyt trwaly ale przerazliwie uzalezniajacy, kojacy i cieplutki pachnie jak cieply koci pyszczek po wypiciu mleka Odpowiedz Link
voluptas Re: Perfumy mleczne 16.10.06, 14:25 Vocalise MPG - mleczna wanilia, takie lody waniliowo-truskawkowe, a ja wyczuwam w nich jeszcze banana, którego oczywiście nie ma w składzie :) Odpowiedz Link
sacz1 Re: Perfumy mleczne 16.10.06, 15:13 mmmmm :-) a gdzie mozna znalezc tak pachnace perfumy? Odpowiedz Link
voluptas Re: Perfumy mleczne 16.10.06, 16:07 w Warszawue w perfumerii GaliLu (Hotel Europejski) - tam jest sporo zapachów Maitre Parfumeur et Gantier, tam też poznałam Vocalise :) Odpowiedz Link
kalia_t Re: Perfumy mleczne 16.10.06, 19:59 Odrobinę mleczna jest na początku nowa Belle en Rykiel. Odpowiedz Link
rene.p Co do mleczności Diesela... :) 04.12.06, 11:07 Podciągam ten wątek, bo dręczy mnie pewne pytanie :) Czy Diesel Zero Plus Feminine jest również mleczny? Odpowiedz Link
kalia_t Re: Co do mleczności Diesela... :) 04.12.06, 11:09 o ile mnie pamięć nie myli nie:-) Odpowiedz Link
rene.p Re: Co do mleczności Diesela... :) 04.12.06, 11:13 Bo tak troszkę mnie kuszą, ale nie jestem pewna czego się po nich spodziewać. Myślałam, że są podobne do Diesel Plus Plus :) Odpowiedz Link
sorbet Re: Perfumy mleczne 10.12.06, 15:26 FdB oraz Idole:-) CdG StickyCake. Clinique ma jaki mleczno-sojowy zapach. Odpowiedz Link
mangos Re: Perfumy mleczne 10.12.06, 16:10 W składzie, o ile się nie mylę, mleko sojowe. Kiedyś kupiłam w ciemnmo ,myśląc,że to "To", ale niestety:( czułam syntetyczne nuty a to powoduje ,iż przekreslam zapach. :( Odpowiedz Link
kalia_t Re: Perfumy mleczne 10.12.06, 17:31 ano:-) To jest właśnie to o czym wspominałam w wątku o syntetykach, a Clinique to jeden z brandów EL:) Odpowiedz Link